Monday, 29 June 2009

Jom Cuti!!~

Salam!!~


Bermula pada hari ini
Semester Break wan akan bermula
dari
30/6 till 11/7!!~

InsyaAllah
nanti wan update few story yang berlaku dalam beberapa hari ni
kerana menanti gambar dari mereka..
Before cuti ni
thanks a lot to my friend yang
menghiburkan wan di sini..
Boy,Fifi,Izat,Zack,Ezuwan
Ryzal, Cali
Zaffril
and
Blogger's!!~

Semua cerita ada kaitan ngan mereka
tunggu yer!!

Kalu ambo lambat dok tamboh entry mugo nih
maaflah, sebabnyo kalu doh start cuti kawe meme suko
lepok jah, tengok tb
Love You All!!~

Saturday, 27 June 2009

Movie Review: Transformers Revenge of The Fallen



Sudah tonton filem ini? Inilah adalah filem yang terbaik bagi aku setakat ini untuk tahun 2009 sehingga sekarang. Dari mula sehingga akhir filem ini memberi kesan pada aku. Mana taknya ia membuatkan aku tak senang duduk dari mula sehingga habis. Filem yang menggabungkan perasaan gembira, sedih, komedi, romantik, aksi dan segalanya. Satu part tu macam mana seorang ego bapa runtuh bila mana perasaan terharu dengan tindakan anak yang matang dan beberapa perkara lagi yang aku mampu rasakan tapi tidak mampu berkongsi dengan kalian pengunjung blog ini.

Aku tak mahu cerita banyak pasal movie ni, tetapi kalian patut tonton yer!! sangat-sangat patut tonton. So have fun!!



Pastinya ada lagi sambungan filem ini..

Thursday, 25 June 2009

Great Day!!



Yeay jom kita melompat setinggi langit!! Jap jangan terlampau gembira atau berasa lega kerana keputusan exam masih belum diketahui. Cukup sekadar bersyukur kerana diberi peluang dan kesihatan yang baik untuk menghadapai exam tadi. Alhamdulillah semuanya selesai pada jam 12tghari tadi, komen lanjut tak mahu bagi kerana biarlah segalanya rahsia. Yang penting aku tak happy sangat tak sedih sangat. Segala terbayar dengan usaha aku..

Firstly would like to say sumthing to them:

Anuar Kamaruddin + Cik Anis + El-Zaffril

"Mohon maaf kerana program yang dirancang di postponed lagi
atas sebab wan menghadapi peperiksaan akhir semester pendek ni.
Jangan cuba membuat andaian bukan-bukan nanti wan majuk seumur hidup.. :p"
Thanks also kerana memahami.

To other my friend blogger

"Dengan kenyataan di atas jangan la pulak fikir yang negatif yer..
baiklah program itu kenapa few people jer wan ajak.
Jawabnya, wan nak kenal setiap kawan wan, jadik it will be better
if i spend time with group of small people.
Don't worry insyaAllah untuk yang lain wan ada plan tersendiri
ada rezeki berjumpa lah kita."
Thanks also coz be part of my cyber life..


Habis jer exam tadi, i got a call from fifi, one of my friend here if you guys remember la. So boy already plan today's xtvt. Karaoke and Bowling.. yup it was superb when you spend time with your friend that can share each moment together. Thanks guys. Walaupun suara aku ni tidaklah sesedap mereka tapi untuk syok sendiri boleh la kan? kan? kan? Hehehe..

Having Our breakfast + Lunch + Dinner at restaurant INSAF, kat jalan Tuanku Abdul Rahman tu.. Nasi Beriyani Ayam Madu. Kali pertama sebenarnya aku masuk ke kedai tu, ia aku agak selektif sedikit bab nak makan yer. Nak tahu tanya my friend's yang selalu spend time with me.

Then from SOGO kami terus ke kepong, main boling kat bangunan yang tak berapa nak hidup dah.. hehe entah lupa nama bangunan tu. Kalau nak tahu kat situ dari hari isnin till khamis it will cost you only RM10.00 for 4 games and RM1.50 to rent shoes. Hari ini sejarah tercipta!! Kenapa? Jawabnya.. kali pertama untuk fifi mendapat below 100 untuk keempat-empat games.. FYI guys, he always score higher than me and perform better than me.. So sepanjang 4 games kami duk main, memang pecah perut dengan gelak tawa.. Banyak juga analisa Khurafat fifi keluarkan.. Yang penting mimi,bulbul,fadh,lah,remy and few other people should know about this k.. Ni result kiteorang men.

Boy = 143 + 125 + 189 + 146 = 603

Haqq = 111 + 105 + 128 + 106 = 450

Fifi = 82 + 82 + 81+ 81 = 326

For me duduk tangga bawah dah biasa so tak kesah sangat, tapi for fifi.. hahaha i dunt know what else i can say. Tapi 3 of us really enjoy and happy. Thanks again. Hasrat nak tengok mid nyte movie tak kesampaian.. mungkin ada orang sentap lite-lite tapi beralasan busy..

Okey la thanks for spend ur time to be here at my blog
love you guys.
Enjoy each moment that you have!!

Sunday, 21 June 2009

Happy Father's Day!!~


Salam!!~

Hari ini satu dunia meraikan Hari Bapa..
Siapa mereka ini?
Kerana mereka kita wujud di dunia
Kerana mereka lah kita masih mampu bersenang
Kerana susah mereka lah kita mampu berjaya.
Setiap orang punyai kenangan yang tersendiri
begitu juga aku.

Untuk Ayah,
No one can replace you DAD!!
You always be our Hero!!
Kalau Superman dapat terbang.
Spiderman dengan sesawangnya
Tetapi ayah lagi hebat dari superhero tu..
Kerana kami sebahagian dari hidup ayah
walau tak merasai kesusahan ayah
tapi kami cukup hargai setiap pengorbanan itu.
We always love you!!

Selamat Hari Bapa
untuk semua yang bergelar bapa.
Kepada anak-anak
raikanlah Bapa anda dengan penuh rasa kasih sayang.


p/s: i miss my dad and my sibling.. can't wait next week!! love you guys

p/s: ayah, can u replace my old camera.. pleaseeeee!! :p

Thursday, 18 June 2009

Morning Conversation

Hey!! i just inform to all of you that i will not update anything till i've done my exam but then something happen this morning so i can't wait to share and to get your respon. Yup today i woke up at 7.30am switch on my computer and online, haha it's always like that and i think it was my habit lately.. open my eyes means that my computer also will starting to work. So i log on my yahoo mesengger, check all of my friend status and sometimes i buzz them to say hi or become a busy body. So the story was like this:


One of my friend's, wrote his caption like this:

"you can work hard, you can have excellent educational credentials,but how many points would your attitude score"

So sebab aku gatal gi tegur untuk respon pada caption dia, maka terjadilah conversation ini, by the way let's call him A.



Me: the answer is less attitude.. not good in communication skill and lack of ....



Me: morning


Me: have a good day


A: haha...


A: dats how i thought bout myself


A: but how bout yours??did u thought u gud enuff??


A: seem like u're finger always pointed to others but didn't want 2 know how others think bout u


A: lets us together reflect ourselves la..it'd be da best way


A: morning tooo


Me: if somebody want to comment about me myself.. i can listen and never get angry.. dissapointed yes but then because no one would like to stand up and say sumthing so wut else i can do


Me: fyi, each day i always muhasabah diri yer


Me: try la


Me: it is good and somehow menyedarkan kita


A: haha...u always say such thing...hurrmmm but.....u'r attitude never shown it that way...I (we) got an experience n already knew u better more haha


A: btw...never give up on changing ours



First of all, when u asking other people about yourself you have to accept la any comment. Listen here me, Wan Mohd Abdulhaq tak pernah merasa diri ini tersangat lah bagus yer or baik. Seriously i don't even feel that way, everyday i always feel there are always something missing in my life.. i mean ada yang tak kena, but then do i need to mention to other people everyday?

Uiks my dear friend's yup aku manusia biasa memang lakukan kesilapan and bukan itu alasan aku yer, listen here i always ask other people about me and end up tiada siapa nak berterus terang kecuali my true friend's. Since awal kenal i always mention please do tegur me kalau aku ini buat silap or my attitude or anything supaya yang buruk itu aku dapat ubah. then sometimes i admit sangat susah nak puaskan hati semua pihak. Yup betul i always say muhasabah diri tetapi cuba letak diri anda, mampu ke nak berubah sekelip mata selepas apa yang kita sering lakukan selama 23 tahun dah?

Then yang penting ayat last tu I(we), yup i know siapa we yang kamu maksudkan.. listen here dude kalau berani say it when u facing me, not mengumpat di belakang and make ur own solution without discuss with me. By the way thanks and good because you know who am i and my attitude so should i give you an award for that?

Sebetulnya aku hanya ingin berkongsi dengan kalian tentang ini. Bila berkawan ikhlas kan lah diri itu kerana dari situ kita terima kelebihan dan kekurangan kawan kita. Nak berdendam dengan kawan aku yang ni? tidak langsung tidak cuma deep down aku sedih kerana nak kata aku kenal dia sangat nope nak kata aku senang berkawan dengan dia? nope cuma aku hormat dia sebagai kawan. Aku mengaku sangat sukar nak puaskan hati semua orang, kawan time sekolah, time matrikulasi then skank kat main campus. Ikhlas aku sudah puas even kawan dari kuliyyah yang sama dengan aku tak banyak yang rapat tapi ada kawan yang dari kuliyyah lain yang aku hargai kerana menceriakan setiap detik hidup aku. Aku tak mahu mencari musuh, kalau tak suka dengan cara aku tegurlah.. Wan Mohd Abdulhaq sedia menanti teguran kalian yer.


p/s: padan muka dah gatal sangat duk menegur orang jer kan? hurm xpelah berdiam next time so ikut kata David Teoh Jangan Tegur


Sunday, 14 June 2009

My Weekend

Weekend telah pun tiba ke hujungnnya!! and tomorrow it's monday.. yang tinggal di asrama mula pulang ke tempatnya kerana cuti sekolah juga telah berakhir. For me plak weekend masih tetap sama kalau last week i kat terengganu and kali ni aku di uia la. Celik mata tengok baju kotor ada sebakul tetapi diri ini masih menghalang aku untuk mencucinya walaupun sekadar letak dalam mesin sahaja. Jadi insyaAllah mulai esok aku kena kemaskan bilik dan locker, yerla time sakit tu tak sempat nak kemas aku just makan ubat and tido. Minggu ni pula adalah minggu terakhir semester pendek, maknanya last class will be on thursday and final exam next week. Kononnya nak study tetapi tengok buku terus lena.. haha pemalaskan? InsyaAllah dalam kepala dah susun what should i do starting from tomorrow..


I have to admit yang aku tersangatlah excited sebab baru pandai download lagu.. haa tersangatlah jakun tapi that's me. Bila nak sangat usaha terus dapat. So jom berusaha untuk dapatkan apa yang kita mahu.. tak rugi k.



"matanglah dalam selesaikan masaalah, jangan mudah melatah kerana ia menggambarkan tahap pemikiran kita sebagai manusia.. tak rugi mengaku salah tetapi tersangatlah rugi jika kehilangan permata yang kita sayang"

Saturday, 13 June 2009

Demam


Demam lagik.. since balik dari terengganu allergic aku dah berkurang and my skin back to normal. Tetapi entah macam mana demam plak yang melanda. Mungkin kesan dari allergic tu dan juga cuaca di terengganu yang sangat panas. So hari selasa baru aku ke klinik untuk jumpa doktor and get some advice, alhamdulillah today semuanya beransur pulih cuma i still feel so tired and kena paksa me myself untuk makan. Makanan kat cafe tu dah tak menyelerakan aku lagik so aku banyak tak makan, tapi sebab nak makan ubat and need energy so kena la mamam jugak.. Lagipun final exam is around the corner so aku memang perlu sihat untuk study and exam.. Doakan aku k.

"Bergembira tak salah, cuma jangan terlampau gembira kerana mungkin mengundang duka"


Friday, 12 June 2009

allergic with...

Yes first time in my life it happen!! i'm allergic!! aaaaaaaarrrggghhh. time tengah mandi kat umah abg syatir tu, tetiba i feel hot kat bahagian muka.. okey lagik ingatkn biasala.. then tengok kulit tangan and badan dah kuar bintik-bintik. Macam nak menjerit jer sebabnya tak pernah jadik kan. So buat la cool jer kuar pakai baju and etc, bersiap untuk majlis akad nikah. Aku pun tanya la boy, tahu x naper jadi macam ni.. terus ada yang perasan my face dah merah and lain dari tadi, so i dah worried.. tapi sebab semuanya terkawal so okey la.




Sempat jugak tanya abg krem naper jadi mcm tu, then dia tengok and gtaw it might be bacuase i ate something, or kena gigit ngan serangga or allergic ngan air. So macam okeyla pas majlis akad nikah ni kena cari klinik. Skali lagi tanya Kak Aliza, Abg Lan's wife and she is doktor kat hospital selayang so dia siap bagi prescription suh pi amik ubat kat farmasi and better kalau dapat injection kt klinik. Selesai jer majlis, aku dihantar ke klinik and yang lain plak lepas tu xtahu ke mana, aku di temani zaki and boy. Kesian plak sepatutnya aku kat klinik sesorang xpe.. time kt klinik tu memang aku dah tak larat giler. Lepas dapat injection tu alhamdulillah baru okey.. Thanks Doc!!


yes aku pertama kali kena so mmg have no idea nak buat mcm ne and deep down rasa terharu and etc untuk semua yang menolong. Hanya Allah yang akan membalas jasa kalian. malu pun ada datang kenduri orang tapi aku plak yang sakit and tak dapat tolong pape yang patut..

Cuti dah Jom Kawin

Lama sungguh tidak ke Terengganu, Besut tu selalu la pergi tetapi besut dah macam sebahagian dari Kelantan kerana budaya setempat merebak ke sekitar itu. Sabtu lepas kami 3 buah kereta bergerak ke Kuala Terengganu untuk menghadiri kenduri kahwin senior kami abg syatir dan kak ain. Selewat 11 pagi baru kami dapat bergerak yer kerana menunggu ratu bangkit dari lena, hehe.. Perjalanan yang jauh bagi aku rasakan kerana kali pertama ke terengganu dari KL, aiyoo so penat la atas kereta. Tengahari dalam jam 1 kami tiba di Cherating then jam 2 petang pula di Kemaman, singgah sekejap untuk lunch, yerla perut semua dah lapar..


Nama kedai tu, kedai nasi padang ibu ani.. lauknya boleh tahan cuma mahal yang ado. Bagi wan plak xpelah mungkin kedai tu tak ramai pelanggan kot lagipun kita tiba dengan lagak pelancong so leh la dia hentam segala kan? Dari situ teruskan lagi perjalanan then tiba di Kuala Terengganu jam 6 petang, OTW tu terjumpa kak azizah and her husband abg krem, so diaorang la yang jadi pemandu arah kami untuk ke rumah abg syatir. Jalan jem, sigh** then ada accident plak tu.. seb baik hidup lagi orang tu. Sampai di rumah abg syatir kol 7pm, lega bila dh sampai ni..


Bersembang dan mula siapla majlis akad nikah malam tu jugak kol 9 malam, sambil tu kami tunggu juga senior debater abg lan ngan isteri kak aliza and the rest of jemputan. So kami jalan kaki jer dari umah abg syatir ke rumah kak ain kerana jaraknya sangat dekat. Dengan sekali lafaz kak ain sah jadik milik abg syatir, alhamdulillah selepas 6 tahun bercinta akhirnya ia bersatu di jinjang pelamin. Yang penting jemputan pada malam tu adalah hanya keluarga dan kawan-kawan terdekat abg syatir dan kak ain so kami jer la yang bising di majlis tu, yerla kami datang memeriahkan suasana majlis, so mmg meriah la uolz.







Aku plak dah menunjukkan simptom sakit, sakit aper lain entry kita cerita. In short lepas jer majlis ni kiteorang keluar kononnya nak makan angin sekitar bandar tetapi sebab aku sakit so aku klinik yang lain pula berjalan kot. Dari klinik, kami berjumpa di kedai kopi dekat jer ngan klinik tu then gerak balik tido.. Sister tido di homestay tak jauh dari rumah abg syatir, kami yang lelaki tido kat rumah abg syatir jer, lagipun mak ayah abg syatir dah bentangkan tempat tido dan konsep tido suka hati gaya bebas..


******** end********


Ahad pagi -
Awal-awal pagi dikejutkan bangun untuk have breakfast tetapi semua yang ado nak bangun, celik mata and tido balik. Ustaz datang kejut baru semua malu bangun lari beramai-ramai ke dalam bilik then cabut undi saper nak mandi dulu. Breakfast kami nasi dagang, terkilan tak dapat merasa.. kenapa? next entry wan jawab..


memandang kan aku sakit so aku dapat excuse tido jer dalam bilik, yang lain plak tunggu tetamu yang lain untuk majlis orang qlate panggil belarok, pihak lelaki ke rumah perempuan. aku tak join down sebab tak dapat tengok and join keseronokan kali ni.




Kol 3 petang kitaorang dah bertolak dari umah abg syatir and ke pasar payang before balik KL, depa membeli sakan, wan pulak duk atas kereta jer xlarat nak berjalan. Ramainyer orang sebab musim cuti sekolah so pepaham la bukan leh tawar menawar sangat. Time ni semua peniaga ala-ala kekwat tak ingat semuanya. Lepas tu kami singgah tepi pantai and makan seafood, minum air kelapa.. besh wooo sekali lagi tak dapat mamam seafood sentap!!


kami tiba di uia jam 2 pagi.. neway time lalu kertih sempat la tengok kawasan peronas tu pada waktu malam lawa gak lampu yang dipasang tu, then mesra mall tak sangat mesra yer kol 8.30 malam dah tutup malam segala.. yang ado la. Trip kali ini disertai oleh Abg Daud, Ato', Boy, Zaki, Kak Arina, Amal, Kak Aliza, Ezuwan, Zack, Abg Jeff, Kajol and Meky. Thanks untuk semua dan Abg Syatir & Keluarga.



p/s: pic lain xdapat lagik~

Saturday, 6 June 2009

Announcement !!

Hello!!~

Will not update till tomorrow or monday..
On the way to Terengganu..


Thanks to YOU
because you make me feel happy
take care :)

Thursday, 4 June 2009

Your Lucky Number is ...!!!

Yeah lately i'm always online at facebook! at the first place i hate it so much because it was so slow even to go to your own page!! I'm fallin in love with all the quiz there, even sometimes it can't be trusted at all but then just enjoy to play that. So few days ago i found out the quiz what is your lucky number..

So dikala kebosanan yang melanda i just play it and my lucky number is:


Number 9 represent the planet Mars. They tend to be short tempered and argumentative. Natives of this number are very optimistic. They believe everything is possible under the sun. When they find themselves in a disadvantageous circumstance, they will most likely keep on trying until they succeed. They are courageous and make excellent soldiers or leaders. They are excellent in being organized, but they must have full control.



Erm by the way kebetulan plak few thing tu ada yang kena ngan aku. Yup macam short tempered and argumentative. Keep argue with one my friend about small small thing till we dont have any idea then stop. Should i change it? i mean my attitude?



p/s: enough!! we are still friend but..

Wednesday, 3 June 2009

3rd June with Me!!

I have no idea nak bagi tajuk for this entry okey!! Neway aper nak share ek? As usual bangun pagi then get ready nak ke kelas. Pi ler nak amik kawan kat kolej dia sekali dia kata xjadik pi kelas.. senang citer ponteng la tu. Sampai kelas memang dull giler.. tak datang pun xpe tapi each class have quiz so datang jer la. Biler lect duk merepek kat depan so i start to play brick game kat dalam my handphone till lect say okey let do ur quiz now.. Settle quiz balik bilik then tapau brunch dulu kat cafe, hari ni tak jumpa makcik-makcik cleaner yang kat area cafe, baik k diaorang memang aku pun suka tego.. layan plak karenah abg jual air tu jap sebb since ritu aku duk bebel sebab limau takde.. so dia macam dah kenal la kan.. yerla saper lagik budak yang datang cafe arah sesuka hati.. tapi menghiburkan la.. ada gak makcik-makcik yang baik tu, diaorang selalu la tego tengok muram dia akan tanya aku sehat or tak. Bersyukur kerana masih ada insan yang sedar akan kewujudan aku.. kalau tak sedar tu tak tahulah.. aku kan gebu ( claim diri sendiri ni )


Malasnyer.. kol 2 tu decide nak gi or tak kat jusco nak bayar bil, yezza awal bulan yer.. lagipun handphone aku dah padam seminggu lebih tak dapat reply any sms. I make promise to myself each month 100only so kalau limit tu exceed awal padan ler muka ku. Pergi naik public jer even i have motorcycle tapi trauma nak bawak jauh-jauh so yang ado la kan, so naik la public. Ramai plak orang, rupanya cuti sekolah. Aku tak perasan CIMB kat dalam jusco tu dah xde so kena gi area pakaian women tu untuk kuarkan duit, terus ke MPH beli Men's Folio i just love to read magazine tu yang tak pandai2 tu, then ke big apple.. I dunt know jugak naper lately i love to eat doughnut.. amik cab then balik.


Makan doughnut sambil baca mag and tengok puteri, then i duk layan men game jap till 7pm.. mandi solat then pi cafe beli air.. air yang samer yer.. sekali lagik abg tu tanya " kalau la limau tak berbuah mcm ne ?" aku pun reply minum jer air masak.. then siap tegur abg tu lagik "abg ni dah solat ke?" hehehe mentang-mentang la aku rini solat diawal waktu yer.. actually mmg aku selalu gak bersembang ngan abg jual air tu so soklan aku tidaklah berbaur kurang ajar atau bermegah yer.. then i gi lepak bilik MRC al-faruq sebab dalam tu ada tv with astro and all channel available.. merasalah aku duk tengok THS:Jennifer Lopez.. then gayut ngan cik anis about 1 jam lebih then skank aku update blog.. Jap my goodfellas msg me tanya bila mau balik, aku pun cakap ler lepas konsert ct. Cikgu sowang tu terus bebel aku duk membazir duit naper, so aku jawab jah ado aku kesah? hiks.. by the way diaorang duk tengah plan ke majlis konvo aiman and afif and nazrie kot dia year..alhamdulillah ramai ler leh bunjer aku pasni.. hiks


p/s: cinta itu sukar dicari tetapi ianya senang dimiliki.. hargainya sepenuh jiwa kerana akan lahirlah kebahagiaan yang akan bersemi di hati ~ haqq (biler la aku nak temui cinta)

Tuesday, 2 June 2009

It's 2nd June!!


It's 2nd day of June!! How are you? Alhamdulillah i'm okey not depressed and feel good. Hari ni plak bangun kol 10.30 pagi yup aku mimpi dapat wat internship kat sony!! haha bila bangun jer terus i keep thinking motif i nak wat internship kat situ? Then i'm online baca newspaper then check blog saper yang dah update. Lepas mandi semua pergilah cafe and hopefully get something for me to eat but then yang ado!! sedeyh jer so nak buat macam ne. Just beli teh o ice limau then ke kiosk.. kat kiosk plak puas pusing dalam tu, alih-alih i beli Jacker Potato Crisps.. Balik bilik tak tahu nak wat per then blogging la..

Seriously my blog skank kekurangan gambar. It's happen because my baby already dead even after i send him to hospital! my baby tu lemas kat pantai atas sebab kecuaian i, so aper lagik menangis tak berhenti la i. Merepek jap! My baby tu my camera la, wan beli time kat matrik.. sedeyla jugak sebb camera tu with me kemana wan pegi. Erm so nanti kena pujuk my dad la to replace it, i hope can get dslr tapi pape my dad bagi wan just terima janji ado!! So xtahu nak wat per dah. Neway thanks for the advice from miss coco, ryzal, ritz and nuar..

p/s: tetiba i like white rose!!