Tuesday, 29 April 2008

Bantal oh Bantal


Hey !!~


Hari ni, aku xde kelas so that kol 10 pagi baru bangun..
semlm pun tido dah kol 2.30 pagi kot.. ingtkan nak gayut tapi
phone orang tu xde battery and xde coverage kat umah dia..
jadi x dapatla gayut..


Lepas bangun, terus on comp and read newspaper jap..
mandi, and terus jer stay depan komp ni and wat la pape yg ptt..
dalam kepala rasa buhsan yang amat.. sbb short sem ni bukannya
bnyak kelas pun. Lagipun I just add one subject.. so banyak la free..


Lepas tu tengahari, my rumate nak gi beli buku kat jalan TAR, so that
aper lagi I pun follow la sebab memang ada plan nak beli pembalut
meja study ni.. kalau x balut mmg meja ni dah xde rupa.. huhu..
on the way, boy call katanya next week dapat invitation makan-makan
untuk our biro.. so dia akan konfem kan later..


Al-kisahnya semua kedai buku yang ada kat jalan TAR tu, kehabisan
buku teks yang kawan aku nak beli.. as a result we all pi la masuk SOGO,
yang langsung xde dalam plan.. lagipun aku xde mood nak shopping
even skank SOGO sale.. aku pun x tahu naper jadik gitu.. hik hik..
at last, aku terbeli gak pillow.. sebb dah sale 50% so beli jer la..
ni pun lepas acap promote.. huhuhu aku bukan kesah tido atas bantal
macam ne pun, janji ianya bersih and x bau kambeng.. huhu..
ok la dat’s all




Lot’s of Love
~ WaNz ~

Monday, 28 April 2008

Kenangan

Hey!!~


Entry kali ni, aku post picture jer.. ni pic bilik lama aku... waa rumate aku bising, katanya
"xde pic lain ke nak letak bilik yang ntah pape ni ko letak.."
Ni aku jawab..
" so what"
bilik aku simple jer, tapi sebb aku mmg asal jauh so hostel the only one tempat yang aku ada sepanjang pengajian.. jadinya itulah tempat aku nak tido, makan, lepas tension and sebagainya..
Jadi ianya amat penting untuk aku, terpulang pada pendapat masing-masing ok..




kat bawah ni board, setiap org dapat satu board.. nak tampal aper, tampal la.. jadi kerana aku xde keje semua benda aku tampal so nampak sgt selekeh..



bawah ni plak pic yang aku amik dari tingkap bilik aku.. time aku amik pic ni dah waktu petang and nak hujan, bestnya, dari bilik aku ni pemandangan dia lawa gak la.. kalau cuaca okey nampak la genting highland tu..





pic locker pun ader.. tapi xleh bukak sebbnya brg-brg dalam tu adalah hak milik persendirian bukan untuk dikongsi.. hik hik




Inila pintu ajaib, kalau bukak and terjun mesti mati xpun patah pape yg nak patah ler.. huhuhu aku jarang bukak langsir tu.. sbbnya x suka banyak cahaya masuk dlm bilik...



Sebenarnya, rak ni untuk letak buku and file jer kot, tapi memandangkan ruang untuk setiap compartment kecik jadik aku kena jadik kreatif untuk letak brg sehinggakan susunan tu jadik berterabur.... helmet pun ada..






Lastly ini la port yang paling aku suka.. katil kat hostel dah mcm katil kat umah.. even kat umah pun x macam ni.. huhuhu siap ada 3 bantal tido and satu bantal pelok.. huhuhu.. bear yang putih tu aku i get it on my birthday and yg satu lagik tu untuk my lil sis tapi sajer letak jap..






erm itu jer la citer pasal bilik lama..
evan ianya dah jadik kenangan tapi tetap aku hargai..
okla mmg xde keje dat's why letak pic bilik ni.. huhu
Lot's of Love
~ HaQQ ~





Sunday, 27 April 2008

Perjalanan ini Masih Jauh


Hey!!~
Aper la kaitan pic di atas with this entry.. pepandaila korunk jawab owkay.. actually ni aku online dari bilik baru.. rupanya dah setahun aku kat bilik lama.. so dapatla bilik baru.. not bad, bilik still kemas, aku just lap cermin bagi kilat and kipas bg sejuk..


Short sem dah bermula, so aku pun start la blaja lagi.. gini jer la idup sebagai student.. hopefully ada seseorg yang dapat menceriakan hati ini..


Lately macam bnyk prob and otak aku x stabil, duk piker entah pape.. aku just harap dapat 1 minit untuk rasa bahagia.. itupun kalau ada.. okeyla.. Nampak pic di atas kan.. secara konklusinya ( skemanya ) jalan kiter masih jauh..hargailah aper yang ada sekarang kerana mungkin ianya pudar di masa hadapan..

Lots of love
HaQQ !!~

Saturday, 19 April 2008

I'm not so Lucky

Toink toink !!~

adoi.. i'm not so lucky..ok first of all, i memang dah sampai kat umah yeay!!~ sgt-sgt happy sebb dapat bersama family.. hik hik.. sampai jer kat airport my dad dah pi amik so xde la nak tunggu lama-lama kat sana.. and terus dapat pi beli kuih-kuih yang enak and best..aper yang aku suka?? macam-macam.. tapi xsempat nak snap sbb sampai kat rumah terus habis di kebas my cousin.. alasan sgt kan??

okeyla well dah kat umah ni acara lepak makan itu jerla yang aku wat then badan aku pun makin la bulat..kalah giant dalam citer doremon.. huhuhu..entah biler nak kurus.. sesaper tolong jawab leh?? hik hik hik..

ok itu cerita kelmarin.. ceq bangun pagi tadi ingt nak pi la beli newspaper and breakfast.. pi la with my second sister.. well kalo aku ngan adik aku ni mengarut pun nombor satu till aku reverse langgar tiang.. as a result lampu keter pecah.. aku dah ngaku kt my dad tapi xde plak dia marah.. hik hik baik kan my dad.. tapi konfem la pas ni aku xleh bawak keter.. aku x cuai k tapi sbb kalut bleh?? so that's why la i'm not so lucky..

wakakaka k la aku dah penat and pening.. so next entry aku post la pic2 area umah aku and sesi meluah perasaan.. okeh.. babai!!~

Wednesday, 16 April 2008

Debate 2008

Hai!!~
Aper ceq nak sembang ni.. okeyla actually esok ceq nak balik kampung dah so ni last entry before ceq kembali semula ke kampus leh? Tapi kalau kat umah dah sambung tenet I will post entry soon.. okey la kalo sebelum ni gigih ceq update blog and stop till this entry sebbnya ceq bz giler ngan program yang ceq join.. even just comiti biasa jer tapi keje punyala banyak!!~ habis kuar peluh jantan time wat keje leh??


But before that aku duk membahasakan diri ceq tu sbb since jadik komiti most of them use loghat utara so that aku pun dah terikut sama.. huhuhu ok lah dari 14th – 16th uni aku sekali lagi menganjurkan pertandingan debat antara sekolah 2008 kali ke 7.. yang bestnya tiada diskriminasi dalam pertandingan ni.. xkesah la korunk sekolah mana semua dapat join.. ni kali ke dua aku jadi komiti untuk program ni and ikhlas aku cakap this is the best program ever in term of relationship with other komiti,atmosphere and participant and so on..


This year aku join komiti bahagian special task, lead by syazwan aka boy, farhana aka nana and pekerja acap,aku,acau,nana de gigih,azie de keji, nad,fiqa,anne,ezuwan.. best sbb all of us kekdg toink toink sket..sifat keji dan gigih tetap ader.. hahahaha.. so kali ni juara debat kategori bahasa melayu di sandang oleh SMAP KAJANG, mengalahkan MCKK. Dan untuk kategori bahasa inggeris di sandang oleh STAR mengalahkan MAAHAD HAMIDIAH.. congrat’s to all of u guys.. c u all next year insyaAllah..


Sepanjang pertandingan sempat aku jadik judge untuk pusingan awal pertandingan.. lihat adik-adik yang baru nak berdebat ni mmg seronok, gemuruh tu semua ada, adatlah dlm pertandingan yang penting amik semua nasihat dari kami untuk memajukan diri anda.. ok la penutup untuk interskewl akuminta maaf andai terlaser, xsenang hati ke or etc.. yang penting ada rezeki next year nak join lagi..


Waaa esok jugak aku nak balik kampung dah nun jauh di german bleh?? Hik hik rindunya nak balik kampung.. sebb dah lama x balik.. neway dalam hati pun berdebar biler pk sal result yang akan kuar, seryesly aku dh piker yang sgt negative.. insyaAllah xde pape tapi ntahla.. ok la aku post sekali pic sepanjang debat berlangsung.. bye bye u all.. mmuuaahhxxx…

Wednesday, 9 April 2008

Satu hari di hari ini

Hai..

