Thursday, 26 February 2009

Di Suatu Sudut...

Di suatu sudut..
Satu jasad berdiri sepi
merenung kembali diri sendiri
agar yang kusut terlerai
dan yang serabut mula berseri

Jasad itu kekal dalam kelam
walaupun telah dihiburkan dengan keadaan
tiada belas kasihan atau simpati yang di cari
cuma keikhlasan yang sukar dimiliki.
Bukan cerewet mahupun memilih
kelemahan diri menggugatkan pemikiran ini

Diri sendiri sering bersalah
atas kelakuan yang sering berubah
bukan niat mahupun bukan kehendak
tetapi mengikut arus keadaan
yang semakin berselerak

Diri ini kekal keliru
dalam kawasan berbatu-bata
Sekarang tiba masa membuat pilihan
kekal berjaya ataupun kekal hina
kecut dan takut andai tidak berjaya
menggenggam senaskhah kejayaaan
yang menjadi tanda kesungguhan

Jasad itu terus merenung
merenung mencari sebuah kesudahan
menangis bukan lagi jalan penyelesaian
sekadar menjadi tempat untuk luahan
tanggungjawab tidak pernah dilupakan
cuma tiada peluang untuk membuktikannya

Untuk mereka bergelar penjaga
jasad itu sedar akan harapan dan impian kalian
cuma tahukah kalian, jasad itu terus berusaha
Untuk melunaskan impian, cuma rezeki masih belum ada
akibat salah diri sendiri yang sering leka
akan sebuah kehidupan yang sering alpa.

Jasad itu akan terus kekal disitu
sehingga tiba waktunya ia hilang dari pandangan
Janjinya pada semua untuk berubah menjadi yang terbaik
agar semua terus senang dan aman.
Andai yang dimohon tidak berjaya
hanya kenangan kekal diingatan..


-WaNz iMraN-

Wednesday, 25 February 2009

Minor Operation :(

Hey y'all. What i would like to share with all of you kali ni pasal gigi. Okeyla on last monday wan sekali lagi ke Jabatan Bedah Mulut, HKL. AWAS yer bukan sebab suka melaser orang yer tapi sebb kat gusi wan ada ketumbuhan kecil yang seeloknya dibuang. Sepatutnya at 8am dah kena ada kat sana tapi kol 9am barui sampai. So okey jer la.. Daftar and tunggu turn.


Orang dalam ni ramai jugak, macam-macam orang.. Nurse yang pregnant tu pun xde.. suka tengok dia comey gilerz. Hehehe. So around 10am baru my turn. So okey jer la. Biasanya xde bilik just compartment, tapi sebab kali ni specialistm so wat dalam bilik. Masuk jer wan dah tahu kat mana i should sit and Dr. Sharifah Tahirah pun dah ada kat situ. Dia explain la a lil bit and it's time to begin.


Okeyla before buat pape dia bius dulu. Time bius ni sakit giler sbb dia cucuk kat bahagian atas gusi, langit and etc.. So tahan jer la. After that dah tak rasa pape. Buatlah aper hang nak buat ngan gigi ku sebab memang dah xde rasa pape. So sekian jer la. huhuhu. I just can feel the pressure. Dia tolak gigi wan untuk korek buang ketumbuhan tu, macam sental kuali wey.. aiyo... xsakit sbb xrasa just tahu jer la. Bukak mata plak tengok dia duk pegang equipment aper ntah, tengok jap then tutp mata balik. Part last, dia jahit balik gusi yang telah di bukak tadi.. macam ne wan tahu sbb time tu wan dah duk tgk jer.. tgk la tangan dia duk tarik benang smua.. hehe menarikkan??


