Thursday, 25 September 2008

Oh Ramadhan.. yeay syawal dah nak tiba..

Hey !!~


Salam to all yang sudi singgah to my blog.. Sedar atau tidak ramadhan kali ini telah pun tiba ke penghujung. Erm perasaan sedih juga terbit di dalam hati ini kerana masihkah wan bisa untuk menyambut kedatangan ramadhan pada tahun hadapan. Baiklah entry kali ini actually wan nak cerita sedikit pasal persiapan raya dan cuti wan. Tetapi hendak diingatkan bahawa, semua yang wan cerita, hanyalah untuk berkongsi bukan mempunyai niat lain..


Wan akan mula bercuti pada 26/09/08.. yeah till 05/10/08.. pendek jer kan? tapi at least dapat bercuti and spend time with my family and my goodfellas.. time wan update ni, wan dah sampai kat kampung, ingt nak update sebelum balik tapi disebabkan masa yang terbatas jadi dah sampai umah baru online. itupun nasib baik kat umah line internet mantap coz supported by streamyx. hiks..


Persiapan raya tahun ni wan xde la meriah sangat, most of my family bersederhana.. tapi x jugak kot sebabnya adik-adik, unty, nenek semua tempah baju sakan sangat.. yer la they all kan gurlz. hiks so layankan jer.. wan plak pakai jer baju melayu yang last year coz it's still new for me than xde prob pun, for casual attire wan beli dah lamer, rembat kat ted baker and giordano.. entah tetiba love shirt yang leher v shape.


Last week i call my unty tanya balik x kampung tahun ni, yeah she said balik.. so aper lagik wan happy giler and off course excited sangat beb. Yer la unty wan ni ikut husband dia duk sana coz kerja so i think 5 years kot sbb bertugas jadik x dapat balik. We all dah plan nak wat kek, satay and so on.. yerla my unty ni kecoh-kecoh sket but meriah.. pasal kuih raya, biskut tunjuk-tunjuk jer jadi pilihan we all, sebab x sempat. yang pasti i will make chocolate cake moist and already dapat tempahan so entah la sempat wat or x. yang penting i dah suh my adik and cousin tolong. yer la baru la bising sikit dapur..


Hehehe.. wan pun xtahu aper lagi nak cerita pasal persiapan raya kali ni, everything is moderate.. nantilah ada masa i will update my blog edisi raya soon.. cuak jugak yer laaa mungkin busy tolong kat rumah coz my maid nak balik dah raya kat rumah dia, so what can we do rite? erm time wan tulis blog ni, cousin wan yang umo 8 tahun masuk wad sebab appendix, so i hope he is okey yer la dak tu sangat nakal tapi still baik.. huhuhu..


Okeyla di kesempatan ini, wan mohon seribu kemaafan zahir dan batin kepada semua yang spend time baca blog ni yang kekadang wan pun xtahu patut atau x share with all of you guys.. huhu. erm so sesaper yang beraya kat kelantan tu, jemput lah datang kat umah wan.. kat pasir mas.. contact me 0133737095.. with that i leave all of you with this card :-




Lot's of Love
~ WaNz~

Monday, 22 September 2008

Tagged edisi Raya

Hey !!~



Eyo.. walaupun xde orang nak tag wan, wan tetap nak wat tag ni ( matilaaa desperate ) .. amik dari blog Zaffril, ..


1) 5 perkara wajib di pagi raye anda..
* Sembahyang Raya.. setahun sekali jer sembahyang raya aidilfitri ni.. jadi penat macam mana sekalipun wan akan pergi.. yeah feeling baju baru pi masjid.. hik
* Lepas tu ziarah kubur.. biasanya dalam family wan raya kedua baru pergi tapi sebb bagi wan biarlah bonda telah lama pergi tetapi beliau tetap di hati, hanya pusara jadi tempat kami melihat bahawa bonda sentiasa disitu.. jadi biler dah ziarah kubur barulah wan pergi umah atok blah mama wan and uncle and unty adik beradik arwah mama wan.
* Rumah unty yang namanya che' long ni, memang tempat wajib pergi raya pertama, mak sedara yang paling rapat dan paling wan hormat la, sebb dia sangat baik and aper orang cakap kat dia, dia hanya tersenyum.. yang penting puding ceramel dia besh bangat sih.. plus dapat makan kuzie dia wat yummy
* Lepak kat rumah till malam, biasanya dah settle pi ziarah kubur and sedara mara blah mama wan, wan akan lepak kat rumah tunggu semua unty and uncle blah ayah datang.. sesorang mulut kalau xnyakat orang x sah so terima jerla ngan hati terbuka..
* Perkara wajib jugak lepas sembahyang raya, wan memang akan potong kek cokelat yang wan wat, kat rumah tu xde orang berani potong selagi wan xbagi green lite or rasmikan kek tu, mana xnya nanti tetamu xsempat makan kalau dah yang budak-budak kecik duk mamam..




2) 3 kueh raya kegemaran anda..
* Kek Cokelat.. kategori kueh ke? huhu actually wan suka tapi cepat muak sbb already made by me so bosan jer kan nak mamam tapi faveret wan gak ler.. yang penting sold out but 1st day hari raya..
* Biskut Honey Star, ni my unty yang wat, oh my gosh i like it so much, kalau balik umah satu balang mesti wan curik sorok, hahaha jahat kan? nanti nenek akan tahulah wan yang sembunyikan.. hehe papepun tahun ni xdpt rasa sebb my unty x wat.. sedeynyer..
* Biskut tart, erm yang ni wan belum belajar nak wat.. yeah itulah jadik anak yatim ni, wan belajar wat sendiri.. kalau resipi yang arwah mama wan wat dulu lain sket, and dlm family jer tahu.. so nantila ada masa belajar..




3) 2 benda yang membuatkan anda sebak di pagi raya..
* Biler tengok semua orang mak dia yang uruskan then wan plak uruskan diri sendiri then adik-adik.. erm sangat sebak usually di malam raya, pagi raya tu biasanya unty-unty and nenek termasuk moyang wan yang akan jadik penghibur kami.. papepun mereka semua tu harta yang tiada nilai dalam hidup wan.. kekdg ada masa macam merajuk and marah tetapi kerana keluarga kita lupakan negative amik positif..
* Biler pergi kubur.. kerana dapat tengok jer batu nesan yang setia berdiri di situ, hanya doa dan pesan bonda wan ingat till now.. wan dah lama terima ketentuan ini dan percaya baik atau buruk sesuatu yang berlaku, ada hikmahnya..



4) 2 Benda yang membuatkan anda girang di pagi raya..
* Mestilah biler ayah bagi duit raya.. hehe tetap maintain dapat duit raya okey.. uncle and unty, atok and nenek masih bagi duit raya kat cucu dia ni even dah besar.. pastu duit tu akan habis dalam a few days jer.. (matiler x reti berjimat)
* Selain bersama keluarga, off course benda yang paling wan happy sebb dapat mam besh sambil bercerita ngan sepupu-sepupu, makcik,pakcik,nenek,atok,sedara-mara semua, ni la suasana yang wan natikan tambahan dis year my unty kat johor balik.. meriah la lagi nanti..




5) Duit raya paling banyak dapat..
* Wan ni xdelah pi rumah kerumah mintak duit raya kan.. tapi teringin nak rasa pengalaman macam tu tapi dah terlambat.. hiks sebb dah tua.. setakat ni wan ingt paling banyak dapat rm500.. dalam family wan selagi korang x kawen, selagi tu dapat duit raya okey.. pakcik makcik semua bagi..hehehe




6) 3 perkara paling tak suka / pantang di hari raya..
* Tiada cerita yang best di tv, kerana wan akan mula kebosanan.. yerlaa petang raya semua tidoe jek, macam x raya jek..
* Hujan.. hujan tu rahmat cuma kekadang xsuka biler time raya sebb susah nak pergi beraya alih-alih xdapat nak pakai baju baru nak catwalk kan? hahaha gilerz jerk..
* Semua orang dalam rumah tidoe, huhu pernah kot macam ni.. alih-alih wan jer wat havoc kat rumah sesorang.. haha pastu semua bangun jadik meriah balik.. haha jahatnyer aku...




7) 5 orang yang perlu di tag..
* Buatla kepada sesiapa nak wat.. tiada halangan mahupun paksaan untuk sesiapa sahaja..


Lot's of Love
~ WaNz ~

IKEA - Buffet Ramadhan

Hey !!~



Olaaa.. sempena ramadhan kali ni, wan sempat pergi ke buffet IKEA, semuanya bukan plan pun. Khamis lepas (18/9) lepas jer pre-reg subject untuk sem depan, we all macam duk discuss nak pi berbuka kat mana.. pilihan hanya ada dua, balik bukak puasa kat bilik or cari kedai or pape kat luar.. Syaaban ( yang baju putih ) ajak pi buffet ramadhan kat IKEA, so tengok jam dah kol 6.. entah kan sempat or tidak, wan yang jadik driver just drive jerla keta dari wangsa maju to damansara.. (yang penting x mintak pun ngan tuan keta nak anta malam)..


Sampai kat IKEA around 6.45 pm kot sebb duk asyik bersembang till wan salah masuk lane kan? yang penting berani mati wat u-turn, kena saman padan muka, papepun xdela kena saman rasanya polis pun busy nak berbuka.. hehe. Tengok cafe tu dah macam penuh, ramai orang duk beratur amik makanan, memandangkn dah penuh so we all maintain beratur sbb kalo ada kosong masuk.. itupun kawan-kawan syaaban yang beratur.. thanks guys..


Dah azan baru wan dapat masuk kan cuma duk asing-asing la, dah saper suh pi lambat.. zass jerk.. yang penting dapat mamam.. alhamdulillah..






Kalau tengok pic kat atas ni, inilah gaya nyer dan yang paling penting orang yang x pose pun sebuk sangat nak makan buffet gak, i mean non-muslim la.. okey la bukan pasal perkauman cuma tunjukla rasa hormat menghormati.. well ni KL itulah lumrah kehidupan, sbb kat negeri wan xde plak macam tu.. biarlah.. yang penting dapat bukak pose..


Overall buffet kt IKEA ni just rm15.90, lauk okeyla.. cuma sejuk jer.. then makanan xbnyak sangat pilihan layan jer la kan dari xde baik ada.. untuk next time kalau orang ajak i just can say NO.. coz wan rela bayar mahal janji i satisfy.. alah kalau kedai tepi jalan pun lagi besh okey..


Lepas jer bukak pose we all terus balik cepat-cepat.. sebb tuan kete dah bising calling-calling.. huhuhu thanks bob for the car..





Ahli rombongan.. Fiqriey, Jalmo, Ajiem, Syaaban (counter clockwise) and me.. semoga ketemu lagi.. berhenti makan sebelum kenyang okey..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Sunday, 21 September 2008

Bubur Lambuk Al-Faruq

Hey !!~



Salam to all my reader.. hehe, okeyla meh wan share story with all of u guys. Last week sempena cuti Nuzul Quran which is on 17th September 2008, kolej kediaman Faruq lead by mpkk telah organize Bubur Lambuk season 3. Wah macam laporan aktiviti plak.. hehehe well ni la a few picture that i can share with u guys..





We all import pakcik hamzah yang sememangnya arif pasal wat bubur lambuk from kampung baru, pakcik hamzah ni biasanya wat bubur lambuk yang di agihkan secara percuma tu kat masjid kampung baru.. Kol 12 we all kumpul potong bawang, basuh beras and few item lagi. Bahan simple jer yang penting wan datang lambat untuk tolong matiler, mainboard dtg lambat.. hehe datang-datang jer dah kena carut yerla dtg lambat tp who cares rite?? yang penting wan yang paling rajin (mati lagik masuk bakul angkt sendiri)





Bubur lambuk ni rasanya kolej kediaman al-faruq yang jadik perintis and dis year banyak kolej kediaman mula wat bubur lambuk memandangkan inilah cara untuk bagi balik duit yang dibayar oleh student, as part of mpkk we all ready to serve. wah gitu.. hehehe. Memandangkn penghuni kolej kediaman al-faruq sebnyak 800 orang jadi we all get ready 3 periuk besar, itupun pak hamzah yang advice.. huhu





Semuanya masak and siap packing dlm bekas kol 4 ptg, kol 5 student baru dtg nak amik so lepak-lepak jer la bersembang ngan x-mpkk yang turut datang membantu yang penting syuk jadik mangsa aku kutuk hehehe yang penting enjoy and hasilnya dekat 1350 bubur lambuk we all dapat.. yeah banyak tu.. Okeylaaa itu jer la laporan masak bubur lambuk kali ni hehehe xtahu nak share aper tapi ni la xtvt wan hehe


Lot's of Love
~ WaNz ~

Friday, 19 September 2008

Thanx !!~



Hey!!~



Salam to all of you guys.. Alhamdulillah dah entry ke 101, hopefully it will be much better and wan pun akan jadi matang dalam penulisan blog ni. Erm untuk short entry ni wan just feel release and lega dari semua masaalah yang wujud dalam hidup wan. Lupakan everything about the past and plan for the future.


Wan nak ucapkan thanks to all people yang sudi lawat my blog ni and to bro aidid, thanx coz mencemar duli ke my blog, he’s blog was so famous and melerts.. hik even busy with study blog dia memang wan wajib singgah.. erm rasanya perasaan nak beraya tu dah semakin terasa and ikhlas wan excited nak berkumpul with my family members, my goodfellas, and all my kenalan..


See ya in the next entry

Hugs and kiss !!~

~WaNz~

Saturday, 13 September 2008

100

Hey!!~


It's already 100 entry .. but entry ke-100 ini lah yang paling berat dan paling sedih.. Erm before that let me share with you satu lirik dari penyanyi Jamal Abdillah..


Perjalanan


Dalam perjalananku masih mencari
Warna indah kehidupan
Yang kini semakin hilang serinya
Ditelan suara kepura-puraan


Di dalam meniti pencarian ini
Tidak juga ku temui
Sinar kedamaian yang di cari-cari
Yang tinggal hanyalah wajah kehampaan


Di mana letaknya nilai kejujuran
Untuk ku jadikan arah hidup
Mungkin ini hanya menguji ketabahan
Sebelum ku temui erti kebahagiaan


Akan ku pegangkan keyakinan hati
Meneruskan perjalanan
Dengan hati-hati keberanian
Semoga hidupku tak kecundang lagi




Tadi lepas orang tu say sumthing yang wan lamer dah agak plus few thing that i never expect it's make me speechles like i can't breath and everything is empty.. yeah perkenalan yang singkat itu sungguh indah dan itu yang aku harapkan berakhir dengan sebuah cerita gembira tetapi sebaliknya.. setiap perkara yang telah berlalu kini hilang.. wan sendiri tak pasti kenapa singkat sangat cerita gembira ini..


Kenapa dia baik dengan wan kalau ini yang akan berlaku, kenapa janji yang ditaburkan andai ini berlaku.. kenapa juga setiap perlakuan itu bertentangan dengan perasaannya sendiri? Hurm itulah persoalan, yeah kadang-kadang pernah terfikir adakah sbb wan ni badan agak besar so senang nak dipermainkan? senang nak dikenakan? or xde ruang untuk wan rasa bahagia?? aarrgghh kalau ini yang wan akan terima, awal-awal lagi wan berkawan seperti biasa..


Awal ramadhan wan terima perlbagai dugaan.. nak masuk pertengahan ramadhan ujian itu lagi berat.. kalau lah wan ni seorang yang tidak berfikiran waras, xtahulah aper yang wan akan wat.. penantian itu suatu penyeksaan, tetapi penipuan itu ibarat pembunuhan.. ikhlas wan mmg kecewa sedih and yang sewaktu denganyaa tapi semua adat asam garam yang perlu wan hadapi walau untuk kali keberapa sekali pun..


Di mana letak nilai kejujuran? wan pun xtahu.. rasanya awal-awal lagi wan dah banyak jujur.. bagi petunjuk tapi langsung tidak di endahkan.. kalau 2 3 hari lepas mmg i keep thinking about orang itu, esok entahla.. okeylaa for wan to org itu, all the best to you, please be matured and think positively.. yes i'm totally hurt but please.. ur pemintaan, wan tunaikan till the rest of my life. Kalau dulu ada orang janji nak paksa wan makan ulam.. skank wan xnak cakap pape.. biarlah masa tentukan semuanya..


Selamat Menjalani Ibadah Puasa


Lot's of Love
~ WaNz ~


nota kaki : senyum sokmo !!~

Ku Mohon ~ Sheila Majid

Hey !!~


Layankan ...







Erm
i love this song..
it's meaningful to me..

Friday, 12 September 2008

Rumput & Kasih - Sayang

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar danguru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke? Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah…apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi.

KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.

Hari Yang Gelap

Hey!!~

Salam.. wah kali ni siap ada wan punya pic lagi kan? Hehe sajer sebab wan xtahu nak letak pic aper kat blog ni dah so better I put my pic.. erm actually my daily life as student still the same bangun pergi kelas wat assignment, report, meeting club, and so on.. erm inginkan keceriaan tapi itulah yang paling sukar. Bagi wan my life so bored so sesiapa nak kenal wan make sure dia x nyesal from A to Z.. but I try to change to be more positive.. InsyaAllah..


Lately wan cuba cari setiap kelemahan diri dan cuba perbaikinya agar disenangi orang sekeliling tapi itulah jugak yang sukar bagi wan.. hopefully I will never give up.. Kenal ramai kawan baru jadi makinla kita tahu setiap kelemahan kita.. erm.. today ( Thursday) wan rasa down tapi x tahu la.. wan konfius wan takut wan nak lari jer dari semua ni.. biar wan x sedih biar wan rasa tenang dan selamat.. yes kalau boleh nak sangat ke pantai tengok pantai pun dah wat kita tenang.. hurm..


So I take this opportunity, wan tahu orang tu akan baca my blog so on behalf of me myself wan mintak maaf if my words and attitude make u feel menyampah or etc.. not so sensitive kekadang wan takut terima kenyataan, kalau kenyataan itu menyakitkan.. wish you happy always and ceria selalu.. okey la wish everything that we talk becomes true but I’m not so sure about that.. maybe it’s just a fairy tales story.. nytez


Lot’s of Love

~ WaNz ~

Wednesday, 10 September 2008

Bleeding Love

Hey !!~


Rasanya dah lamer x post lyric rite? so layankan lyric lagu ni yang paling wan suka wat masa ni by Leona Lewis.. I love this song..

Closed off from love
I didn't need the pain
Once or twice was enough
And it was all in vain
Time starts to pass
Before you know it you're frozen

Ooooh...

But something happened
For the very first time with you
My heart melted into the ground
Found something true
And everyone's looking 'round
Thinking I'm going crazy

Chorus:
But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open

Oooh, oooh...

Trying hard not to hear
But they talk so loud
Their piercing sounds fill my ears
Try to fill me with doubt
Yet I know that their goal
Is to keep me from falling

Hey, yeah!

But nothing's greater
Than the rush that comes with your embrace
And in this world of loneliness
I see your face
Yet everyone around me
Thinks that I'm going crazy
Maybe, maybe

Chorus:
But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open

And it's draining all of me
Oh they find it hard to believe
I'll be wearing these scars
For everyone to see

I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open and I
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love

9 Ramadhan !!~

Salam !!~


Hai untuk semua? how are you guys and puasa x untuk yang muslim? Alhamdulillah dah masuk hari ke sepuluh kita berpuasa.. erm wan dah tak sabar nak balik kampung untuk berkumpul ngan keluarga dan kawan-kawan.. yer la aiman dah bagi warning wat plan awal-awal.. wani plak dah pesan suh wan wat kek cokelat untuk raya nanti.. uwaaa i love that moment. hiks back baru hari ke spuluh so bersabar la ek kekawan ku..


Semalam student life wan agak penat sebab ada lab dan my tutor plak wat kelas without discuss with us dulu.. so i have class from 11.30 - 6.30 non-stop.. bukan x discuss maybe wan xpi previous class dia.. huhu.. kelas hari jumaat kol 8.30 pagi.. ellloooo wan mmg xsuka sangat ada kelas hari jumaat.. sbb kat kelantan cuti so biasa hari jumaat tu untuk rehat dan wat pape yang patut kan.. yang menarik semalam ada kawan wan tanya yang wan ni cemburu ke.. entahla ikhlas dunt know what to answer that question.. my feeling already mixed up so that macam-macam.. yang penting i feel afraid and entahlaaaa but honestly yes i am jealous!!~ hehe


Bukak poser semalam (selasa) jugak sangat simple.. sbb from friday last week asyik beli kat baazar la makan kat luar la so semlm just bli kat cafe dan jugak hari ni.. sbb i have class till 6.30 , 7.30 and 7pm so mana la sempat nak kuar.. lain la kalau ada orang sudi nak beli makanan and tunggu untuk berbuka ngan wan.. kan kan kan?? hehe pas bukak pose solat and etc wan tertido itu pun kat katil kawan sbb asalnya tengok tv but at last tv tgk wan.. Sedar plak dah aroun 9.50pm terus terkejut beruk sbb i have meeting at 10pm sbb bincang about collaboration baktisiswa with gurl's college .. it's end up at 11.30pm.. thanx kat dayah coz siap sediakan air and biskut raya lagik.. hehe yang penting wan dah mula duk kira nak beli biskut raya dari diaorang..


Itulah cerita semlm.. hari ni? belum tentu.. have a good day

Monday, 8 September 2008

Program Diet

Hey !!~


Olaaa.. dah seminggu sehari kita semua berpuasa kan? alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar.. tahun ni baru wan dapat pengalaman baru.. banyak sangat dugaan yang datang bertimpa since mlm pertama terawih till sekarang.. sungguhpun wan memang x faham kenapa tapi terima dengan redha kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.. wah terus jadik ustaz jap hiks..


Okeylaa.. berbalik pada tajuk entry ini.. lately ada sorang kenalan wan ni suh diet tol - tol which is control everything.. yang penting dia siap wat table for me untuk check aper yang wan makan.. huhu terima kasih ek.. yang penting dia janji gak nak suapkn sayur kt wan sbb mmg wan ni cerewet bab sayur (siapla kalau x suap merajuk) hehehe.. yang penting dia dah listkan aper yang wan patut makan and minum.. so cuma skank terpulang pada diri sendiri la kan.. orang dah tolong tu.. siap dah emos lagi..


Kenapa orang tu emos.. semlm wan berbuka puasa kat chili's KLCC so biler dah bukak pose kat situ banyak la mamam.. actually x banyak tapi kenyang sgt rasanya.. wan makan southwestern lamb grill kot and mashed potato kat chili's sangat besh and puas hati lagi besh dari tony romas, and tgi fridays.. percayalah.. so pi ler try.. and our dessert is molten chocolate cake..erm yummy so pastu terus kenyang sgt.. dat's why ler org tu marah wan.. sbb makan x ingt pastu nak diet so sbg janji start today kena la kurangkn banyak benda.


So hopefully thanks to org itu kerana nak tolong and support me thank you..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Wednesday, 3 September 2008

Satu Hari Yang Memenatkan

Hey!!~


Ermm sesuwai ngan tajuk entry kali ni 2nd day of ramadhan sangat memenatkan, maybe takdelah penat sangat tapi cuti macam x cuti leh ke? Early in the morning wake up for sahur and solat.. pastu sambung tido till 10am.. well tidoe jer keje kan? Hehe.. then tersedar biler my roommate balik dari beli tiket nak balik raya katanya.. me Alhamdulillah tiket dah ada thanks a lot to my atok sedara yang belikan for me.. so 25th nanti dia datang amik and pi tidoe umah dia kat Bandar baru bangi before balik kampung on 26th morning..


Okey back to the story after my rumate duk citer pasal beli tiket and etc, wan bangun and tengok my baby yang still sakit pastu mandi. Hari ni wan dah plan jugak nak gi settlekan yuran, then nak gi klinik lagi sebb lutut wan plak sakit so macam takut la ada pape so once again I met dr hairani, thanks doc sangat friendly and layan karenah wan yang banyak tanya.. doc suh amik darah, so pi la kat lab tu.. sentap jap ader ke pakcik yg jaga lab duk busy kaco awek yang jaga kaunter dental clinic without notice my existence there..


Pakcik yang amik darah wan tu muka ketat sangat.. dia pose kot.. huhu tapi xpelah sebb cara dia amik darah make me feel nothing, xsakit pun.. so I have to wait about 1 hour untuk dptkan result, so balik bilik dulu.. lepak-lepak, tengok berita tengahari, chat with frens.. Mirul datang then I asked him to check my baby, dia pun xde idea what’s wrong to my baby then wan pun ajak la dia pi low yat untuk jumpa pakar.. but before that I get the result from lab, so far everything is fine, thank God.. cuak sangat ada pape.. mana la tahu kan hehe..


Then send my baby to klinik then one chine gurl suh datang lagi dua jam so, xtahu nak wat pe kat situ, we all terus ke times square coz I’m shopaholic so terbeli lagi satu plain shirt warna biru.. hehe.. then pusing-pusing times square tu membazir masa.. sonok jalan weekdays sbb x busy and jalan yang tenang.. after 2 hours pi balik untuk amik ma baby that cute doctor say my baby xde pape Cuma hidung dia tersekat dek habuk-habuk yang ader.. entah la penat jer angkut kan tp okeyla jugak x kronik sakit dia.. hehe


Tengok jam dah kat kol 7 so we all bukak pose atas kete jer then plan untuk makan kat kampung baru after solat.. my fav place is Kak Mah Tom Yam.. yang penting xde pelanggan lain dalam kedai hanya we all sangat pelik plak rasanya sebb kedai selalu penuh.. selesai mamam terus ke tesco ampang beli dynamo, sbb dynamo wan orang curik.. dynamo pun nak curik.. ishk ishk sedey tol orang skank.. tapi kalau makcik cleaner tu yang amik harus wan gi maki dia.. tengok la. We end that day with buying a big gulp at 7e.. itupun sbb wan xnak kalah with somebody yang bukak pose ngan big gulp hehehe gilo jer keje aku ni.. neway thanks to mirul sebb jadik driver plus bg pinjam kete, thanks to ayie coz sudi bawak my stuff yang bnyk itue.. wan nak tidoe then nak bangun sahur plak.. untuk budak botak.. awat tak reply my msg..x sensitive pun huhuhu


Regards,

WaNz !!~

Monday, 1 September 2008

Baby ku Jatuh Sakit

Hey!!~

What a sad day i have.. erm my computer dah rosak.. erm xtahu kenaper after pasang tv card it's still okey ni kesan tulah daripada seorang ratu kot.. sbb at that time duk chat ngan ratu itu yang skank bercuti sempena bulan ramadhan.. neway back to my computer's problem

Hari ni wan jadik rajin la sket bangun pagi-pagi then terus kemas all the stuff i mean susun buku lap habuk-habuk, rearange computer, sapu habukdlm pc semua.. erm then basuh baju and etc.. okey biler dh nampak lawa and semua okey hati pun senang.. nak tukar set comforter esok-esok la.. at least before semua penduduk tamn budi ni balik... hiks.

erm wahaii my comp idup ler balik, esok my friend nak dtg check aper yang patut, hopefully it will be okey coz i can't live without my baby.. hehe coz terputus hubungan ngan dunia luar plus kosong jap idup.. wah kalah awek ni.. huhu mungkin inilah dugaan di bulan ramadhan supaya x bertambah dosa dan perbnyakkan amalan..

Selamat Berpuasa dan Berterawih..

Lot's of love
~WaNz~

Siapa Kita

Hey!!~


Sempena bulan puasa ni meh kiter bersembang tentang sesuatu yang ilmiah.. yer la kot huhu actually it’s kind of luahan perasaan from wan sendiri.. Biler bercerita tentang saiz badan atau senang cerita gemuk atau kurus.. semua orang mempunyai komen tersendiri.. Wan plak tergolong dalam kategori berbadan besar, gemuk, chubby dan sewaktu dengannya..


Bukan wan yang memilih untuk berbdan besar tetapi entahla.. hehe mungkin sbb makan banyak kot, tapi lately everything is change.. why? Sebabnya wan terkilan.. since I meet new friend lately once depa tahu that wan ni chubby terus diam before that lembut gigi dari lidah.. how do u feel if somebody doing same thing to you?? If it only happen once, it’s okey tapi banyak kali.. Kekadang pressure nya melampau sesangat.. but Alhamdulillah at least kat situ Nampak siapa kawan yang betol-betol nak jadi my friends.. adakah seseorang itu di ukur baik atau jahat melalui saiz badan? Mungkin orang akan kata x, tapi itulah hakikat..


Bukanlah wan tidak mensyukuri nikmat yang diberikan, malah wan terima and hargai sesangat tapi apabilat this atmosphere happen in my life I feel so sad and disappointed till one time wan hilang keyakinan even untuk berckp ngan orang.. then itulah aper yang wan nak cakap then wan janji pada diri wan supaya dapat kurangkan berat perlahan-lahan biar apa orang nak kata janji kita kenal siapa diri kita.. dan percaya kawan sejati adalah kawan yang ada biler kita susah dan senang


“Friends in Deed is Friends in Need”


Lot’s of Love

~WaNz~