Monday, 22 September 2008

IKEA - Buffet Ramadhan

Hey !!~



Olaaa.. sempena ramadhan kali ni, wan sempat pergi ke buffet IKEA, semuanya bukan plan pun. Khamis lepas (18/9) lepas jer pre-reg subject untuk sem depan, we all macam duk discuss nak pi berbuka kat mana.. pilihan hanya ada dua, balik bukak puasa kat bilik or cari kedai or pape kat luar.. Syaaban ( yang baju putih ) ajak pi buffet ramadhan kat IKEA, so tengok jam dah kol 6.. entah kan sempat or tidak, wan yang jadik driver just drive jerla keta dari wangsa maju to damansara.. (yang penting x mintak pun ngan tuan keta nak anta malam)..


Sampai kat IKEA around 6.45 pm kot sebb duk asyik bersembang till wan salah masuk lane kan? yang penting berani mati wat u-turn, kena saman padan muka, papepun xdela kena saman rasanya polis pun busy nak berbuka.. hehe. Tengok cafe tu dah macam penuh, ramai orang duk beratur amik makanan, memandangkn dah penuh so we all maintain beratur sbb kalo ada kosong masuk.. itupun kawan-kawan syaaban yang beratur.. thanks guys..


Dah azan baru wan dapat masuk kan cuma duk asing-asing la, dah saper suh pi lambat.. zass jerk.. yang penting dapat mamam.. alhamdulillah..






Kalau tengok pic kat atas ni, inilah gaya nyer dan yang paling penting orang yang x pose pun sebuk sangat nak makan buffet gak, i mean non-muslim la.. okey la bukan pasal perkauman cuma tunjukla rasa hormat menghormati.. well ni KL itulah lumrah kehidupan, sbb kat negeri wan xde plak macam tu.. biarlah.. yang penting dapat bukak pose..


Overall buffet kt IKEA ni just rm15.90, lauk okeyla.. cuma sejuk jer.. then makanan xbnyak sangat pilihan layan jer la kan dari xde baik ada.. untuk next time kalau orang ajak i just can say NO.. coz wan rela bayar mahal janji i satisfy.. alah kalau kedai tepi jalan pun lagi besh okey..


Lepas jer bukak pose we all terus balik cepat-cepat.. sebb tuan kete dah bising calling-calling.. huhuhu thanks bob for the car..





Ahli rombongan.. Fiqriey, Jalmo, Ajiem, Syaaban (counter clockwise) and me.. semoga ketemu lagi.. berhenti makan sebelum kenyang okey..


Lot's of Love
~ WaNz ~

No comments: