Tuesday, 18 May 2010

Geram

Geram tak bilamana kena tunggu seseorang untuk dua jam setengah? Hari ni hari kedua dah aku pegang kunci ofis and kunci kilang. So bila nak balik tadi baru pasan one of the manager tu tak balik lagi dan dia plak pinjam helmat staff lain. 3 of us wait for him from end office hour at 5.30pm till 7pm. Yes alasan dia gi jumpa client and so on, aku akan percaya alasan itu kalau aku baru masuk kerja kat situ. Ini dah sebulan lebih aku kat situ which is dah kenal each one of them. I do keep think positive before and this time no more. I do lost respect to him, no matter what who you are. Hari tu dalam panas tengahari suh aku gi cari bromide paper. Balik xde bukanlah nak mintak maaf ke atau tunjuk la sikit penghargaan tapi yang ado!!~ Busy memanjang tapi bila check file, dah beberapa bulan tiada pun sumbangan dia kat company. PROPA jer lebih!!~ So pasni i will no more help him!! Geram!!~ sorry if i'm doing practical pun let us be profesional and i will report this to higher management or board of director if i have too..


Ouh dalam geram tadi aku balik then time nak naik lift ada pasangan suami isteri with their baby. OMG tetiba aku jadi sayu and hilang geram. Waa that cute lil baby make me feel so release from stress.

Ouh list name visiting lecturer dah keluar
Bro Razif will visit me here. Who is he?

3 comments:

@reltzsensei said...

btol2...ak pon xske tggu org lame2...kne lak dh janji ttbe lmbt cam sial..alasan nth pape...xpew2...sabo2...

alqil said...

haqq..itulah realiti keje sebenarnye...we have or should i say we must learn to adapt the environment...=) be +ve...inshaAllah everythings gonna be cool~

Afzainizam said...

” Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua”
~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

geram jangan kau geram... geram...geram.. geram bermacam ragam....