Semlm aku tido kol 4 pagi.. actually when adam sms me and citer ayah dia sakit makin teruk, I just worried, tahula adam is totally weird mmg dia agree.. cuak la kan.. tapi aku terlelap gak.. kol 8 pagi baru bangun.. Bangun jer tgk hp dh ada 3 msg, 1 of that dari adam, inform me that ayah dia meninggal.. hopefully adam tabah and be strong k, even u weird but u good friend also.. bukan aku xnak pi ziarah dia tapi mmg xtahu tpt then nantila later I meet him..skank let him be with his family..

Lepas tu blur jap then terusla bersiap nak pi pwtc.. nak cari pape yang patut..silap nak pi pameran buku la.. mcm nerd kan but wateva.. mmg aku jenis suka tgk buku bnyk2 even xbaca pun hahaha.. dari terminal putra aku tukar train kt masjid jamek to pwtc.. sampai around 12 kot.. gigihkan baru jer open aku pun dah sampai..xdelah awal sgt dh dua jam gak la.. ramai rombongan dak sekolah jer..




Aku pun pusingla semua kawasan.. singgah jap and tgk mcm xnak tgk jer sebb nak beli buku akademik, dah sah-sah mahal, and kt dlm uni aku lagik murah so aku pi tgk magazine kat karangkraf.. bnyk yg dah expired.. huhu tapi okla dah lama kot aku x bli magazine so beli la maskulin,remaja and majalah pc.. motif aku bli majalah pc sbb ada citer sal blogger ni so leh la aku tambah pengetahuan.. maskulin and remaja, just untuk cuci mata hahaha boleh?

Kat gerai MOY plak kalo beli paper beg dapat free majalah ujang.. why not kan? Motif aku beli sbb xmo bawak plastic beg, nak gak bawak paper beg.. bajet mcm shopping baju tapi well it’s me xsedar diri sket.. huhuhu.. tapi bukan ini yang aku carik sebenarnya..



At last pi la tpt paling bawah sekali barula jumpa buku yg aku cari kat gerai mph..reaching for the stars.. written by ajil.. carik la sendirik dalam gambar.. dah nak gi byr ni terpandang plak novel written by sophie kinsella.. bli la gak walaupun xde dlm senarai ..just leh aku baca time cuti 3 weeks ni..


Pastu tgk pocket dah nak kering so aper lagik balikla..nanti hbs semua buku aku bli… on the way balik singgah jap klcc lunch and tgk wayang.. citer Nim’s island.. lateral aku review sal citer tu and saper aku jumpa kt klcc..
Bye bye..

!!~ membaca amalan mulia.. hik

Tuesday, 8 April 2008

Sad NeWs

Al-Fatihah !!~


Takziah


to


Adam and family


For


His father was passed away this morning


Tuesday


08th April 2008
5.30am

FrieNd's


This time, aku nak sembang sal series ni.. Why I like this series so much? Suka ke? Yer kot.. rumate aku even tetamu bilik aku ni dah naik muak kot dengar lagu tema and suara pelakon ni.. dari season 1 till season 10 aku ulang..

Secara ringkas citer ni pasal 6 bersahabat yang try to survive hidup kat new York.. well big city.. Dari sebuah kedai kopi or namanya “central perk” la citer ini bermula. 6 character yang sangat berbeza tapi saling bantu-membantu, tegur kalo silap, and etc.. sangat la aku suka tengok..

Watak phoebe, Rachel, monica, joey, ross and chandler memang menemani aku setiap hari.. even di ulang banyak kali pun aku tetap akan gelak.. series ni start tahun 1994 till tahun 2003. Well time tu aku x tengokla sangat citer ni sbb bnyk xphm kana per dia duk gebang..huhu dah besar ni la baru nak tgk..

Phoebe ngan wataknya yg pelik, dia ni mcm mistik la, joey plak mmg lumpy.. kind of otak analisis.. kalo orang dh pakai pistol dia still pakai kris.. chandler palk suka wat lawak, even benda kecik pun dia akan create joke, monica perfectionist.. magnet kat refrigerator pun dia akan ingt mcm ne susunanya.. rachel, lovely lady anak orang kaya yang sukakan fashion…

Kombinasi character ni la yang wat friends ni lengkap.. actually sambil tgk citer ni, aku terfikir gak..ramainya kawan aku since tadika, sekolah rendah, menengah, matrix and skank kt uni.. xmasuk lagi kawan dlm dunia cyber ni..mcm ne aku nak appreciate diaorang ek? Sebenarnya.. dari kecik hingga besar, u all yang warnakan hidup aku jadik lagi meriah dengan gelagat and karenah..
Without all off u, aku bukan aku yang korang lihat hari ini.. aku bukanlah orang kaya nak bg hadiah besar-besar kat korang.. tapi korang semua dlm ingatan and doa aku setiap hari..

