Tuesday, 26 February 2008

Wait For You ~ Elliott Yamin

[Verse 1]


I never felt nothing in the world like this before
Now I'm missing you &
I'm wishing that you would come back through my door
Why did you have to go?
You could have let me know
So now I'm all alone,
Girl you could have stayed but you wouldnt give me a chance
With you not around it's a little bit more then i can stand
And all my tears they keep running down my face
Why did you turn away?


[Bridge]
So why does your pride make you run and hide?
Are you that afraid of me?
But I know it's a lie what you keep inside
This is not how you wanted to be


[Chorus]So baby I will wait for you
Cause I don''t know what else i can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just aint true
I really need you in my life
No matter what i have to do
I'll wait for you


[Verse 2]

It's been a long time since you called me
(How could you forget about me)
You got me feeling crazy (crazy)
How can you walk away,
Everything stays the same
I just can't do it baby
What will it take to make you come back
Girl I told you what it is & it just ain't like that
Why can't you look at me, your still in love with me
Don't leave me crying.


[Bridge]

Baby why can't we just start over again
Get it back to the way it was
If you give me a chance I can love you right
But your telling me it wont be enough

[Chorus]

So baby I will wait for you
Cause I don''t know what else i can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just aint true
I really need you in my life
No matter what i have to do I'll wait for you

[Bridge]


So why does you pride make you run & hide
Are you that afriad of me?
But I know it's a lie what your keeping inside
Thats not how you wanted to be

Baby I will wait for you
Baby I will wait for you
If it's the last thing i do


[Chorus]


Baby I will wait for you
Cause I don''t know what else i can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just aint true
I really need you in my life
No matter what i have to do I'll wait for you


I'll Be Waiting.

Saturday, 23 February 2008

January dan February sahaja


HAPPY BIRTHDAY
to all
who was born
in
~!! JANUARY !!~
&
~!! FEBRUARY !!~
Biey, Jamhuri, Firdaus aka epy, saibah, Maman and so on..
so sorry la mana yang x ingt tapi this entry is dedicated to all of u..
"May God Bless You with Love and Happiness"

Seminar di Perlis Part-3

after dinner pose di atas tangga
Hai !!~



Meh aku habiskan citer yang tergantung ini secara ringkas.. early in da morning we have to wake up then naik bas or van masing-masing menuju ke sekolah menengah padang besar utara..


Kat sini semua delegasi berkumpul dan wat la aktiviti senam robik dan paling best tarian poco-poco.. kerana tempat menari lagi luas so lagi best la.. mmg best sesngt.. happy!!~


jom kiter berkumpul exercise






After pelancaran karnival semua delegasi wakil setiap ipta dan ipts di bahagi dalam group dan bergerak ke tapak-tapak yang telah disediakan.. ada yang kena join sukaneka, ada yang kena berjalan ke padang besar sambil edar poster and risalah dan ada yg kena bg kat area kompleks padang besar... semestinya aku and the geng termasukla Unimas, Ums, Ump.






Best gak time edar poster, kami di beri masa 2 jam untuk edar poster pastu leh shopping.. then aper lagi jumpa jer org kami bg.. mmg layanz sesngt.. then shopping.. time bg poster ni mcm2 gelagat dapat aku tengok ada yg malu ada yang segan.. dan ada pula yang ingt kami ni jentera pilihanraya umum ke 12.. tapi sempatla aku explain kat pakcik tu yang kami ni datang untuk kempen anti dadah peringkat ipta.. papepun thanks a lot kat abang,kakak,pakcik,makcik kerana anda semua beri kerjasama....








Lastly lepas semua dah settle..dah shopping kami pun pulangla ke uni masing-masing.. pengalaman kali ni memang lain dari lain so x menyesal join... thanks a lot to miss hartini and mista t-bern... kerana bnyak tolong delegasi kami di sana...kol 7pm bertolak dari kolej kediaman wang ulu dan tiba di kl kol 2am.. ok la.. c ya!!~


















Wednesday, 20 February 2008

Seminar di Perlis Part-2

......sambungan..


Erm.. first day kat perlis, malam tu kiteorg ada welcoming dinner. Best gak lar makan ala kadar jer.. xde grand sangat tapi overall enjoy sesngt. Lepas makan di perkenalkan ngan person in charge and orang penting program.. Tidak lupa gak semua peserta seminar di perkenalkan dengan pelari pecut negara nazmizan dan pelari berpagar ( btol ke aku eja ) norshiela.. both of them now staff unimap.. diaorang sempat la share about diaorang nyer experience.. then pastu tido.. aper lagik.. part paling best.. hik hik



2nd day!!~


bangun awal-awal pagi.. siap pakai kasual smart and pi clubbing leh ke? hik hik xdelah pakai formal then mulalah seminar kiteorg.. actually ni seminar paling sekejap aku pi..papepun even pendek pengisiannya penuh dan xde nak ngarot k. Objective tercapai.. ceramah pasal aids and hiv ni till break untuk solat jumaat.. antara yang hadir Naib Canselor unimap, presiden pengasih, setiausaha pemadam adn a few people lagi.. kursus ni x bosan tapi best.



Orang pi dengar khutbah aku pi tidur leh? bukan nak tidur pun tapi ketiduran.. sedar-sedar orang nak solat dah..tapi bangga jap jumpa MB Perlis.. kat masjid tu.. afta solat pi hadiri forum plak.. part ni rakaman untuk bicara siswa.. * berangan dapat masuk tv... hik hik. habis jer rakaman forum terus balik tempat kediaman.. thanks sesngt kat pakcik yang jadi driver kiteorg..



rakaman bicara siswa

Kol 8.30 malam semua peserta dah siap ngan baju batik..untuk perasmian penutup seminar ATS & HIV AIDS.. kejap kan? tapi padat cukupla tu.. nanti orang makin banyak ceramah aku jugak buhsan.. wakakaka.. kali ni part makan-makan.. saper xnak rugi.. hik hik.. ok pasal majlis penutup ni aku puji sesngt gimik penutup student unimap wat. sangat menjadi.. cayalah.. even korunk engineering student tapi gimick korunk wat mmg best insaf jap aku tgk..





sebahagian daripada gimik penutup..



mari makan!!~



then pastu semua peserta diperkenalkan ngan tarian poco-poco dan chicken dance.. cayalah both tarian ni mmg student unimap kena belajar. tapi bagi kami peserta ia agak asing sekali tapi fun.. mmg best so mari sesamer menari..




tari menari!!~ best




..... bersambung lagi...


Sunday, 17 February 2008

Seminar di Perlis Part-1


Hai!!~


14th - 16th February 2008.. i have attend a courses about ATS & HIV AIDS in perlis organized by Ministry of higher education in colloboration with University Malaysia Perlis (Unimap). First time i think ramai yang akan jadi delegasi from my uni. however only 5 of us.. sangat kecewa..tapi apakan daya most of us ada mid term exam that week then ada jugak yang kena handle program lain.. so x dapet nak tolong..


Journey takes about 8 hours from KL to Kangar.. depart from uni at 10am.. it is long journey and kinda bored.. However coz ada yang gila-gila so xdela rasa busan sesngt and best gakla journey ni.. waaa tido..bangun.. gelak-gelak.. kenakan d only one gurl nadiah then tido balik.. rest and itulah kerja five of us atas van..sangat buhsan.. tapi ok la.. dalam perjalanan, ada kemalangan kat kedah.. i think Lorry tu terbabas sebab bawak laju sangat kot.. tapi mcm transformer..

xde transformer kaedahnya just kinda like that k.. jgn persoalkan.. pokemon tol korunk!!~.. tengok jer la kiteorg.. tapi xdela plak tgk pemandu or pape.. just jalan jammed yg amat.. zzzzzz..

Kol 5.30 ptg kot.. lupa r.. kiteorg dah masuk perlis.. punyala susah nak cari kolej kediaman wang ulu.. lagipun semua yang dalam van ni bukannya org perlis so terpaksalah usha sana sini.. then dalam duk cari signboard ke wang ulu.. kiteorg jumpa bas unimap.. so ikut jer la bas tu.. ( kelakar gak biler pk balik.. mcm bas tu nak gi ke kolej tu jer...) finally sampai la kiteorg ke bandar.. sbb duk ikut bas tu.. hahahaha sgt malu.. tapi baik tol pakcik bas tu sanggup tunjukkan jalan untuk kiteorg.. even dia terpaksa pusing bas tu.. thanks a lot pakcik...

Kolej kediaman wang ulu unimap ni.. best gak ler.. sebbnya dia btol-btol hujung jalan.. blakang kolej tu dah gunung.. area sawah padi and ada la umah kampung.. sgt best.. Angin nya kuat sgt so no need aircond k.. huhu. As usual check in.. minum ptg.. depa sediakan mee hun goreng and black coffee.. xdapat nak makan sbbnya aku ni pening sket.. just minum air jer then pi masuk bilik baring..

bilik hostel biasala.. tapi kinda best gak sbb serumah just 5 orang including pakcik pemandu kiteorg.. ada 3 bilik.. 2 bilik air.. yg mana suka duduk and mencangkung.. pilihla.. huhuhuhu ayo!!~ xtahu.. shhh diam aku nak lelapkan mata jap... sshhhh....

~ bersambung to next post k..







Saturday, 9 February 2008

Review ~


Sinopsis

Dunia Baru The Movie

Filem ini bermula apabila Opie (Elyana) mendapat kejutan melalui surat yang ditulis oleh Anizah (Anita Baharom) menyatakan hasratnya untuk ke Thailand dan kahwin lari dengan Fazley (Mohd Hafiz). Menurut kandungan surat itu, Anizah begitu nekad hingga sanggup melepaskan tawaran melanjutkan pelajaran di UK. Perkara ini mengusarkan teman-teman rapatnya iaitu Opie, Madihah (Ann Ngasri), Suzanna (Almy Nadia), Adif (Pierre Andre) dan Tajol (Wan Elyas). Mereka berpakat untuk mengejar Anizah dan mengubah fikirannya.



Pengembaraan pencarian Anizah merupakan suatu perjalanan yang semakin lama semakin kecoh dan berperistiwa, membuat penonton teruja khasnya pengikut setia siri Dunia Baru - kisah geng kolej paling popular di Malaysia.



Dunia Baru The Movie diadaptasikan dari drama bersirinya, Dunia baru yang kini masuk musim ketiga dan sedang hangat ditayangkan di tv3. Filem yang mengekalkan konsep setia kawan di sebuah pusat pengajian tinggi ini mempunyai mesej yang begitu tinggi dan diharapkan dapat dijadikan teladan bagi para remaja yang sedang menyambung pengajian dikolej-kolej dan universiti betapa besarnya nilai persahabatan itu jika dibandingkan dengan wang ringgit.



Filem ini mengisahkan lima sekawan memulakan penggembaraan mereka ke utara untuk menjejak sahabat mereka Anizah dari kawin lari bersama kekasihnya Fazley. Pelbagai halangan terpaksa mereka harungi sepanjang perjalanan sehingga mereka sempat dimasukkan ke lokap.
Berjayakah pencarian mereka? Mengapakah mereka dimasukkan ke dalam lokap? Dapatkah Anizah diselamatkan?



!!~ after watching this movie... owkayla.. lagipun aku ni mmg suka citer melayu.. tapi dunia baru the movie ni best actually disebabkan adanya watak pembantu seperti pengarah mamat khalid, kamala ( siri puteri ) and seekers crew.. lagi mcm best la. Dari main character plak watak madihah memang kelakar dengan mulut yang pot pet pot pet and gaya nya.. mmg layanz la... so far jalan citer ada yang x masuk akal sket tapi itulah lumrah citer melayu!!~ SO far panggung wayang penuh tu!!~ huhuhu ramai dtg ngan family..al maklumlah cuti sekolah.. enjoy it!!~ citer spartan tu aku x sempat tgk lagi then citer melayu yang pasti HOT this year CONGKAK arahan Ahmad Idham!!~ x sabo nak tgk !!



c ya!!~

Friday, 8 February 2008

PeNgeNaLaN~ T_T

Eyo!!~

A few month ago.. i have create a blog.. it is so nice for me but after a few times i feel so bored.. sbbnya mcm muram jer my page.. xde layout yang menarik and etc. So last nyte before sleep tetiba ada mood nak baca blog a few of my friends.. it is so nice so that tetiba plak gatal create this blog.. hopefully jangka hayat blog ni panjang.. hehe


I try to find template yang dah siap so that senang la nak copy and paste.. xdelah aku nak kena wat itu and ini sbbnya i hate coding so much.. even 2 years learning c++ and c programming. Finally jumpa la layout yang menarik ni create by somebody from indonesia credit for him, sbbnya tolong org yg mcm aku ni.. hehehe!!~


excited plak tengok my page..wakaka giler la masuk bakul angkat sendiri.. tapi like it so much and i will update my blog everyday or twice a week.. or tengokla biler masa mengizinkan.. selagi line internet ok and ada mood and masa i will spend my time here..


so if u have any idea just put in my cbox and also just give me a comment.. i like ur comment to improve my blog and me myself!!~

Teman Terulung~

Bila bertaut senyuman
Mata berlirikan
Memancarkan keluhuran
Cerah kesederhanaanmu
Seindah kejujuranmu


Detik seia sejiwa
Terungkap setia
Tiada upaya sepi
Mekar kudup penantianku
Hadirnya teman sejati


Melangkah kita menjejak mimpi
Bahagia berdiri dengan mu disisi
Harapan kita meniti hari
Sentiasa seiring


Paling agung teman terulung
Tenunan emas sayap hidupku
Tak inginku undur bertamu
Bertakhta teguh
Ke akhir waktu.


currently listening to this song!~ by Anuar Zain.. kinda music that i like..
enjoy it~

Welcome!!~

Eyo!!~~

Welcome to my new blog!!
I will be officially use it from today!!~
i will post anything that i like!~ music, current issue, study's

and also my experience in the daily life!!~


SEE YA!!~