Monday, 31 May 2010

Convo's and Friends

Ouh
Congratulation


to
Nazmie
on His Convocation!!
well again no one of us attend his convo since he request for it
Neway i stole this picture from his facebook.


also thanks to
Faiez Buer for Karaokeing session.. singing till drop
and gossiping till sleep.. lols
Meet new people,
enjoy it.

End Of May!!~

Monday, 24 May 2010

Dia yang Bodoh!!~

Since kecil too many people will ask me why am i doing this and why am i doing that and ramai pula yang mengkritik atau menghukum apabila ianya berkaitan aku walaupun hakikat itulah diri aku. Korang sedih tak bila orang cakap kat anak diaorang macam ni

"wat perangai tu elok-elok nanti jadi macam sepupu kamu yang mcm ni and mcm tu"

It's okey bila perangai baik itu dijadikan contoh, Alhamdulillah. But when it comes to your natural attitude can you handle it? yer la bagi diri aku, i just be myself and still ada batas-batas perlakuan, itulah aku tapi ada yang tak menyukainya. Entahlah.. Aku membebel ni bila ada hantu kat ofis aku ni yang semacam tak puas hati dengan aku sebab aku tak settlekan kerja dia.

Ouh well aku memang super duper emo bilamana kerja yang aku dah settlekan siap wat filing lagi langsung tak dihargai walaupun dengan ucapan terima kasih, ni kata plak aku tak siapkan kerja dia. Who the hell are you? Bercakap cukup mantap, memang kalau berniaga kat pasar malam untung besar la mamat tua sorang ni. Entah lah kalau nak aku ceritakan attitude malaun sorang ni esok pun tak habis. Well i do lost my respect to him no matter what apa pun title pangkat dia. Plus ko bukan mentor mahupun superior yang patut aku contohi. Pi matilah ko!!~

Sorry if u guys have to read all those thing. I just can't keep it any longer..
Can't hold it anymore..
Just sad enough!!
=(

Tuesday, 18 May 2010

Geram

Geram tak bilamana kena tunggu seseorang untuk dua jam setengah? Hari ni hari kedua dah aku pegang kunci ofis and kunci kilang. So bila nak balik tadi baru pasan one of the manager tu tak balik lagi dan dia plak pinjam helmat staff lain. 3 of us wait for him from end office hour at 5.30pm till 7pm. Yes alasan dia gi jumpa client and so on, aku akan percaya alasan itu kalau aku baru masuk kerja kat situ. Ini dah sebulan lebih aku kat situ which is dah kenal each one of them. I do keep think positive before and this time no more. I do lost respect to him, no matter what who you are. Hari tu dalam panas tengahari suh aku gi cari bromide paper. Balik xde bukanlah nak mintak maaf ke atau tunjuk la sikit penghargaan tapi yang ado!!~ Busy memanjang tapi bila check file, dah beberapa bulan tiada pun sumbangan dia kat company. PROPA jer lebih!!~ So pasni i will no more help him!! Geram!!~ sorry if i'm doing practical pun let us be profesional and i will report this to higher management or board of director if i have too..


Ouh dalam geram tadi aku balik then time nak naik lift ada pasangan suami isteri with their baby. OMG tetiba aku jadi sayu and hilang geram. Waa that cute lil baby make me feel so release from stress.

Ouh list name visiting lecturer dah keluar
Bro Razif will visit me here. Who is he?

Monday, 17 May 2010

Kembara mencari Amani!!~

Amani!!~ comey. Ouh baru lepas tengok adamaya.. i love the beginning, not in the middle of the series and love the ending too. Okeyla dapat teka. Citernya bagi aku tipikal drama melayu tapi itu realitinya masyarakat kita.

Kawan aku bagi tahu attire dalam drama tu lawa-lawa, i admit it. Baju adam dari jeep, everlast and lacoste itu sangat-sangat aku suka. Demmit time ni jugak rasa nak shopping then i realise i'm student. Huk huk.

By the way dalam cerita ni bila tengok ending, aku dapat wat kesimpulan iaitu jangan kita terlampau mencintai manusia sehingga kita lupa akan pencipta. Cintailah DIA kerana DIA tahu apa yang terbaik untuk kita. Well cinta manusia sehingga gila? rugi..

Well i do like this drama.. okey aku ke kayangan untuk meneruskan khayalan aku.


p/s: sekejap dipinjamkan aku ketenangan.. kini kerisauan pula melanda.

Sunday, 16 May 2010

3 F's.. faith, family FRIENDS


Erm awal pagi tadi aku sempat bersembang dengan seorang kawan yang jauh di benua lain. Entah mengapa hari ini, aku tidak dapat menerima gurauan nya itu. Mungkin kerana perkara semalam masih aku ingati, perkara yang lepas masih lagi aku fikirkan. Demi tak mahu menyusahkan sahabat beberapa perkara sangat sensitif buat aku.

Telah aku titipkan kata-kata maaf kerana bagi aku tak perlu untuk bergaduh akan perkara kecil cukuplah masing-masing menyedari kesilapan yang wujud dan cuba untuk menjadi lebih baik. Bagi aku pula dalam persahabatan bergaduh kadangkala dapat mengeratkan lagi persahabatan tu sebab kita makin mengenali kawan kita. Tetapi jangan pula melampaui batasnya. Itu gila namanya.

Ya jiwa aku sensitif.. mudah terusik.. cepat tersentap.. suka memendam..
That's me.. =)

Cikgu itu Ibarat Lilin..

Bila bercerita tentang insan yang bergelar guru ni, terlalu banyak untuk diperkatakan, sangat panjang untuk aku senaraikan nama guru kelas aku bermula sejak dari tadika sehinggalah ke hari ini.

Umur 5 tahun aku dah dihantar ke Tadika Tengku Anis sehingga umur 6 tahun, then masuk umur 7 tahun aku dihantar ke Sekolah Kebangsaan Pasir Pekan sehingga umur 12 tahun. Selepas itu aku tambah lagi ilmu di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ibrahim Satu dari umur 13 hinggalah 17 tahun. Then ada rezeki sambung lagi belajar di Matrikulasi UIAM selama 2 tahun sebelum ke UIAM kampus gombak.

Kali ini aku tak mahu membebel pasal hari guru sebabnya dah 2 tahun aku bercerita pasal hari guru ni kali ketiga, apa kata aku ceritakan pasal sekolah menengah aku ni. Kalau korang tengok pic ni ada dua. Satu pic blur tu untuk majalah sekolah, aku grab dari facebook, sebab xsempat nak scan and satu lagi tu jamuan akhir tahun form 5 with cikgu kimia kiteorg. Cikgu Asiah, cikgu ni garang sangat tapi baik giler. Sebab beliau i love chemistry. Tapi xpandai jugak. Sedeyh!!~

If korang bijak bistari yang mana satu aku? Hehehe dalam pic blur disebelah ni? Ouh with cikgu kelas aku, Cikgu Noraini. Ouh i love her so much!! dia jugak paksa aku masuk debate with teacher jamilah, teacher roslina. Kena paksa okeyh!!~

Ouh, bagi aku aku hargai setiap seorang dari pengajar yang mengajar aku secara langsung atau tidak sebabnya tanpa mereka siapalah aku hari ini. Untuk bakal cikgu, jadilah cikgu yang baik untuk anak bangsa, didiklah dengan hati yang ikhlas demi anak bangsa kita sendiri.

Aku suka blog cikgu Jimi
Click his Name!!

Selamat Hari Guru buat Guru-Guru Malaysia!!~
Saya sayang cikgu saya!

Yeah free lunch for me!

it's sunday (sorry not on sunday but saturday) again~ dont know what to do seriously!!

at 10.30 am i think i got msg at ym, ask me to have lunch date with him
Ouh he is my blogger's friend ya, you know Zaffril?
So end up we met at Plaza Masalam, and have our lunch at Subway.
Yummy like it so much.. Steak and Cheese

Since i've not met him for a long time, we talk about a lot of thing..
his master's prog, career, life and many thing.
Alhamdulillah he's still alive after went through hard situation i think.
Ouh at 3pm i'm going home since he has to go back to his office.
well gigih bekerja kan? hehe

And since nothing to do at home i just fall asleep till 6.30pm
Ouh then as usual playing with my blackie..
luckily i have u blackie who always be with me..

Tonight I've got the answer or to be exact just to confirm about what my instinct said
Yeah.. people try to denied something with reason who is sometimes not relevant
and sometimes to hide the weakness with other peoples weaknesses.
I'm not that fragile by the way.. Motivate very well
Ouh good nyte!!

Friday, 14 May 2010

Thank's i do appreciate it Flyz

Uiks aku terharu hari ni.
Balik dari kerja tadi seperti biasa,
sebelum aku duk lepak dengan blackie..
Mesti kena wangi-wangi dulu.

Erm then setiap hari as usual aku akan check
if ada any update kat facebook, blog, myspace and email aku.
Haa i've got new visitor who leave his comment. thanks!!~
then time visit blog dia i found something kat blog scroll dia.
Ouh i found my face at other's people blog
then after check it..

It's true.. it's my face with link of my blog
the owner of that blog i know him with name flyz.
Thanks dude!!~ really appreciate it when u named my blog as one that
u wait for my update!! Yeah i'm smilling like i finish my internship now!!
hehehe. Seriously never imagine that ada juga orang stop by to my blog
and read it like you!! Hehe will update everyday or depends on my mood.
Currently my life was not so busy at all.

Okeyla..
got to go..
watching glee season 1 again.
waiting to watch season 2
Ouh i love glee!!

Thursday, 13 May 2010

It's thursday night!!~

It's thursday, most of the staff who already married will talk something about malam jumaat thing. Ouh what should i say when they start to joke around that matter? Shengal okeh. Ouh today i did not do any production job. Hehe early in the morning went to seksyen 17 to pick the document. Dammit they did not give me correct instruction so i have to wait there to confirm it with KB branch. Then from Shah Alam, i have to hurry up to Damansara Height to submit that document at menara MBSB. Ouh i hate the recptionist, not totally hate her but annoyed with her. Put all her make up staff like small mirror, lip gloss on the table and i like Helloo.. this is not small company dear wake up!! and please take care of your image too..

From there going back to Shah Alam,visit bank session, from Bank Islam to Maybank and last stop is at Eon Bank. Then going back to office settle few task that been given to me. After 30 minute, going out again to stationary shop, yeah i like this place, full of stationary stuff like mini mall to me. Therapy session.. LoL. then tesco then waiting for lunch. Ouh today we force my supervisor to belanja us, correction i am not forcing him but akak admin suh.. Hehehe Thanks bos!!

Going back to office and doing special task job, since this monday our company will organize talk in perak so that we need to prepare some file and pencil and pen, common stuff for seminar or talk. Get ready for 80 pax. Then that's all for today. That's what am i doing..


Tuesday, 11 May 2010

Cerita Budak Kecil

Semasa pulang dai kerja tadi, aku singgah jap kat gerai jual kuih seperti selalu. Tak ramai orang pun cuma ada akak yang sedang tunggu turn dia dan dua budak lelaki yang baru balik dari kelas agama kot. Budak ni memang kecik lagi, sekolah rendah dalam darjah 2 or 3. Ini ceritanya..

Budak A: Makcik keropok lekor 2 ringgit.. Makcik 2 ringgit eh

Makcik Penjual: Sabar, ikut giliran (sangat mak-mak yer)

Budak B: Haa tunggulah jap.. ikut giliran..

dah selesai budak A beli apa yang dia mau, selepas itu budak B pula datang..

Budak B: Hello.. Makcik nak keropok lekor singgit.

Makcik Penjual: Bagilah salam, mat saleh mana hello-hello ni?

Budak B: Assalamualaikum.. makcik keropok singgit.

Makcik Penjual: Haa macam tu lah, kan elok..

Pakcik Penjual tengok aku duk tersenyum lepas tu terus dia cakap "anak-anak zaman sekarang lain masa zaman pakcik"

Aku masih tersenyum sambil bawak motor.

Sembang Kosong

Cerita sedih dalam entry yang lalu?
Kita lupakan, maaf jika ianya buat yang membaca tidak menyukainya.
Sekadar luahan hati untuk ketika itu.
It's wet my pillow anyway.


Hurm
last weekend i did spend my time with my friends
Aiman and Zul, hang out at One Utama..
watching movie as usual after i reject to go to Bukit Cerakah
since few technical problem happened.
Plus can u imagine if penat-penat kayuh basikal tu
masuk dalam keta dah macam oven? oppsie..
hehehe


Ouh,
i'm ready to love someone not only as a friend but more than that
but who is that person?
i dont know because i'm still looking for the person
who will accept me the way i am.
Okey la i do merepek again.
Well this time i'm update my blog from office
hehehehe


Ouh before i forget
Happy Birthday to Nazrie!!
Good Luck in you Career..


