Sunday, 16 May 2010

Cikgu itu Ibarat Lilin..

Bila bercerita tentang insan yang bergelar guru ni, terlalu banyak untuk diperkatakan, sangat panjang untuk aku senaraikan nama guru kelas aku bermula sejak dari tadika sehinggalah ke hari ini.

Umur 5 tahun aku dah dihantar ke Tadika Tengku Anis sehingga umur 6 tahun, then masuk umur 7 tahun aku dihantar ke Sekolah Kebangsaan Pasir Pekan sehingga umur 12 tahun. Selepas itu aku tambah lagi ilmu di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ibrahim Satu dari umur 13 hinggalah 17 tahun. Then ada rezeki sambung lagi belajar di Matrikulasi UIAM selama 2 tahun sebelum ke UIAM kampus gombak.

Kali ini aku tak mahu membebel pasal hari guru sebabnya dah 2 tahun aku bercerita pasal hari guru ni kali ketiga, apa kata aku ceritakan pasal sekolah menengah aku ni. Kalau korang tengok pic ni ada dua. Satu pic blur tu untuk majalah sekolah, aku grab dari facebook, sebab xsempat nak scan and satu lagi tu jamuan akhir tahun form 5 with cikgu kimia kiteorg. Cikgu Asiah, cikgu ni garang sangat tapi baik giler. Sebab beliau i love chemistry. Tapi xpandai jugak. Sedeyh!!~

If korang bijak bistari yang mana satu aku? Hehehe dalam pic blur disebelah ni? Ouh with cikgu kelas aku, Cikgu Noraini. Ouh i love her so much!! dia jugak paksa aku masuk debate with teacher jamilah, teacher roslina. Kena paksa okeyh!!~

Ouh, bagi aku aku hargai setiap seorang dari pengajar yang mengajar aku secara langsung atau tidak sebabnya tanpa mereka siapalah aku hari ini. Untuk bakal cikgu, jadilah cikgu yang baik untuk anak bangsa, didiklah dengan hati yang ikhlas demi anak bangsa kita sendiri.

Aku suka blog cikgu Jimi
Click his Name!!

Selamat Hari Guru buat Guru-Guru Malaysia!!~
Saya sayang cikgu saya!

5 comments:

El-Zaffril said...

Bezanya kamu ketika sekolah... hahaha

WaN HaQQ said...

Zaff - beza size or what? bueekkss

@reltzsensei said...

bestkan klu igt blk mase kecik2 sekolah dlu...indah sgt..hak3..

flyz said...

sek.keb.pasir pekan? wow sgt dekat ngn umah aku...aku sek kat dalam tu..sek.keb pdg pohon tanjung.Samo2 owg kelate..

WaN HaQQ said...

Areltz - yup best time eva!!~

Flyz - really?? yup umah my atok tepi skpp tu jer.. after mym mom pass away then i move to umah atok blah ayah kat pasir mas..