Saturday, 23 May 2009

Trip to JB

Eyo!!~ How to start? i dont' know yet but then i try my best to share with u my short trip to JB into two part, or maybe i only do everything in this entry. Yeah i try!! I'm so sorry because i can't attached the pictures yet because i have to wait to grab it from my friend's. Motif duk speaking walaupun grammar semua ke laut? Alright, last sunday syazwan and i went to Johor Bharu with Zack's car to UTM skudai for Debat Perdana Integriti antara IPT Malaysia. Bertolak from Syazwan's house around 8.30am then terus masuk highway, yezza i'm so excited because this is the first time i nak drive jauh and sah-sah impressed ngan diri sendiri yang sangat over okey.. Tiba di UTM around 11.30am, sini memang aku fikir balik lajunya i bawak keta and i'm totally afraid Zack akan terima saman.. saper nak jawab tu nanti?


Semua peserta berkumpul di tempat makan, so bila kami masuk jer untuk ke tempat pasukan uiam semua yang ada dalam dewan tu sing happy birthday to syazwan. OMG he's face turn into red then like WOW the whole hall sang for him. So artis okeh! Menangis tu kalau ur sister know about that. hiks.. Then me sempat tengok round 5 and round 6, at this moment kami sepakat la ngan few lagi friends untuk sokong team Meky. Fyi, uiam hantar 2 teams.. 1 team kajol and 2nd team meky. Habis jer pusingan akhir iaitu pusingan 6 kami semua berkumpul di dewan senat UTM untuk pengumuman team mana akan ke pusingan kalah mati. Once they announce that team meky dah menang that round we all bersorak then team kajol kalah last round.. tapi dengan kelebihan pada team kajol her team layak ke peringkat kalah mati dan team meky plak tak layak. However we proud with both of them sebab mereka berdua berada di kedudkan pertama dan kedua untuk pendebat keseluruhan.. Di peringkat kalah mati plak uiam bertemu dengan utm tetapi uiam kalah dengan utm dengan juri 3-2.. at this moment seriously i taught uiam menang dengan hujah yang lagik okey dari utm tapi tiada rezeki.


So untuk menceriakan kembali team uiam so we all decide kuar jalan-jalan bandar JB.. We all tiba di bandar baru uda sebab ada sorang tu tak habis-habis wat segmen jejak kasih ngan Johor bharu, so kat situ first time wan try nasi ambang, OMG best gilerz as a result makan 2 pinggan so macam ne nak kurus? Fikirlah sendiri.. Dari situ pergi plak ke City Square, kat situ memang macam bosannya.. so half of us tengok wayang then half of us plak lepak kat Coffee Bean. Yang yakinnya beli air starbucks tapi lepak coffee bean about 3 hours gak la kat situ, sesi bercerita. Petang tu kita orang decide rest and tido dulu sebabnya malam nanti nak kuar lagik so enjoy gak lakan.. while waiting untuk semua berkumpul wan text wawa sebab giler bosan so ajak wawa pusing2 taman u semua. Okeyla.. karok atas keta then pusing-pusing kenal utm and it was so awam and seriously i like the environment kat situ more than uiam.. Then kami ramai-ramai dinner kat Singgah Selalu, makanannya boleh la nak sedap sangat tu xdala.


Esok pagi plak.. around 9am kami berempat dah on the way balik KL, but then singgah dulu ke ayer hitam and kluang. Syazwan nak gi tengok sekolah lama dia SMS Johor, yeah satu sekolah kiteorang lawat dari 5 minit bertukar jadik 1 jam setengah.. mampu? Yang penting our lunch kat pizza hut tu best giler sebabnya pizza kat situ lain dari yang ada kat KL, we all wat kesimpulan mungkin kerana kat situ xde orang pergi so sekali orang gi terus dia wat elok2. huhu Tiba di uiam dalam kol 5 petang..


This is short trip but then i'm happy and enjoy.. lupa sekejap semua masaalah. Thanks to all of you, meh kita listkan nama diaorang.. Kak Mun, Meky, Zack, Yobi, Ezuwan, Kajol, Amal, Kak Arina, Abg Jep, Reza, Iqmal, Za'ba, Ato', Syazwan, Zaki, Haneen, Razi, Abg Daud, Abg Syathir dan semuanya.. Wawa also.. nanti kita lepak Jco pavillion plak yer..



No comments: