Sunday, 24 August 2008

Competition

Hey!!~


Actually already promise nak citer pasal inter-madec 08 kan? So let me share the story about it.. this event sebenarnya adalah pertandingan debat antara kolej kediaman kat my uni. Ada 3 kategori which is arab, malay and English. Erm okey for this time after dah kena paksa bagai dari my rumate, and my friend, so wan pun masukla kategori bahasa melayu.. erm awal-awal macam ada prob sbb x cukup 3 orang then Alhamdulillah nik willing to help even it is for the first time he join debates. Silap nik masuk sbb pujuk rayu dari kiteorang I think I can get award sbb pandai pujuk orang hiks yer ke??


So our group binding or senang citer study usul tu diadakan di tasik xxx, leh ke gitu? Leh la kot.. memandangkn all of us ni engineering student and ada tanggungjawab lain so kol12 mlm baru gerak ke tasik and study till subuh.. well mmg la orang Nampak pelik sbb ngan buku and majalah semua bagaikan, tp tema dia selamber janji xwat salah, yang penting habis orang dating larik.. hahaha. At first nik still confius with few thing, wan plak kat skewl dulu dah masuk debate yang bezanya time sekolah wan team bi, kat sini masuk bm so bezanya xsgt ler.. our team leader dh pernah masuk astar I mean debat astar.. maaf kalau salah ejaan.. but at the end we manage to go through all the problem.


Seringkasnya inter-madec diadakan dari 16th – 18th august, and Alhamdulillah our team habiskan pusing 4 dengan berada di rank pertama, which is we all xpernah kalah dalam 4 pusingan itu but sedey kalah kat final.. seryesly wan pun xpuas hati tapi terima jerla sbb satu hari 3 round so otak pun dah blur and sgt penat..yang penting wan happy and wan juga antara top 5 male best speaker (harus nak gtahu).. wan dapat hadiah voucher sajork rm50 from mph.. xtahula buku aper nak gi beli.. hiks..


Overall this inter-madec give a new experience to me and it was great to share the moment with my friends.. thanks to all committee member and organizer.. hopefully next year ader lagi.. harus at that time ceq nak sapu bersih.. hahaha matiler ayat kekwat xsudah.. to team debate my uni skank duk compete debat arkib kat umt itu good luck.. okeyla next entry I think nak meracau jap.. sebab dah agak ting tong with few thing.. salah silap cerita di atas harap dimaafakan.. hiks


Lot’s of Love

~ WaNz ~

No comments: