Wednesday, 25 February 2009

Minor Operation :(

Hey y'all. What i would like to share with all of you kali ni pasal gigi. Okeyla on last monday wan sekali lagi ke Jabatan Bedah Mulut, HKL. AWAS yer bukan sebab suka melaser orang yer tapi sebb kat gusi wan ada ketumbuhan kecil yang seeloknya dibuang. Sepatutnya at 8am dah kena ada kat sana tapi kol 9am barui sampai. So okey jer la.. Daftar and tunggu turn.


Orang dalam ni ramai jugak, macam-macam orang.. Nurse yang pregnant tu pun xde.. suka tengok dia comey gilerz. Hehehe. So around 10am baru my turn. So okey jer la. Biasanya xde bilik just compartment, tapi sebab kali ni specialistm so wat dalam bilik. Masuk jer wan dah tahu kat mana i should sit and Dr. Sharifah Tahirah pun dah ada kat situ. Dia explain la a lil bit and it's time to begin.


Okeyla before buat pape dia bius dulu. Time bius ni sakit giler sbb dia cucuk kat bahagian atas gusi, langit and etc.. So tahan jer la. After that dah tak rasa pape. Buatlah aper hang nak buat ngan gigi ku sebab memang dah xde rasa pape. So sekian jer la. huhuhu. I just can feel the pressure. Dia tolak gigi wan untuk korek buang ketumbuhan tu, macam sental kuali wey.. aiyo... xsakit sbb xrasa just tahu jer la. Bukak mata plak tengok dia duk pegang equipment aper ntah, tengok jap then tutp mata balik. Part last, dia jahit balik gusi yang telah di bukak tadi.. macam ne wan tahu sbb time tu wan dah duk tgk jer.. tgk la tangan dia duk tarik benang smua.. hehe menarikkan??


Yeah dia suh pantang jangan makan benda keras and etc. Muka wan skank blah kanan bengkak. Aiyoo macam kena sengat tebuan or etc la perumpamaan yang nak diberi. Huhu sakit tu xla tapi memang bengkak la. Xpelah janji sembuh and okey. Untuk kekawan kalau wan tak senyum tu maknanya i can't la yer.. InsyaAllah dua 3 hari lagi okeyla..


p/s: kalau bengkak lagi, gath 1/03/09 wan x attend yer :) sorry

3 comments:

Alex Madina said...

siannya awak, harap gigi dah ok.

||| PöJìé PööH ||| said...

xsuker jumpa doc gigi...

WaNz said...

Alex Medina,

hehe thanks dude
yup hopefully so..

Pojie,

hehehe
best pe cuci mata sakan k.
hiks