Saturday, 29 November 2008

Sepatu Kaca Ku

Uwaaaa Dato' Jimmy Choo, i need shoes.. dah design x untuk men's?? or dah ada just i'm not alert? hehe.. Mimpi sajork k. Okeyla sesungguhnya tag itu semuanya perlukan yang pelik-pelik so kali ni xdela pelik sangat. Cik Ryzal, i minta maaf lambat la wat ur tag ni, attention to cali bukan bermaafan sempena aidiladha k, tapi sempena thanksgiving.. leh?? okeyla let's proceed..

ARAHAN :
Snap pic kasut anda then propa sedikit pasal kasut itu.. :)


This is my collection k, sebab wan hanyalah student yang agak sempoi then tidak memerlukan kasut yang banyak jadi ini sahajalah yang wan ader. Hehe konpius jap rasa macam banyak tetapi selepas di susun, kemana kasut aku yang lain??? Lupakan.. Niat untuk tambah koleksi kasut memang ada tapi nantila.. Okeh.. hehe so jom kita ceritakan pape yang patut pasal my collection yang x seberapa ni..



Dalam koleksi di atas, kasut ni umur di paling lama.. Wan rasa dah beli kasut ni beberapa tahun yang lalu, bermakna kasut ini sgt lama usianya. Off course dibeli oleh my dad sebb tyme ni dia yang pilih kasut so terima jer la. Kalau x silap kastu ni beli time menengah atas.. Sebab kat sekolah wan pengawas so pakai la kasut ni.. Since kat gombuck ni wan hanya pakai untuk function tertentu, so wan x fikir lagi nak replace kasut ni so nanti-nanti la.. hehehe. Kasut ni brand POLO, and bukan dari siam or uptown mana-mana yer




Kasut from CLARKS ini pula, di beli oleh ayah wan setelah wan mengkomplen yang wan xde lagik dalam koleksi. Kasut ni wan pakai untuk kemana sahaja yang dirasakan sesuai dengan keadaan. Kasut ni beli tahun 2006




this is my latest shoes.. lepas kasut wan kena curi time latihan gamelan tu, two weeks or a week after that i went to pavillion with k.neem and namiey.. Pi pakai kasut lain, tp kasut tu menyebabkan kaki wan sakit, so amik keputusan la beli this shoes. Adam bgtahu, "imran ur shoes ni mcm ballerina punya shoes" lepas tgk balik, shape depan dia jer.. But then pakai jer la.. i love it.. hehe



Erm ni kategori kasutkah?? hehehe let see.. yer la kot.. sandals from SEED ni, beli time nak raya ritu hehe. Wan xtahu naper but then selipar atau sandal untuk guys amat susah wan berkenan.. Punya pusing pavillion then a few places tetap xde yang taste.. so amik keputusan beli jer la.Sandal ni xleh pakai jalan jauh. Sakit kaki nanti.. huhu..
.
.
.
.
.
.
Okey itu sahaja tag untuk kali ini..
Selamat mencuba kepada sesiapa yang berminat..
:)






Thursday, 27 November 2008

Weng Lagik ..


Comelnyer ..
Actually sbb bosan ni, wan search kat google..
So terjumpa la pic ni..
Geram plak tengok baby ni, rasa nak cubit pipi dia..
hehehe..


Leh tak wan nak mengeluh? wan harap dapat jadik macam bayi.. tidak perlu memikirkan ape-ape.. Kenyang tido, pastu bangun main.. sweetkan? Hakikatnya, manusia bila time kecik xsabar jadik dewasa then sebaliknya.. What's going on in my life, wan blom ceritakan. Skank ni wan busy jadik komiti untuk royal debate.. Siapkan file-file then get ready untuk program itu bermula esok till 3rd Dec. At the same time wan risau jugak dengan result exam yang akan kuar dalam beberapa hari lagi. I can smile, i can laugh but then my heart empty..


Few days ago, my ex tetiba tego kat ym nak pinjam duit.. bukan wan xnak bagi, tapi pengalaman itu memberi pengajaran.. Cukuplah sekali. Orang time susah carila, biler senang hilang.. Erm wan secara tidak sengaja pernah lakukan pada kekawan wan, then i realise biler kena batang hidung sendiri.. alhamdulillah i hope i can change that attitude.. Semlm duk chat ngan one of my friend, katanya wan macam inspektor, sebab macam tahu detail about certain people.. yup biler fikir balik tol it is not so good.. so wan masih belajar untuk jadik manusia yang di senangi.. Untuk my friend, jangan risau.. wan positive think, setiap teguran wan amik then belajar dari situ.. *wink


Lagi pelik bila ada kawan wan, yang anti with place that i go.. dude, wan sikit pun x ajak kamu pergi, lagipun kamu ingat place that i go tu terok ke?? till now wan fikir aper motif dia, berkawan ngan wan untuk dapatkan maklumat or pape then dia diam.. kekadang wan gelak sebab terlampau hipokrit dengan diri sendiri till x sedar orang lain pula dapat lihat keburukan dia.. Listen here, pandai macam mana kamu pun, hebat macam mana kamu pun.. bukanlah hak kamu untuk menilai baik buruk seseorang hanya berdasarkan tempat dan personaliti..


