Thursday, 29 May 2008

Suka-suka

Hey !!~

Salam untuk semua !~ Alhamdulillah hari ni Wanz masih lagi bernyawa, hari esok hanya DIA yang tahu.. As usual hari ni sangat kelam kabut nak pergi kelas, sebab Wanz dah bangun kol 8.30 pagi.. kelas kol 9pagi.. so how come? Memang semuanya rasa tak kena.. Kol 9pagi till 11 tu rasanya sangat lama dan Wanz rasa sangat ler mengantuk.. So far faham la kan aper lect ajar.. itu penting.. even ngantuk still dapat tangkap.. hahaha..

Actually Wanz tak tahu naper petang tadi after my Dad call me and bagi kebenaran nak balik Wanz rasa sangat la happy.. Macam balik musim raya plak. Tapi ticket x beli lagi, kalau ada malam ni (khamis malam) Wanz balik la.. sebenarnya bukanlah balik sesuka hati tapi bersebab.. nak tahu sebabnya later okeh..

Wanz akan balik ke kampung till sunday, so it's mean monday mornink baru sampai kl.. biasalah kalau dah asal pantai timur alamatnya 7 hour la dalam bas.. so papepun i'm so excited.. miss my family so much.. which is my dad and dua orang adik Wanz..

By the way before that, sangat lah suka hati Wanz nak bagitahu kepada yang baru baca blog ni, memang aper yang ada dalam blog ni, hanyalah perjalanan liku-liku hidup Wanz, kalau rasa poyo menyampah and what so ever that negative, Wanz x kesah pun.. just nak pesan jangan baca.. Just accept me the way i am.. The rest is NONE of YOUR business.. UNDERSTOOD?? sentap tu xdelah kekadang dah menyampah, declare as cerdik pandai tapi pemikiran nya tetap di takuk yang lama..

Alrite, see u all after my holiday..

Lot's of Love
~ WaNz ~

Wednesday, 28 May 2008

Wayang



Hey !!~




The Chronicles of Narnia : Prince Caspian




Actually Wanz baru jer menonton cerita ni tadi with my friends. Ajiem da blur, Husna powerpuff gurl, Yati the silent mode. Hehehe jangan marah k. Wanz dah banyak review dalam a few blog pasal citer ni.. and it make me so excited to watch this movie. That’s why when ajiem asked me either I wanna go or not, without question I just said yes!!~ heheh it was so gigih rite.. Well it’s me.. Wanz suka citer ni sebab ia bawa Wanz kedalam dunia lain.. dunia kanak-kanak, mungkin tak semua orang suka tapi itulah yang bestnya.. ada part sedih, ada part happy, ada part make us think adakah kita appreciate each existence in this world.. renungkanlah sendiri. Suka gak tengok King and Queens of Narnia.. nak tahu lebih lanjut tengok sendiri k..



Best !!



Lot’s of Love
~ WaNz ~

Tuesday, 27 May 2008

Si Penjual Burger

Hey !!~



Aaaarghh dah midnite pun.. tapi wanz rasa lapar plak sebabnya petang tadi time dinner wanz just amik seketul ayam.. time tu takdelah rasa lapar sangat pun.. just alas perut..


So at the same time my rumate semua nak gi beli makan sebb diaorang pun tak makan lagi.. so pergi la wanz bersama diaorang.. dah tiada aper yang menarik di mata wanz so wanz pun tapaula burger ni.. abang yang jual burger ni memang terkenal ngan emos dia.. entahla aper tak kena.. kekadang konfius..


Wanz orderla and terus lepak with fiq,hafiz,zahid while nyck plak duk sebok ngayat akak kat café tuh hik hik !!~ then burger pun siap so wanz pun pi la nak amik.. first mmg salah wanz sebb bayar guna tangan kiri sebab tangan kanan duk pegang hp,wallet and kunci and malas nak tukar.. jadi terdengarlah suara si penjual yg emos itu


“orang bagi duit guna tangan kanan”


Wanz just tgk senyum and blah.... entahla mamat tu sah sahla pasni gulung tikar.. actually dah second time wanz kena tegur.. first time dulu sbb wanz Tanya dia fish burger ada jual ke.. bagi wanz biasalah Tanya sbb x semua menu yang ada tu available.. pastu dia jawab kat wanz dengan muka penuh hasad dengki boleh?


