Wednesday, 3 September 2008

Satu Hari Yang Memenatkan

Hey!!~


Ermm sesuwai ngan tajuk entry kali ni 2nd day of ramadhan sangat memenatkan, maybe takdelah penat sangat tapi cuti macam x cuti leh ke? Early in the morning wake up for sahur and solat.. pastu sambung tido till 10am.. well tidoe jer keje kan? Hehe.. then tersedar biler my roommate balik dari beli tiket nak balik raya katanya.. me Alhamdulillah tiket dah ada thanks a lot to my atok sedara yang belikan for me.. so 25th nanti dia datang amik and pi tidoe umah dia kat Bandar baru bangi before balik kampung on 26th morning..


Okey back to the story after my rumate duk citer pasal beli tiket and etc, wan bangun and tengok my baby yang still sakit pastu mandi. Hari ni wan dah plan jugak nak gi settlekan yuran, then nak gi klinik lagi sebb lutut wan plak sakit so macam takut la ada pape so once again I met dr hairani, thanks doc sangat friendly and layan karenah wan yang banyak tanya.. doc suh amik darah, so pi la kat lab tu.. sentap jap ader ke pakcik yg jaga lab duk busy kaco awek yang jaga kaunter dental clinic without notice my existence there..


Pakcik yang amik darah wan tu muka ketat sangat.. dia pose kot.. huhu tapi xpelah sebb cara dia amik darah make me feel nothing, xsakit pun.. so I have to wait about 1 hour untuk dptkan result, so balik bilik dulu.. lepak-lepak, tengok berita tengahari, chat with frens.. Mirul datang then I asked him to check my baby, dia pun xde idea what’s wrong to my baby then wan pun ajak la dia pi low yat untuk jumpa pakar.. but before that I get the result from lab, so far everything is fine, thank God.. cuak sangat ada pape.. mana la tahu kan hehe..


Then send my baby to klinik then one chine gurl suh datang lagi dua jam so, xtahu nak wat pe kat situ, we all terus ke times square coz I’m shopaholic so terbeli lagi satu plain shirt warna biru.. hehe.. then pusing-pusing times square tu membazir masa.. sonok jalan weekdays sbb x busy and jalan yang tenang.. after 2 hours pi balik untuk amik ma baby that cute doctor say my baby xde pape Cuma hidung dia tersekat dek habuk-habuk yang ader.. entah la penat jer angkut kan tp okeyla jugak x kronik sakit dia.. hehe


Tengok jam dah kat kol 7 so we all bukak pose atas kete jer then plan untuk makan kat kampung baru after solat.. my fav place is Kak Mah Tom Yam.. yang penting xde pelanggan lain dalam kedai hanya we all sangat pelik plak rasanya sebb kedai selalu penuh.. selesai mamam terus ke tesco ampang beli dynamo, sbb dynamo wan orang curik.. dynamo pun nak curik.. ishk ishk sedey tol orang skank.. tapi kalau makcik cleaner tu yang amik harus wan gi maki dia.. tengok la. We end that day with buying a big gulp at 7e.. itupun sbb wan xnak kalah with somebody yang bukak pose ngan big gulp hehehe gilo jer keje aku ni.. neway thanks to mirul sebb jadik driver plus bg pinjam kete, thanks to ayie coz sudi bawak my stuff yang bnyk itue.. wan nak tidoe then nak bangun sahur plak.. untuk budak botak.. awat tak reply my msg..x sensitive pun huhuhu


Regards,

WaNz !!~

1 comment:

roshleo said...

sape "my baby" tuh?hoho..nebes jer aku bce post ko..haha