Yeah dia suh pantang jangan makan benda keras and etc. Muka wan skank blah kanan bengkak. Aiyoo macam kena sengat tebuan or etc la perumpamaan yang nak diberi. Huhu sakit tu xla tapi memang bengkak la. Xpelah janji sembuh and okey. Untuk kekawan kalau wan tak senyum tu maknanya i can't la yer.. InsyaAllah dua 3 hari lagi okeyla..


p/s: kalau bengkak lagi, gath 1/03/09 wan x attend yer :) sorry

Sunday, 22 February 2009

Garden Party ~ Taman Metropolitan

Garden Party


Venue : Taman Metropolitan, Kepong


Date: 21/02/2009


Theme : Green








Ellop to all of you my reader.. gitu macam banyak jer kan reader blog wan ni. Hehe Okeyla my weekend kali ni berjaya mengingatkan wan dengan few thing yang wan lakukan time kecik-kecik dahulu. Early in da morning i manage to get ready to meet my goodfellas nazrie and nazmie, nazrie in KL for a weekend so it is the time i want to meet him and nazmie also joned us.








We meet at starbucks KL sentral and heading to Time Square. Have lunch at Wendy's and duk lepak jer sambil update news about us. Then i get sms from boy, sentap sebb wan nak cancel join garden party ni. So after explain to both my goodfellas there, wan pun excuse la balik dulu, so xsempat pusing-pusing ngan nazrie and nazmie.









We have to gather at studio debat at 3pm but then fifi,boy and i reach there at 3.40pm, hehe sebabnya bertolak kol 4 petang so okey la kan? Kami ingat kami yang lambat, tapi ratu tetap ratu, dengan rekod tak pernah kalah, kajol become the last person arrived. :) hehehe Dengan alasan cupcake, telah kami duga. Hehehe..


Sampai jer terus cari port untuk kami makan and bersuka-ria.. Mereka yang terlibat.. Abg Daud, Abg Jep, Boy, Zaki, Fifi, Mazru, Ezuwan, Kajol, Meks, Pijat, Wawa, Za'ba, Reza, Zack, Yobi and To'Boq.. Makanan yang banyak giler.. Memang banyak lebih, sebb wan pun dah sgt kenyang..









Lepas kenyang, terus get ready untuk main ni. so before that cabut undi dulu.. kumpulan 1 all guys and dinamakan kumpulan pak ayam and group 2 plak mix dinamakan kumpulan mak itik. Hehe first game.. main aper ek?? lupa tapi kind of teka meneka la, xleh kuar suara hanya action sahaja. Kumpulan 2 menang untuk game ini.. so terimalah kenyataan kami. Hehe untuk game dua kami main game tuju kasut.








Game ni la macam kecik-kecik dulu, memang kejar mengejar and helah sana sini. Best giler.. pastu mazru and ezuwan plak wat sorakan diaorang. Sangat menceriakan suasana. Hehehe. End up dengan game tu jer and Pose untuk tangkap gambar.. Kiteorg bertolak balik kol6.30 petang.. tapi sekali jem teruk sebab ada accident so wan yang satu kete ngan zack,wawa,zaki and boy sampai uia kol 8.20malam.. so balik bilik mandi salin pakaian and lepak balik kat studio till 11.30pm..





Thanks to all of you especially kajol and the rest sebb ajak wan join.. Next time buat lagi then wan join lagik. Have fun and Dapat berlari sakan. Hehehe :)

Tag by Rizz

Copy and paste and put your own answers in. The purpose of this is to get to know your friends better and it's so much fun!Here are the rules - post this list on your profile (in Notes) replacing my answers with yours. (You can add the notes tab to your profile page!Tag 25 people to do the same thingIf I tagged YOU, it's because I want to know more about YOU!


1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
Entah *wink wink


2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
Last nyte.. :(


3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
Sangat-sangat.. i work hard on that since secondary school..


4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAL?
Nasi Putih + Ikan goreng + Kari..


5. DO YOU HAVE KIDS?
Someday


6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON, WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
Yezzaa


7. DO YOU USE SARCASM?
Once a while.. but then try to change it..


8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
Yes...


9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?.
erk.. i scared of height and so manything..but then like to try..


10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
honey stars


11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
yup.. sure.. because i will put it into the box.


12. WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
chocolate.. besh and yummy


13. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
muka "macam pernah jer nampak kat mana ek?" terus semak data.. hehe


14. RED OR PINK?
both i like.. depends.


15. WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
kesabaran.. boleh??


16. WHO DO YOU MISS THE MOST?
my family.. my goodfellas


17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
Yes please...


18. WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
blue jeans and white shoes


19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
Suatu hari nanti.. OST PGLM..


20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
Blue Green or Brown


21. FAVORITE SMELLS?
Depends.. i like all CK perfumes


22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?..
syahmi, my groupmate for presentation.. he might angry at me.. sebb x gi discussion.. :P


23. FAVORITE SPORTS TO WATCH
Gymnastic + Swimming + Synchronised Swim.


24. HAIR COLOR?
Black but then under sunlight it changes..hehe entah btol x.


25. EYE COLOR?
black


26. DO YOU WEAR CONTACTS?
No..


27. FAVORITE FOOD
Tomyam.. Pizza and etc. that's why i become like this :(


28. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
happy ending..


29. LAST MOVIE YOU WATCHED?
Geng Upin & Ipin - nice animated film.. comeylaaaa


30. WHAT COLOR OF SHIRT DO YOU LIKE TO WEAR?
i have a lot of black shirt in my wardrobe..


31. SUMMER OR WINTER?
summer.. i can cuci mata.. i wish!!


32. HUGS OR KISSES?
hugs first then kiss.. somebody already promise with me.. :D


33. MOST LIKELY TO RESPOND TO?
my handphone ..


34. LEAST LIKELY TO RESPOND?
entah depend on my mood


35. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?
Eclipse.. the third book of twilight trylogy..


36. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
i'm not using mouse pad


37. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?..
Everybody Loves Raymond.. geram giler tgk watak dalam siri ni..


38. FAVOURITE SOUND(S)?
pop and country.


39. ROLLING STONES OR BEATLES?
neither both.. yer ke?? i think.. entah


40. WHAT IS THE FARTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
Sabah..


41. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
hehehe i think..


42 WHERE WHERE WERE U BORN?
HUSM kelantan.. i'm a pure kelantanese..


43. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACKI
expect everyone to answer...


44. HOW DID YOU MEET YOUR SPOUSE/SIGNIFICANT OTHER?
erk..ntah

tag ni aku nk bg kat--->

- Sang Arjuna - sbb i memang tunggu jawapan u..

- Ryzal - Samer gak.. baik buat cepat-cepat

- Belladonna - walaupun bz.. i think she can do it

- Alex - Bro, u have to do it.. kalau x sentap :)

- Fegha - Suka atilah kan nak suh saper.. hehe

Friday, 20 February 2009

Bila Si scorpio mula bersuara .. :P

Ola.. Entah still xjawab lagi ni tag dari rizz
Dalam duk busy study and siapkan report.. wan sempatla usha jap blog somebody ni.. Plus tertarik ngan bacaan zodiak or we called as ramalan kot.. Yup as a muslim we can't believe it, but secara kebetulan sama jer macam perangai wan. So meh wan copy pape yg berkaitan ngan zodiak and bulan wan lahir.. Maybe you will know who am i. Boleh?? :)

Lahir 30 Ocotber 1986, So wan berzodiak Scorpio..



Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)

Orang nya: Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya.. nak bergayut di talifon berjam-jam pun takpe! janji dengan dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi perempuan nya dengan orang lain.

WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio…(jangan kata tak kasi warning)



Ramalan mengikut bulan plak gini


OKTOBER

* Suka berbual.
* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jln tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat


Erm yang pasal ramalan bulan tu 90% kebetulannya sama ngan perangai wan. Okeyla untuk mista rizz, i already done ur tagged tapi x published lagi. Hehehe :)


Wednesday, 18 February 2009

Hati yang Terusik ..

Salam.. Ape khabar? wan here entahla nak kata sihat, yes i am. Emotionally not. Too many things that bermain dalam fikiran wan. Bailah percaya atau tidak kegembiraan itu bersifat sementara, mahupun kesedihan. Semuanya saling berganti supaya hidup ini tidak dibuai dengan keselesaan yang juga bersifat sementara. Bermula dengan overnight yang happy, Old town white coffee tu macam milik kami, riuh rendah suara bergelak ketawa. I hope it will not be the last memory with them. Yup i hope semuanya kembali seperti biasa tanpa masaalah lagi, btol jangan disebabkan salah faham kecil, benda yang elok jadi rosak.. yang penting alhamdulillah benda tu dah settle cuma untuk kembali normal ianya agak sukar dan ambil masa, papepun jangan berputus-asa. Okey, insan yang terlibat.. kurang atau lebih diri kita dan kekwn kita terima, andai terasa kita luahkan, kerana kalau kita kawan yang baik, kita akan dengar apa sahaja supaya yang buruk dapat kita ubah, yang baik dapat kita kekalkan. Selalu wan ingatkan diri wan tentang ini.. Baiklah selesai disitu kisah ini..


It was a good news biler Geng Sayap mula membuka ruang untuk menerima blogger's lain join them, good to hear that. Sebb internet connection not so okey, wan just text cik anis to add me into the group. Why wan join them? sebabnya wan senang dan selesa.. dan selebihnya biarlah jadi rahsia wan. Thanks u olz.. Lepas ni dapatlah join gahtering korang, insyaAllah ada masa dan peluang.. semestinya tidak akan dilepaskan. :)


Minggu yang busy wan mampu katakan, mulanya mid term exam untuk subject kinetic in this week, tup tup time awal kelas tadi, Dr Irwandy inform that it will be postponed next week, on tuesday mornink during class. Tarik nafas panjang-panjang and feel release sebabnya hari khamis ni jugak ada 3rd discussion ngan Dr Faridah untuk presentation bagi course seminar 2, yup wan cuak sebabnya she's very detail and suka soal however dia baik sangat and feel comfortable bila discuss ngan dia. In my group, also have syahmi and faiz.. Yup kami dah kena siapkan slide untuk presentation jumaat depan and few small note untuk memorize what we are going to say in front of few lecturer and our colleague . Kind of public speaking, need to understand and know how the process and all of that stuff. So skank ni wan tengah baca journal yang dia bg and try to understand it word by word and line by line. Hehe..


Personal life wan biasa jer.. my bad habit lately adalah wan jarang nak reply msg.. sebab pertama xbayar lagik bil handphone sebb wan tak keluar plus nak disiplinkn diri ikut bajet monthly.. then memang xde mood la.. Time sesorang selalu teringat kat my goodfellas tapi nak text malas plak macam ne tu? I know afif busy ngan praktikal kat t'ganu, nazri with his FYP, nazmi?? entahla setiap kali call or msg bz tp.. no comment, aiman plak dah dapat kerja and me.. still study persuade my degree. Currently wan disiplinkn sgt diri ni supaya x boros and berjimat tapi still gagal lakukannya, tapi slow-slow la. Yang peliknya, my dad tanya ada duit x, biler cakap xda.. wan plak yang kena marah. Macam ne tu?? bukan marah tapi kena tegur.. Me compare to my sister, diaorang lagi superb bab berbelanja, tapi xpelah.. berdiam lagi baik.. cinta? bila la nak hadir.. always dreaming about that.. :(


till then bye.. Muahx

Sunday, 15 February 2009

Tahniah Nik Zulfadhli and Fatihah


Ellop.. Okeyla pada 27 January 2009, my cousin telah selamat diijab kabul di kelantan.. Majlis menyambut menantu pula pada 29 January 2009 di rumah pihak lelaki di Kuala Krai kelantan. Yup wan tidak dapat menghadirkan diri di majlis ini kerana time ni wan tak cuti, lagipun ikhlas tahu berita pasal my cousin nak kahwin ni dari other cousin jugak. Congratulation to my Uncle and Aunty sebab dah terima menantu sulung. Actually dalam keluarga belah mama wan, sepupu-sepupu yang sama umur dengan wan ada 4 org, termasuk wan 5 orang la kan. Fadhli yang first got married.. Waktu kecik dulu kami mmg rapat la jugak, tapi biler dah grown up ianya terpisah sedikit.









Majlis yang diadakan dengar cerita meriah, maklumlah keluarga kami besar, belah atok wan mmg rama sedara-mara and belah unty wan pun ramai sedara mara. Ruginyer wan tak dapat hadirkan diri. Yup as u can see, Our MB, Tuan Guru Nik Aziz pun sudi datang ke majlis itu. Dari kecil bila ada kenduri di rumah atok wan, Tn Guru mesti dijemput dan disini kita dapat lihat betapa merendah dirinya beliau.







Untuk
Nik Zulfadhli dan Fatihah
Tahniah
dan
Semoga berbahagia
hingga ke anak cucu..


I'm so sorry for not attend your wedding..

p/s: all of this picture taken from achutradeh.blogspot.com

Saturday, 14 February 2009

I've been tagged by Rizz

Okeyla first of all wan nak minta maaf kat Rizz sebabnya lambat sangat menjawab tagged dari Rizz ni. Alasannya my internet was not so okey. Hehehe.. Okeyla inilah hasilnya

MY IMMORTAL!!!! the Music Tag War
Put your i-Tunes, MP3, Mp4, Windows Media Player, etc. on shufle.
For each question, press the next button to get your answer
You must write down that song name no matter how silly it sounds
Tag 10 friends
Everyone tagged has to do the same thing.
Here we go! Mari kite mulakan?!


If some asked you, "Are you occay?", you say :
Dengar Ini Cerita – Anita Sarawak [pantang bertanya terus bercerita k.]

How would you describe yourself ":
Climbing The walls - Backstreetboys [bandboy yang aku sgt suka suatu ketika dahulu]

What do you like in a guy / girl :
Lovers & Liars – Matchbox 20 [motif I suka penipu???]

How do you feel today :
Hingga ke Akhir Nanti – Misha Omar [erm boleyla.. huhu]

What is you life purpose :
Rather be with you – Vanessa Hudgens [yer ke?? ]

What is you Motto? :
As long As you love me - Backstreetboys [yup lagu ni sgt suka]

What Do you Friend Think of You :
Aktifkan Dirimu – Hotlink Artist [superb.. sesuwai]

What do Your Parents Think Bout You :
Gerimis Mengundang - Slam [gerimis sesngt]

What Do you Think About Very Often :
High on you - hanson [OMG xpernah dengar lagu ni]

What is 2+2 :
Sepi sekuntum mawar merah – Ella [hurm]

What Do You Think of Your Bestfriend :
Hati Berbisik – Dato’ Siti Nuarhaliza [sesuwai ke lagu ni?? Entah la wey]

What is Your Life Story :
Pretty Boy – M2M [hehehe]

What Do You Want to be When You Grow Up :
Burnin’ Up – Jonas Brothers [camp rock sesngt]

What Do You Think When the Person You Like :
Aku Sebutir Pasir – Fauziah Latiff [like this song too]

What WIll You Dance At Your Wedding :
Swear it Again - Westlife.[dia nyanyi aku nari.. siapa dia?? Belum taw lagik]

What Will They Play at Your Funeral :
My Love – Celine Dion [wah rasa disayangi]

What is Your Hobby :
Dendang Remaja - Ogee [x mjawab soalan hahahahh]

What is Your Biggest Fear :
Di belakangmu - Peterpan [ speechless jap]

What is Your Biggest Secret :
Bukan aku tak cinta - Iklim [feeling]

What Do You Think Of Your Friends :
Pastikan - dato ct nurhaliza [erm bermakna]

What Will You Post This As? :
Tinting – Noraniza Idris [clusst]


Yang tersebut mesti menjawab tag ini :

~ Sesiapa pun leh jawab ni.. I tagged kepada sesiapa yang membacanya


Puteri Gunung Ledang The Musical

Puteri Gunung Ledang The Musical Season 3.. It was superb and fantastic.. Hard to explain in word, but then you can feel it when you watch it at istana budaya. Yeah!! Mari berkongsi cerita, untuk season 1 and 2, wan tak tengok PGLM ni sebabnya xtahu and xminat sangat teater. So lepas jer tengok P Ramlee Musical tu, wan memang terus fallin in love with teater.. So biler tahu PGLm akan di pentaskan, wan mula la mencari kawan and tiket. Call geng wey tapi no respon sebab masaalah teknikal kot. So try ajak aiman and awang, and they agree..







On wednesday last week, sepatutnya kami bertiga pergi tapi aiman xdapat join sebbnya dia baru dapat kerja and have training on that day. So only me and awang pergi tengok, itupun last minute dah aiman cancel, most of my friend plak ada kelas untuk replace aiman, so burn gitu jer la. Kami tengok tayangan petang which is start at 3pm. Yup ramai giler orang and full okey.



Yes wan excited giler nak tengok PGLM ni, so secara total memang puas hati till that nyte i mimpi tengok lagi PGLM tu.. hebat sangat penangan PGLM ni. Dari awal lagi dah kagum dengan prop, tarian and kostum mereka, jalan penceritaan best and susunan lagu mantap, semuanya smooth and suara mereka yang menyanyikan lagu pun best. I wish untuk tengok sekali lagi, uwaaa desperately need it. Start scene kat majapahit tu, asyik giler wan tengok tarian jawa tu, sbb menarikla.., prop bukit tu memang wan duk fikir, macam ne mereka buat and macam ne leh stand mcm tu, and macam-macam lagi.. 6 bongkah tu leh ubah-ubah untuk few scene.



Then, scene Tiara ilang kat tengah-tengah pentas tu, and how she make it.. itu jadi persoalan yang wan duk fikir, tarian sulu kot kalau x silap yang tiara tarikan pun memang lembut and sangat lawa k. Then scene depan istana, yang prop pagar turun dari atas pun memang lawa wey.. uwaaaa can't explain in word.. ni confirm.. kena tengok and feel sendiri..




Awang pun excited giler and sian kat aiman sebb x dapat tengok PGLM ni.. Rugi taw aiman... hehehe.. End tayangan around 6pm, so suppose malam tu wan kena pergi tengok konsert gamelan kat aswara tapi xgi then lepak jer ngan both of them.. Lepas amik aiman kat subang, we all terus ke midvalley untuk dinner and lepak-lepak kat starbucks the garden..


Sebuah pementasan yang hebat..
Congratulation to all Puteri Gunung Ledang Musical Season 3 crew..

What i have DONE??

Erm.. few days not online make me have no life.. boleh? I’m so sorry for not updating my blog for a few days because my internet connection was so suck and super duper bad. Seriously, I already called maxis about it, and guess what.. NOTHING happen.. I paid everymonth but then didn’t get the good service. Hurm..


Erm okeyla sebab dah lama tak update blog ni, so let me share my activity and few thing that I have already done with my friends. Erm since aiman ada kat kl, sangat susah yer nak lepak ngan orang busy sorang ni. Dia sangat busy ngan rumah tangganya selepas grad. Hehehe.. So entah macam ne, ajakan wan untuk lepak pada cuti thaipusam hari tu Berjaya... Tapi agak lewat dah dia dtg uia untuk amik wan pi lepak. Off course, kasman pun join sekali.. kalau dia xda, maknanya aiman pun x bergerak la.. have dinner at ikea and lepak kat kat the curve.. Best la jugak citer-citer ngan diaorang, feel release and happy to meet my buddies.


Selasa malam plak i’m going out to putrajaya with boy,fifi,mimi and bulbul to alamanda putrajaya.. Erm plan yang datang tiba-tiba, sebbnya nak gi amik charger sorang dak tu yang tertinggal kat rumah, and nak pergi kedai makan yang parents boy baru bukak dekat alamanda. Pergila ke food court rasa, nama kedainya Kelantan.. yup ada nasi dagang, nasi kerabu,nasi kukus and kuehnya lompat tikam.. should try k.