Untuk my new friends, jangan takot untuk kawan dengan wan atau kenal dengan wan.. Wan ni memangla kekdg nampak diam sket, once u kenal u know who am i ikut tempat dan keadaan la.. Sesaper nak tegur perangai wan ke, wan persilakan.. wan terima seadanya.. insyaAllah..( can i ??) .. :) then wan aku cuba perbetulkannya .. yeah penat dah membebel.. to aiman,nazmie,nazri and afif.. wan rindukan kalian, jumpa nanti ya.. to ryzal n the geng thanks too, xdapat gi jakarta plan pi dalam mesia pun jadik la.. hehe..


Almost 7pm.. so i must get ready sebab headcom and his asst akan marah kalau wan lambat sampai.. jumpa lagi yer..


mencari cinta .. perlu atau tidak


Lot's of Love
~ WaNz iMraN ~


Kak Rose's Present !!~

Who is She ??





She is Cik Anis a.k.a Kak Rose


Thanks for the picture and the words.
InsyaAllah semoga persahabatan ini kekal hingga ke akhir hayat.
You Rock!!
Thanks gak sebab sudi dengar wan bebel time wan ting tong..
Pasal nak lepak sesamer tu, nanti i try my best susun jadual semua k.
Jangan risau, kita wat muvie marathon, yang penting semuanya cik anis bunjer..
hehehe.
All the best dik!!~

Monday, 24 November 2008

Your Ex ???

Ryzal!!!! he's tagged me again. Yup dia sangat rajin kan? So meh la wan fikir aper nak jawab kali ni dalam tag untuk kali ini. But before that, Ryzal, i will do ur second tagged, sebabnya skank xde orang nak snap pic i, so yang 1st tagged tu postponed yer (mati berbelit), hiks.

Let's Begin:-

WHAT IF YOUR EX-GIRLFRIEND/EX-BOYFRIEND SAID THESE TO YOU,

1.hi,how r ya?

alhamdulillah, sehat.. u? (baik x?)

2.hey!you wanna go to mall?

sorry, i xpergi mall time sale season (kekwat sangat, walhal time tu ler pi)

3.i love you..

thanks, but then it' time already past.. just move on.

4. do you want some cookies?

what? am i not fat enough to you? (entah naper nak jawab mcm ni ek, haha)

5.can u take me a picture?

ouh, ur camera brand aper? (tetiba kalut tanya brand camera orang, tetap xnak kalah)

6. help me in my homework

sah-sah bidang lain nak tolong aper nya??

7. here's my gift to you

lor, susah-susah jer, terima kasih daun keladi ...(sambung k ayat ini)

8. let's just be textmates

sorry, i pakai public phone jer since clash with u.

9. do you want me to buy u an ipod?

yess off course, ipod touch better .. lagi baik kalau bagi iphone sekali.. mampu ke?

10.let's sit together in the bus..

Jap biler i plan nak naik bas ngan u? (terus jalan kaki jer)

11.hi baby..

ekau buta ke aper? sah-sah i ni dah leh jadik bapak baby (dalam hati gelak kuat-kuat)

12.you still cute

yes i am, but then not for you.. (untuk saper? pening jap fikir sambil jalan)

13.i still love you

pitching larik, try u sebut dalam nada yang betol.. mana tahu leh jadik artis jamban..

14.can i visit your house?

erm dah lamer ke tukar keje jadik pembanci penduduk kawasan perumahan i?

15.do u love me

u know the answer but then semuanya dah terlambat.. Let it be just move on (berlalu dalam kabus dan hilang disebalik kabus tu.. makan hati heidi klum,LOL)


Follow these instructions:
named 5 candidates on ur listask them to complete this tag repost on their blogwrite the title"WHAT IF UR EX SAID THIS TO U?"

- Ritz (sebb dia xpernah tag wanz, plus nak tahu aper ritz nak cakap)
- Cik WaNie (sajer, sbb cik wanie ni diam jer ngan wan)
- Pyan (cara untuk kenal kawan-kawan baru)
- Afeeq ( alasan sama mcm pyan punya)
- Pemilik blog F the World (thanks for visiting my blog)

Hari Ini, Esok dan Semalam

Hey.. It's me again. First of all pengumuman semua tu xde papepun, i think biarlah dulu or let it be, mungkin mainan perasaan kot. Seronok biler kat kampung tu lain, yup banyak kelebihan tapi terpaksalah tahan telinga dan sabar kalau ada yang marah or pape. Mulut orang kita x dapat halangkan. I spend my time with both my sister.. Alhamdulillah my youngest sister, terima result UPSR hari tu, then she did well, i mean dengan kesihatan dia, xhadir ke sekolah, i believe she work hard, then dia pilih untuk sambung belajar kat sekolah agama.. Once again i pray for her, untuk test nak masuk sekolah tu next week. Hopefully she can do it.


Skank ni wan nak upload pic but then, i 'm not using my pc plus this computer didn't have nokia software so that kena la tunggu dulu k. Wan online using zaki's computer, he's busy with royal debate so wan xpayah la susah-susah nak angkut kotak pc tu.. Hiks papepun wan still update mana yang patut dulu.


Musim haji telah kembali lagi, para jemaah semestinya gembira untuk menjadi Tetamu Allah s.w.t pada kali ini. Moga para jemaah selamat pergi menunaikan ibadat dan juga pulang ke tanah air. Tidak semua orang mampu pergi menunaikan ibadat ini, terfikir wan bilamana seorang makcik yang menyimpan duit simpanan selama 20 tahun untuk pergi menunaikan ibadat haji, lama kan? Jadi renung-renung, dan fikir-fikirkanlah..


Pertandingan Debat Diraja 2008, antara IPTA akan berlangsung pada 28/11/2008 ~ 3/12/2008, so sebab itulah wan ada di kampus skank. Wan bukan lah sebagai debater tetapi sebagai komiti bagi menjayakan program ini. Mampukah pasukan UIAM mempertahankan kejuaraan yang lalu?? Kita tunggu dan lihat. Untuk pasukan UIAM bagi ketiga-tiga kategori, good luck and all the best.


p/s: ryzal, i will do ur tag later k.

Monday, 17 November 2008

I have Been Tgged !!!!!!!!!!!!

Yeah merasakan setelah few month wat blog, ni la first time kena tag dari Cik Anis aka Kak Rose ..
So let's see my answer and kenali la wan dari tag ini..

1 - 7 ciri Wanita/Lelaki idaman anda


- Seorang yang menerima wan seadanya
- Bersifat sederhana
- Tidak mengongkong
- Ringan tulang
- Penyayang
- Berdikari
- Menghormati orang tua..

(hehehe)

2 - 7 Wanita/Lelaki yang anda minati sepanjang hidup ..


- My Mom
- My Dad
- Princess Diana
- Datin Seri Siti Nurhaliza
- Maznah
- Princess Rania
- David Beckham

(sebb konsepnya yang anda minati so wan letak je la k plus x kesah Wanita / Lelaki)

3 - 7 Perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati ..


- Nervous
- Semua perkara yang di lakukan macam x kena
- Excited melampau, malam sebelumnya mungkin xleh tido
- Hope it end well
- Takut andai ada perkara yang mengganggu sepanjang keluar tu..
- Malu-malu kucing
- Blur..

(hehe tapi sebenarnya semua tu dapat kawal biler tengok mata dia, percyalah..)

4 - 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda..


- Karambunai Nexus Resort ( tol ke? salah maaf )
- Bali
- Australia
- Pulau Sipadan
- Hawaii
- Mauritius
- Dubai

( hehe semua gah but at least gi bali pun jadik la.. yeah with AirAsia, everyone can Fly's)

5- 7 barangan/sesuatu yang anda akan berikan pada si dia..


- Buat candle light dinner kat rumah then bertemankan lagu-lagu slow
- Make special cake pada besday or annivesary dia
- Erm saksikan sunset di tepi pantai dengan dia.. only both of us
- Always express my feeling untuk dia
- Hati, Jiwa dan Raga
- Kasih - Sayang dan
- nyanyikan sebuah lagu khas untuk dia

(hehe melampau kan?? like i care)

6 - 7 tajuk lagu yang anda akan nyanyikan pada teman anda..


- I will always love you
- How do i live
- Aku cinta padamu
- collection from rod stewart (lupa tajuk lagu)
- Percayalah
- Keabadian cinta
- Can't Live

(hehe ampun yer wan lupa lagu-lagu yang mmg wan dah set untuk si dia, itupun kalau wan dah kapel nanti.. hik)

7 - 7
rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!mereka musti diberitahu akan perihal ini


- Danny
- Dr. Darren
- RyZ4L
- Ritz
- Hamizah
- BellaDonna
- Alex


yeah, wanz berjaya jawab semuanya so see u later

I'm here.. :)

Oyeah..


Tiba jer kan? Erm merasa few days i'm not online.. Hehe internet ada kt rumah but then wan malas nak on laptop adik then mengadap laptop jer. Wan tiba kat pasir mas pagi khamis last week jam 4.15 pagi. I dunt know mcm ne pakcik driver to bawak but then rasanya laju sangat. Yerla wan dah tersangat penat kemas bilik and angkut semua barang so naik bas terus tido. Yeah sampai umah kol 4.30 pagi, selongkar dapur terus breakfast kaedahnya sbb the whole day tu, wan xmakan pape.


Erm banyak ke citer wan nak share? entahla.. bukan ada benda menarik wan wat kat umah, just bangun tengok tv, baca novel or megazine then tgk tv lagik then tido. Last saturday kuar jap gi celebrate my besday, adik wan belanja atas paksaan dan kerelaan diri dia sendiri.LOL. hehe nantila citer pasal tu and pic wan post later k. Balik umah ni like u wat teraphy la, tenangkan otak dan lupakan semuanya. Hehe then so far so good mmg hp pun letak jauh-jauh tanpa fikir pape. But then semlm somebody text me, gtaw dia sunyi.. ayoo sah sah la wan xtahu saper plus i have no idea siapa dia so just ignore jer la.


Skank kat pantai timur dah masuk musim tengkujuh, actually suka gak musim ni sbbnya hujan and sejuk, walaupun xde salji tapi xpanas la kan so okey la. huhu my moyang plak dah balik umah dia, wat preparation banjir katanya.. hehe kelakar plak tapi itulah dia. Okeyla itu la yang wan kongsi sedikit so nanti la wan cuba post entry sebaik mungkin.. to all of you, selamat bercuti then selamat melakukan tanggungjawab anda sebaik mungkin. Ingat orang yang tersayang.. :)


Lot's of Love
~ WaNz ~

Wednesday, 12 November 2008

Cerita Semalam


Hati ini tiba-tiba terasa sayu dan sunyi sekali. Entah kenapa hati wan dilanda perasaan ini, mungkin kah kerana semester ini telah berakhir dan mula bercuti selama 5 minggu 5 hari. Ini merupakan percutian paling lama sepanjang bergelar mahasiswa di UIAM ini. Disaat entry ini ditulis wan masih busy berkemas, mengangkat kotak-kotak sebanyak 10 biji semuanya untuk dimuatkan dalam stor. Itu tak masuk lagi dengan kotak computer, monitor, speaker, 2 set comforter, papan iron semua. Entah kenapa semester ini bagi wan sangat cepat, rasanya baru semalam wan membeli-belah kelengkapan di Tesco selayang dengan rumate. Sedar atau tidak sudah 5 tahun juga bergelar siswa, 2 tahun di pusat matrikulasi dan 3 tahun di kampus induk gombak.


Semalam kita gembira dengan gelak ketawa, hari ini ia hilang dibawa arus kehidupan yang sentiasa berubah. Tadi petang wan teringatkan kawan-kawan baik wan, aiman, afif, nazmie dan nazri. Hanya sempat menelifon aiman di UTP dan afif di UPSI, tetapi tidak berjawab dan hanya few minute after that aiman call balik then mula bercerita katanya


Dia sedang dalam minggu ulangkaji, all the best untuk aiman, antara kita berlima kamu yang paling cemerlang, bangga mempunyai sahabat seperti kamu dan yang lain, yup kita jauh di antara satu sama lain, tetapi setiap kali berkumpul detik itu menjadi sangat indah. Harap hubungan kita berlima kekal hingga ke akhir hayat. Afif pula sedang menghadapi peperiksaan akhir semester sama seperti Nazmie di UiTM dan Nazrie di UTHM. Mereka ibarat adik-beradik wan, bersyukur sangat kenal mereka dan berkawan dengan kalian


Sewaktu peperiksaan akhir yang lalu, pelbagai ujian yang wan hadapi, kebanyakannya ujian mental. Wan bukanlah seorang yang meletakkan ego di hadapan. Ego seseorang ini membuatkan diri kita rasa hebat, takut untuk jatuh, takut akan orang lain tahu ape kelemahan kita. Walhal kekurangan dan kelemahan itulah menjadikan diri kita ini sempurna. Walaupun kehidupan keluarga wan sederhana, tetapi Alhamdulillah cukup wan katakan, wan bahagia. Dari kecil ayah didik kami supaya lebih menghargai sesame sendiri dan berkongsi serta membantu jikalau ada dalam keluarga mengalami kesusahan hidup.


Teringat moyang wan dan moyang saudara yang masih kuat dan ceria, seronok dan gembira rasanya untuk pulang ke kampung halaman esok bertemu mereka, lapang hati dan sejuk rasanya. Wan cicit, cucu dan anak yang manja, tapi dalam manja wan mampu berdiri walau sukar, Alhamdulilah punyai keluarga yang besar dan pelbagai lata hidup.


Kenapa berceloteh begini? Bukanlah wan menangisi setiap apa yang berlaku dalam hidup wan, jauh sekali untuk berasa sedih mahupun kecewa dengan takdir yang ditetapkan. Percayalah setiap pertemuan itu akan berkakhir dengan perpisahan, Cuma cepat atau lambat sahaja. Seronok membaca blog Kash yang punyai rakan yang pelbagai karakter tetapi masih rapat antara satu sama lain, kagum. Wan pelik dengan seseorang ini, dia baik dengan wan bermusim, tiba masa dia jadi emosional dan sangat sensitive, adakah kerana dia cuba sembunyikan siapa dia yang sebenarnya mahupun punyai rahsia hidup yang rumit? Untuk kamu, sedari awal wan kenal kamu, kamu antara pelajar pintar dan baik tetapi jagalah hati orang lain juga kerana hidup di dunia ini saling memerlukan.


Malam ini juga tamatlah sebuah persahabatan dengan seorang lagik teman, tamat disini bukanlah wan buang terus dia dari hidup wan kerana sayangkan dia, jadi wan harus tinggalkan dia tetapi masih mengambil berat mahupun memerhati dari sudut yang jauh. Tipu kalau wan tabah terima semua ini. Wan sangat lemah untuk terima semua ini tetapi ianya suatu ketentuan. Wan tak nak lagi rasa sedih mahupun kecewa, ingtlah wan usaha untuk jadik kawan kamu yang sebaik mungkin tetapi lagi elok kalau kamu berkawan dan terima wan seadanya.


Merenung diri ini, melihat jauh kedalam anak mata, wan mula muhasabah diri ini. Telah jauh wan berjalan atas lebuhraya kehidupan, pelbagai jalan wan temui, sepanjang berjalan itu pula terus berjumpa dengan orang-orang asing, dan sesetengahnya mampu menjadi peneman dalam kehidupan wan sehingga beribu Kilometer lamanya. Alhamdullilah kerana masih ada yang setia di sisi wan, sayang rasanya pada mereka kerana terima kekurangan dan kelemahan wan. Kagum juga teringatkan atok wan yang mula mencecah umur awal 90-an, rasanya beliau lagi lama dan banyak jalan telah beliau tempuhi. Untuk kalian, andai wan ini bukan yang terbaik, jauh sekali sesuai dengan kalian, wan hanya mohon ampun dan jangan pula memandang rendah dan jauh sekali mempermainkan hati seorang sahabat, kerana ianya membawa kesedihan yang jauh lagi berat di dasar hati ini.


