Wednesday, 19 March 2008

Exam time...

Hai

to all readers....

i will stop to post any entry

till

i finish my examination...

"WISH ME LUCK"






25/03/08 - ethic and fiqh for everyday life



28/03/08 - introductory economics to engineering



28/03/08 - cell and molecular biology



29/03/08 - differential equation & linear algebra



04/04/08 - organic chemistry

Monday, 17 March 2008

WeeKeNd yang DiriNdui

Salam!!~


Story time … Yesterday aku kuar lepak with one of my goodfellas and my superb senior.. I’m so excited.. we meet at KL sentral then heading to Kelana Jaya.. After that take a cab to One Utama.. Which are the best place for hang out for me.. Namiey went to OU for the first time so sangat la suka aku menyakat orang as usual..


This is the first time I hang out with namiey and k.neem in KL. Memang bestla sebb dah lamer x jumpa so dapat la dengan citer dari Project Engineer, At-tasneem.. and off course our trip for a day sponsored by her.. so nice. Hik hik next time nak lagi k..

our main sponsor sis. tasneem!!~


1 st place we all lepak kat Nando’s.. xde idea nak mamam kat ne so nando’s jadik pilihan.. then aper lagik pilihla aper nak makan nanti ada org bayar.. I choose Quarter Mild Chicken and my sidelines coeslow and old styles chip, kalo x silap la eja and nama makanan tu.. then untuk minuman I choose sparkling apple.. yummy!!~



goodfellas nazmiey!!~

So mula la sesi bebel, kutuk, kritik, mengumpat dan sebagainya hingga x sedar makanan dah habis.. *leh ke aku x sedar makanan dah habis? Sgt mustahil.. huhuhu.. dah puas lepak kat nando’s till waiter tu dah amik balik semua pinggan makanan atas meja then we all pun blah la.. lunch also sponsored by K.Neem.. thanks babe you rock!


Next part window shopping, ikutkan banyak barang aku teringin nak beli tapi ape kan daya pocketku kosong.. so tengokla even di kiri kanan 70% then 40% then 50% aku hanya menatap simpati.. hik hik gilors kan? Tapi sempatla temankan k.neem shooping shirt and namiey terus sangkut kat satu jacket ni.. tapi he is so cerewet, same goes to me.. huhu


At last aku beli gak satu long sleeve shirt was so nice sbb sale punya pasal, and brand baju tu memang aku suka iaitu GIORDANO.. harganya sgt berpatutan.. Nanti aku letak pic that shirt. Namiey lastly after ke hulu and hilir dia pun beli gak jacket tu, sgt sesuai dengan dia, makin ramai la peminat u kat shah alam sana.. careful beb.


On the way nak balik sempat singgah Haagen daas, betol ke aku eja salah sorry k.. bukan aku ingat nama brand ni.. huhu and also starbuck.. kat starbuck aku beli java chip, recommended by k.neem, mmg best x rugi pun beli layanz..






Japp lupa aper lagik aku belie k…..










Haaaa lupa aku sangat suka biler tengok kedai ni for the first time.. Nak tahu kedai aper? BIG APPLE DONNUT & COFFEE… banyak nyer donnut sgt comel and lawa plak tu.. lebih kurang DUNKIN DONNUT jer tapi ni lagi lawa and cara management kedai pun smart jer so ok la x rugi beb percayala.. aku pun rembatla six donnut nanti aku letak picture donnut tu sekali..


Waaaa aku sampai kampus dah kol 10mlm.. so tired k!!~ papepun thanks a lot to k.neem sebb belanja we all and thanks to namiey also sebb paksa aku kuar.. see you all for the next trip to genting..

Papai!!~

Friday, 14 March 2008

Tangkap Basah

Salam!!~


Hey You all.. aku kena tangkap basah.. hebat eh? Should I be proud off or not.. wakaka. Hari ni, hari jumaat, so that as usual aku and kawan-kawan pi la pasar malam kat taman melati..


Beli makan xdela banyak, kononnya nak diet tapi makin bulat… Oh My God!! ( kena sebut cara Janice dlm friends ) tapi terbanyak plak beli.. huhu.. beli karipap, kuih seri ayu and burger.. itu jer k.. x caya??


On the way pergi, langit cerah jer so hari ni dapat la jalan-jalan dengan tenang.. kusangka panas hingga ke petang tapi rupanya hujan di malam hari.. wakaka. On the way balik hujan la plak.. habis aku basah kuyup.. waaa sejuknyer.. saper nak pelok.. hahahaha gilors..


Itulah adat orang naik moto, kalo hujan sah-sah basah.. nak beli kereta x mampu so moto pun hentam la. Papepun bersyukur gak ada kenderaan.. at least dapat bergerak.. tapi nasib baik hp aku still leh guna kalo x menangis la aku.. sudey2.. lepas mandi and everything aku pun taipla kat blog ni.. seterusnya aku xtahu lagi wat pe.. hik hik..

K la salam sayang untuk semua.. senyum sokmo!!~

12th Malaysian General Election

Salam untuk semua !!~


How are you guys? Lately I don’t have enough time to update my blog; it is because I have a final exam coming soon then my internet connection is suck. So don’t ever using maxis broadband for the future in case they didn’t fixed the line or upgrade the stuff.


Next, a few review about 12th Malaysian General Election. The result that comes out is tremendously weird but fun to look at. Well opposition win 5 state and other goes to government. Seriously at first, I don’t want to watch the result announcement, because I think BN still conquer all the state except Kelantan. After a few minute I have changed my mind and watched it till 4am. So tire.


Well, let’s see what happen to the state that lead by the opposition team. Kedah and Kelantan lead by Pas, Penang lead by DAP, Selangor lead by PKR and lastly Perak, even the decision have been given to Pas to lead the state however it still didn’t agreed by DAP members. Then it is show the weaknesses of opposition. Well let see what will happen for the future and hope please didn’t affect our country, so that we can live in peaceful and harmoniously.


In the other hand, this 12th Malaysian General Election shows that “tribe has been spoken”. To opposition team, use the power and prove to all, the promises that they have been made in the campaign before. To government, analyze what is the factor that they lose in this election. Then in the next election you can win back the state, but we’ll see. In the previous entry i tell you about Nek Maimun who is the oldest candidates in the General Election. Actually even she loses, but her still get 600 votes I think but not so sure. Well, she feel regret now because also lose the money. However it gives such a great experience to her.


Last but not least this is the first entry that I have post in English. So that, if you guys find any weaknesses just don’t hesitate to leave comment. I will improve my language next time. Below I put some picture that I grab from Utusan Online, just want to share with you all.

Saturday, 8 March 2008

Election 2008

Salam..


Erm agak terlambat, aku update about Malaysia General Election 2008.. however it still have time rite.. ok la banyak sms yang aku terima dari parti kerajaan dan juga parti pembangkang untuk meraih undi.. sepanjang minggu berkempen jugala kiter dapat tengok gigihnya semua orang turun padang memberi sokongan kepada calon masing-masing.. seronok melihat kerjasama yang diberikan demi kejayaan calon yang bertanding.. Yang menarik minat aku semestinya nenek yang menjadi calon untuk pilihanraya kali ini..sebagai calon bebas nenek itu sanggup berkempen dari rumah ke rumah menampal poster dan sebgainya.. semangat beliau tetap tinggi walaupun kelihatan uzur.. ramai yang tanya aku dapat mengundi tak, jawapannya tidak. Sebabnya aku lambat sangat nak pi daftar sebagai pemilih.. al maklumlah banyak kerja and urusan lain. sedikit terkilan kerana tak dapat jadi pemilih pada kali ini.. tapi insyaAllah di masa hadapan.. Kepada semua pengundi, undilah dengan bijak, pilihla calon yang dirasakan layak untuk memimpin .. kerana tanggungjawab sebagai pemimpin sangat besar jadi yakinlah dengan calon yang bakal anda pilih..Perubahan itu perlu jika ianya membawa kepada kebaikan.. kebaikan dunia dan akhirat.. optimistik lah dengan pilihan anda.. so as usual UNDILAH DENGAN BIJAK !!~


Tuesday, 4 March 2008

Happy Birthday



Happy Birthday

to

anybody who was born in this month !!~

MARCH


To Daniel aka Zaidi, Baljo, Lee UK, Akmal and other sorry can't remember.. but the most important thing is i wish u and May God bless all of you with a lot of love and happiness..
Hadiah? xmolah aku xleh bg xde duit.. hik hik..

Saturday, 1 March 2008

Let's Prepare

Hai !!~
Erm akhirnya bulan March dah muncul.. bulan yang akan memenatkan otak dan tenaga.. Semester 2 juga akan berakhir tidak lama lagi.. i'm so tired.. Naper penat? off course la final exam dah x lama lagi.. Final exam time table pun dah kuar.. waaaaa seriously there are many thing that keep bothering me.. Perlu ke nak stress?? x kot just knowing ur goal and what you want so that work for it.. InsyaAllah aper yang diharapkan berlaku.. Kejayaan xdatang bergolek.. che wah pandai lak aku bagi advice.. papela pokemon.. This semester aku ada jugak 2 paper in 1 day, i wish only 1 paper for 1 day.. at least i get some rest.. InsyaAllah it will be fine.. so 1 week before final exam start i will stop update this blog kot.. xtahula tengok keadaan.. terpulang la kan?? hik hik gilorz.. wateva..
Kepada semua penduduk taman budi and ilmu, let's prepare ...


by the way, tarikh ni aku ada exam.. wish me luck !!~

25th March 2008
28th March 2008
29th March 2008
and
4th April 2008

Dari Hati ke Hati

Erm.. dari hati ke hati eh? gitula aku rasa.. first sekali aku nak jawab semua persoalan yang wujud.. kenapa aku wat blog? jawapan kerana aku dah baca banyak blog yang ada kat internet, semuanya share kisah hidup and anything.. benda tu menarik minat aku untuk share ngan korang.. yang mengutuk? sememangnya ada.. they claimed that they are excellent and wateva.. tapi kalo suka mengutuk, pandai sangat ke kamu? cukupla, kawan should support.. even sometimes aku rasa sgt la menyampah, marah geram and so on.. tapi aku dengar jer la kutukan korang.. sebab kalo aku nak citer kat korang ada korang nak dengar?? jawab la sendiri.. aku simple jer, hidup aku tak kompleks.. simple aku wat hari-hari benda yang sama till akak kat kiosk pun perasan waktu aku masuk kiosk tiap2 hari.. lately rasa sikit sedih and kesal dengan keadaan.. aku x join a few people bukan sebb aper sebb aku dah muak, bosan dengan kutukan.. aku terima segala kelemahan aku.. kutuk or kritik boleh tapi sertakanlah dengan pendapat.. ikhlas aku tersangat rindu dengan 4 org sahabat yang aku dah anggap mcm saudara sendiri..thanks a lot sebb since dari dulu sesamer bagi support untuk berjaya dalam hidup masing-masing..insyaAllah kehidupan di kampus akan diteruskan, biarlah aper orang nak kutuk, janji aku bahagia dengan diri aku.. itu jer r kot.. dah lama aku nak jawab kat orang yang suka kutuk aku.. so thanks...