Sunday, 31 August 2008

Merdeka , Puasa & Aku

Hey !!~


Alhamdulillah Malaysia dah 51 tahun merdeka.. Moga Negara kita terus aman damai dan selamat untuk didiami.. Jadi sebagai rakyat jom kiter fahami erti kemerdekaan itu sendiri dan sentiasa berbakti untuk negara kita..


Esok insyaAllah semua umat Islam di seluruh dunia akan mula menyambut bulan ramadhan, bulan yang begitu mulia dan penuh keberkatan.. Semoga kiter dapat tunaikan tanggungjawab kiter sebagai umat Islam. Hari ini wan menangis, wan kecewa kerana seorang kawan yang begitu wan sayang yang banyak ajar wan supaya jadi tabah dan optimistic telah terpesong jauh dari jalan kebenaran. Wan jadi hilang arah,lidah wan jadi kelu kerana dia tetiba bersifat material and tidak percaya pada yang Esa.. Wan tak mampu untuk menyedarkannya tapi wan berdoa agar dia kembali kepada jalan yang benar.. jalan yang betul dan percaya pada kewujudan Allah s.w.t.


Sebentar tadi wan tengok cerekarama, juga wan menangis.. kerana ape? Kerana wan fahami perasaan dan jalan cerita tambahan pula ia lakonan dua fauziah yang begitu wan kagumi sebagai individu. Janganlah kita pentingkan diri sendiri sehingga insan yang kita sayangi menanggung beban dan juga janganlah kita lupa orang yang bnyak berkorban pada kita kerana dia hanya inginkan kita selesa tanpa memikirkan susah atau senang hidupnya…


Erm entahlah di kesempatan ini wan pohon seribu kemaafan kepada semua kenalan sahabat handai dan semua individu yang mungkin wan buat mereka susah hati atau sakit hati. Wan tahu sepanjang hidup wan tak semua orang suka and terima kita. Wan bukanlah insan yang sempurna tetapi wan ada hati dan perasaan yang tak mungkin sesiapa fahami tetapi wan pasti selagi wan yakin pada-NYA hidup wan akan senang dan setiap yang datang itu suatu ujian untuk kita ingati bahawa kita masih diperhatikan dan senatiasa ingat padanya..


Sekarang teman sekampus kebanyakannya bersama keluarga di kampung masing-masing sempena cuti pertengahan semester tetapi wan pula tetap di kampus.. bukanlah wan lupa asal usul wan. Tetapi adalah factor lain sesungguhnya wan bersyukur sebb keluarga masih memahami wan ni.. yang pasti I will always call my dad and both my sister.. so to all my friend, selamat bercuti dan selamat berpuasa. Thanks to mister zaff coz today time wan duk berserabut tadi dia jadik penghibur jap.. sangat kelakar orangnya.. tapi malam ni diam jer tido dah kot.. huhuhu. Salam sayang untuk semua…


Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara yang ke – 51


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak


Selamat Bercuti


Lot’s of Love

~ WaNz~

Saturday, 30 August 2008

Demam Denggi

Hey!!~


to all.. erm how are you? baiklah kembali kepada rentetan hidup insan yang bernama wan ini.. hehe last wednesday wan pi klinik kat dalam kampus ni, sebbnya wan dah demam and rasa xlarat plus i need mc and medicine. So after register i have to wait my turn to meet doctor.. after a few minute it's my turn so masuk la bilik yang tertera nama dr bahiah ni.. dia tanya la sakit aper and wan pun story la kat dia.. as conclusion dia bagi ubat and suh dtg lagi 2 hari untuk check darah.. dia suspect wan ada denggi..


