Tuesday, 27 September 2011

i am so jealous with you


I am super duper jealous with my friend. He just bought his new hand phone!! see the picture below.. Urggh!! why am i so jealous? because this is my latest favorite hand phone since i do dream to use Blackberry and Iphone before. Yeah i like it very much becaue samsung galaxy s2 since it is cheaper than iphone and  besides that i read the review about this hand phone and it was really good and the demand for this hand phone is high. Ouh if you guys wanna get the review about this hand phone there a lot about it on the internet..


 By the way masih bersyukur dengan apa yg ada sekarang. cuma terasa nak tukar since dh 7 years kot i use my current hand phone and everthing dah not in a good condition. Jom simpan duit dari skank. cepatlah penuh tabung aku tu.
p/s: meroyan jap~ :P


Monday, 19 September 2011

Broga Again



 
 
Knowing myself, aku tahu aku bukanlah makhluk yang aktif dalam bersukan mahupun kegiatan yang menyihatkan badan. That's the fact. I love shopping, going to cinema but not outdoor activities such as cycling, hiking and so on. Walau bagaimanapun luckily aku berkawan dengan teman-teman yang buat aku sedar syoknya aktiviti macam tu. Ouh this entry i will share an experienced yang aku lalui Jumaat (16/09/2011) lepas.
 
 
 Rancangan awal kami akan bergerak seawal jam 5 pagi untuk kekaki bukit broga, malangnya since dah terbabas tidur, jam 6 kot baru bangun dan bersiap ke broga. Nak tengok sunrise? memang tak lah sebabnya setibanya kami di kaki bukit tu memang dah terang-benderang. Whatever it is, semangat pendakian diteruskan. Ouh honestly since naik pertama kali ke broga few month ago, i don't think i will come to that place again, well semangat berkawan itu kuat jadi aku datang lagi. I had mix feeling, sebabnya tahu susahnya nak panjat since aku ni bukan lakukan banyak exercise pun. Plus my body is quite big so macam susah jugak la. But just trust yourself and think positive more than negative.. InsyaAllah u will get the strength.
 
 
 
Ouh untuk kali perjalanan ke atas tu tidaklah sesukar mana kerana aku dah laluinya sebelum ini and basically i am mentally prepared for everything. Cuma i can't walk fast like the others and the had to wait for me. Seriously i feel quilty since they had to waste their time for me. Even though they didn't say it, but i can read. :P. Last time i come here aku tak sampai puncak satu pun, sampai kat pokok yang ada buaian, itu jer. So kali ini cabaran aku nak naik ke atas. Memang nak naik sangat, walau tak mampu sampai puncak ke 4, setakat puncak ke 2 dan 3 tu kira okeylah. Next time i will try to reach puncak ke 4.
 
Ouh aku kali ni pergi berempat. Sorang stuck kat pokok yang ada buai tu since he's a bit gayat kot, another one with me at puncak 3 and sorang jer sampai kat puncak paling tinggi tu. Well he is so gigih so memang kalau dia sampai ke puncak tu something wrong somewhere la kot. hehe
 
Sementara tunggu kawan aku tu naik ke puncak, so me and jalil did snap a pose here and there. First time in my life i try jumping pose. Memang leh lompat tapi not in a good pose la. Demmit kena try practice ni for future activity. Bila dah snap, my jumping pose is a bit awkward and cacat, fake smile and everything doesn't look right i think. hehehe

Kami kat atas pun sekejap jer, since one of our friends dah turun dulu. Ouh part turun ni aku memang cuak dan takut. Curam kot cerun nak turun tu. Time panjat tak rasa pulak kecerunannya.. Bila nak turun memang aku turun sambil duduk.. cakap la apa nak cakap janji aku selamat turun. Kat tempat macam tu xperlu i nak act cool or what. One more thing aku ni pun penakut jugak. Alhamdulillah selamat turun dengan jayanya, ouh tapi tengok ada sorang chinese boy tergelincir and luckily dia sempat berpaut pada dahan pokok.
 
 
 
 
Sampai kat petengahan jalan aku plak terseliuh, hurm sebab mata tak letak ditempat sepatutnya memang terus jatuh terduduk. Ya ampun time tu, only Allah knows how painful it is. Dari yang leh turun sekejap jadi makan masa yang banyak jugak. Again aku susahkan kawan-kawan aku. Honestly i am touch for what both of you had done for me. Thanks a lot and really really appreciate it so much.
 
30 minutes later we reach the parking lot.
 





It was a nice experienced and i loved it so much. It will be next time for sure.. i will go to broga again InsyaAllah.