I have made the decision, then it is the way I choose to be and to have.

Saya sayang kamu walau hanya untuk sementara.

Sayang itu hadir kerana ianya tulus dari hati

Tiada dusta mahupun hasutan

Memori ini kekal sebagai liku-liku kehidupan wan.

Tuesday, 11 November 2008

Nasi Lemak Antarabangsa

Hey !!~


Mornink!! Tiba je kan? Next day on Sunday, actually dah ajak mirul gi Maju Junction. Sebab dia duk citer ada ESPRIT outlet, wan hanya mampu pi yang factory outlet jer.. :p so macam nak rembat la pape untuk me myself or for my gurls kat umah tu, but then xde yang menarik perhatian mata mahupun hati, macam ne tu? Before pi tu, duk ym jap ngan Ryzal jap, so dia and the gang join sekali. So meriah la atas keta mahupun di perjalanan pada hari itu. Hiks.


Dari gombuck, terus ke Maju Junction.. Masukjer terus wan fikir, ni ke Maju Junction? Huhu should improve a few thing so that tempat tu at least leh la bernafas. Terus jer merul bawak we all pi kedai tu then mula la mencari pape yang taste.. but xde pun, even ada but then after fikir few thing wan letak balik. Murah tu memangla but then have to think also kan? Jadilah pengguna bijak :) Lepas dah xde pape kat situ, terusla menapak ke SOGO, skank SALE!! But I think sogo always sale.. terus jer naik kat food court then mencari pape untuk dibaham, bukan orang yer tapi makanan. :p


I kena charge RM9.50, hurm okeyla kot saper suh I amik lauk udang and ikan lagik. So far makanan dia okey la. Not bad. Dari situ terus pi balik MJ, amik kete then terus ke Low Yat, merul nak pi amik motherboard yang dibaiki. Lepas tu pi Times Square plak, fyi this weekend memang sunyi jer.. adakah sebb peperiksaan di kebanyakan IPTA & IPTS sedang berlangsung? Sampai jer TS tu, terus selesaikan pape yang patut, then Farique plak nak pi tengok jadual kerja dia kat Starbucks. By the way wan sempat rembat 2 megazine untuk dibaca sepanjang cuti ni, haruslah semua novel adik wan nanti wan baca, selain berebut tv. Glam Men’s Edition and Of the EDGE, then wan ada lagi 2 novel lom dibaca so haruslah cuti ni wan habiskan semuanya. Pastu wan rembat jeans satu, actually dah lamer nak jeans simple like that, but then susah nak cari yang mampu mencairkan hati wan.. So dari xnak bershopping, once again I spend a hundred buck. Sudey tol.


Lepas tu we all nak balik la, sebb merul pun dah penat plus dia xsiapkan lagi report seminar, so nak balik but then pi makan-makan dulu kat Kampun Baru. Dari nak gi dang wangi terus sampai kampung baru, makan nasi lemak antarabangsa. Orang beratur beli makan but Ryzal and Cali cuci mata, mampu? I kena charge makan kat sini RM6.50, murah la tu kan sekali ngan Air. Then bercerita bagai, gelak sana sini balik.. Rasanya ni first time kuar with ryzal and the geng, but then memang sempoi jer, wan hanya gelak jer,sebb wan kan pendiam. LOL.. So next time ada pluang I join lagik.











Thanks to Mirul, sbb layan jer karenah wan then bawak kete then walaupun sumtimes save sket but then deep down dia baik la. (Kipas ni). Konsep suka ati mmg selalu la di jalankan, haha sem ni rasanya paling banyak ajak dia kuar, sebb easygoing then for me okeyla. Thanks dude. Untuk Ryzal & The gang, dah lama wan tahu atau kenal mereka since matrix. But then who am I right, plus wan ni susah sket nak join kawan baru time tu la. Dengan karakter giler-giler then slumber wat wan senang untuk berkawan, thanks guys. So salah silap or pape, wan minta maaf. : )


Lot’s of Love

~ WaNz ~


Selepas Exam Tamat







Hey!!~





Uwaaa it’s time to release everything. Hehe, previous entry pasal exam wan citerkan last date exam wan on 8th November kan? Hoho so kali ni cerita lepas jer exam, awal-awal lagi wan ada sembang ngan my friend pasal nak uat pe lepas exam. So tanpa plan nak gi mana, lepas jer solat isya’ we all terus ke McDonalds kat Zoo tu, lepak situ sebb merul nak tengok bola Manchester United vs Arsenal, wan dah lamer x spend time tengok bola bagai ni.. So lepak situ sambil makan till bola habis. Yeah wan x tengok bola but then wan tengok orang kat dalam Mc’D tu sambil cuci mata. Besh ooo, hehe sangat meletop hiks..


cyberjaya

istana kehakiman

feeling jap.. pic ni paling wan suka.. snap sendiri k..


Habis jer bola, still xtahu nak pergi mana.. So we decide pi putrajaya plus mirul pun nak cuba tangkap gambar, almaklumlah dia amik skill photography. Otw nak putrajaya tetiba jer tukar sket , pi cyberjaya dulu then baru pi putrajaya. Erm first time masuk area cyberjaya ni, sah-sahla I orang kampung sajork. Hehe, then pusing-pusing tengok xde pape kat cyberjaya t uterus we all pi putrajaya.. Yeah rasanya first time wan sampai dulu kat masjid and bangunan govt tu masih lom siap. Second time plak pi, kenduri kawen sepupu ayah wan kat dewan di putrajaya so this is the third time. I’m quite excited, yerla orang kampung tengok bangunan pelik.. hehehe Teruja jap okey. So stop jap depan istana kehakiman ni then tangkap gambo.. actually pic yang wan tangkap guna cybershot sajork 6.0 megapix then for me sgt puas hati okey, but then kamera orang tu lagi melets sbb SLR.. huhu.. but then nanti wan tunjukkan pic yang merul amik guna cam dia, but then ada lagi pic dia bg, sgt save yer orgnya.. so awek-awek di luar sana make sure u all ada pendapatan sendiri kalau nak kapel ngan merul (matiler)


still guna auto snap tu..

ini pun..

this one i like too

lenguh berjalan berehat sebentar sambil melihat bulan..


yeah orang belakang tu sibuk snap pic


MAMPU?? hehe

Dah puas pose pelbagai gaya kat area putrajaya, we all terus kuar dari situ untuk cari Kopi, driver dah ngantuk.. Memula nak gi kajang, but then dah Nampak signboard cheras, so we all terus sajork gi sana sbbnya wan tahu kat area HUKM tu ada McD. Tol pun xdela mahal sangat, Cuma kalau ulang alik tiap-tiap hari tu agak sakitla.. hehe. Ni McD kedua we all pergi untuk satu malam, merul minum kopi, me minum milo supa wan makin tembam dan kembang mcm belon..huhu. Actually memula nak gi bangi carik McD, but then biler I call zaff, he said that xde McD kat bangi, itula we all terus jer ke cheras. So lepas jer dari McD, xtahu nak gi mana so we all pi Uptown Cheras.. Memula macam excited nak gi, tapi biler sampai rasa malas plak. Plus tadi dah msg Ryzal tanya dia kat mana, so macam jumpa jer la tpt lepak area tu.. Lama gak tunggu, tapi xde la lama sangat.. So sambil tu pusing-pusing ler area tasik tu, tengok ada rush mat rempit jer la yang di tahan sangat ramai.. so wan terus pi tpt tunggu, untuk tunggu Ryzal,Cali and Farique..


Mereka bertiga..


Ryzal jadik photographer..


At last jumpa gak diaorang, Cuma diaorg xpasan malam tu mirul bawak keta lain. So lepak-lepak jer la amik gambar snap here and there, sambil tengok gelagat orang yang macam-macam ada. Text faiz, ingtkan dia ada kt KL but then xde, dia menjaga kawasan takluknya di IPoH.. huhu. Then we all terus balik ke sarang biler tengok jam dah kol4 lebih, but then nak lepak dulu kat McD taman melati plak for breakfast bagai. So we all yang gerak dulu dari cheras, then few minute pastu barulah mereka bertiga sampai. Breakfast, gelak sana sini then terus balik and tidoe.. Esok nya?? Next entry..


Lot’s of Love

~ WaNz ~



Monday, 10 November 2008

Exam End

Hey!!~


Alhamdulillah. Peperiksaan Akhir Semester 1, sesi 2008/2009 telah pun selesai dan memberi suatu rasa yang begitu pelik sehinggakan tidak dapat diungkap dengan kata-kata, cukuplah suatu perasaan yang tiada duanya. As u all know for this semester out of 7 subject that I took, only 5 paper will have final exam starting from 31st October till 8th November 2008. Wan xtahu either I perform seelok mungkin dalam exam kali ni or x. Hanya keputusan yang akan menentukannya.. Uwaaa I’m totally worried about that.

Paper pertama mengambil tempat, pada 31st October 2008, adalah environmental engineering at 3pm. actually because it is the first paper so I sangat nervous till mcm serba salah sangat and a bit confuse. But then I call my dad, both my sister to make me to be calm and cool. Alhamdulillah everything was fine, I manage to answer the entire question and try my best to memorize everything and wrote down on the paper. Its make me feel so annoying with one invigilator, he’s try to snap picture one of my friend. Yup bukanlah I ada hati to dat gurl but then dia invigilator so please do your work, bukan snap pic curi like that. Pastu senyum sorang-sorang.. waa I so hate that guy. Okey my paper end after 3 hours, thanks to Dr Abdullah Mamun, coz he’s such a great lecturer, I think.

I have 4 days before second paper begin,which are Cell & Molecular Biology. Even I have 4 day’s gap but then I have to study other subject too. So Alhamdulillah even mcm teruk sket I study but then okey I manage to memorize all the membrane cell, protein and it’s flow, all the changes and everything in detail. But then I’m not expected that question is like that. With only 2 hours we have to answer the entire question. OMG, I x sempat jawab 1 question I mean in detail la.. it’s about T-Lymphocytes.. so sad. Thanks to Dr.Raha..

