Thursday, 18 June 2009

Morning Conversation

Hey!! i just inform to all of you that i will not update anything till i've done my exam but then something happen this morning so i can't wait to share and to get your respon. Yup today i woke up at 7.30am switch on my computer and online, haha it's always like that and i think it was my habit lately.. open my eyes means that my computer also will starting to work. So i log on my yahoo mesengger, check all of my friend status and sometimes i buzz them to say hi or become a busy body. So the story was like this:


One of my friend's, wrote his caption like this:

"you can work hard, you can have excellent educational credentials,but how many points would your attitude score"

So sebab aku gatal gi tegur untuk respon pada caption dia, maka terjadilah conversation ini, by the way let's call him A.



Me: the answer is less attitude.. not good in communication skill and lack of ....



Me: morning


Me: have a good day


A: haha...


A: dats how i thought bout myself


A: but how bout yours??did u thought u gud enuff??


A: seem like u're finger always pointed to others but didn't want 2 know how others think bout u


A: lets us together reflect ourselves la..it'd be da best way


A: morning tooo


Me: if somebody want to comment about me myself.. i can listen and never get angry.. dissapointed yes but then because no one would like to stand up and say sumthing so wut else i can do


Me: fyi, each day i always muhasabah diri yer


Me: try la


Me: it is good and somehow menyedarkan kita


A: haha...u always say such thing...hurrmmm but.....u'r attitude never shown it that way...I (we) got an experience n already knew u better more haha


A: btw...never give up on changing ours



First of all, when u asking other people about yourself you have to accept la any comment. Listen here me, Wan Mohd Abdulhaq tak pernah merasa diri ini tersangat lah bagus yer or baik. Seriously i don't even feel that way, everyday i always feel there are always something missing in my life.. i mean ada yang tak kena, but then do i need to mention to other people everyday?

Uiks my dear friend's yup aku manusia biasa memang lakukan kesilapan and bukan itu alasan aku yer, listen here i always ask other people about me and end up tiada siapa nak berterus terang kecuali my true friend's. Since awal kenal i always mention please do tegur me kalau aku ini buat silap or my attitude or anything supaya yang buruk itu aku dapat ubah. then sometimes i admit sangat susah nak puaskan hati semua pihak. Yup betul i always say muhasabah diri tetapi cuba letak diri anda, mampu ke nak berubah sekelip mata selepas apa yang kita sering lakukan selama 23 tahun dah?

Then yang penting ayat last tu I(we), yup i know siapa we yang kamu maksudkan.. listen here dude kalau berani say it when u facing me, not mengumpat di belakang and make ur own solution without discuss with me. By the way thanks and good because you know who am i and my attitude so should i give you an award for that?

Sebetulnya aku hanya ingin berkongsi dengan kalian tentang ini. Bila berkawan ikhlas kan lah diri itu kerana dari situ kita terima kelebihan dan kekurangan kawan kita. Nak berdendam dengan kawan aku yang ni? tidak langsung tidak cuma deep down aku sedih kerana nak kata aku kenal dia sangat nope nak kata aku senang berkawan dengan dia? nope cuma aku hormat dia sebagai kawan. Aku mengaku sangat sukar nak puaskan hati semua orang, kawan time sekolah, time matrikulasi then skank kat main campus. Ikhlas aku sudah puas even kawan dari kuliyyah yang sama dengan aku tak banyak yang rapat tapi ada kawan yang dari kuliyyah lain yang aku hargai kerana menceriakan setiap detik hidup aku. Aku tak mahu mencari musuh, kalau tak suka dengan cara aku tegurlah.. Wan Mohd Abdulhaq sedia menanti teguran kalian yer.


p/s: padan muka dah gatal sangat duk menegur orang jer kan? hurm xpelah berdiam next time so ikut kata David Teoh Jangan Tegur


6 comments:

Cik AniS GalaXy said...

siapa 'A'
muhasabah diri yg plg anis suke.
so x perlu la wan diamkan diri
biarkan diorg nk ckp aper.

dlm bersahabat perlu la tolak ansur
nsht menasihati
kalo kuat SENTAP...plzz leave from my life..tol x wan??? hehehehe

rizz said...

gud luck exam hehee

RyZ4L said...

rizz suke taw lari tajuk:p
haha. Wan!
I TAW itu STATUS!
gOsh! I slalu on9 ngan die kot.
cm biase. selalu kutuk satu sama laen. hahahah :D owh. rilex la wan. ade sebab org pikir kite cmtu. kalau kite tak suke. ape yg mampu kite lakukan. jauh kan diri kite dr anasir2 itu. anyhow,i know that A..deep inside die tak maksud kan kot. die jenis slalu salah sumber nak cakap. n kite selalu pikir laen plak yg d kata kan. huhu. i da hidup ngan dir dari second yer til now. and i taw die punye hati baek jugak. so do u. **mati la aku memuji horang kan!!** again! b cool.

p/s: ade gak tego pasal status tuh kat die..die ckp "haha. saje je nak ajak kite bermuhasabah diri.." jal reply..."haha. "

WaNz HaQQ said...

Anis,
motif nak datang sentap kat sini?? hehe have a good day k. Ingat kadang-kadang kita tak mungkin penuhi hati semua kawan-kawan kita. Tetapi bertolak ansur dan mengalah itu penting juga..


Rizz,
thanks even lari tajuk. hehehe


Ryzal,
I know u know him better than me dear but then who is he to judge me and who am i to judge him too right? I try to respect him plus in previous semester i try to minimize talking to him. But then bak kata u la, anasir luar itu sangat ramai then dia plak senang terpengaruh.

I bukan satu course with him so motif nak sentap ngan i dengan cerita orang luar? I tak mahu pakai topeng dan berkawan with anybody.. i'm so happy if anybody can accept me the way i am.

I tak kesah orang tegur i kerana insyaAllah i akan berubah. I pernah buat itu yang i tahu. Muahasabah diri tu benarlah tetapi pendekatan setiap orang berbza. plus mungkin this week too many things happen so i pun banyakla sensitipnya.. bak kata seorang kakak di perak.. huhu have a good dat ryzal and thanks

sang arjuna said...

naseb baek la status YM i selalu invisible. hahahahah

motif A (bukan huruf sebenar) tu nak morning sickness?

eh i kenal ke sape A tu? jeng3

sabor je lah wan. btol gak maybe dia tak sengaja kot. dia marah pasal benda lain, tetibe kita tgor dia wrong timing, kita plak kena. sabar ye wan. saya tiada masalah dengan kamu. saya rasa kamu kawan yang iklas dan best (motif puji lebih2, nak mintak blanja baju baru ke? haha)

goodluck exam :)

WaNz HaQQ said...

Sang Arjuna,
hiks motif u selalu nak invisible? i pun nak start invisible la starting from today..

Yup fikir positive jer la.. as usual be optimistic.. neway i kena panggil u sir or cikgu? hehe

Lepas calculate semua, i dah kering entah-entah i window shopping sajork.. no worries la i pikir positif sajork.. dia pun ada wat baik ngan i.. chill

thanks