Sunday, 9 May 2010

Happy Mother's Day

Bila tiba bulan Mei aku ada gembira dan aku ada juga sedihnya. Gembira sebab ramai juga kawan yang sambut birthday bulan Mei ni. Yang sedihnya sebab bulan ini, bulan perayaan Hari Ibu.

3o Oct aku dilahirkan ditunjukkan dunia kepada aku sehingga hari ini. Pernah aku tanya mama aku, "abg dulu dilahirkan macam ne?" mama jawab "aku ni dilahirkan melalui pembedahan sebabnya cara normal tak dapat, serviks tak buka or apa ntah. Dulu tak faham erti kesakitan pembedahan itu, sekarang luka di tangan pun terasa sakit inikan pula kesusahan seorang ibu melahirkan anaknya.

Dalam 2 3 minggu aku kat shah alam ni, aku sering teringat. Bau masakan mama sering menerpa hidung aku. Entah khayalan atau aku sememangnya terlalu merindui mama aku. Tengok anak kecil dengan hadiah untuk ibu mereka sememangnya buat aku iri hati kerana aku tak mampu lagi untuk beri hadiah pada hari ini mahupun perayaan lain.

Untuk bonda Allahyarhamah Hjh Nik Khuzaimah, dikau berikan aku peluang untuk hidup, beri aku kenangan untuk hargai, beri aku adik-adik untuk jadi teman, beri aku pengajaran sebagai bekalan, terlalu banyak dikau berikan sehingga diri ini tak mampu dan tak sempat nak membalasnya. Hanya doa yang aku kirimkan agar dirimu tenang disana. Pesanan mu tidak sekali dilupakan, tidak sekali diabaikan. InsyaAllah.

Happy Mother's Day to All Mom!!~

Saturday, 8 May 2010

Aiman's Birthday Dinner

Aiman's Birthday Dinner last night!! It's simple and one of memorable night i think. Aku dapat call pagi semalam and birthday boy ajak dinner with zul and his friends. So after office hour terus pecut balik rumah, rest jap. After maghrib terus tunggu cab ke station batu 3. This time i will not get into wrong coach again. Hehe.


Sampai jer kat angkasapuri, mereka dah ada kat situ so terus pecut ke damansara. We have our dinner at Wondermilk. Yup kedai cupcakes yang unik tu. Unik sebab simple and still lawa. By the way wondermilk ni terletak di area damansara uptown. So apa lagi korang pun leh try makan kat situ. We did order sandwiches , Say Cheese, BBQ Chicken Chicken Wings, Wedges and Mushroom.

Kami hanya berlima tapi cupcake ada 6. Siapa sorang lagik itu? Jadi persoalan yer. :P. Dari wondermilk kami melepak di the Curve, sekadar duduk dengar lagu sambil duk merepek with zul and others.

Since Mel and Nina kena balik awal so dari The Curve kami berpecah, we did plan to go to Dataran Merdeka tapi since tak dapat park keta kat tepi jalan kami just lalu jer la dataran merdeka and terus ke A&W petaling jaya just for supper. Terkejut tengok outlet yang ni. Sangat dull, restoran tu perlu direnovate and please baju ketua cukup punya baru dan lawa and baju staff macam dah 10 tahun pakai. I mean sangat lusuh and the design pun perlu ditukar. Tapi cawangan tu sangat klasik!!

Sampai umah kol 1 pagi.
Thanks to Aiman sebab bunjer kami semua.
Zul and I still waiting bila dapat makan kat Chili's ni. As promised next holiday ek? :P

Thursday, 6 May 2010

Baik or Jahat?

It's almost a month i am doing my internship here in Shah Alam. Everything going smoothly even sometimes i feel stress on something but still try to be optimistic.

Minggu ini sahaja aku dah ke bank hampir setiap hari sehinggakan supervisor aku duk fikir aku ni nak ponteng kerja or banyak main. Tetapi nampak ke time aku wat keje? plus I'M NOT PERMANENT WORKER!! walau penat aku cuba show that i might be the good product from my uni, at least!! Sv aku ni dia bagi kerja then dia hilang entah kemana-mana. Ouh this week he's been promoted to new post. Production Manager so dia macam lemas sikit dengan pangkatnya itu, so ala-ala gila kuasa 4 saat. Hari ni aku mogok, well yes sometimes aku ni mengarut di mulut tapi kerja jalan beb. So next time suh aku gi bank, aku akan listkan setiap saat dimana aku berada. Plus i'm new here in shah alam, tadi dari maybank shah alam aku leh tersesat till uitm. Jauh kot. Urgghh wasting my time.

Esok i'm going to bank again early in the morning..
will see what he will say to me.
"laser" is back!!

Ouh btw i did ask my friend to evaluate me. I mean since i know her, what she think about me. It's alright to ask you friend to evaluate you? Then she reply and said that haqq is laser.. certain people can handle it but she's not. She also said that i'm too "baik", and sometimes baik itu pun bukan semua orang leh terima..

Okey i keep questioned myself, baik sangat tu tak baik ke?
baik tu define macam mana? amik berat tu kira baik ek?
Sometimes tak rasa aku laser tapi aku faham tak semua orang can accept it. Tapi baik pun ada orang jugak orang tak terima. I'm only good to my friends. I just like to show to them, how i appreciate them and how i care about them, so that i can be a good friends.

~

Monday, 3 May 2010

Pink itu bukan Milik aku

Pengalaman itu mengajar kita kan?

Semalam hari yang memalukan aku tetapi end up hari yang menggembirakan aku. Nak tahu kenapa? Korang sedar tak sekarang KTM Komuter telah mewujudkan koc warna pink khas untuk wanita. Aku tahu kewujudan koc ini selepas baca status kawan aku kat mukabuku, tapi aku tak tahu macam mana rupa koc wanita ni.

Jadi ceritanya macam ni, dalam aku nak cepat nak train aku telepas pandang sticker warna pink khas untuk penumpang wanita itu. Sampai je train aku terus naik and siap cari sit untuk duduk lagik. Then after 5 second aku perasan something, kenapa dalam train ni semua wanita, then that koc sangat wangi. Mula aku perasan ada mata yang memandang okeyh, siap ada yang senyum sinis lagik. Aiyoo nak jer aku suruh train stop time tu jugak. Sampai next station cepat-cepat aku cabut kuar tukar koc, tapi yang peliknya ramai plak orang laki masuk koc tu. Papelah. Cuma carilah sticker yang lagi relevan kalau nak lekat kat pintu tu then sila letak information notice kat each station la!! Papepun aku dah try naik koc wanita, korang macam ne plak? LoLs


Semalam sempat lepak bersama teman-teman aku, tengok Iron Man 2. Best movie as before tapi perlu ke antagonis character mati macam tu jer? Sia-sia jer kerja dia duk create weapon tu semua. I met Kak Neem and Kak Syazana, both my senior from secondary school. They did hang out at Midvalley too. Time duk tengok citer tu, that indian boy sebelah aku sibuklah duk cakap phone. Aiyoo emo and sentap okey.. U paid double to watch that movie with translator skali okeh tapi yang ado aku nak faham. I'm not racist tapi mmg geram plak. End of my weekend..





Saturday, 1 May 2010

Cerita hari Semalam

It's weekend!! bangun awal pagi terus pose rajin kan, so aper lagik amik penyapu, sapu satu rumah. Since rumah ni bersepah and berhabuk. Siap menyapu, susun kerusi semua masuk dapur plak cuci semua pinggan and susun dalam almari. So atas sinki tu memang clean and clear.

Since memang lapar aku pun memang plan nak keluar ke plaza masalam, so merempit lah ke sana. Terus tuju ke kedai video kat situ tapi masih tutup. So aku breakfast dulu, tapi sangat-sangat lite.

Kedai dah bukak so aku sempat rembat 2 series. The Nanny season 1 and yang satu lagi rahsia. On the way balik singgah jap di warung tepi jalan yang jual nasi bungkus for lunch. Warung ni sempoi jer, jual pun nasi lemak atau nasi ayam goreng jer.Dah tapau makanan balik duk melepak kat umah je la. That's my life. Bosan pun layan kan jer la.


It's time for me to sleep..
will update more later..
Nyte.