Sebut pasal amik darah pun dah scary for me la sebbnya since pernah demam xpernah plak wan ni di suspect denggi so mcm tawakkal and mintak jauh la dari penyakit tu, so balik bilik, makan ubat and tidoe.. khamis pagi plak bangun gi kelas yg kol 8.30-10pagi, balik tu terus wan tidoe till mlm sebb ubat yang doc bg mmg suh tido.. huhuhu.. tapi biler malam tu i feel a liltle bit okey and rasa ada energy kembali so terus siap nak gi studio debate ada perjumpaan yang masuk inter madec ritu.


Jumaat plak ~ (hiks sorryla bnyk citer tertangguh) hari ni wan xtahu naper i feel okey even masih ada batuk and selsema, so pas sembahyang jumaat, my plan nak gi bayar yuran and settle few thing tapi lain plak jadinya biler join zaki, syazwan and izat to pavillion.. yes memangla wan ada nak gi klcc nak rembat jacket yang wan nak before sale end, so ikot jer la..syazwan and izat plak depa nak gi redbox tapi sebb syazwan xbooking dulu redbox tu so penuh la.. hehe so we all terus gi TGI Fridays, makan and terus gi pusing jap butik situ.. Malangnya jaket yang wan nak xde saiz kat pavi so dia check kt klcc still ader so aper lagi terusla menapak dari pavillion to klcc kali ni izat dah xbalik sbb he wanna meet somebody kt situ..


Yeah finally i get what i want and feel totally happy.. yeah but deep down inside my heart i still feel not so okey because duk fikir macam mana la blood test ni.. hehe scary jap.. sampai campus dah around 8pm.. balik mandi solat mkn ubat and terus ke main audi, ada talk about AUKU from 3 Mp's fro BN,PAS and PKR.. well this dialogue session done very well. balik bilik tidoe..


Bangun awal pagi then siap nak gi klinik, sampai klinik around 8.50, kali ni doctor hairani yang incharge plak so masuk jumpa dia check few thing jelas that ceq xde denggi.. Alhamdulillah then balik ler.. huhu..


In short xtahu aper wan tulis ni but just sumthing at least to read.. have a good day


Lot's of Love
~WaNz~

Sunday, 24 August 2008

3 days become 1..

Hey!!~


Eyoo !!~ mood kemalasan menjadi after wan habis exam ni.. itu lah yang malas sket nak update blog, bukan xde idea but it is too much so that i can't even choose which one that i should share with u guys.. alrite to make it short wan will try to summarize what was happend in the past 2 days..


Jumaat ~ yeah ni penghulu segala hari, actually i woke up at 8am and rushing siap nak gi kelas tutorial but sah sah memang x faham aper my tutor ajar. Xsalah dia tapi wan yang memang xde mood nak gi kelas tutor ni so sekian ler.. Ingt our group ada presentation but out of 15 boys in my group just 2 appear at that time so that our presentation will be postponed again.. then dapat la plak story sal we have to submit list name companies untuk internship.. but for biotech student, our department x release lagik list name yang rejected.. which means x cukup credit hour or x complete few document.. so that what should i do.. awal-awal lagik wan x harap sangat sebb i know i still not earn credit hour yang secukupnya.. but it is not fair for certain department even x cukup credit hour pun leh apply eit.. SENTAP..


petang time office dha nak tutup baru la nak release nama student yang di reject dari apply internship and my name was there.. just a lilte bit dissapointed and dunt know what to do, just wanna appeal for that hopefully it was succesful if not, i have to wait one year to domy internship.. balik bilik and lepak jer till tidoe.. nytez..


Saturday ~ i woke up at 11am, off course la weekend so that bangun lambat pun ada sesaper kesah? hiks.. to day actually feeling so bad sebab terpaksa cancel nak temankan my senior jalan-jalan sebab tanggungjawab rite.. actually at the same time wan kena beli barang untuk program on next wednesday so that memandangkan weekdays wan busy so that ingt nak gi weekend but last minute pasal nak beli barang pun cancel gak.. wah SENTAP lagik.. and sebab nak kuar ngan my senior dah lambat so zaki ajak wan join dak dak debate main bowling kat falmingo.. why not rite?well yang join jugak k.Moon aka rector, Ziffi aka cik overall, k.Sarah aka akira, izat aka mujahadah, afifah aka pipun, syazwan aka prog manager, zaki aka vice president and wan aka haqq..




