Wednesday, 29 April 2009

IDC 09

Hai.. sudah beberapa hari blog ini tidak di update atas alasan wan sibuk dengan persiapan pertandingan debat antara sekolah-sekolah kali ke 8 (IDC8). Baiklah wan akan cuba berkongsi dengan kalian tentang segalanya untuk kita fahami dan juga berkongsi suka dan duka bersama kami ahli jawatankuasa penganjuran..

Tirai perdebatan di buka pada 24/04/09, dengan dirasmikan oleh Datin Norjuma Habib Mohammed di pusat aktiviti kesenian dan kebudayaan uiam atau lebih dikenali dengan CAC. Pendaftaran peserta yang bermula seawal 9pg dan berakhir pada jam 7 mlm. Dapat dilihat semangat yang mereka bawakan bila mana diumumkan ketibaan sekolah terbabit ke dewan banquet untuk pendaftaran. Meriah juga kali ini walau di himpit dengan kesulitan yang biasa kami alami saban tahun.. Alhamdulillah.

Sepanjang 6 hari berkampung di taman budi dan ilmu, kesemua pasukan akan melalui 6 pusingan awal sebelum melangkah ke pusingan menang mara iaitu double octo, octo final, quater, semi dan final. Untuk pusingan awal ni wan sempat jadi hakim untuk pusingan 1 - 6. Pengalaman tu nanti wan ceritakan kemudian. Buat pertama kalinya nama-nama sekolah yang popular dalam arena perdebatan gagal menempatkan diri di antara kelompok yang atas, pelik tapi benar. Contohnya MCKK, Sains Seri Puteri, SMAP Kajang dan beberapa lagi sekolah. Di peringkat separuh akhir menemukan Sek Men Islam Hidayah menentang MRSM Tun Ghaffar Baba dan Sek Tuanku Abdul Rahman menentang SMS Teluk Intan.

Pentas akhir pada pagi tadi telah menemukan dua buah sekolah yang buat pertama kalinya layak untuk bersidang di dewan juara-juara yang mana mereka sedia maklum, hanya yang terbaik akan mempunyai peluang untuk merasai suasana itu. Sekolah yang di maksudkan adalah Sek Men Islam Hidayah dan Sek Tuanku Abdul Rahman. Setelah berhempas pulas cuba mempertahankan hujah barisan masing-masing akhirnya Piala Tun Sri Lanang menjadi milik Sek Men Islam Hidayah. Sekalung tahniah untuk kalian..

Untuk kategori bahasa inggeris pula menemukan Sek Men Islam Hidayah menentang Sek Men Keb Green Road dari Sarawak. Bagai sudah diramal Piala pusingan kategori BI ini akan terbang ke Sarawak buat pertama kalinya dan cukup bangga bila mana sekolah harian biasa berjaya membuktikan di IDC8, sesiapa sahaja mampu untuk memiliki gelaran dan pialanya. Tahniah untuk semua..

Majlis penutup pada pagi tadi telah dihadiri oleh tetamu vip Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Dato' Saifuddin, Rektor UIAM, Datuk Nazim dan Datin Norjuma. Setelah 10 hari membuat persiapan dan pertandingan akhirnya pertandingan debat antara sekolah-sekolah malaysia kali ke 8 melabuhkan tirainya. Suka dan Duka menjadi adat dalam pertandingan, bertemu dan berpisah juga asam garam dalam sebuah kehidupan. Moga ketemu lagi semua di IDC EDISI KE-9. InsyaAllah..


p/s: Nantikan cerita selanjutnya.. peace

Saturday, 25 April 2009

Wednesday, 22 April 2009

Hanyalah Pelengkap

Hidup aku hanyalah sebagai pelengkap. Can i say that? Few thing happen sudah cukup jelas untuk buktikan ape yang terjadi in my life hanyalah suatu cerita biasa dalam sebuah kehidupan. Buat aku sedar di mana aku berpijak dan buat aku juga sedar siapa diri aku ini kepada kalian. Sensitif? sedari awal aku yakinkan kalian semua sememangnya aku sangat sensitif, jadi bukanlah salah aku yer..

Kenapa aku katakan aku ni sebagai pelengkap? suatu cerita semula yer untuk kalian.. dari tengahari a group of my friend duk busy ngan plan nak pergi beriadah so for me it's okey not my prob. Then aku siapakanlah kerja aku hari ni dan lepak jer ngan diaorg till evening. In the evening i got the call "haq, u nak join tak we all? tapi u jadik driver la sbb sorang dak ni can't drive" so for me okey jer la cuma takot. So after few minutes i met them during dinner then i give an idea naper la dak ni x drive for me dia lagik okey la kot. So benda tu settle.. aku pun xberharap dapat join tapi kalau leh nak join sebabnya entah be with them aku jadik happy.. Balik solat maghrib and bersiap.. then got the msg sorry from one of my friend " haq. sory sgt. xleh nak bawa haq. Full la. Haq gi ngan boy".

Erm sbb perkara di atas jadikla aku fikir macam tu.. aku hanyalah pelengkap.. tapi biarlah mungkin aku penat dan terlampau banyak berfikir.. Inilah sebuah episode hidup aku. Bila aku cuba untuk puaskan hati semua orang sehingga aku terlupa siapa aku..

mungkin esok hari yang bahagia atau tidak buat aku tiada siapa yang tahu cuma ape yang berlaku hari ini akan aku letakkan ia di satu sudut supaya aku lebih bijak dan matang pada masa hadapan..

STRESS

I HATE THIS SITUATION !!

Monday, 20 April 2009

The Voices of Asia are Back!!


Sekali lagi Taman Budi dan Ilmu akan menerima tetamunya ke Pertandingan Debat antara Sekolah-Sekolah Malaysia kali ke-8. Satu-satunya pertandingan yang menggabungkan ke semua jenis sekolah yang ada di negara kita. SMS, MRSM, SMK, SMK A dan banyak lagi. Ianya memang meriah dan prestij nya ia menyebabkan setiap tahun penyertaan meningkat. Semestinya kami committee interskewl menantikan kedatangan anda ke sini.

So bermula hari ini 20 April 2009, kami semua akan memulakan persiapan dari pintu utama sehinggalah ke tempat penginapan, aspek kebajikan paling diutamakan. Penat dah lelah tidak pernah kami jemu kerana kepuasan yang menanti setelah melihat semua yang menyertai pertandingan ini gembira dan dapat memanfaatkan setiap peluang yang ada untuk belajar dan memahirkan diri dalam arena perbahasan.

So nantikanlah update setiap hari.. insyaAllah kalau mampu ler sebabnya aku mungkin akan busy dan mungkin juga tidak. Siapa yang tahu kan.. yang penting bil hp akan melambung, minyak motor juga akan cepat habis dan keletihan tahap maksima juga akan ada. Let's enjoy IDC09..


Saturday, 18 April 2009

The Duke



Hey kembali menemui anda, tiba jah berangan kan? okehla ingatkan nak tengok konsert AF tapi terus xda mood. Maaflah to semua peminat AF, seryes giler xda mood xtahu naper. So dari tadik wan duk tekan jer remote tu habis semua channel aku tengok. Memula tengok Mertua vs Menantu, Studio Nabil, The Duke and Project Runaway. Tapi paling wan terlekat nak tengok prog tv the duke ni, kind of talk show pasal dunia lelaki.





Pengacara talk show ni ada 3 orang, marc and sorang lagik guy tu pernah masuk amazing race asia, lupa nama sebabnya baru jer tengok citer ni then tengok plak part dah habis. Hehe.. Gurls tu plak former beauty queen from singapore also.. can't wait nak tengok lagik talk show ni.. Setiap isnin 8malam di channel 701 AXN

Friday, 17 April 2009

Tagged by Fegha

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama blog itu?

Nama Blog: WaNz HaQQ
Sebab: Suka ati leh? Hiks xdelah Cuma tiba masanya better use my own name, mungkin akan bertukar lagik kan? Tiada siapa yang tahu. : )


2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

Link: http://wanzimran.blogspot.com
Sebab: Erm dulu nak guna wanzhaqq tapi fikir balik better use imran then skank dah tak leh tukar sbb blog ini telah dikenali dengan URL itu so ape leh wat. Okey “wan” tu pangkal awal nama aku sendirik, “z” tu people yang pertama buat aku makan tak lalu, tido tak lena and etc, “imran” plak sebabnya itu nama aku guna time chat dulu yer..