Next paper is on 7th November 2008, I ada dua paper hari ni, pagi fluid mechanics and petang plak Biochemistry 1. Wan bukanlah seorang yang minat pada subjek mechanical ni, tambahan lagi macam susah nak faham, but then Alhamdulillah wan faham biler duk study then I try my best untuk jawab. In the other hand, subject biochemistry plak wan x sempat nak revision btol-btol. Sebab terlampau cuak ngan fluid, wan just study ala kadar jer. Yang penting seorang diva telah kuar awal pada hari tu, mantap sangat okey. Thanks to Dr. Maan Al-khatib and Dr.Elwathig..


On 8th November 2008, I have to sit for my last paper exam at 2.30pm. Last paper adalah paling sukar dan paling penat untuk wan jawab. Ianya sungguh memenatkan untuk fikir dan fikir lagi. So sedey okey even 3 hours it’s not enough to answer all 6 question with long calculation. Actually a day b4 dah dua paper so last paper ni wan jadik blank. So yang ni wan mmg dah siap untuk amik lagi sem depan, boleh ke begitu? Tengokla kalau ada rezeki.. Itulah sahaja peperiksaan wan untuk semester kali ini. Sepanjang minggu peperiksaan tu, macam-macam ujian datang untuk wan tempuhi, sangat berat dan sangat penat tetapi harusla wan tempuhi. Every night wan menangis sebb terfikir, kenapalah ujian datang biler kita berada dalam saat yang tertekan gitu, but then ingat jer setiap yang berlaku ada hikmahnya. Wan down biler few thing happen then I keep thinking kenapa la orang tu hadir kerana nak sakitkan hati wan sahaja or what. Untuk orang itu, even berada di “international” but then selalu pandang ke bawah agar tidak tersadung bila berjalan. Skank selepas berusaha dan berdoa skank wan bertawakkal jer la.. hurm harapannya supaya wan dapat yang terbaik. InsyaAllah..


Lot’s of Love

~ WaNz ~

Blogger's

Hey !!~


Special thanks
also
goes to all blogger's..
it's special because we know each other from blogging world..


Antaranya :-

Rizz : hepi besday..sori lmbt wishh:p

tengku li : happy happy birthday

Nuar :hepi besday, wan!!!!! :D

Afeeq : hippy berday ya.......may allah bless u ....n hope da dream came true.... :D

SAIFUL : happy birthday!

Ryzal : HAPPY BIRTHDAY HAQ!!!!!!:)))
GUD LUCK EXAM!! HEHE.
MOGA PANJANG UMO SEGALA!
MUAHSX.

Cik Wanie : happy belated bornday =)

ruby_am05 : AP bESt WaNz...
tRy uR's BesT in eXAm k...
mga paNJang UMur.
MUraH RZeKi
Ap SOkmO

Dr. Darren : meriah!

Meh kiter samer-samer memeriahkan dunia blog.. yahuuuu
:)


Lot's of Love
~ WaNz ~



It's my Day !!~


Hey !!~


Thank You so Much to all of You guys. Siapa mereka?? Mereka antara yang wish me on my besday.. But then still missing kat situ few pic yang wan xde idea kat mana nak dapatkan pic diaorang..

Thanks untuk :

Sufi Syuhadah & The Geng ~ thanks to you sebb call me then nyanyi ramai-ramai.. uwaa I’m speechless dear..

Aiman ~ He’s one of my bestfriend, dalam busy pun call lagik.. thanks, all the best in your final exam and also final semester..

Ayep ~ Call paling jauh wan dapat dari Sarawak, ni speechless gak sebb mcm ne la ayep tahu wan punya besday but then thanks .. *wink

Huda ~ First sms wan terima, kenalan wan yang di johor bharu.. Ingat lagik kan huda kat wan.. hehe thanks babe.

Antara text that I received :

Ross Hamad ~ “hepy besday my dear baby, muahxxxx”

Nazrie (my goodfellas) ~ “Haaaaaaaaaaaaq!!..hepy burfday!!!...smoga d pnjangkan umur & mura rezki..gud luck in ur final xm also..hehe..

K-Roul ~ “Happy Besdey”..

Ryzal ~ “Happy Birthday Haq! Muahx! Moga panjang umor dan murah rezeki. Huhu”

Izzah ~ “Kalau boleh, nak pos semua jenis kad, Tapi, Posmen kata.. Kad banyak sangat sampai nak terbalik motor dia..hehe..Hapie bufday”

Mohd Amirul ~ “sje je..epi besday heh”

Cali ~ “happy birthday haq !”

Appy Qiqiuz ~ “ I WISH U HAPPY BIRTHDAY”

Sister Haslina ~ “Picture Msg + Slmt hari jadi ke 22.. smoga dpnjgkn umur n murah rezki n hepi alwiz..amin”

El-Zaffril ~ “Happy Birthday 2 u” (motif sangat kan? A few minute b4 my besday call bagai bebel kata wan xinform besday but then dia lewat jugak”

019-3713… ~ “Hapi bufday, moga panjang umur, murah rezki..”