“kalau xde takkan la saya tulis”


Geram plak nak jawab habis kalau xde nak cabutla signage yg dah wat elok2 ni.. sengal kan.. huh.. wateva it is.. pasni dah xnak dah gi beli sendiri.. kalau kirim ya..huhuhu.. idup ni banyak dugaan.. ntahla wanz skank rasa lega and tenang but deep down in my heart, I miss somebody..


Lot of Love
~ WaNz ~

Sunday, 25 May 2008

Kek Batik

Hey !!~



to Bella,

wanz mintak maap sesangat sebab lama giler nak bagi resipi ni..

dah lamer wanz amik, tapi x taip.. so ini resipinya.. x best maaf ler..

but for me it's simple jer nak wat hik hik !!~



before that nak pakai topi chef dulu...

hehehe





KEK BATIK !!~






Bahan-bahan



  • 1 kati biskut marie ( convertla ek kati to gram... )


  • 6 biji telur


  • 1 buttercup


  • 1 cawan milo


  • 1/2 cawan nestum


  • 3 sudu besar serbuk koko


  • 1 tin susu pekat.......

Cara-cara :


Pukul telur dan buttercup hingga kembang...


Bancuh milo + nestu + koko +susu dengan air suam sebanyak 2 tin...


Telur dan buttercup yang dipukul tadi dicampur dengan bahan-bahan tadi dan dikacau di atas api hingga pekat...


Kemudian patah-patah or hancurkan or lakukan sesuka hati pada biskut marie itu dan digaul rata dalam adunan yang dah pekat itu...


Sapu mentega di sekeliling acuan, masukkan adunan sambil di tekan kuat-kuat hingga padat...


Then simpan dalam peti sejuk sehinggala anda nak mamam...



Yeah itu jer la resipinya...


Selamat Mencuba !!~




Lot of Love


~ WaNz ~


CoNvoCatioN DaY



Siapakah dia ??



Hey!!~


Minggu blur sudah berlalu.. skank i just know what i like to do.. i don't care what ever it is, i just want to be myself who do appreciate everybody that exist in my life.. thank you to all of my friends..



Owkay ler.. semalam early in the mornink wanz dah bangun.. gigih ni bangun awal weekend sebabnya wanz ada mid term exam kol 10am - 12pm.. Ikhlas wanz xtahu biler wanz study untuk mid term ni sebabnya wanz banyak main.. i mean tengok movie, tengok reality tv which is american idol.. how frustrated when ryan announced david cook wins the idol.. really hope that david archuletta win... pastu wanz download citer lagi.. hurm aper nak jadi.. but alhamdulillah.. thankful to God sebabnya wanz dapat jawab exam tu and hopefully get the best result.. hope so.


back to the main picture tadi.. yesterday jugak wanz sempat attend one of my best friend convocation in uitm. Habis exam around 12, wanz terus pi bilik daniel jap pinjam his camera, sbb my camera ada diva pinjam ekeke pinjam.. hehehe.. after that terusla bersiap around 1.30 baru siap nak gerak.. tapi rasa teruk sgt sbb pakai entah pape and i'm not feel so relax.. dunt know why..


dari uni wanz, terus ke kl sentral sbb nak amik komuter plak ke kajang.. nazrie's waiting for me there sebab dia baru pas anta wife dia sana.. hik hik kawin x ajak.. yang bestnya kat kl sentral ni wanz meet somebody yang just before this tegur kat dia punya blog and myspace jer.. tapi x tegur pun terus wanz naik komuter..


Sampai kajang around 3.20pm kot.. rasanyala, lupa ekeke.. after that nazrie dtg ngan kete akak dia so terus la we all cari signboard to shah alam.. dan we all pun sempat makan buah langsat sebab we dah xtahu mana nak tuju ke UiTM itu.. papepun we finally sampai sana around 5pm and tunggu nazmie kuar dari dewan.. lepak-lepak la jap cuci mata tengok orang jual bunga and etc...



15 minit after that nazmie texting me cakap dah kuar and tanya we all lepak kat mana.. after bg petunjuk dia la datang cari we all then acara tangkap gambar bermula.. wanz and nazrie dah lamer kenal keluarga nazmie since sekolah menengah sbb we all 1 sekolah.. 1 kepala kot..hik hik so sempatla jumpa dia punya family and sesi tangkap gambar bermula..




Ir. At-Tasneem plak lambat sampai mana akak kiteorg ni.. akak nazmie sebenarnya huhuhu xde dia xmeriahla alam.. dia kata kena OT so nak dtg sendirik.. so time duk snap pic tu la baru k.neem tiba.. so let's see the pic..


nazmie


ir at-tasneem with nazmie



me..k.neem..nazmie..nazrie



pose untuk peminat ke??

me and nazmie..

two of my best friends..

all of us with nazmie's family..

after snap all this photo wanz, nazri and k.neem pun balik la ke destinasi masing-masing.. ingatkan sempat lepak dulu tapi nazrie plak ada keje.. disebabkan wanz pun tumpang nazrie so we all balik la.. papepun thanks a lot to nazrie sebab sudi bawak keta.. hehehe, next time boleh lagi ek.. k.neem pun confirmkan kalau jadi next two weeks we all nak pi genting.. yeay.. so excited waiting for that moment..

to afif and aiman.. xbest gak both of u xde.. sedey-sedey.. miss all of u guys.. cepatla habis short sem nak balik lepak ngan korang... to nazri, huhu biler la nak banyak cakap.. tapi okeyla kamu memang sempoi and layanz.. to nazmie plak congrat's dude.. waaa next convo plak i will bring sumthing insyaAllah.. huhuhu.. papepun thanks to everybody...


Lot's of Love

~ WaNz ~

Tuesday, 20 May 2008

WeekeNd With WaNz

Hey Ya!!~


Sempena cuti 4 hari yang lalu..
termasuk wesak day..
wanz pun dah blur sebb cuti lama sangat..
hik hik..

Actually
this weekend, banyak masa wanz study..
sebbnya mid term exam next week so pulun jerla..
ahad wanz kuar jap temankan nazmie
pi cari sumthing utk next weekend punya program..
as usual kawan wanz yg ni pun cerewet gak
so aper lagi 4 tempat wanz temankan dia..

dari times square ke sungai wang..
pastu dari mid valley ke the gardens..
finally jumpa jugak la brg yang dia nak beli
hahah yang penting wanz menang
sebb jalan jauh tapi still maintain
hehehe pasni jgn serik eh nazmie..

Okeyla
but 1 thing yang wanz tahu
nazmie ni ramai peminat tol..
giler la future playboy kt uitm ke?
ada jer awek yang dia kenal..
hahahaha
well orang mcm dia ramai kot peminat..
c u dude next week..


Oteila itu jerla cerita wanz di hujung minggu
that' all
see u later
take care..
Lot's of Love
~ WaNz ~

Saturday, 17 May 2008

Weekend yang Blur


Hey !!~





Weekend??

Nak wat pe ek??

Bosannyer...



Hari ni agak sengal..

Sedar kol 7pagi terus aku settle a few thing

on komp, pi toilet and etc

rupanya semlm aku tido just wearing kain pelikat and shirt

tanpa tukar baju tido.. OMG nasib baik kain tu lekat elok

buatnya tertanggal time tido naya jer idop aku

aku pun xtaw kol berapa tido semlm sbb penat sesngt

then sambung tido..

kol 11pagi baru sedar..

itupun sebab sumbody that i care sms me

and said

"morning imran"



aku dah sengih sampai telinga..

tapi jap jer pastu sambung sentap

entah kemana dia pergi aku call x angkt

msg x bls.. hurm idop-dop

terusla aku bertafakur jap..



ikhlas yesterday banyak benda aku rasa x kena

aku punya perangai suka sesuatu kerja tu kemas..

sebb senang nak follow up and recheck..

tapi semua amik mudah..

panggil meeting ramai x datang..

even aku ni bukanlah org atas but

dah dpt tanggungjawab so aku kena la panggil meetingkn

tapi lu olang pk la sendirik..



Sabar??

btol sabar itu patut..

bukan aku x apply dalam idop aku

selalu apply

tapi akhirnya aku gak yg merana

tapi so far setelah emos

barula prob semlm punya settle

thanks to Mr President..

(even sentap ngan hang, ceq still respect lu la beb)





Kembali untuk citer hari ni

after a few hours barulah dia reply my msg..

tanya khabar..

hurm.. manalah kemarahan aku tadi..

entahla.. dia cuma kawan shj..

tapi aku sygkan dia seadanya..








Lot's of Love

~ WaNz ~

Friday, 16 May 2008

Happy Teacher's Day

Hey !!~


:: Selamat Hari Guru ::

Waaaa 16 Mei again.. Well setiap tahun tarikh inilah yang dinantikan oleh warga pendidik, bukan kerana mendapat hadiah dari pelajarnya tetapi menanti hari diraikan oleh semua anak didiknya.. Let's story to u all since aku tadika k..

Tadika Tengku Anis ..

Inilah tempat pertama secara rasmi aku mula jadi pelajar.. setiap hari gigih ke sana untuk bermain.. hik hik berkenalan ngan ramai kawan.. dapat bawak bekal yang waktu tu fames la kan time kanak-kanak.. so far aku lupa nama cikgu kat tadika ni.. maybe sebb sgt budak waktu tu kan.. papepun cikgu kelas aku sangat garang sebabnya kat tadika ni boys and girls di asingkan.. so biasalah budak laki bukan reti duk diam..


Sekolah Kebangsaan Pasir Pekan

My primary skewl.. kat sini best gak.. Cikgu Rosmawati ~ cikgu kelas aku time darjah dua kot.. orangnya kecik jer tapi garang k.. aku pernah sgt nakal till dia marah sesngt, but aku kan budak baik so sempoi jer la.. then Cikgu Roshidah ~ cikgu ni bukan kelantanese so dia memang cakap bahasa standard ler kan.. cikgu aku time darjah 3.. memang garang gak sukat cubit perut or pulas perut wat evala kan tapi itulah dia.. aku selalu kena marah k.. tapi well tetap dimaafkan.. hik hik Cikgu Azhar ~ cikgu pendidikan jasmani, coz cikgu ni la aku fobia main bola sepak.. sah-sah skank kaki bangku sapo nak jawab.. skip terus darjah 6 k.. Cikgu Noraini ~ cikgu bm aku.. waa suka wat karangan yang panjang-panjang.. kalau x tahanla telinga korunk dengar dia bebel.. cikgu Jauhari plak cikgu math... sebelum mengajar dia akan soal sifir.. saper xdpt jawab kena rotan dan berdiri.. scary gak la kan buatnya aku ni mmg x hafal sifir.. LOL.. kat sekolah rendah ada 3 orang cikgu non-muslim time tu.. tapi aku tetap jadik faveret student diaorg.. itu yang best k.. Cikgu Foo Nee Cit ~ cikgu BI aku dia memang suka puji aku so teruslah aku terbang di awangan.. Cikgu Ruth Ng pun cikgu BI gak xpernah ngajar kelas aku but aku suka pi tolong dia last Cikgu Tan Yee Lin ~ cikgu muzik.. sebab dialah aku pandai main recorder and masuk pertandingan rekorder kat sekolah dulu..


Sekolah Menengah Sultan Ibrahim (1)

Sah-sah la ramai k cikgu kat sekolah ni yang aku still ingat let me summarize jer.. hehehe

Cikgu Noraini - cikgu BI, baik hati sangat ni till bagi kami memporak perandakan kelas but she's still cool ::

Cikgu Asiah - Cikgu Kimia, wah sangat cerewet k, but dia jugaklah berjaya wat aku suka chemistry sesngt tapi pandainya x jugak.. hehe sebb aku la malas kot..