Ok la penat dah merepek ntah pape ni..
Babai.. hug and kiss from me !! ~

Sunday, 6 April 2008

Untuk Kalian..

Buat semua keluarga, sahabat, kenalan di alam maya.. aku dedicate this song to all of you.. it is meaningful to me.. Sing by Datin Seri Siti Nurhaliza, beautiful lady that i love and support her so much, as a fan la.. hik !!~

TaNpa kaLiaN

Saat jiwa terluka
Saat hidupku hampa,
Semua telah terjadi
Disini.. tanpa kalian

Saat tak ku dapatkan
Kedamaian di hati
Semua mimpi buruk pun terjadi

Tak bisa terlukiskan di hatiku
Terhiris sangat perit
Tak ingin ku ingkari kegelapan ini

chorus

Aku memang tak bisa bertahan dan tegar,
Tanpa kalian dekat denganku
Aku hanya susuk manusia yang lemah
Tanpa kalian di sini

Aku hanya berharap
Dan tunggu waktu bicara
Ku ingin kalian dekat denganku

Aku lelah untuk terluka
Saat semua mata memandangku nista
Hilang arah diriku disini

Cerita Tentang Cinta

Best x tajuknya? Pernahkah aku bercinta? Aku pun xpasti tapi aku pernah berhubung selama 6 or 7 month with someone.. just berhubung via handphone, ym, webcam and so on.. so macam cerita kanak-kanak, x jumpa tapi leh falling in love… leh ke? Bak kata nabil Lu pikir sendirik.. aku pun xtahu.. dalam waktu itu dari 22th December 2006 till 22th Jun 2007, adalah saat yang paling best.. wat keje semua bersemangat, bangun pagi dah ada msg jer.. best kan??


Mesti korang fikir kelakar, sbb xpernah jumpa tapi acting mcm couple, well itulah cinta.. cinta monyet dan sbgnya papela..everyday, every second msg jer yang aku wat.. tapi x panjang.. last-last time nak gi jumpa tu..dapat tahu dia kaki kelentong.. so aper leh wat. Cukup jer la.. prinsip aku mudah, wat la salah macam ne sekalipun, just jujur.. percayalah aku akan hangin jap jer pastu terima balik..


Biarlah semua itu berlalu, hari-hari kini aku jadi lebih matang biler fikirkan aku masih tidak bersedia untuk mencintai atau dicintai.. tapi siapa tahu kan? Kalo ada jodoh and orang itu terima aku seadanya cukuplah.. bukan wang ringgit, rupa paras jadi taruhan.. kadang-kadang tengok kawan yang kapel, off course I want 1.. tapi janganlah paksa biarlah ia hadir sendiri..


Jadi in my life.. family is my first love.. kawan-kawan, dan semua kenalan sesungguhnya walaupun hanya sms, aku tetap syg and hormat korunk sebagai kawan…… TAPI!!~ aku nak jatuh cinta to someone yang betol-betol sayang aku.. tengoklah k.. ihope cinta itu hadir dalam hidup aku secepat mungkin.. kerana ianya penyeri sebuah kehidupan….


AWAS!!~ aper aku citer, hak aku.. this is my blog.. xmo tahu or dengar or baca tolong tutup mata..

Bubye!!~

Friday, 4 April 2008

Dalam Kenangan

Al-Fatihah ....


Allahyarhammah
Seniwati Yusni Jaafar

Rest In Peace..

Besday Wish..

Happy Birthday
to
Afif!!~

He is one of my goodfellas, tapi xpernah nak update friendster or pape.. should i call u cikgu afif?? aku punya la pikir nak suprise kan ko ke aper ke, tapi well aku exam so lupa lite-lite..Rini gak lesen aku padam so nak kene renew la next week..afif nak hadiah aper ek? cukupla nanti we all belanja ko makan.. suh orang kaya utp, orang kaya uthm and orang kaya shah alam belanja.. aku leh tumpang....Lupa kek tu pun mmg special untuk ko.. aku tempah khas tapi mcm ne ntah model atas kek tu bersaiz besar.. aku suh letak tyra banks tapi lainplak jadiknya.. hikhik..so memandangkan umor dah meningkat, jangan kedekut, jaga awek elok-elok, jadik cikgu yang baik bukan gatal.. hik hik matila kutuk ko banyak-banyak..k la.. have a nice day..

Juga tidak dilupakan sesaper yang sambut birthday bulan April ni..

Selesai sudah...

Hai..


Alhamdulillah, finally I have finished my exam. Erm what can I say? I really don’t know, I just try my best to solve all the question and use all my strength and energy to study for the whole 3 weeks.. Now I feel free but I just start to think what I will get, I mean the result.. yeah I’m too scared if I think about it.. I just hope everything is ok and good..


Erm.. exam dah habis, but it doesn’t mean that I can lay on my bed and relax.. firstly, kena basuh semua baju yang dah berlambak sebab minggu exam aku stop basuh pakaian.. almaklumlah baju aku cukup untuk satu bulan pakai.. hehehe. Secondly kena kemas all the books, note and crap in the box.. sbb kena pindah bilik.. inila al kisahnya biler duk hostel, setiap tahun kiteorg terpaksa tukar bilik.. tapi best gak x busan.. Cuma penat brg aku bnyk sgt.. Last.. nak kuar lepak ngan a few friends.. tgk wayang, mengumpat and wat la benda-benda ngarut yang lain..


By the way, my rumate inform me that we will have pesta buku antarabangsa kat pwtc, dah check tadi kt google.. it start today till 13th.. NERD kan pi pesta buku, but who care I like to read books.. and memang dah plan nak beli a few books.. aku pun dah ajak my friends supaya pi ngan aku.. matiler paksa rela.. janji u pergi.. kalo x I will kiss u bleh? Hahaha xbaik bunuh orang cium xpe..


Aper lagik aku nak merepek? Ok la nanti I will post picture of my room rite now before I pack everything.. I love this room so much.. green colour.. mix with blue.. and brown.. just nice for me.. hik hik..

Ok laa next time I sambung bebel.. dah penat and x tahu nak share aper sebb banyak sangat dalam kepala aku..
To belladonna, nanti I try to recall how to make cake batik and will post it here ok.. it is so simple, xperlu oven.. senang jer..

Survey

Hai..

before i shared anything with all of u.. let see this survey.. enjoy it..

1. Music playing at the moment?
- Jason Mraz - i'm yours


2. One reason for living?
- as a vicegerant on earth.


3. Do u think you're ok?
- am i ok?? dunt know.. u decide


4. Ever donated blood?
- Nope, i don't think that i'm qualified to donate the blood


5 . Fav colour(s)?
- gree,blue,brown,lite purple..


6. Accessories you usually wear?
- Jam tangan, belt


7. One song to describe a heartbreak inthe past?
- ayo!!~ entah banyak sangat kot


8 . The most boring sport?
- rugby


9. Ever married?
- erm let me think


10. Last TV show u've seen?
- FRIENDS, love it so much


11. Piercings or tattoo?
- piercings


12. The most romantic gift?
- entahla.. french kiss??


13. Been on stage before?
- yup so many times..


14. Struck by lightning before?
- erm kalo pernah xdelah aku nak jawab survey ni..


15. Danced with your loved one before?
- Nope


16. Ever wished you could turn backtime?
- nak, jangan amik scout emulsion..hehe


17. Idol you always want to meet..
- entahla.


18. Last one to text you?
- adam


19 . Last person you met today?
- kak jun


20 . What will you be doing tomorrow?
- kemas barang-barang.. basuh baju


21 . Ever thought of robbing a bank?
- why not..


22 . One thing u totally regret..
- waste a lot of my time, doing something stupid


23. Do people like you?
- Ntah, do they like me??


24 . What was the last music you playedon the computer?
- Clay Aiken - invisible


25. Someone who means a lot to you atthe moment?
- Family..friends..and anybody that love me..


26 . The color of ur mobile phone?
- black..


27. Do you hate someone at the moment?
- Nope..let by gone be by gone


28. Songs that cheer u up..
- Chris brown- i'm yours


29. Last song you sang?
- touch my body - mariah carey..


30. Worst thing that ever happened 2 u?
- it is worst full of pain but was so nice.. aper ek?


31 . What do u prefer cats or dogs?
- cats


32. What do u wish to happen now?
- get a good shape.. boleh?? jom exercise


33. Last thing you did?
- chatting..


34. Things you will do now..
- mandi


35 . I hate
- hipokrit..busybody..penipu..


36 . I love-
YOU!!~ MMUUAHHXX

K la penat buang masa.. hik !!~