Then after makan, we all terus naik main boling, yup itulah game yang selalu kami main kalau kuar berlima. Besh wey.. walaupun I will not get highest position. Hehehe.. sambil nak tunggu main boling tu, kami masuk tempat main game and play few thing.. kind of interesting la lepak gitu. Hehehe.. sharp 12midnite.. we already arrived at iium.


Erm itulah few thing that I have done in a few days.. Next entry wan nak share pasal puteri gunung ledang musical plak wey.. best giler.. rugi saper x gi tengok.. Okey have fun..

Biler la internet nak okey..

Maxis sengal

Sunday, 8 February 2009

Happy Birthday "WaNz iMraN !!"



Hello


Yeah it's already 1 year i've been blogging..
It was really nice experience and good to share everything here..
Setiap hari i always check my blog
and other's as well.


There are so many thing that i would like to share with all of you
but let's keep as a secret first..
~ Have a good day ~

Monday, 2 February 2009

Weekend and Suprise

Hujung minggu kali ni penuh dengan aktiviti. Yup untuk pengunjung blog ni, wan minta maaf sebb tak update blog for a few days. Line internet yang sangat teruk plus comp wan wat hal. It was so sad but then wan penuh kan my aktiviti dengan benda lain. So bermula jumaat malam, wan lepak ngan fifi, mimi and bulbul kat starbucks cafe.. wan jarang lepak situ sebabnya orang akan selalu ramai and macam pelik kalau nak bergelak ketawa, biasalah kalau duk kat sini, nanti adalah ustaz ustazah yang datang tego.


Dari cafe tu, we all terus lepak kat tangga besar till 12mn, macam-macam benda wat selain mengumpat dan bercerita. Sempat pusing-pusing area campus lagi ngan motor. Merempitla ngan mereka semua. Hehe.


Sabtu..
Pagi-pagi lagi dah bangun bersiap, actually xdelah pagi sangat.. Hari ni wan akan ke um untuk tengok suku akhir and semi final debat astar. Kali ni boy yang ajak pergi sebb lepas tu dia nak ajak temankan dia gi shopping so ikot jer la, zaki pun join sekali. Sbb iium team kalah di semi so we all pun terus la gi midvalley jap, then pusing-pusing.. Lunch at pizza hut.


Around 4pm, we already at iium, rest and siapkan assignment and etc..


Ahad..
At 8am we have to gather kat convest hill untuk naik bas ke the mines. Yup hari ni wan join bowling tournament, anjuran kolej kediaman wan. Yup sangat excited nak main. Hehe. End up team wan hanya dapat 5th place out of 11 team for male. Down and our team just score 859.. Huhu sudey. Tapi xpe.. i have fun and enjoy.. Bertolak balik at 2pm..





Sempat tido jap, then kol 5 kuar lagi sebb fifi nak gi cari buku kat area jalan tar.. SO yang join kami mimi,zaki. Thanks to kroul sebb bagi pinjam keta. Otw gi sogo tu, i've got sms from boy gtaw dia nak gi derrick and team so leh la dia join we all sekali. Sambil tunggu tu, sempatla beli detergent semua and few thing..


Dekat nak kuar tu.. i met someone, x perasan dia ada kat situ till wan nak gi toilet. Tesrus wan jadik nervous giler then lost. Plus dunt know what to do. Yup now mungkin dah xde perasaan kat dia tapi kalau leh x pernah mintak jumpa macam tu. Then i just ignore jer sebb xtahu how to react plus i'm speechless. Plus dia pun xde plak nak tego ke or pape, well i think if E or A or Z yang dia nampak, sure dia akan tego. Let it be lah..


Kuar dari sogo terus ke OU ada orang shopping lagi and wan pun ada fallin in love ngan kemeja tu tapi tunggulah, i have another thing to buy. Sempat okey main bowling lagi kat OU before balik. Terus ke Mali's mamam nasi lemak, yup ramai sangat orang tapi okeyla.. leh gak cuci mata pape yang patut. Sampai iium kol 11.30 malam.. So siap-siap tido