Tuesday, 27 October 2009

Uiks it's new from me..

Elop!!~

Kawan-kawan,
please add me to my new ym id:

nichhaqq

if you want la.
Kalau xnak, tidak juga di paksa.
I have to change it to this ym id since i can't remember my old ym id password.
Selama ni dah tersave di ym itu sendiri,
malangnya tadi kawan aku guna and lupa plak unmark that remember password
sudeyh

Once again my new ym id:

nichhaqq

Friday, 23 October 2009

AL- Fatihah

"Kak Yah dah tiada" itulah sms yang aku terima bila bangun dari tidur pagi tadi. Terkejut aku bila dengar news tu. Seriously i feel blur then keep memorize back everything about kak yah since i know her. Short story about her..


Kak Yah ni Staff tetap kat Koperasi Smksis. Orangnya kecil molek dan sudah berumah tangga. Meninggalkan 6 orang cahaya mata. Alumni Red Crescent Society sekolah.. Aku kenal arwah since aku mula belajar kat sekolah smksis then rapat bila aku duk menyibuk dalam koperasi tu, then sehinggalah aku jadi ahli lembaga koperasi sekolah. Bagi aku Kak Yah ni simple orangnya, kalau kita minta tolong she will never say no kalau dia mampu buat. Hidup dia ceria di depan kami, di belakang tiada siapa yang tahu. Dari jauh kalau nampak kiteorang, dia dah panggil and ceria jer and aku tak rasa kekok dari awal kenal dia till dah tamat zaman persekolahan.

Arwah meninggal disebabkan sakit jantung, tetapi terdengar juga berita beliau meninggal disebabkan buatan orang. Tiada siapa juga yang tahu, hanya Allah yang mengetahui segalanya. Sebagai kawan, kenalan kepada arwah, sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah moga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang diredhai Allah s.w.t.

AL-Fatihah..


p/s: too many sad thing happen to me this week ..
p/s: thanks to kak ti because inform me about this news

Wednesday, 21 October 2009

Semudah itu

Thank You so Much

**

I can almost see it,
The dream I'm dreamin'
But there's a voice inside my head sayin'
You'll never reach it

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My fate is shaking

But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes were gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes it might knock me down
But, No, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember Most, yeah
Just gotta keep goin'


And, I, I got to be Strong
Just Keep pushing, oh
'Cause there's always gonna be another mountain
Were always gonna wanna make it through
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes were gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's The Climb

Yeah

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes were gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Keep on movin'
Keep climbin'
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith woah


p/s: hilang ~

Tuesday, 20 October 2009

Itadakimas!!


Last wednesday, aku ke Sushi King yang terletak kat Jusco AU2 setiawangsa. Haa tujuannya nak beratur macam gambar kat atas ni. Sempat plak nik snap this pic sebabnya time ni aku duk beratur nak masuk. Dalam sejam gak kami berlima duk beratur tunggu turn. Actually last week, Sushi King ada member's day, so pape jenis sushi yang full moon plate korang eat just rm2 each. So memandangkan aku xpernah lagi try sushi ni so a bit excited nak try la. Hehe

So memang puas hati makan cuma seryes cepat kenyang makan sushi ni, i only eat 8 or 9 plate i think. Total kami berlima makan 40 plate, besh giler macam nak lagi, next time la plak pergi. Thanks to Razali, Farique, Nik, Gumbe..


p/s: Short entry since i'm totally busy with all assignment, mini project, quiz and so on. I will update my blog bila ada sikit masa rehat macam skank. have a good day. Oopss this is important date within next 3 weeks

25/10 - Open House Akak Gonjeng

26/10 - Submission Mini Project

31/10 - Presentation Mini Project

6/11 - Final Exam - First Paper

10/11 - Final Exam - Second Paper

12/11 - Final Exam - Third Paper

14/11 - Final Exam - Fourth Paper

17/11 - Final Exam - Fifth Paper

Monday, 12 October 2009

It's my MONTH!!

It's October!!~ so start from this year teringin nak wat wish list. It's kind of list what i want to have within a year i think for me la. So it will end next October, but if i couldn't have it within a year i will kept it for next year. Betol ke ayat aku? whatever la as long as i'm happy with what am i doing. So let's check it out..



Camera DSLR,
Since my sony digital camera termandi air laut last year, and tak dapat dibaiki so i need a new camera. So alang-alang nak replacement better i request DSLR since it's become phenomena to all people nowadays and i like the quality of the picture taken using DSLR. Since camera xde, raya hari tu pun aku sendiri terlupa nak snap gambo.. Already fill the request form and submit it to my boss, i don't know whether it will be approved or not. Just keep pray for it. =) hehe. I think it is the most important thing i need now!!

p/s: i just wish NIKON D60


Computer LCD Monitor,
Yeah one wish that i don't know bila nak tercapai ni. Actually aku memang dah guna LCD monitor but then tetiba rosak, nak baiki duk cari warranty entah kemana. So skank harga LCD Monitor mmg dah murah so i think better buy a new one since kalau beza tak banyak dengan baiki. Currently aku duk old CRT monitor pinjam yang kawan aku since dia duk letak tepi locker je tanpa buat pape kan. So at least aku guna la monitor yang besar gedabak ni. So i think before chinese new year aku kena dapatkan yang baru. Hurm..

p/s: tak kisah brand aper pun, janji LCD



Handphone,
Yeah i need a new handphone sebabnya my current handphone dah banyak problem tapi just use it and bersabar jer la kan. Actually i keep saving my money for ipod touch, but then ipod touch and iphone just lebey kurang just add some money then i will get an iphone. So aku pun fikir punya fikir, kalau ada rezeki nanti i will get it, when i don't know.. huhu Rasanya handphone yang aku guna skank dah masuk 4 tahun, banyak kenangan with current hp ni. Love it. =)

Kasut,
New shoes pun one of my wish list.
=)




Lil Toy,
I don't know why, but i like this kind cute lil teddy bear. So teringin nak collect bearista kat starbucks tu ikut country ke or ikut season dia. Will see later..


Sekian my wish list, rasanya kalau nak list bnyk lagi kan what i wish for.. nanti yang singgah pun naik meluat so better i keep it short. The most important thing i wish to be healthy and all people that i love also stay healthy and happy =)


p/s: =)

Movie Review : Papadom



Sabtu lepas sempat aku pergi menonton movie PAPADOM, haa movie ini telah dinobatkan sebagai filem terbaik pada Festival Filem Malaysia baru-baru ini. Belum pun ditayangkan tetapi telah menerima anugerah. Mesti mantap kan?



Pendapat peribadi Wan: Movie ni antara movie yang terbaik or paling baik dari movie-movie yang dikeluarkan oleh Afdhlin and yang ni paling aku suka seriously. Compare ngan yang lain jalan cerita agak merepek, kali ini cerita Afdhlin lebih jujur untuk bercerita tentang manusia yang bergelar bapa. Cuma cerita ini akan spoiled kan mood anda, i mean biler kita nak sedey tetiba ada lawak so xjadi sedey. Semua pelakon pun superb, especially Nur Khairiah, i like her since drama aper ntah sebab bagilah apa watak kat dia, dia hentam secukupnya. Awal-awal movie macam ada part yang sedikit cacat, tapi okey la. Cuma paling aku rasa biler part hujung-hujung tu jer, bilamana liyana jasmay tahu siapa tukang kebun tu and baru sedar bahawa ayah dia selama ni sanggup berkorban just because of her.. Yup sukar jadi bapa tunggal tu, i can feel it from my dad experience jadi bapa tunggal besarkan kami yang banyak karenah.



Went to GSC mid valley with Aiman, Nina and Zul, having our dinner at Rak Thai kot nama restaurant tu. Besh!! i ate manggo chicken chop with rice.. =)




p/s: love your family and hargai mereka selagi mereka hidup .. =)

Saturday, 10 October 2009

Short Note from Friend


"kawan tu adab ar, ada duka gelak dan tawa..
jangan ambil hati tapi kalau
terguris simpan jer dalam hati
kekadang kita manusia tak mampu menghalang segala"


Pendapat kalian? Ikhlas jawapan aku untuk nasihat diatas, benar dalam berkawan kita perlu menerima baik dan buruk, kecil hati, terasa semua disimpan dalam hati.. tetapi ingatlah hati juga punyai ruang yang sangat terhad dan terpulang pada individu itu sendiri. Bagi aku sudah lama aku buat tak kisah, buat tak tahu even dalam hati hanya Allah yang tahu how i feel. Aku abaikan sebab aper? sebab nama PERSAHABATAN. Akhirnya aku dipijak dan kadang-kadang dimalukan. Mungkin yang berkata tidak perasan, yang mendengar menyambut dengan gelak dan tawa, yang terkena pula diam bersahaja..

Sebetulnya aku sangat terbuka dengan gurauan kawan-kawan aku. Memang tak terasa pun or kecil hati. Tetapi kalau tidak kena pada tempatnya memang aku pun malu. Yup kita bergurau jangan sehingga menjatuhkan maruah orang lain. =). Lainlah gurauan kita itu dalam lingkungan sahabat yang kita kenal.

Baiklah.. entry ini wujud sebab seorang jer, antara yang aku totally terasa-

!! Janji bagai ni, nanti ada satu program ni ko leh keja part time and nanti aku bagi nama ko segala, tup tup kawan yang lain gtaw "haq aku bz sket kerja ngan si A itu dan ini" Yang membuat janji diam sehingga sekarang even tanpa ucap maaf..

!! Yup satu malam time berkumpul ada satu ayat yang di kuarkan dari mulut kawan aku ni and memang terus aku xde mood and down giler. Biarlah tuan empunya badan sahaja yang tahu apa yang dia kuarkan and mungkin orang sekitar juga dengar.

Rasanya dua ini kesalahan major yang buat aku totally down, the rest aku dah lama lupakan. Ingat kalau datang minta maaf pun aku leh terima tapi diam seribu bahasa even lepas tu banyak juga kuar sekali.

Ada orang komen benda remeh, tapi kalau yang remeh itu dibiarkan nanti akhirnya tetap menjadi besar. Jesteru entry ini hanya untuk dikongsi apa yang aku rasa, jujur dari hati aku.


p/s: Kek cokelat dah digantikan dengan buah tangan lain, nak dgr or x terpulang.



Thursday, 8 October 2009

Nina's Birthday Dinner


Happy Birthday
to

Khairul Azreena

aka

Nina

I know Nina from Aiman. Macam aku kenal Awang gak. Three of them ni kamceng kat UTP during their undergraduate studies. Skank ni all of them already graduate' from UTP and currently work as engineer in their own field.

Aiman call me last week told me that next wednesday make it free because we will have Nina's birthday dinner somewhere. So i said okey since i have nothing to do at night plus i only have one class on thursday.



Aiman and Nina.. where is Awang?


Okey last nyte, we went to IKEA for birthday dinner. Only six of us, Nina of course, Aiman our driver thanks buddy, Melisa, Zul and Gmie. First time i met 4 of them, seriously from beginning i'm afraid if i can't get along with all of them but manage to do it well and try to adapt the atmosphere as good as i can. Aiman of course my buddy since secondary school, one from four people that i trust the most, check it out from my past entries.

Okey kami tiba di IKEA around 8.30 or 9 malam then terus lepak kat situ till tutup. Sesi snap pic memang tak akan dilupakan. Thanks Nina sebab cepat upload pic semalam.. Hehe so my blog meriah sikit. End up balik around kol 10.30, anta Nina, then Zul kat lrt station then Gmie. Balik jer terus tidoe..



Thing's happen.. aiman sabotage that cupcakes


Sorry Birthday Girl, i didn't bring nothing for your birthday even a card.. Malu plak!!~ sebabnya nak cepat then terlupa plak tu. Sorry sesangat.



Zul and Mel nak terkam aper tu?


Hurm all of them dah graduate and some of them dah kerja as engineer with gaji pun lumayan.. me biler?? Urghh i can't wait to graduate, at least semalam cerita-cerita mereka menambahkan lagi semangat aku untuk grad secepat mungkin~



Mel menyelamatkan diri after Nina turn to be NINI :p


p/s: epy lepak ngan diaorang.. =)

Open House and Karaoke


Rumah Terbuka!!, itulah yang selalu di sebut sepanjang bulan syawal ni. Sebetulnya kalau di kampung aku konsep rumah terbuka ni tidaklah di besar-besarkan biasanya diadakan sempena kenduri kesyukuran dan sebagainya yang diadakan pada bulan ini. Jesteru bila mula belajar kat uiam ni lah baru aku tahu ianya macam mana. Sekarang dah tahun ke berapa ek aku di uiam? rasanya tahun ni la paling banyak aku terima jemputan open house, mungkin aku dah pandai berkawan kan? hehe

Sabtu minggu lalu, maaf lambat update. Aku menanti gambar untuk diletakkan di blog tapi malangnya tuan punya kamera x upload lagi mungkin busy dengan tanggungjawab yang perlu di selesaikan. So last week, kami beramai-ramai ke rumah abg lan, ketua jurulatih kdbm di selayang. Hidangan nasi beriani menjadi main course, ada kuah kacang and nasi himpit, ada ketupat daun palas dan rendang dan juga laksa. Semuanya best tp konsepnya makan sikit jer sebab ada lagi 2 buah rumah yang nak kena pergi.






Dari selayang kami terus ke kajang. Dua buah keta berpecah keta yang aku di pandu oleh wawa, yang bestnya since mrr2 jam terus so kami hentam jer lebuh raya duke kot or aku pun xpasti tapi konsep hentam and optimistik, finally kami tiba di rumah ato' or firdaus around 4 o clock kot. Kat umah ato' plak, main course nasi dagang, ada mee hun sup and lontong.. sangat best. Kajol non stop duk puji mak ato'.



Dari situ kami stop jap untuk solat asar and maghrib kat masjid betul-betul depan penjara kajang. Lepas tu terus kami ke putrajaya, terjah umah eira syazira.. eh silap umah boy adik eira syazira. Kat situ kami lepak macam umah sendiri, lama plak tu sebab menunggu boy habis layan tetamu then kami ke agenda seterusnya. Lupa kat umah boy ni special sikit ada nasi air ayam bangkok ek? betul x nama tu? Besh giler!! so end up aku tambah dua kali..





Kol 11 bertolak dari putrajaya then terus ke ktv imbi, karaoke la disitu till 3 am in the morning. Bilik kecik itu berjaya memuatkan 15 orang yer. Siap ada yang menari lagi. Winner of the nyte izzat with lagu cakpong.


Next week still don't know

p/s: ada yang cuba bermain api.. will see
p/s: pic taken from blog diva divana


Saturday, 3 October 2009

Rumah Terbuka : Faruq

Semalam

Kolej Kediaman Al-Faruq,

Organize
Eidulfitri Celebration with all resident's.

sponsored by
Daya Bersih



Thanks to MRC's and Staff Daya Bersih, makcik-makcik cleaner yang bersusah payah
juga menyiapkan juadah raya pada hari semalam. Dengarnya makcik-makcik tu buat kuih dan juga mee kari.

Juadah semalam, nasi beriani and Sate. Also lemang memang tak dilupakan lah.

Okeyla one of my friend already update about this
so check his blog:

The Beauty in Ugly

Pic pun dia dah upload so leh tengok from his blog.

Kami ex-mrc tiba agak lewat sebab duk tunggu and sambil tu plak dari berbaju melayu sempoi terus pakai satu set lengkap with songket.

huhu memenuhi tuntutan presiden.
menyokongla usaha mereka, tak salah pun and enjoy!! :)

p/s: next open house?


Short time with Goodfellas

Perjalanan pulang ke KL dari Pasir Mas hanya mengambil masa 6 jam.. Jam 4.30pagi di Pasir Mas and kol 10.30 dah sampai Gombak. Sebetulnya bila bersama teman-teman ni aku rasa semua benda berlaku dengan pantas. Senang dengan mereka agaknya.. Bertolak awal pagi pada 27/09 untuk elakkan kesesakan. Alih-alih, xde kesesakan pun, just accident jer di sana sini..

Nazmie drive dari Pasir mas till Kuala Lipis, Dari Kuala Lipis till bentong Nazrie.. and dari situ ke KL, aku plak drive. Yeah me jadi driver kalau mula-mula start agak horror sikit, nak sesuaikan keadaan ngan keta tu dulu. Sampai jer kat gombak call aiman gtahu, and he will come untuk jumpa ngan nazmie since raya ritu mereka tak sempat jumpa.

End up we decide to go to One Utama, have our brunch at Nando's. Instead of men boling semua decide nak tengok movie. Rasanya dah lamer gak aku sendiri x menonton filem di panggung, so okey la. Memula nak tengok G-Force then nazmie dah tengok ritu time kat Penang, So we all tengok Perfect Gateway since Where Got Ghost full. Gilerlah aircond kat GSC baru lepas kena servis kot, sejuknya ya ampun!!

Then balik lepak kat my room dulu before we have dinner together. Nazmie dah mengantuk since he sleep only 2 hours before drive, so sampai jer kt bilik aku.. dia la yang cepat lena. While aiman and nazrie duk sembang. Kol 9 malam baru la kuar ke Mali's kat platinum walk danau kota. Nak introduce ngan diaorang nasi lemak best in town, compared to nasi lemak antarabangsa. So lepas penat jadi GPS, balik uia.. lepak jap before diaorang balik ke rumah masing-masing. Sian aiman kete dia calar kat rim, sebb nak elak selisih ngan keta lain. So stupid la that car, dah nampak xmuat datang lagi.

Aiman ke Sri Gombak, just 5 minute from my place. Nazmie and Nazrie ke Shah Alam.. Esok nya baru Nazrie pulang ke Batu Pahat. End of my holiday!! Afif jer yang xde dalam story ni since he's still in Kelantan, tunggu posting.. Susah tol nak cukup 5, kelakar gak bila aku ingat balik but that's a life semua orang ada kerja masing-masing.. Just take it and life with it. :D




Thursday, 1 October 2009

Aidilfitri : Konklusi

Uiks cerita raya pertama jer di publish then terus konklusi kan? Actually this year punya hari raya tak best since my dad's car rosak so during that period kalau nak jalan kena pinjam keta uncle.. How sad it is. Still bersyukur this hari raya i'm still can celebrate it with my family and my bestfriend!! still happy and enjoy!

Cuma kekadang tak sebebas di kampus la kan? Yup but ikhlas with family aku rasa sangat selamat, happy and xbanyak fikir sangat. Most of the time layan karenah dua adik aku tu, then tengok tv.

Coretan Memori:

# Malam menjelang raya still in KB with my goodfriend, since nazmie wuz not here so only 4 of us lepak-lepak..

# Ke Parkson di malam menjelang raya, sajer nak tengok ape yang ada kat parkson, the worst part is, kalau tengok parking parkson yang bahagian atas, ya Allah scary giler!! seb baik keta aman auto!! if not i dunt know what to do..

# I send sms to wish hari raya on raya eve.. Then satu number ni mungkin aku tersilap save sekali sampai kat bini orang and aku kena maki!! So stupid that husband aku sincerely minta maaf sebab aku xtahu itu bukan no my ex-skewlmate! tapi still maki aku!! ko ingat bini ko chantek?

# This year, perkara paling menyesal biler missed solat raya.. i was sleep at 4 o'clock sebab duk masak nasi himpit, sekali tak sedar.. puas nenek aku kejutkan!! pity her.

# Urgh aku leh terlupa nak snap pic with baju melayu! sengal gak macam ne leh lupa ni..

# Raya kedua gathering family as usual, atok-atok sedara and anak-anak semua datang!! meriah giler dah lamer tak jumpa.. miss them too.. gossip with shafinie for sure!

# Since maid kat umah dah kahwin so xde maid.. secara automatik aku and adik jadi maid kat umah, tukang wat air and etc.. Seb baik anak angkat moyang aku aka atok sedara aku beraya kat umah so she's so helpful!

# Raya kedua malam, aku, aiman, afif and nazri kuar beraya di McD Kb and men boling siap lepak kat kemaman kopitiam till 4am!! my dad keep calling me.. hehe xkena marah cuma bertanya aku dimana.. Sorry dad, only once a year all of us can gather like that!!

# Raya ketiga malamnya gathering family sekali lagi, BBQ memang every year ada... entah jadik tradisi.. this year tok ngah aku jadik hostess!! simple-simple jer cuma merapatkan ukhwah sesama keluarga.. best!!

# Seronok dengan keletah Arissa, dua pupu aku.. kecik tapi mulut becok!! she can sing love story from taylor swift very well


Senang kan cerita macam ni? Bukan malas nak panjangkan tetapi takotla terlupa plak nak wat part by part plus since xde kamera ni, blog pun dah jadi tak menarik! Sedey.. Cerita raya aku ni, gini jer la.

Dari pulang ke kampung till la aku balik ke uni semula, hidup aku sepanjang cuti di kelilingi oleh keluarga dan teman rapat. Bersyukur kerana walaupun aku rasa kekurangan di satu bahagian tetapi DIA beri aku bahagian yang lain. Tiada apa lagi aku minta, hanya mengharap keluarga dan kawan-kawan aku sehat selalu.. So cerita raya, open house semua tu? nantilah kalau ada yang jemput, insyaAllah aku pergi.


Gathering raya kedua..
hamik dinner di main hall kat umah tu..


my unty tgh makan!! mesti aku kena marah letak pic ni



me waiting for ayam.. next to me my atok sedara



xnampak my cousin, unty and my dad


Dalam umah budak-budak kecil, blah kiri pakcik sepupu aku dengan group bapa-bapa
kanan tu yang xnampak moyang aku.. gigih tunggu ayam and depan dia cucu dia la..
aku cicit dia :D



Namiey still xtahu kat bangunan mana ni..
Neway i just know about this building that nyte



p/s: tak merasa lagi lemang dan rendang!! macam mana tu?

p/s: maaf kalau yang mana aku tak reply ucapan raya semua tu.. mungkin termiss..