3. Apakah method dalam penulisan blog anda?

Method: Rasanya nak lahirkan blog yang bagus adalah dengan menjadi diri anda sendiri then bila dah ada peluang untuk melihat kembali penulisan yang sebelumnya, time itulah anda evaluate diri anda dan cuba perbaiki penulisan itu. So methodnya adalah hati yang ikhlas.


4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?

Pernah jugak sebabnya seekor hanj haprak yang declare he himself good and baik giler tapi mulut lagik la hazab. So time tu down giler nak tutup then bila fikir balik who is he la kan nak decide apa patut aku lakukan or tak lakukan. So get lost to him..


5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

Dia? Erm orangnya sempoi so bagi aku senang nak have friends macam dia. Ikhlas she’s nice gurl too, Cuma aku ngan dia tiada masa nak berbual panjang. Blog dia pun menarik and too simple kot. Tapi semuanya terpulang kepada individu la kan.. Thanks dear :D


6. Senaraikan calon yang akan di tag:

- Ritz ( Dia sangat baik okeh setiap entry wan dia komen terharu gilerz)

- Ryzal ( rasanya blog dia dh banyak habuk)

- Chali ( sebbnya penting nak tahu naper dia pilih blog dengan nama itu)

- sesaper nak wat silalah..

Exam End..

Sunyi dan sepi begitulah situasi aku ketika ini. Sambil itu aku kuatkan lagu Puteri nyanyian Amy Mastura, entah kenapa tapi muziknya dan liriknya aku gemari dari dulu lagi sehingga sekarang. Yup tadi petang aku dah selesai menjawab kertas akhir aku untuk semester ini, alhamdulillah semuanya berjalan lancar, walaupun ada 2 soalan yang aku lupa macam mana nak selesaikannya tapi overall aku berpuas hati dan semuanya terserah pada rezeki yang penting aku dah usahakan sebaik mungkin supaya apa jua keputusan selepas ini aku tak menyesal.. Itu prinsip aku, jangan usaha sikit then banyak mengomel, tapi perlu usaha lebih dan selebihnya adalah rezeki.


Sesuatu yang berbeza ketika habis exam tadi, aku tetiba terasa sayu dan sedih. Entah nak kata this is my final sem, no la sebb i have 1 and half year to complete my undergraduate life, tapi kalau rushing jadikla setahun kot. Tetapi exam tadi penutup semester kali ini yang menyimpan seribu cerita yang akan terselit dalam ingatan aku sebagai semester paling aku hargai dan gembira.


Reasonnya, aku temui ramai rakan baru yang berjaya mengubah persepsi aku tentang sesuatu dan aku hargai mereka.. Kelas gamelan tu suatu perkara yang indah dan sebahagian dari kelas tu akan graduate this semester, mungkin tak banyak dapat dibualkan tapi itu adalah yang terindah. Rakan yang wujud since tamat royal debate hari tu hingga sekarang, alhamdulillah jumpa and lepak ngan diaorang aku terhibur dan at least ia mengingatkan aku zaman persekolahan aku yang happy dan ceria. Entah mungkin juga suasananya.. Tidak lupa rakan-rakan blogger yang sentiasa mewarnai hari-hari aku dengan cerita di blog masing-masing, sayang kalian juga yer.


Untuk semua teman-teman ku, aku sangat menghargai kehadiran kalian yang banyak memberi aku untuk jadi lebih kuat dan optimis dalam kehidupan aku seharian. Mungkin pernah kita terasa, juga kecil hati, malahan hendak memahami pun sukar kadang-kadang tapi itulah anda teman, sahabat dan juga rakan. Ingin sekali aku lepak dan spend my day with all of you sbbnya nothing can make me smile except my family and my friends..

p/s: untuk afif, bukan aku tak mahu balik qlate cuti kali ni tapi sebabnya terikat dengan program debate so, aku minta maaf banyak-banyak.. pape contact okey. aiman, nazri plak dia ada kerja dan hal masing-masing. nazmie plak you know him.. so jumpa nanti..

p/s: untuk orang yang akan kerja di oversea nanti, i'm free nih so plan la yer bila nak kuar and make sure korang kena bunjer aku. Kalau x sentap, make sure jugak dah plan gtaw supaya at that time aku ada duit.. Hiks

p/s: 8th Edition of Interskewl debate will begin soon, welcome to all you participant and we glad to have you here in Garden Knowledge and Virtue.