Cikgu Nik Mahani - Cikgu Physic yang power habis.. dia jadik ikon fesyen waktu tu kat sekolah sebb she's the only one teahcer yang memang pandai bergaya.. waa aku puji melangit ni..

Cikgu Lua Kim Hua - Cikgu ekonomi, suka tegur aku.. strict sgt biler marking paper.. waa jangan harap dapat belas kasihan k..

Cikgu Hadi - Wat aku tahu aper itu add math.. hik hik hik

Ustazah Hasmat - sangat merbahaya k.. dia mcm tahu jer aku ni ada wat jahat.. and kalau suh paper dalam kelas dia x lain x bukan akulah yang kena tapi she's still my faveret teacher.

Cikgu Almi Hidayah - My kaunselor.. cikgu ni banyak gak bg pandangan and dia memang supporters tetap kelas kiteorang.. u rock teacher : )

waaa setakat itulah cikgu yang aku ingat k..



Erm sebenarnya nak di ikutkan aku paling appreciate cikgu-cikgu ni sebab banyak bagi aku peluang.. Cikgu Jamilah, coach aku jadik debater.. thanks teacher u give me a wonderful experience.. sacrifice a lot of ur time for us.. Cikgu Muzik kat sekolah rendah sebab ajar aku rekorder.. play that thing isn't easy at all but she managed to do it.. and semuala.. Kalian sangat berjasa dalam memberi aku pengalaman, pelajaran dalam meniti hari-hari sebagai pelajar di waktu itu.. skank pun i'm still student tapi berkat doa cikgu-cikgu i'm here to get my degree.. bila saya bersedih cikgu-cikgu semualah yang banyak beri galakan dan semangat.. datang kerumah support me untuk teruskan hidup dan segalanya.. Jasa cikgu-cikgu tak dapat WaNz balas hanya ucapan Terima Kasih yang mampu WaNz berikan... I love all of You !!~



Lot of Love

~ WaNz ~

Thursday, 15 May 2008

Semasa : Mr. Manager

Hey !!~

Erm.. waa dah tengahari.. wanz baru pas breakfast actually including lunch.. dah lewat plak breakfast sebb pagi tadi xsempat before pergi kelas.. gini la hidup orang bujang.. okey last entry wanz gtaw wanz demam, alhamdulillah sekarang dah ok.. thanks to Mr Manager sebab sudi jenguk blog wanz yg x seberapa ni.. yup Mr. Manager tu dah terkenal satu malaya.. itulah proud jap dia jenguk my blog..

erm wanz skank tengah aim nak turunkan berat badan yang dah totally kena kutuk.. tapi thanks la kepada yang kutuk, tegur, bg nasihat.. at last wanz skank btol-btol nak turunkan.. hehe. Haaa last week, wanz dapat information yang mid term exam wanz will be on 24th May 2008 which is same date ngan convocation nazmie.. sekarang dah arrange kot supaya wanz dapat attend dia punya convocation.. yup dia tu kawan baik wanz gak so wanz mesti pergi..

but before that this weekend nak temankan dia pi shopping.. dia nak beli aper ntah.. lagipun wanz skank xde keje sangat so boleh la.. wanz pengkritik tetap boleh? hehe okeyla wanz dah nak study so see u later with that take care.. daaa


Lot's of Love
~ WaNz ~

Tuesday, 13 May 2008

Semasa : Aku Demam

Hai !!~
Mendung jer pagi ni.. erm atau kawasan aku jer? entah ler.. bangun pagi hidung dan badan dag rasa x selesa.. feel so tired and malas sangat.. neway bangun jugak prepare untuk pi kelas.. Neway nak sentap pun ada jugak tapi sket2 sebbnya kelas kul 9pg tapi entah kemana perginya our tutor, so that lect subjek tu sendirik jadik tutor.. kul 9.30-10.30.. ok ler.. cuma dalam kelas aku jadik blur and sgt keliru ngan instruction lect.. pastu selesaikan lah a few question.. huhu..

