Saturday, 14 February 2009

Puteri Gunung Ledang The Musical

Puteri Gunung Ledang The Musical Season 3.. It was superb and fantastic.. Hard to explain in word, but then you can feel it when you watch it at istana budaya. Yeah!! Mari berkongsi cerita, untuk season 1 and 2, wan tak tengok PGLM ni sebabnya xtahu and xminat sangat teater. So lepas jer tengok P Ramlee Musical tu, wan memang terus fallin in love with teater.. So biler tahu PGLm akan di pentaskan, wan mula la mencari kawan and tiket. Call geng wey tapi no respon sebab masaalah teknikal kot. So try ajak aiman and awang, and they agree..







On wednesday last week, sepatutnya kami bertiga pergi tapi aiman xdapat join sebbnya dia baru dapat kerja and have training on that day. So only me and awang pergi tengok, itupun last minute dah aiman cancel, most of my friend plak ada kelas untuk replace aiman, so burn gitu jer la. Kami tengok tayangan petang which is start at 3pm. Yup ramai giler orang and full okey.



Yes wan excited giler nak tengok PGLM ni, so secara total memang puas hati till that nyte i mimpi tengok lagi PGLM tu.. hebat sangat penangan PGLM ni. Dari awal lagi dah kagum dengan prop, tarian and kostum mereka, jalan penceritaan best and susunan lagu mantap, semuanya smooth and suara mereka yang menyanyikan lagu pun best. I wish untuk tengok sekali lagi, uwaaa desperately need it. Start scene kat majapahit tu, asyik giler wan tengok tarian jawa tu, sbb menarikla.., prop bukit tu memang wan duk fikir, macam ne mereka buat and macam ne leh stand mcm tu, and macam-macam lagi.. 6 bongkah tu leh ubah-ubah untuk few scene.



Then, scene Tiara ilang kat tengah-tengah pentas tu, and how she make it.. itu jadi persoalan yang wan duk fikir, tarian sulu kot kalau x silap yang tiara tarikan pun memang lembut and sangat lawa k. Then scene depan istana, yang prop pagar turun dari atas pun memang lawa wey.. uwaaaa can't explain in word.. ni confirm.. kena tengok and feel sendiri..




Awang pun excited giler and sian kat aiman sebb x dapat tengok PGLM ni.. Rugi taw aiman... hehehe.. End tayangan around 6pm, so suppose malam tu wan kena pergi tengok konsert gamelan kat aswara tapi xgi then lepak jer ngan both of them.. Lepas amik aiman kat subang, we all terus ke midvalley untuk dinner and lepak-lepak kat starbucks the garden..


Sebuah pementasan yang hebat..
Congratulation to all Puteri Gunung Ledang Musical Season 3 crew..

2 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

absolutely outstanding show!

Koishie said...

Suka dengan props gunung ledang, istana dan suasana kota melaka.. ermmm..