Nana HS ~ “Happy 22nd birthday dude!! May Allah bless u all da time, the best of luck goes to u”

Athief ~ “Epi birthday..may Allah bless u in ebriting! Long live de king3x!! hehe” (motif wish ingt I raja)

Zaidi ~ “Hepi bezday ****..eh haq.. wish u all d best 4 ur final..sori lmbt reply and so on” (till now motif reply tu? Aku ada anta msg ka?? Then dia story plak dia citer dia hepi ritu .. motif aku celebrate dia hepi bagai.. hiks)

Zek ~ “Sory, hepi brday 2 u, moga pnjg umr murh rzki, jaya xm. Ingt sok, hehe”

Adlie ~ “Happy bday”

Kak Jue a.k.a miss vogue ~ “Hye haq! Hepi besday.. may ol ur dreams come true”

Kak Izyan Izdihar a.k.a miss blur ~ “Hepi b’day..haqq”

Firwan ~ “(cute msg with a wish)”

Afif (my goodfellas) ~ “Kami 3 ekor kucing comel, wakil pada tuan kami, yang teramat comel, ingin mengucapkan selamat hari lahir..sorry lambat..tlupe..srabut bnyk kena stdy..hoho”

Nazmie (my goodfellas) ~ “hehe,sowy2 kemarin kn,happy belated yah. Tgh busy final exam, abis lupa dunia,hehe”

Biey a.k.a miss tembam ~ “Bucuk epy belated smga pnjg umo murah rezeki 6t muah2” (motif sgt kan)

Adam Iskandar ~ “Happy birthday! Haqq. Real sorry. Work stress” (motifkan past uterus gi pd x ajak,sentap!!)

Akim ~ “Abg, hapy birthday to you”

Ajim ~ “Uit. Epi belated besday..sori lmbt.. xm nye pasal.haha.moga sukses dlm idop”

Az ~ “sorry t’lupa la.. ok happy belated besday.. smoga pjg umur dan dimurahkan rezeki”

And Comment at Friendster + Facebook + Myspace:

bOb0y ~ Graphic pic .. (antara yang paling awal wish, sbbnya few days before my besday)

Afiq Amri ~ Graphic pic with msg “The candles on your birthday cake may fill your room with light! But someone as wonderful as you.. Makes all my days bright! Wishing you a very.. Happy Birthday!”

Mazwan ~ “hepi besday bro”

Edy ~ Graphic pic with msg “HAPPY BIRTHDAY TO YOU,SUDAH TUA RUPANYA KAMU, SEMOGA DIBERKATI SELALU, HIDUP GEMBIRA TERUS MAJU..”

Elina Zachery ~ “Happy Birthday”

Mamu ~ “HAPPY BIRTHDAY…”

Reeni ~ Graphic pic “HAPPY BIRTHDAY”

Hafizah a.k.a Pijah ~ “Happy birthday.. hu3”

Fizan ~ “hye.. assalamualaikum.. happy birthday..semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezki dan di rahmati allah selalu..i miss u so much..huhu3

Deja ~ “happy birthday..”

Eira ~ “hepi besday..gud luck 4 final..”

Wanie Jasny ~ “assalamualaikum camat hari jadi”

Soul eyez ~ Graphic pic with msg “Happy Birthday”

Aduhai ~ Graphic pic with msg “Wishing you a day filled with sweet suprises!”

Adiputra ~ “Salam Hari Lahir bro. semoga diberkati. Amin!”

Fadzil ~ “happy BIRTHday..”

Firwan ~ “epy birthday!!”

Wani ~ “haq,hepi besday deh=)

At-tasneem ~ “Happy Birthday Beb..Be more Mature k.. eheks..

Solihin a.k.a Ubiey ~ Graphic pic with msg “Happy Birthday”

Ahmad Farhan ~ Graphic pic with msg “Wishing you a day filled with sweet suprises!”

Ukhti_farah ~ “epy besday tuyuk….:D

Anne’s ~ “haha..hepy belated abg haq..!! nanti anne masuk men camp, anne blanja sirap limau for your besday ek.. heheh..”

Hanif a.k.a Ustaz ~ “Selamat hepi belated besday..moga diberkati umur yang telah mati dan umur yang masih berbaki”

Abg Halim Ebrahim ~ Graphic pic with msg “Happy Birthday”

Syaaban ~ “Happy besday abe we..haha”

Arieca Iqbal ~ “epi besday”

Adelina Ibrahim ~ “Happy Birthday dik Haqq!!”

Erm.. thanks a lot k to all of you.. andai nama u olz x terselit di atas harap dimaafkan.. mungkin wan terlupa letak ke. But then wan still ucapkan terima kasih and syg kalian semua.. Muaxxxh. Besday this year memang xde celebration disebabkan exam.. Maybe esok kot wan nak gi celebrate sesorang or ntahla.. Okeyla itu jer la kot entry besday wan.. Jumpa lagi.


Lot’s of Love

~ WaNz~


Sunday, 9 November 2008

Berita Gembira untuk Kalian

Hey!!~


I do really miss my blog so much. I’m so sorry to all my readers, because I didn’t post anything in a few days, because I have to get ready and face my final examination for semester 1, session 2008/2009. There’s are so many stories that I would like to share with all of you guys, about my birthday, my exam, my life and all those crappy stuff that already happen in my life. Sad or Happy it’s just about a life, face it and get through all the challenge will make you grown up and ready to face the real world. So please wait, because WaNz iMraN !!~ will share you a lot of story, issue and many thing..

Love you ALL

xoxo