Also dapat one sad news.. maybe aku x dapat attend my buddy punya convocation next week coz ada mid term exam.. so nazmi i'm so sorry dude.. but aku temankan kamu pi shopping a few thing this weekend k.. ( still hope lect tukar tarikh mid term exam tu ) Tadi aku dah amik bfast + lunch.. hopefully it is enough kerana aku nak prove sumthing to a few people.. erm insyaAllah ianya berjaya yeay !!~ tapi masih awal nak kata aku berjaya or not but i hope so..

Kol 12 jap lagi nak pi ke pusat asasi jap.. nak settlekan a few thing.. huhu ginilah tanggunjawab sebagai abg long kan? erm even penat but i have to go.. just for my sister.. haaa credit for kroul coz nak tolong aku.. sebb dia bawak keter so aper lagi aku nak nyusahkan dia la..
ok la dat's all i think untuk pagi ni...
daaaa
Lot's of Love
~ WaNz ~

Sunday, 11 May 2008

Mother's Day

Happy
Mother Day’s !!~


Terbayang di minda aku macam mana rupa bonda biler aku ucapkan that words.. kerana aku hanya pernah ucap that word till my age 10..


After that bonda telah pergi menemui pencipta.. dalam tak sedar cepat sungguh masa berlalu.. telah lama bonda kembali ke sana, tempat yang kekal abadi.. pesanan bonda untuk anakanda, tak akan dilupakan dan kekal sepanjang hayat..


Tanggungjawab yang di amanahkan sesekali tidak dilupakan.. kerana bonda adalah:
“Ratu Hatiku”


Untuk kalian hargailah insan yang bergelar ibu.. kerana sesungguhnya dialah yang menjadikan hidup kita nyata..


“Ke Makam Bonda”


Kami mengunjungi pusara bonda,
Sunyi pagi disinari suria,
Wangi berseri puspa kemboja,
Menyambut kami mewakili bonda.



Tegak kami di makam sepi,
Lalang-lalang tinggi berdiri,
Dua nisan terkapar mati,
Hanya papan dimakan bumi.


Dalam kenangan kami melihat,
Mesra kasih bonda menatap,
Sedang lena dalam rahap,
Dua tangan kaku berdakap.


Bibir bonda bersih lesu,
Pernah dulu mengucupi dahiku,
Kini kurasakan kasihnya lagi,
Meski jauh dibatasi bumi.


Nisan batu kami tegakkan,
Tiada lagi lalang memanjang,
Ada doa kami pohonkan,
Air mawar kami siramkan.


Senyum kemboja menghantar kami,
Meninggalkan makam sepi sendiri,
Damailah bonda dalam pengabdian,
Insan kerdil mengadap Tuhan.


Begitulah bakti kami berikan,
Tiada sama bonda melahirkan,
Kasih bonda tiada sempadan,
Kemuncak murni kemuliaan insan


Lot's of Love
~ WaNz ~

Teman


Hey !!~


Entry ni special untuk my buddy too!!~
Happy Birthday
To
Mohd Nazri
a.k.a
Nayie !!~



Dalam diam dah kertu dah mamat ni..
Hehe xdelah still young..
Sebagaiman aiman, itulah jugak nayie ni..
Since secondary school aku kenal dia..
Orangnya simple, diam, and baik sesangat..
Kalau x suka dia diam jer..
So beware k, kalau dia diam tu..
Cuma skank ni aku get confius aper yang dia tahu pasal aku..
Later u should story to me k..
Thanks also kerana bagi gue advice..

So my wish :
Semoga hidup kamoo di hari mendatang di limpahi kerahmatan dan bahagia di samping si dia..
All the best and good luck

“ Friend in Deed is Friend in Need”

P/s: wah x sabar nak ketemu kamu and si dia nanti..
Then we celebrate later la beb..

Lot’s of Love
~ WaNz ~

Saturday, 10 May 2008

NeW waLLet

Hai !!



Last Thursday..
for
the first time
sampai gak aku kat
pavilion…


Pergi with adam as my advisor..
Silap I should call him pakcik adam
Hehe matila kena marah pas ni..
Habis jer dia punya kerja around 8pm
Aku pun jalan la ke pavilion dari klcc..
Sakit kaki aku lorr…
Dem punya kasut sangat x comfortable..







Hajat nya nak beli
Wallet..
So that dah tahu brand aper nak..
Sebab dah usha online..
So just pi beli..
Tapi pattern aku nak sangat lain
Sayangnya xde tempat untuk letak duit kertas
So that, advisor tunjuklah kalau dia jadik aku dia akan beli yang ni..
Aku pun usha lah yang dia tunjukkan..
As usual aku ni bab decision senang jer..
So beli jer la…huhuhu


* wallet dalam kotak tu.. rahsia !!~



Pusing-pusing pavilion till da nak close..
Then pusing bb jap..
Pastu balikla.. series
Dah lamer x jalan kaki jauh-jauh so kaki aku sangat sakit..
Uwaaaaaaa
So far puas hati dengan aper yang aku beli !!~
Thanks pakcik adam sebb temankan gue ke sana !!~




Lot’s of Love
~ WaNz ~

Wednesday, 7 May 2008

Teman

Happy Birthday
to


"Aiman Kamaruzaman"


a.k.a


aieman

to aieman, happy birthday dude.. neway sebab ko pun duk jauh di dalam hutan hik hik jadi x dapatla celebrate so we will celebrate it later.. all the best for you and hopefully ko sehat and bahagia and jugak sukses.. neway aku curik your pic dari ur fs beb, sebb album dlm komp aku dah lamer ilang sudey siot.. banyak gamabr dulu ilang uwaaaa.. huhuhu

who is aieman? alrite aku kenal aieman ni time sekolah menengah.. entah macam ne, dia orang yang paling aku percaya.. dia gak ler banyak influenced aku ke arah kebaikan.. skank aku ting tong tapi dia maintain baik.. baik ke?? entah ler .. dia ni mcm tutor aku la, kalau time sekolah dia banyak ajar and tolong aku untuk improve myself.. skank pun dia still bg support bukan untuk aku jer tapi our geng la kot.. be optimistic itulah dia.. antara kami berlima dia grad paling awal.. budak ekspress la katakan.. hik hik.. banyak kalau nak citer pasal dak ni.. tapi walau kekdg ada gak selisih faham tapi dia still kawan aku yang baik.. bukan yang lain x baik, semua baik.. cuma dia yang paling aku percaya and terima aku seadanya

.. thanks dude..

::friends in deed is friends in need ::

Lot's of Love

~ WaNz ~

Monday, 5 May 2008

My Plan

Hey



erm biler malam baru aku nak update..

xtaw ler naper.. hehe tapi skank xde idea nak merepek aper ni..

rasa sangat bosan..



actually i just check my organizer..

the book that i wrote everything about future xtvties in this month..

well banyak jugakla yang perlu aku wat dalam bulan ni..



tadi ptg sms nazmie..

tanya about dia punya convocation..

well kind of excited gak ler nak pi..

sbb dah promise ngan dia before dia complete dia punya diploma lagi..

skank dah sambung degree kat shah alam..

so we plan on 17 till 19 xpasti lagi hari yg tepat..

dia nak pi shopping cari kemeja katanya so aku mmg ikut jer la

lagipun aku memang suka membazir masa mcm tu..

at the same time jadik pengkritik tetap..

hehe..



so xde pape

on 24th ni aku and nazri kat sana ler..

afif and aiman i dunt think depa dtg kan

but i try to ask afif to come..

gigihnya.. hehe..

