Thursday, 30 December 2010

Penghujung tahun

Cepatnya setahun berlalu!!
Esok merupakan hari terakhir untuk tahun 2010, azam tahun ini semua dah direalisasikan ke? Kalau macam tu baguslah, tetapi macam aku, azam tahun 2010 masih belum dapat direalisasikan dan aku "foward" ke tahun 2011. Hehehe.

Honestly aku masih tiada mood untuk sambung berblogging ni,
setiap kali login jer, terus hilang idea aku nak taip apa dalam blog ni. Cuma aku harapkan semua teman-teman blogger aku sehat sejahtera serta terus meriah hidup kalian dalam dunia blogger ni, and aku appreciate setiap moment-moment yang kita lakukan untuk tahun 2010 ini.

Moga tahun 2011 beri aku kekuatan untuk terus bercerita!!
Have a great day!!

Tuesday, 7 December 2010

Salam Maal Hijrah!!

Cuti aku yang berbaki kurang dari seminggu lagi, kini dirasakan sedikit tenang, mana tidak nya keputusan exam semester lepas telah pun di keluarkan semalam. Walau apapun keputusan aku bersyukur pada-Nya kerana aku masih diberi peluang untuk memperbaiki kekurangan dan kesilapan. Sekarang pula aku cuba meneliti segala kesilapan yang dilakukan sehingga macam tu jadinya. Sebelum result keluar, cuti aku macam sedikit terganggu, ini kerana boleh dikatakan setiap hari aku memikirkan result yang bakal keluar. Macam-macam aku fikir, dari yang positif sehinggalah ke yang negatif. Yang banyaknya pastilah negatif. Menggigil sekejap~

Ada Hikmahnya~

Semalam, aku ke Ipoh menemani sahabat aku yang ada tugasan disana. Boleh dikatakan bercuti la jugak walaupun 1 day trip. Cuma next time nak gi lagi and this time aku make sure nak explore Perak tu. Nak ke obersea tak mampu lagi, so kita cuti dalam negara dulu. Hehehe~ Before balik ke KL singgah jap di Starbucks Ipoh Parade.. sedikit spoiled sebabnya barista kat cawangan tu sangat teruk!! senyum memang tak, so memang tak friendly la kan? wat coffee macam first timer so macam ne la diaorang belajar wat cofffeeeeeee ni.. Luckyly mood aku sedikit elok so aku senyum jer!! if not.. aku mengamuk disitu baru la dia tahu!! gggrrrrr

Itu cerita semalam.. hari ni permulaan Tahun Baru Islam!! so untuk semua muslimin dan muslimat.. Selamat Maal Hijrah buat semua!! Azam aku pula nak improve lagi diri dari pelbagai aspek!!

okeyla off dulu~


Saturday, 4 December 2010

perjalanan ku masih jauh

I am here already!!~ taman ilmu dan budi.. sentap 4 saat bila aku duk pasang cadar tadi, bila kawan aku tegur,

"bila la ko nak start keje duk asyik tukar cadar jer"

Ouh btw kalau tak faham maknanya bila la aku nak habis belajar since orang lain dah start kerja, well aku senyum jer la but inside, hanya Allah s.w.t tahu.

Sepanjang perjalanan tadi otak aku mengelamun jauh entah kemana-mana, honestly esok lusa result final exam hari tu akan release, so hati aku memang tak senang since few paper yang aku anggap crucial and hope for miracles to happen. I really hope for that, i am also have to get ready for anything..

till now hati aku masih tak senang..
hurm..

don't want to think about it to much la~
now menonton semua citer korea yang aku ada..
perlu cari citer sedey so that aku layan la citer sedeyh tu.. hehehe~
k la till aku merepek lagik~