Tuesday, 14 April 2009

Suatu Hari bersama Erni and Boy

Eyo!!
Tengahari semalam, boy sms wan ajak kuar, nak gi celcom katanya. So wan pun okeyla sebbnya macam nak kuar and lepaskan tekanan sket before my final paper, tidak dilupakan penghibur yang memang malatop katanya ialah cik erni.. She's so kekwat yer.. hiks


"It's me kat vivo.. tertinggal hp kat sini tp seb baik x ilang.."


Hajat nak gi ngan keta dibatalkan sebb tayarnya bocor so naik public jer la, cuaca plak mendung and macam nak hujan time nak gi.. Sampai di lrt station dang wangi memang hujan dah lebat. So menapak lah kami ke monorail bukit nanas..


"Erni & Boy.. show off their hp, hiks"

Sampai di Times Square ada orang xmamam lagik, so kali ni wan and erni di perkenalkan dengan restoran vivo, satu aras ngan kfc semua tu and sebelah penang cafe kot. Okey about this restaurant, ianya memang best.. suasananya yang cosy giler, and makanan dia pun best.. Xmahal pun tapi best and next time wan mesti datang lagik..


Dari situ kami ke Low Yat nak ke Celcom Blue Cube, ada orang mau tukar line sebb nak online with his 3G iphone tu, so itot jer la. Yang beshnya sebb weekdays and hujan so xramai la orang kat area tu.. So x berserabut la.. tenang jer.. hiks.. Dari lowyat ingat nak main boling, tapi nak jugak tengok wayang.. So lepas fikir punya fikir, kita tengok wayang jer la and menapak lagik ke Pavillion.. Tengok Citer Queens of Langkasuka ( review citer ni pas my final paper) memang besh citer ni.. Sambil tunggu nak tengok movie tu. we all lepak kat kat Jco, ingat nak shopping tapi xde yang berkenan and xde mood shopping..


Paling besh lepak kat Jco ni, berangan macam dah habis exam.. memang time ni relax giler. Sambil tu tengok gelagat orang-orang sekeliling.. Sambil lepak tu, i have my ceramellite tapi sampai separuh ada orang tukar bagi wan minum almonetta plak and i have donut yang manggo tu aper ntah namanya..


"Yummy Manggo and Oreo.. comey giler"


" Awesome drink"


"Sesi berangan ngan Erni.. dia duk takut buah hati dia marah.. ade aku kesah?" hiks


Dari Pavillion, menapak lagi ke KLCC lepas tengok wayang.. dah kol 9 malam time tu, ingat nak dinner lagik kat KLCC tapi macam penat and xde pilihan dah nak beli aper. So before balik singgah jap kat subway beli sandwich and balik.. Overall penat and pening sikit mungkin sebb i drink cappucino + ceramellite and Almonetta.. Tapi besh gak sebb sakan gelak and ada jer benda yang mencuit hati. Cik Erni memang non stop berckp yer.. hiks..


" Steak and Cheese brought to You by SUBWAY"


So dengan itu saya will stop update blog till thursday nite..

Diri ini DikeNakan by ....

Uiks aku bukan di kenakan dengan benda yang tak elok yer cuma panggilan hangit dan lagik tengit yer.. Citer ni berlaku last week, tapi lupa nak share tapi tadi time duk termenung and teringat balik.. okeh let's begin

On the way balik dari kepong, we all plan nak gi danau kota.. meymey la katanya nak jalan-jalan lagik. So macam awal lagik so kiteorg menuju la ke danau kota. So on the way nak ke sana aku pun try la call sorang mamat ni, sebabnya sehari sebelum tu dia tetiba sms aku tanya

" wan kat ne? "

bila reply dia diam jer, no respon so aku ni bukannya leh kalau orang tetiba tanya begitu tanpa sebab.. For me semuanya mesti bersebab okeh. Tiada benda berlaku secara tiba-tiba tanpa sebab.. So kembali semula ke masa itu, i mean on da way ke kepong itu..

dia jawab my call dan suara macam sedih semacam, itu bukan kali pertama suara sedih yer.. sbb sebelum ni ada dia sedih btol. So aku pun macam cuak la jugak, aper la masaalah mamat sorang ni kan? So dia plak suh aku ke tempat dia waktu tu jugak, sah-sahla aku xmampu.. sebabnya tiada alasan yang kukuh kenapa aku perlu ke sana dan sebagainya.. so dialog seperti

" are you okey? "

"where are you"

and " i text you"

terkeluar dari mulut gue yer dan akhirnya jadik bahan oleh cik meymey.. huh! So aku pun end call kat situ and tunggu la pape respon dari mamat ni. Akhirnya sik da pape jugak kan.. Balik bilik tido jer la, cuma still thinking la aperla motif kejadian itu..

esok hari, paginya msg tapi tiada respon dari mamat tu.. so ptg tu terbaca blog pojie.. so aper lagik aku buatlah andaian and aku pun terkena.. then aku sms dia like this

" I KILL YOU"

dia call and gelak-gelak.. memang sengal gak la kan. So pasni kalau dia call sedey xmo layan dah. Dia ceritakanlah yang dia kenakan wanie, pojie and the rest..

okey la, mamat itu ialah Zaff..
sekian. :)

Sunday, 12 April 2009

Suka-suka wat Tag

1.Who was your FIRST prom date?
Naperlah xde prom nyte during high skewl ek kat mesia ni.. berangan!

2. Do you still talk to your FIRST love?
Yup, dia masih baik dengan aku..


3. What was your 1st alcoholic drink?
Chocolate Hazelnut tu di kira ek? hehe

4. What was your FIRST job?
Fasilitator tu kira kerja ke? Sebb dapat payment time tu

5. What was your FIRST car?
Yang ni selalu berangan tapi till now xde rezeki lagik.

6. Who was the FIRST person to text you today?
Mimi, she’s text me early in da mornink kot


7. Who is the FIRST person you thought of this morning?
Someone.. (aku pun xtahu saper)

8. Who was your FIRST grade teacher?
Cikgu Rashidah.. garang wooo cikgu ni suka pulas perut..


9. Where was the first place you went in a plane?
Kuala Lumpur time kecik lagi.. x ingat dah biler..

10. Who was your FIRST best friend & do you still talk?
Yang first tu saper ek?? Time sekolah rendah.. kalau menengah till now mereka berempat la..

11. Where was your FIRST sleep over?
Not sure

12. Who was the FIRST person you talked to today?
Shahrul, excited citer dia tengok 3 movie sekali gus semalam..

13. Whose wedding were you in the FIRST time?
Kalau Tanya parents aku pun dia xingat inikan plak aku..

14. What was the FIRST thing you did this morning?
Buka Mata, tengok hp and tido balik.. always do that every morning..

15. What was the FIRST concert you ever went to?
Sik pernah.. mungkin Siti Nurhaliza kat IB nanti kot.. I can’t wait.

16. FIRST tattoo?
Erk.. tak sakitkah? Tapi baik jerla aku lukis atas kertas.. not on my body la

17. First piercing?
Not interested.. berserabut.

18. First foreign country you've been to?
Thailand.. next?? Berangan lagik

19. FIRST movie you remember seeing?
Kuliah Cinta – Abe Amir my cousin bunjer.. a’a lamer xlepak umah dia la..

20. When was your FIRST detention?
Form 3, ada sorang yang bengong pergi amik thinner and pergi draw atas jalan depan bilik KHB so sekali semua kena rotan.. itulah kali pertama..


21. What was the first state you lived in?
Pasir Pekan, Kelantan Darul Naim..

22. Who was your FIRST roommate?
Matriculation Center iium, Sharul, Nizam and Khairul Nizam

23. If you had one wish. What would it be?
Nak kaya, duit sampai 5 keturunan pun tak habis lagik.. pastu leh gi London weight management, and etc.. berangan lagik

24. What is something you would learn if you had the chance?
Aper ek?? Banyak sangat..

Saturday, 11 April 2009

Movie Review : Paul Blart Mall Cop & Passengers

It's saturday.. thanks to cik anis actually yang ajak wan kuar tapi xdapat join la yunk. Later k, nanti kita pakat ngan ritz, nuar and ryzal. Hari ni punyalah malas kan lagik nak study tengok buku terus ngantok bagai tapi aku gagahkan diri and let's focused to the final paper. Sebelum tu aku sempat tengok dua movie ni..


Ini yang aku nak kongsikan ngan kalian ni. Time duk usha kat LAN dalam kampus aku ni, adalah yang share citer ni. Aku mula ingatkan citer bosan so x tengok pastu time duk tengok tv ada iklan pasal movie ni kat cinema skank so terus aku copy la nak tengok.. okey before that meh kita baca synopsis citer ni dulu


Synopsis:
A New Jersey rent-a-cop gets his moment to shine as the holidays approach and Santa's little helpers stage a coup at the local shopping mall in this comedy starring King of Queens' Kevin James. Paul Blart (James) is a single suburban dad attempting to make ends meet by working as a mall security guard. Paul takes his job very seriously; unfortunately the same can't be said for the shoppers he deals with on a daily basis. That all changes the day that Santa's little helpers shut down the mall and start taking hostages, including Paul's daughter and his main squeeze. Realizing that no one knows the mall better than the man who's paid to guard it, Paul mounts his Segway and speeds to the rescue.


Citer ni untuk relaxkan otak and nak gelak boleh la kot tengok. citer ni tak berat and sempoi jah. Pelakon ni memang banyak dalam sitkom comedy macam everybody loves raymond, and etc. Yang penting enjoy yer kawan-kawan.


Next movie plak, citer berat sket.. as usual citer macam ni mestilah zaki yang suh tengok. Aku plak memang akan tengok sebab ianya pasti best okey, sebab zaki memang suka citer macam ni, aku yang ado la kan tapi skank aku plak macam suka tengok, walaupun aku akan dipressed biler tengok citer gini..


Pasenggers dilakonkan oleh anne hathway yang tercalon dalam oscar baru-baru ni untuk actress terbaik. Itu kali pertama dia di calonkan and she deserved to be there la sebabnya dari princess diaries, brockback mountain, and banyak lagi dia dah developed lakonannya and she's still gorgeous!! Time oscar tu siap nyanyi lagi ngan sexy man of the year hugh jackman. Okey meh kiter baca synopsis yer


Synopsis:
After a plane crash, a young therapist, Claire, is assigned by her mentor to counsel the flight’s five survivors. When they share their recollections of the incident — which some say include an explosion that the airline claims never happened — Claire is intrigued by Eric, the most secretive of the . Just as Claire’s professional relationship with Eric — despite her better judgment — blossoms into a romance, the survivors begin to disappear mysteriously, one by one. Claire suspects that Eric may hold all the answers and becomes determined to uncover the truth, no matter the consequences.


Uiks permulaan yang ringan tapi makin lama makin berat, otak aku plak duk fikir mana la hilang passenger yang terselamat tu, and aku wat la assumption kena bunuh ke or di kurung ke oleh syarikat penerbangan tu sebabnya xnak reveal sebab aper kapal terbang tu leh crash. In the end lain plak jawapannya. Geram giler tapi okeyla paksa otak kita berfikir..


Passengers ni tak kuar lagik kat cinema di Malaysia ni rasanya.. so download lah cepat-cepat yer.. hiks.. end up lepas tengok citer ni aku tido till 4.15pm.. selamat berhujung minggu..


Lot's of Love
WaNz HaQQ

Friday, 10 April 2009

asyiknya menonton..

Beshnyer hujan, sejuk.. uiks hari ni dah jumaat, ada lagik beberapa hari before my final paper.. yeehaaa. Uiks sebelum tu, agenda 11 April tu dibatalkan atas sebab-sebab tertentu, tapi aku tetap down. Yup aku ni jakun sket so macam excited la nak join one event ni tapi cancel plak sebb one my friend tu katanya x study lagik, tu la suh study awal-awal xnak.. Aku punya laa duk menaruh harapan nak gi ni *tiba kuar lagik zaiton sameon.. hiks. Nasib badan la kan..


Jap lagik tengok OIAM dulu then barulah tengok buku, yezza memang this year OIAM one of my favourite show kalau dulu nan-ado la kan. Last week aku usahakan jugak pi tengok konsert AF7 kat operation room MPKK aku. Ya ampun ikhlas for the first time since AF ini wujud itulah kali pertama aku xde mood and memang down giler nak tengok. Entah aku tengok sampai Qhaud nyanyi then aku terus off kan tv tu.. Kenapa aku rasa xbesh nak tengok
  1. Stage, rasanya stage dulu lagik gah and besh sebabnya ruang nampak besar and meriah ngan lampu yang berjaya menambahkan mood dan seri pada persembahan pelajar
  2. Pengacara, membosankan.. time pengacara jer bercakap aku terus tengok siaran lain..
  3. Pengkritik, adlin aman ramli i think he is okey and good to be there, pengkritik yang first tu ntah pape la.. seryes aku pun xtahu, baik ogy even dia laser tapi ikhlas and jujur.. sedey jah
itu hanya my opinion kalau ada yang tak senang maaf, kalau compare dulu student ada yang xok bab nyanyi tapi at least mata aku and telinga still waiting untuk tengok and dengar diaorang nyanyi.. skank malas nak cakap..

Uiks.. american idol season 8 skank dah top 7 okeh!! yeehaa kris allen is still in da competition and danny gokey also.. megan dah out and latest skali kuar scott macintyre. Aku dapat tengok AI ni lepas my friend download kalau tak, takdelah nak tengoknyer.. Hehe banyak tul aku tengokl reality tv show ni matiler kan?? hahah

siapa plak yang akan dapat anugerah bintang paling popular this year?? kita pakat tengok tv nanti 12hb malam..

till then keep in touch

Thursday, 9 April 2009

One More!!

Olaa.. lamanyer rasa tak update. hehe akibat musim exam yang melanda dan diri ini dilanda kelupaan yang agak dahsyat. Actually for few days x online tu sebabnya aku lupa bayar bil internet ni so korang ingat maxis baik sangat nak bagi surf free, entah macam ne lupa pun aku xtahu. 3 bulan okey tak bayar so aper lagik teruslah jelaskan benda tu semua sebabnya i feel nothing without internet boleh? At least it's connect me to my family,my friend and to the world. Plus untung gak okey time internet tak berfungsi tu, memang aku ngadap megazine jer, haha bukan study kan? siap boleh kuar main boling and karaoke bagai.. ayoo aper nak jadi haqq ni??


Uiks actually my first paper tu geram giler okeh!! aku get ready and read everything.. follow the course outline sekali kuar soklan memang aku geram tahap cipan. Sememangnya bukan ape yang aku pelajari and ini diakui oleh majoriti yang satu group ngan aku.. ikhlas aku memang target dapat score paper ni and last tawakkal jer la.. as a result aku xdapat tido till 5am after paper tu.. feel worst!!


Second paper pagi tadi plak okey and aku pun rasa puas hati jawab, kali ni study semua note, check hint given then ikut kata hati.. so tengok soalan terus tulis start dari 9am and aku stop menulis kol 11am, lepas tu tangan macam lenguh giler but then i'm satisfy and bertawakkal jer la.. Alhamdulillah both paper dah settle and i work hard on it, apepun result kuar lepas ni aku terima dan bersyukur.. InsyaAllah. Next paper will be on 16th of april.. yet x study lagik and it will begin tomorrow..


Uiks i can't wait of 11th April.. cuba teka naper? hehe kalau benda tu jadik betol barulah aku share ngan korang.. Hehe. Nampaknya aku x dapat cuti la sebabnya exam habis 16th lepas tu ada interskewl debate and lepas jer interskewl debate tu terus short sem plak.. uwaaa rindu kat umah and adik-adik gue..


uiks got to go nak tengok citer jer malam ni..
"i text you" - drama 8tv ( mimikan?)