Monday, 12 October 2009

Movie Review : Papadom



Sabtu lepas sempat aku pergi menonton movie PAPADOM, haa movie ini telah dinobatkan sebagai filem terbaik pada Festival Filem Malaysia baru-baru ini. Belum pun ditayangkan tetapi telah menerima anugerah. Mesti mantap kan?



Pendapat peribadi Wan: Movie ni antara movie yang terbaik or paling baik dari movie-movie yang dikeluarkan oleh Afdhlin and yang ni paling aku suka seriously. Compare ngan yang lain jalan cerita agak merepek, kali ini cerita Afdhlin lebih jujur untuk bercerita tentang manusia yang bergelar bapa. Cuma cerita ini akan spoiled kan mood anda, i mean biler kita nak sedey tetiba ada lawak so xjadi sedey. Semua pelakon pun superb, especially Nur Khairiah, i like her since drama aper ntah sebab bagilah apa watak kat dia, dia hentam secukupnya. Awal-awal movie macam ada part yang sedikit cacat, tapi okey la. Cuma paling aku rasa biler part hujung-hujung tu jer, bilamana liyana jasmay tahu siapa tukang kebun tu and baru sedar bahawa ayah dia selama ni sanggup berkorban just because of her.. Yup sukar jadi bapa tunggal tu, i can feel it from my dad experience jadi bapa tunggal besarkan kami yang banyak karenah.



Went to GSC mid valley with Aiman, Nina and Zul, having our dinner at Rak Thai kot nama restaurant tu. Besh!! i ate manggo chicken chop with rice.. =)




p/s: love your family and hargai mereka selagi mereka hidup .. =)

4 comments:

Hezesuze said...

sana sini dok citer sal movie ni....ishh ni xbleh jdi ni...haruss akak terjah tgok movie ni nnti...ahaks!

||| PöJìé PööH ||| said...

nk tgok!!
masih lom bkesempatan lorr

Joey Mie said...

ada orang kata movie ini ending x best..setuju ke? follow my blog tq

WaN HaQQ said...

Kak Heze - Mmg ptt terjah akak

Pojie - Motif uols xsempat? sila terjah dgn kadar segera

Joey Mie - Erm i think so tapi sbb ending dia dah leh agak kot.