Sunday, 17 February 2008

Seminar di Perlis Part-1


Hai!!~


14th - 16th February 2008.. i have attend a courses about ATS & HIV AIDS in perlis organized by Ministry of higher education in colloboration with University Malaysia Perlis (Unimap). First time i think ramai yang akan jadi delegasi from my uni. however only 5 of us.. sangat kecewa..tapi apakan daya most of us ada mid term exam that week then ada jugak yang kena handle program lain.. so x dapet nak tolong..


Journey takes about 8 hours from KL to Kangar.. depart from uni at 10am.. it is long journey and kinda bored.. However coz ada yang gila-gila so xdela rasa busan sesngt and best gakla journey ni.. waaa tido..bangun.. gelak-gelak.. kenakan d only one gurl nadiah then tido balik.. rest and itulah kerja five of us atas van..sangat buhsan.. tapi ok la.. dalam perjalanan, ada kemalangan kat kedah.. i think Lorry tu terbabas sebab bawak laju sangat kot.. tapi mcm transformer..

xde transformer kaedahnya just kinda like that k.. jgn persoalkan.. pokemon tol korunk!!~.. tengok jer la kiteorg.. tapi xdela plak tgk pemandu or pape.. just jalan jammed yg amat.. zzzzzz..

Kol 5.30 ptg kot.. lupa r.. kiteorg dah masuk perlis.. punyala susah nak cari kolej kediaman wang ulu.. lagipun semua yang dalam van ni bukannya org perlis so terpaksalah usha sana sini.. then dalam duk cari signboard ke wang ulu.. kiteorg jumpa bas unimap.. so ikut jer la bas tu.. ( kelakar gak biler pk balik.. mcm bas tu nak gi ke kolej tu jer...) finally sampai la kiteorg ke bandar.. sbb duk ikut bas tu.. hahahaha sgt malu.. tapi baik tol pakcik bas tu sanggup tunjukkan jalan untuk kiteorg.. even dia terpaksa pusing bas tu.. thanks a lot pakcik...

Kolej kediaman wang ulu unimap ni.. best gak ler.. sebbnya dia btol-btol hujung jalan.. blakang kolej tu dah gunung.. area sawah padi and ada la umah kampung.. sgt best.. Angin nya kuat sgt so no need aircond k.. huhu. As usual check in.. minum ptg.. depa sediakan mee hun goreng and black coffee.. xdapat nak makan sbbnya aku ni pening sket.. just minum air jer then pi masuk bilik baring..

bilik hostel biasala.. tapi kinda best gak sbb serumah just 5 orang including pakcik pemandu kiteorg.. ada 3 bilik.. 2 bilik air.. yg mana suka duduk and mencangkung.. pilihla.. huhuhuhu ayo!!~ xtahu.. shhh diam aku nak lelapkan mata jap... sshhhh....

~ bersambung to next post k..







No comments: