Sunday, 21 September 2008

Bubur Lambuk Al-Faruq

Hey !!~



Salam to all my reader.. hehe, okeyla meh wan share story with all of u guys. Last week sempena cuti Nuzul Quran which is on 17th September 2008, kolej kediaman Faruq lead by mpkk telah organize Bubur Lambuk season 3. Wah macam laporan aktiviti plak.. hehehe well ni la a few picture that i can share with u guys..





We all import pakcik hamzah yang sememangnya arif pasal wat bubur lambuk from kampung baru, pakcik hamzah ni biasanya wat bubur lambuk yang di agihkan secara percuma tu kat masjid kampung baru.. Kol 12 we all kumpul potong bawang, basuh beras and few item lagi. Bahan simple jer yang penting wan datang lambat untuk tolong matiler, mainboard dtg lambat.. hehe datang-datang jer dah kena carut yerla dtg lambat tp who cares rite?? yang penting wan yang paling rajin (mati lagik masuk bakul angkt sendiri)





Bubur lambuk ni rasanya kolej kediaman al-faruq yang jadik perintis and dis year banyak kolej kediaman mula wat bubur lambuk memandangkan inilah cara untuk bagi balik duit yang dibayar oleh student, as part of mpkk we all ready to serve. wah gitu.. hehehe. Memandangkn penghuni kolej kediaman al-faruq sebnyak 800 orang jadi we all get ready 3 periuk besar, itupun pak hamzah yang advice.. huhu





Semuanya masak and siap packing dlm bekas kol 4 ptg, kol 5 student baru dtg nak amik so lepak-lepak jer la bersembang ngan x-mpkk yang turut datang membantu yang penting syuk jadik mangsa aku kutuk hehehe yang penting enjoy and hasilnya dekat 1350 bubur lambuk we all dapat.. yeah banyak tu.. Okeylaaa itu jer la laporan masak bubur lambuk kali ni hehehe xtahu nak share aper tapi ni la xtvt wan hehe


Lot's of Love
~ WaNz ~

No comments: