Thursday, 1 October 2009

Aidilfitri : Konklusi

Uiks cerita raya pertama jer di publish then terus konklusi kan? Actually this year punya hari raya tak best since my dad's car rosak so during that period kalau nak jalan kena pinjam keta uncle.. How sad it is. Still bersyukur this hari raya i'm still can celebrate it with my family and my bestfriend!! still happy and enjoy!

Cuma kekadang tak sebebas di kampus la kan? Yup but ikhlas with family aku rasa sangat selamat, happy and xbanyak fikir sangat. Most of the time layan karenah dua adik aku tu, then tengok tv.

Coretan Memori:

# Malam menjelang raya still in KB with my goodfriend, since nazmie wuz not here so only 4 of us lepak-lepak..

# Ke Parkson di malam menjelang raya, sajer nak tengok ape yang ada kat parkson, the worst part is, kalau tengok parking parkson yang bahagian atas, ya Allah scary giler!! seb baik keta aman auto!! if not i dunt know what to do..

# I send sms to wish hari raya on raya eve.. Then satu number ni mungkin aku tersilap save sekali sampai kat bini orang and aku kena maki!! So stupid that husband aku sincerely minta maaf sebab aku xtahu itu bukan no my ex-skewlmate! tapi still maki aku!! ko ingat bini ko chantek?

# This year, perkara paling menyesal biler missed solat raya.. i was sleep at 4 o'clock sebab duk masak nasi himpit, sekali tak sedar.. puas nenek aku kejutkan!! pity her.

# Urgh aku leh terlupa nak snap pic with baju melayu! sengal gak macam ne leh lupa ni..

# Raya kedua gathering family as usual, atok-atok sedara and anak-anak semua datang!! meriah giler dah lamer tak jumpa.. miss them too.. gossip with shafinie for sure!

# Since maid kat umah dah kahwin so xde maid.. secara automatik aku and adik jadi maid kat umah, tukang wat air and etc.. Seb baik anak angkat moyang aku aka atok sedara aku beraya kat umah so she's so helpful!

# Raya kedua malam, aku, aiman, afif and nazri kuar beraya di McD Kb and men boling siap lepak kat kemaman kopitiam till 4am!! my dad keep calling me.. hehe xkena marah cuma bertanya aku dimana.. Sorry dad, only once a year all of us can gather like that!!

# Raya ketiga malamnya gathering family sekali lagi, BBQ memang every year ada... entah jadik tradisi.. this year tok ngah aku jadik hostess!! simple-simple jer cuma merapatkan ukhwah sesama keluarga.. best!!

# Seronok dengan keletah Arissa, dua pupu aku.. kecik tapi mulut becok!! she can sing love story from taylor swift very well


Senang kan cerita macam ni? Bukan malas nak panjangkan tetapi takotla terlupa plak nak wat part by part plus since xde kamera ni, blog pun dah jadi tak menarik! Sedey.. Cerita raya aku ni, gini jer la.

Dari pulang ke kampung till la aku balik ke uni semula, hidup aku sepanjang cuti di kelilingi oleh keluarga dan teman rapat. Bersyukur kerana walaupun aku rasa kekurangan di satu bahagian tetapi DIA beri aku bahagian yang lain. Tiada apa lagi aku minta, hanya mengharap keluarga dan kawan-kawan aku sehat selalu.. So cerita raya, open house semua tu? nantilah kalau ada yang jemput, insyaAllah aku pergi.


Gathering raya kedua..
hamik dinner di main hall kat umah tu..


my unty tgh makan!! mesti aku kena marah letak pic ni



me waiting for ayam.. next to me my atok sedara



xnampak my cousin, unty and my dad


Dalam umah budak-budak kecil, blah kiri pakcik sepupu aku dengan group bapa-bapa
kanan tu yang xnampak moyang aku.. gigih tunggu ayam and depan dia cucu dia la..
aku cicit dia :D



Namiey still xtahu kat bangunan mana ni..
Neway i just know about this building that nyte



p/s: tak merasa lagi lemang dan rendang!! macam mana tu?

p/s: maaf kalau yang mana aku tak reply ucapan raya semua tu.. mungkin termiss..

3 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

best hokey citer raya kamoo...msg2 ada jer citer ry laen2... =D salah htr mesej kt bini orang tu yang paling kelakor...wawawawaw! =D

farish H said...

wahh yg pting de bbq hahaah

WaNz HaQQ said...

Anuar - Hehehe.. terslh msg tu mmg cuak. Laki dia cemburu tahap dewa kot. Then pas dua 3 kali minta maaf barulah dia caya tp still maki hamun wan..

Terawih Terakhir tu best!! still ingt kot.

Farish H - hehe itu tiap2 tahun ada.. aidiladha plak mungkin wat