.....

untuk Jo good luck ..

do ur best..




daaa

Lot of Love

~ WaNz ~

Sunday, 4 May 2008

Emosi

Erm...
tetiba hari ni aku sentap..
it's mean yesterday owkay..
aku post ni dah hari lain..

pagi-pagi weekend ni nak pi la basuh baju..
as usual aku nak guna public washing machine yang ada kat setiap blok..
tapi ntah lahanat mana yang pi putuskan wayar tu..
bodoh + sengal + vavi sangat..
baru jer 2 hari lepas aku guna elok-elok..

actually each block ada mesin basuh
tapi xpuas hatila saper yang rosakkan
bangang tahap ciapn org tu..
blajar je hingga masuk U tapi still otak kt lutut..

k penat aku maki orang even till mati pun dia x dengar..
lately i'm not so happy.. even pi tgk wayang tu pun otak still fikir a few think
perlu ke aku citer kat sini entahla.. aku jadik moody..
ting tong jap.. emo xtentu pasal.. yang jadik mangsa ada la sorang ni
entahla nasib dia la kot..
to anyone, kalau berkawan perlu ke paras rupa??
jawabla sendirik..


Lot of Love
~ WaNz ~

Thursday, 1 May 2008

Kaki Wayang

Ola !!~

Selamat Hari Pekerja


Semlm, ajiem, zaki and i pi TGV KLCC.. ni ajiem's idea.. katanya let's create geng tengok wayang.. because short sem ni bukannya we all ada kelas yang banyak pun.. so i just agree and why not.. at least i have friends to be there..

Plan asal nak tengok IRON MAN, citer tu baru jer release semlm gak.. tapi time duk beratur beli ticket, ajiem plak mcm nak tgk THE FORBIDDEN KINGDOM.. so mula la konfius aper nak tgk.. huhuhu as a result.. dua dua citer kiteorg layan..





Kol 3.20 ptg, we all masuk tgk citer ni dulu..



actually aku xtahu citer pasal aper... just tgk ajiem nak, and zaki pun ok jer ..aku pun follow jer..even citer ni dah lamer release tapi seat still penuh ( patutla abg halim selalu xdapat tgk kat penang sana.. hikhik) .. ok la citer ni pasal :-



Seorang teenager mat saleh.. mmg minat sgt tgk citer kungfu and epic.. one day dia pi la kedai old chine guys to buy some movies and dia terpandang ada satu tongkat dlm bilik orang tua tu.. tongkat tu biasa jer.. tapi tersimpan 1001 citer.. so after a few accident happen, teenager tu kena pulangkan tongkat tu kepada pemiliknya.. the rest tengokla sendirik.. hik hik...



hbs jer tgk citer ni, we all cepat-cepat pi solat untuk next movie...



which are

hehehe inila next movie yang aku tgk..

kol 5.40 startla citer ni.. cinema off course full sebb first day tayangan..

Citer ni plak kisahnya pasal genius yang ambil alih syarikat ayahnya.. syarikat yang produce senjata untuk USA.. syarikat ni memang glamour habisla kalau kat USA tu sbbnya dah banyak produce senjata yang canggih.. ok, la iron man ni exist kat dunia tu sebb pengasas syarikat; Tony Stark dah nampak bahawa senjata yang direka untuk mempertahankn askar USA, tapi makan diri sendiri.. so he try to do something yang lain and baik untuk semua..

.... nak lebih lanjut tgk la sendiri...

nanti dah x best..

overall, me myself and i puas hati tgk both citer..

TFK pic dia lawa-lawa.. kawasan semua and rasanya ni la citer yang menarik sbb sejarah dongeng china digabungkan dengan dunia hari ini... dalam IM plak, kecanggihan teknologi memang mantap and superb.. x reti aku nak cakap tapi pi la tgk sendirik.. : )


Erm after that.. i meet adam, ajim and zaki pi makan kat Nando's i think.. waa terlepas peluang zaki belanja makan.. sedey-sedey.. next time ceq tetap mintak hang belanja aku.. hik hik depa balik awal.. aku plak jalan kaki pi area bukit bintang.. ada dak nak carik kasut so temankan la sambil sembang-semabang.. as usual aku disoal mcm FBI and mission aku nak wat dia happy x dapat lagik.. pastu balik ler.. huhuhu

Lot's of Love

~ WaNz ~