ada dua team.. wan satu team with zaki,syazwan and pipun.. and group satu lagik plak rector,akira,overall and mujahadah.. yang penting wan duk paling bawah ampun yer sebb dah lamer x main bowling plus ceq dah penat gelak ngan karenah korunk.. tapi next time ajak lagi yang penting enjoy.. erm first game team rector menang dgn motto, "ape yang penting? kerjasama" pernah dengar dialog tu? hiks.. second game our team wins beza sket jer.. sekali lagi ceq mintak ampun..


On the way balik, we all singgah makan kt secret recipe.. kat ampang.. semua order makanan and sesi membuat ketupat tanpa bucu bermula.. hik hik please take note that buat ketupat here adalah mengumpat ler.. and gossiping.. ceq order chicken cordon blue and frosty lemon tea and desert moist chocolate cake.. yummy.. semua tu tambah ceq lagik berat okey.. sah sah pasni xde orang nak sedey.. in short dah balik semua sampai bilik my rumate nak gi plak convest hill sbb skank kat uni ada convocation fiesta so ader la gerai yang xberapa menarik itu so memandangkan wan pun xde kerja pi la jugak.. dalam hujan rintik-rintik tu tetap pergi okey.. balik jer dari sana tengok cerekerama, pastu rasa dah sngt penat tido..


Sunday ~ i sedar kol 4 pagi, feel so tired and macam nak demam, so cepat cepat amik penadol and telan.. before sambung tido tengok balik hanfon and ada 3 msg.. from my friend adam, rupanya b4 tidoe semlm wan ada msg mintak opinion dia so x sedar biler dia reply.. but thanks dude sebb give me a good advice.. sambung tidoe kol 10 pagi baru bangun. malasnyer...


bangun jer terus check myspace, check email mana tahu pakcik emo ada komen kat situ.. huhu tapi xde busy kot ngan design bangunan yang perlu pakcik itu siapkan.. call k.yan tanya dia nak pick me or not tapi senyap jer so xde la tu.. msg zaki ajak lunch kol 12 lebey.. then after settle semua and solat etc wan balik and tidoe jer sebb rasa pening sangat.. oh my gosh.. bangun orang dah azan asar so bangun chat jap kt ym with mister zaff and kekwn yang lain.. kol 5.30 mirul datang ajak wan pi bli makan sebb dia dah bawak kete so ikot jer la.. lagipun malas nak pi tapau makan kt convest hill nanti kena hujan makin teruk gue..


So jumaat til sunday itulah jadual hidup wan.. dis week adalah minggu terakhir before uni wan mula bercuti till 3rd september.. wan xbalik kampung sbb hujung bulan cuti raya lagik, so why not rasa puasa kt sini plak, at least i can go umah sedara mara yang kat kl ni.. huhu punyalah lamer xpi melawat.. habis kena marah nanti.. okeyla dat's all later wan akn share with korunk lagik..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Competition

Hey!!~


Actually already promise nak citer pasal inter-madec 08 kan? So let me share the story about it.. this event sebenarnya adalah pertandingan debat antara kolej kediaman kat my uni. Ada 3 kategori which is arab, malay and English. Erm okey for this time after dah kena paksa bagai dari my rumate, and my friend, so wan pun masukla kategori bahasa melayu.. erm awal-awal macam ada prob sbb x cukup 3 orang then Alhamdulillah nik willing to help even it is for the first time he join debates. Silap nik masuk sbb pujuk rayu dari kiteorang I think I can get award sbb pandai pujuk orang hiks yer ke??


