Tuesday, 15 November 2011

Happy Birthday Aunty Norlin!!~

It's Aunty's Birthday!!
Congratulation Aunty Norlin!!~

Last week on 10th November, kami merancang untuk mengadakan suprise party in advanced untuk Aunty Norlin. Idea suprise party ni kami dapat time duk dinner and Myra yang suggest  this idea. So selepas beberapa siri discussion kat facebook maka terjadilah list di bawah ni.

Program Coordinator : Ewan
Bawak Beli Barang : Syazwan
Decoration : Nana
Food : Myra
Spy and Cake : Madie
Gift : Haq
Invitation and Attendance : Izzat
Host : Mail

Ouh time organize birthday ni, aku dalam cuti pertengahan semester so kiranya tiada problem sangatlah dari kami cuma datang awal sikit untuk celebrate birthday aunty. I am so excited. Gosh i'm incharge pasal hadiah. Memula tak tahu nak bagi aunty apa, so it's end up bagi scrap book with dalamnya our card or wish to aunty sempena birthday beliau dan gambar sepanjang kami kenal aunty. Sweet tak? On 9th tu gigih aku merempit ke taman melawati dan sri gombak cari barang-barang nak buat scrap book ni, i wish i can have a lot of time and more money to do scrap book yang i wish!! haha. That gift betol-betol siap 1 hour before aunty balik umah. Sebab wish kawan-kawan yang lain last minute semuanya. Tapi yang penting apa yang kami tulis ikhlas dari hati kami. We Love You Aunty!!~

On 10th tu awal pagi dah bangun dan bersiap, meet Yoba at KL sentral and naik ERL to Putrajaya. Arrived safely at Putrajaya and tunggu jap Syazwan before we directly gerak to Aunty's house. Lunch at Aunty's house, best food. Mungkin sebab selalu makan lauk cafe jer so makan kat rumah ni selera lain sikit walaupun bukan rumah sendiri. Hiks~ Lepas tu meeting di dapur nak masak apa, ouh our Chef Myra tak dapat datang atas masalah kesihatan. So aku terus tukar task iaitu memasak. So the menu totally changed, aku masak Baked Mac and Cheese and Pisud akan masak Nasi Goreng ngan Ayam Madu. Before that kena topup bahan-bahan so terjah Alamanda la apa lagiii~ hehe. Ouh this part pun best sebab macam family gi shopping kata Yoba lagik. Lepas tu part memasak pun best and meriah jugak. Kat dapur tu macam ada party. Ada yang bersih ayam, potong memotong dan sebagainya. Thanks to Kak Sariah a lot sebab melayan karenah kiteorang kat dapur. 

Lepas semua dah sampai Pisud amik turn masak nasi goreng and geng Villa Propa plak kat dapur. Last minute cari cili kering memang kelakar, ingat tak sempat masak tapi Alhamdulillah jadi jugak!!~ kalau tak merasalah double suprsise hari tu. Sementara tu kami kat luar duk siapkan Book Gift of Love tu. Meriah jugak dengan ada yang duk bertanding kad saper paling lawa. Nana mmg pesaing yang kuat yer, konfiden level dia sangat tinggi walaupun dah separa ting tong. Hehehe.. Few other incident happen, biarlah kami jer yang mengingatinya. Nak tulis semua kat sini hbslah aku nak menaip. Bahasa pun dah huru hara dah ni!!~ Ouh lupa credit to Hasiah sebab dia yang wat Triffle. Besh jugak!!~ layan la

Okeyh!!~ walaupun Aunty dapat agak, tapi tetap kami berjaya suprisekan aunty. Guna dapur without permission tu salah satunya. Lepastu Gift of Love tu paling sweet dari kami semua. Gelak ketawa time siapkan buku tu paling best. So let's c the picture.. 




Pose!!



Nana tengah high!!~ dia demam pity her




Gift of Love!!~




Birthday Cake Aunty!!~

Sorry again kalian if entry ni macam huru-hara. Yup lately memang aku taip blog macam makin huru-hara. Sedihnyer!! Ouh nak say something untuk aunty..

"Aunty, thanks sebab menerima kami semua sebagai penyeri hidup aunty. Gelak tawa bersama tu sebenarnya antara moment terindah yang wujud ketika kita semua bersama. Bagai sebuah keluarga itu perasaan saya. We will always support you Aunty and InsyaAllah we will never let you down." Thanks to Uncle and Madie jugak sebab support kami untuk organize event ni.!!~ Happy Birthday Aunty!!~ take care.


Love!!~
Haqq!!~

Thursday, 3 November 2011

Birthday Celebration

Sambutan Jubli Perak!! Simple yet meaningful.. Ouh ahad lepas birthday aku! I am 25 years old now. Usually sambutan birthday aku biasa dan tak pernah disambut besar-besaran. Yup i agree i don't need a big celebration but what i need is with my people that i know and people who love me. Alhamdulillah like a dreams come true. Eventhough without my family, but all of them pun tetap ku anggap keluarga.
 
Malam birthday aku dikejutkan dengan kehadiran Faiez, Fakry and Jalil.. Diaorg berjaya mengejutkan aku dengan homemade cupcake, belon, kuih, dan 1 jag air. I'm crying because tak sangka they really come here with all those thing. Lagi terharu bila tahu diaorang gigih wat cupcake siap decoration semua. I feel happy and thanks to them. Lepas ni confirm tak boleh lagi nak sentap sentap ngan diaorang. How? like i care kan, sentap tetap sentap. So lepas ni kena plan la plak macam mana nak sambut birthday diaorang next year. =)
 
On Monday plak there are another birthday celebration. Memula plan nak gi lepak makan-makan kat Baskin Robin, tapi end up having dinner at TGIF Pavillion. Sambil dinner sambil bercerita memang best sebab dapat lepak ngan orang-orang yang kita kenal. Lepas makan dan bersembang, sekali lagi dapat kejutan.. biasalah kot kat TGIF all the crew came and nyanyi lagu birthday with Baskin Robin Ice Cream Cake. Meriah sekejap TGIF tu. Terus tiup lilin? tidak kena buli dulu oleh staff kat situ. I have to stand up on the chair and nyanyi lagu pape yang aku nak nyanyi kecuali lagu negaraku and lagu apa ntah lagi. Time ni malu tak yah cakap, malu sebab first time kot. Dah berani sikit cuba figure out lagu apa nak nyanyi. Entah macam mana time tu lagu ni jer keluar
 
"seumpana naskha yang terbuka, sesungguhnya tiada rahsia.. bacalah kenalilah siapa aku yang sebenar...."
 
then make a wish and baru dapat tiup lilin.. lepas sambung balik makan. Dinner kat TGIF ni ramai jugak, Okey Aunty Norlin, Madiha, Nana, Izat, Ewan, Acap, Syazwan and Zakwan. Dinner aunty sponsor, Cake Nana sponsor. Okey ucapan time kat TGIF tu pendek. So kat blog ni let me personally say something untuk semua.
 
Firstly, untuk mama and ayah.. i am happy and feel thankful dilahirkan dan dibesarkan oleh mama ngan ayah. Segala pengorbanan akan abe ingat sampai bila-bila and janji abe pada kalian berdua, i will make both of u happy and proud. Mama, even kita jauh terpisah di dua dunia yang berbeza you always alive in my heart. Untuk both my princess thanks sbb jadik adik yang baik pada abe even nakal sedikit.

Untuk Aunty, Izat, Syazwan, Nana, Ewan, Zack, Acap, Madiha.. malam itu i am so happy too. Mengenali kalian amat bermakna buat ceq. So if ceq ada buat salah silap for the future just tegur me directly. Hopefully this friendship kekal ke akhir hayat. Thanks a lot k for the food and cake. Besh!!

Untuk Faiez,Fakry and Jalil, thanks a lot.. i am happy and touched. Seriously happy.. You guys are also important in my life. 
 
Untuk kawan-kawan yang wish via sms, call semua thanks a lot. Ingatan korang buat aku adalah hadiah yang berharga for my birthday!!~ thanks 
I LOVE ALL OF YOU!!
MUUAHHXXXXX