So our group binding or senang citer study usul tu diadakan di tasik xxx, leh ke gitu? Leh la kot.. memandangkn all of us ni engineering student and ada tanggungjawab lain so kol12 mlm baru gerak ke tasik and study till subuh.. well mmg la orang Nampak pelik sbb ngan buku and majalah semua bagaikan, tp tema dia selamber janji xwat salah, yang penting habis orang dating larik.. hahaha. At first nik still confius with few thing, wan plak kat skewl dulu dah masuk debate yang bezanya time sekolah wan team bi, kat sini masuk bm so bezanya xsgt ler.. our team leader dh pernah masuk astar I mean debat astar.. maaf kalau salah ejaan.. but at the end we manage to go through all the problem.


Seringkasnya inter-madec diadakan dari 16th – 18th august, and Alhamdulillah our team habiskan pusing 4 dengan berada di rank pertama, which is we all xpernah kalah dalam 4 pusingan itu but sedey kalah kat final.. seryesly wan pun xpuas hati tapi terima jerla sbb satu hari 3 round so otak pun dah blur and sgt penat..yang penting wan happy and wan juga antara top 5 male best speaker (harus nak gtahu).. wan dapat hadiah voucher sajork rm50 from mph.. xtahula buku aper nak gi beli.. hiks..


Overall this inter-madec give a new experience to me and it was great to share the moment with my friends.. thanks to all committee member and organizer.. hopefully next year ader lagi.. harus at that time ceq nak sapu bersih.. hahaha matiler ayat kekwat xsudah.. to team debate my uni skank duk compete debat arkib kat umt itu good luck.. okeyla next entry I think nak meracau jap.. sebab dah agak ting tong with few thing.. salah silap cerita di atas harap dimaafakan.. hiks


Lot’s of Love

~ WaNz ~

Tuesday, 19 August 2008

I'm so busy

Hey!!~




Happy Birthday
to
Bro. Halim Ebrahim..
wish you happy always
and dah x emo.. hiks
xoxo



to all my readers this week sangat busy untuk wan, coz end of this week ada mid term exam for two papers.. i hope i can manage to do it well. What a good news that i have this morning for fluid mechanics it's already postponed the date on 7th Sept so at least this weekend i can spend my time with my senior or friends insyaAllah. if not, just stay in my room read megazine, play with my psp or sleeping.. hiks. next entry will be about inter-madec.. then to all my buddy enjoy your holiday okey.. take care. ouh i will have exam on:
20/08/08 ~ Environmental Engineering
21/08/08 ~ Computational method and statistic..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Thursday, 14 August 2008

Happy Birthday

Hey!!~


Olaaa kembali bersiaran, fu yoo macam siaran tv plak kan? Actually wan baru rasa lega and dah tak tertekan sangat. I dunt know why tapi for the whole week wan memang emo x menentu, nak kata period off course xde la kan.. hehe.. First thing first nak mintak maaf to all people yang terkena tempias emo wan, especially orang klang itu paling banyak kena and few other people.. sorry sesangat and thanks sebb still be with me.. sayang kamu semua.. sbb tanpa kalian, hidup wan SEPI..


Bulan 8 paling banyak owang sambut besday in my life..

5/8 ~ Ijal hot? Hiks Happy Birthday kewl always, ur wish tu nanti la wan tunaikan.. hiks

11/8 ~ Happy Birthday to Appy.. dak yang paling nakal, hahaha nak hadiah tuwun KL

12/8 ~ Happy Birthday to my Dad.. wan already wish to my dad and insyaAllah every year xakan lupa, Cuma x dapat nak celebrate with family..

14/8 ~ Happy Birthday to Az, nak hadiah nanti I bagi sekali ngan hadiah tyme u kawen okey hiks..

15/8 ~ Happy Birthday to My grandfather.. my atok ni pendiam sket sebb tyme muda-muda dia dah penat marah student dia kot, but dia still tegas till skank and coolest ever.. hiks..

19/8 ~ Happy Birthday to my Cousin, reeni.. oops cikgu reeni ek? Noni jer la.. hiks hepi2 and ceria selalu

19/8 ~ Happy Birthday to Abang Halim, one of kenalan myspace wan sbb dia la yang paling rajin anta komen kat wan so that hidup la myspace wan, so dengan makin dewasa cepat ler dapat pasangan hidup.. hiks u rock

19/8 ~ Happy Birthday to Reez, kang sentap plak x masukkan ur name here. Hiks..

Last but not least Happy Birthday to All yang lahir pada bulan August ni.. Mungkin wan lupa nama atau tarikh korunk tapi insyaAllah kehadiran kamu dalam hidup wan, sangat wan hargai.. muahx..


Alrite this weekend rasanya xde agenda nak habiskan duit kot.. sebb rasanya since semester ni bermula every week ader jer program wan, so this week lepak kat kampus jer, neway kalau tiada aral melintang I will be represent my kolej kediaman untuk pertandingan debat.. well ni tahun ke- 3 or 4, 15 kolej kediaman akan berentap dalam 3 kategori iaitu BM, BI dan ARAB. Ni lebey kurang carik pelapis untuk pendebat-pendebat univ wan. Wan selalu ikut perkembangan debater uni wan tapi xpernah plak join.. sbb compare to them wan ni saper la sangat kan? Tol x zaki? Hiks.. so preliminary round on Saturday and Sunday.. so jap lagi ada group binding yeah!!~ Wan masuk debate tyme skewl jek tapi kat univ ni segan dah nak masuk so masuk ni pun sebb zai duk push plus xde wakil untuk kolej kediaman wan so kiranya wan ni tangkap muat jer la.. yang penting enjoy jer..


Lupa plak rasanya wan will cancel semua xtvt yang dirancangkn kot sebb wan ada mid term exam on 20 21 24 27, so tengok ler macam ne.. wan minatak maaf kat k.shak sbb have to cancel sebb nak concerntrate on my study.. plus wan xbalik mid term lepak sini jer la.. cuti mid term iium bermula on 1st -3rd September.. so pose kat sini jerla.. yang penting raya mesti balik.. untuk kekwan uni lain yang dah nak start cuti mid sem tu enjoy ler.. ingt la wan kat sini.. hiks mcm cuti raya plak..


Okey la pape lagik akan di update later.. sayang kamu semua muahx uiks one more thing my first wish list on the way nanti wan letak kt blog ni nanti hiks


Lot's of Love

~WaNz~

Saturday, 9 August 2008

Shopping Time !!

Hey!!~


Selamat berhujung minggu. Orait citer hari sabtu, actually wan memang nak tengok filem susuk yang baru kuar so setelah dibincangkan, zaki, syazwan and me bersetuju ler pi tengok sekali, sambil tu depa nak shopping.. First sentap, zaki x gtaw wan kena jadik driver.. okeyla rini first time gak bawa keter auto kalau x, memang wan xnak bawak sbb pk mcm susah tapi rupanya sangat kacang.. hiks..


Our main place is off course Pavillion KL. well ni ler tempat yang wan suka pi skank cuma kalau tension just pi klcc ler sebb dekat sket.. Sampai jer syazwan lapar katanya, so dengan gigih dan selamber we all have Lunch at Tony Romas, wan have Marinated Chicken Grilled and syazwan and zaki plak order rosemary chicken grilled.. it was superb gak makanan dia cuma black paper source dia rasa cokelat.. hahaha..
yang bawah ni wan punyer okey..


lepas jer lunch we all terus gerak ke starhill, kaedahnyer nak carik butik Lacoste.. ada olang nak shopping kasut kat situ so we all pun gerak ler.. best gak dalam starhill ni sunyi jer.. huhu, lepas jer shopping dalam tu settle bayar semua, patah balik ke pavillion. Pusing punya pusing here and there we all masuk Armani Exchange (AX), well teruja sesngt sebb sale punya pasal kan? huhu tapi wan x rembat paper kat sini, sbbnya over the budget ler.. lagipun yesterday dah byr bill and everything so xmo ler beli lagik.. but already plan for my birthday.. ada satu jacket kat AX i like so much.. huhu and also sling bag.. nantiler cukup duit ceq datang beli.. hehehe..


Kuar AX masuk Ted Baker, hurm dah lamer gak nak ada label ni dalam my collection so masuk ler.. ada pink shirt that i like tp both of them mcm x galakkan jer so rembat ler baju hijau ini..


this is mine..


well compare to both of them wan paling sikit shopping tapi kalau dikira dalam bulan lepas and buln ni,it already reached to 1k, xtahu aper wan beli tapi that's me ler, cuma rasa nyesal sket sbb kasut ilang kalau x, save duit sket.. hurm.. everything settle we all pi tengok susuk



Overall citer biasa jerk, elemen seram tu plak, hurm seram bukn sbb hantu tapi sebb kejutan.. i mean ntahler mcm ne nak explain.. overall at the end we will know siapa yang hebat and kesimpulan citer tu mcm ne.. so far love to see ida nerina, sofia jane.. aleeza kassim so sexy bitch.. hiks, overall citer okeyla kot 2/5 boleh? hiks my opinion okey..


kesudahan shopping hari ni, zaki pi rembat crocs sepasang kat Lot 10, hurm juara shopping rasanya zaki kot.. how much he already spend tu let it be our secret ler.. huhuhu



zaki and syazwan..



huhu dari pavillion, syazwan got a call suh tolong ajar nyanyi kot, tolong kawan-kawan so we all terus pi UniKl kota, dekat ngan kampung baru itu, lepak jap kat lobi and dengarla syafiq and diana praktis nyanyi untuk majlis konvokesyen unikl, well suara diaorg best ler.. suka dengar, tapi syafiq got a problem sket sbb lagu yang dia dpt tu, nyanyian anuar zain so aper leh wat.. yang penting praktis nyanyi kat lobby jek.. hahaha sempoi and kelw cayalah..


syazwan, syafiq and diana duk discuss


alrite let here his voice.. hiks


erm tengok jam already 10pm so gegas ler nak pi dinner sbb we all bertiga mmg xmakan lagik, cross jer pi makan kat medan ikan bakar sebelah kak mah tomyam kg baru, jumpa plak kawan-kawan syafiq.. yang penting first time lepak they all happening and bercerita so enjoy jer la.. lepas dah makan semua balik ler.. yang penting before 12, bukan sbb cinderella tapi sbb pak guard xbg masuk.. teruknyer..


huhu okeyla overall i'm happy to laypark with them and di ingtkn segala yang wan shopping adalah tabungan atau kaedah swipe okey.. semuanya ditanggung oleh my dad.. so jangan duk pikir ngarot.. hurm to syazwan and zaki thank u sbb ajak aku join korunk yang penting gengn shopping kali ni meriah yeah!!~ hiks hopefully dapat join korunk lagik.. huhu hati x tenang sangat ni duk pk jacket AX tadik ayooo... have to get it..






Friday, 8 August 2008

08-08-08

Hey!!~


08-08-08 what a special date we have today... yeah olympic beijing 2008 will start today.. aper lagik ek yang best hari ni? wan pun xtaw yang penting hari ni already spend few hundred to pay my bill.. Oh my Gosh!~ i dunt know what to say laaaa... after this tak leh dah download la.. habis la gini.. hiks.. yerla broadband ni wan guna alone so everything sendiri bayar la kan.. better i use that money untuk shopping baju ke and etc..


Erm hari ni rasa sangat pening and penat.. sbb just sleep for 3 hours.. sebb nya balik ke hostel dah kol 5.30 pagi terus tidur, bangun kol 8.30 siap untuk ke kelas.. so mcm ting tong sket ler.. baju semua dah basuh yeah so esok leh kuar dengan hati yang girang.. aper lagik ek wan nak story here? xde pape la kot..


Yeah lately i'm addicted with dinner dash.. zaki punya ajaran la ni.. this game sangat best and kena peka, yeah somebody may said that it's just an easy game but everybody have their own opinion rite? let it be ler..okey ler that's all to all Malaysian Athlete good luck !!~

Wednesday, 6 August 2008

Al-Fatihah

Hey !!~

Hari ni genap 12 tahun Dia pergi jauh meninggalkan kami sekeluarga.. Perginya Dia bukan atas kehendak tetapi sudah suratan yang tertulis.. Semangat Dia abadi dalam ingatan dan akan jadi semangat untuk kami jua menjadi lagi tabah dalam menempuhi hari-hari yang akan datang.. aper yang berlaku pada tarikh ini akan selalu diingati.. setiap saat dan langkah buat aku kaku dan kelu.. biarpun sudah 12 tahun ianya berlaku.. Pesanan dan Ingatan beliau pada ku takkan sekali ku lupakan.. setiap langkah ini sangat bermakna buat ku.. beliau tiada di saat aku mememrlukan tetapi aku tahu beliau telah sempurna melaksanakan tugasnya dengan sempurna.. Bonda, dirimu akan terus menjadi ratu di hati ini..


Al-Fatihah


along sayang mama


Lot's of Love
~WaNz ~

Tuesday, 5 August 2008

Kursus Kepimpinan

Hey!!~


bersawang dah blog ini.. hiks.. ampun ek sebb lately busy with study and few thing that more important.. huhu well student mcm wan ni kena la blajar.. even penat pun tetap kena blajar untuk masa depan.. yeah motivate sket..


Alrite last weekend wan pi genting, bukan untuk tengok MTV asia award okey.. tapi pi kursus. Sentap jap.. perlu ke wat kursus time award mcm ni.. haha. well i'm not the organizer.. so terima jer la.. erm actually kursus tu diadakn di genting view resort so bukan la di kota keriangan itu, tetapi dalam hutan sket.. well it quite nice gak view sebb still can see genting at nytez..


McLead or Leadership Training Programme 2008, itulah nama kursus yang wan perlu hadiri.. 1 day buat kat my uni and 2 hari lagi kat genting. Kat genting ni bukan pi dengar ceramah okey, it's more to kenal-kenal, play games outdoor and indoor.. and off course paling besh biler kursus, bab makan, 6 kali sehari, kekadang over jadik 7.. huhu wan plak dapat group no 2, neway totally best group kali ni sebb semuanya sempoi, xde ustaz or ustazah so enjoy..


Outdoor game sangat xmasuk akal, 15 group kena cari seberapa banyak klu.. for us it's not fair owkay.. nama treasure hunt tapi entahler.. treasure hunt kat pd last year lagik besh.. biarlah penat kena panjat tangga pun tapi wan puas hati.. indoor game plak ntah pape jugak.. xpelah main ler just for fun..


Kat genting view ni we all duk kat apartment, 1 apartment ada 3 bilik and duk 8 orang.. as usual orang sabar selalu beruntung, mana taknya wan dapat master bedroom, hahah biarlah 1 malam jer pun tetap nak propa okey.. hik hik.. okeyla overall thanks to organizer for this mclead08.. this is the last mclead wan join, lepas ni bagila plak kat my junior to hold my post and other as well...
meh wan persembahkan pic sekitar mc lead08..


me nick alif and daus


all gurlz from my group..


yeah line up untuk indoor games..



duduk dari kiri : sophie, aziemah,aliff, yana and nick
berdiri dari kiri: yati,zil, fiza, daus, mussa, me
tiada dalam gambo: ain, aini and farah... (hilang)


habis dak dak ni kena pukau ngan zaki..
paling keji semua attack aku..
AWAS !!~


alrite we all faruqian ready to work!!~



Uwaaa balik jer dari genting ceq demam !!~ so time duk siapkn entry ni batuk pening semua ada.. hehe..