Monday, 17 May 2010

Kembara mencari Amani!!~

Amani!!~ comey. Ouh baru lepas tengok adamaya.. i love the beginning, not in the middle of the series and love the ending too. Okeyla dapat teka. Citernya bagi aku tipikal drama melayu tapi itu realitinya masyarakat kita.

Kawan aku bagi tahu attire dalam drama tu lawa-lawa, i admit it. Baju adam dari jeep, everlast and lacoste itu sangat-sangat aku suka. Demmit time ni jugak rasa nak shopping then i realise i'm student. Huk huk.

By the way dalam cerita ni bila tengok ending, aku dapat wat kesimpulan iaitu jangan kita terlampau mencintai manusia sehingga kita lupa akan pencipta. Cintailah DIA kerana DIA tahu apa yang terbaik untuk kita. Well cinta manusia sehingga gila? rugi..

Well i do like this drama.. okey aku ke kayangan untuk meneruskan khayalan aku.


p/s: sekejap dipinjamkan aku ketenangan.. kini kerisauan pula melanda.

3 comments:

kaseh said...

wan..anem pon suka amani...sanggup tau every petang tggu..semata nak tgk amani yg comel lote tu hehe...citer dia actually tipikal tp sekali tgk ada cam kartun plak...lol..hehe

flyz said...

Sama rr beb..aku layan 3 episode je...yg last2 tuh,terus jatuh cinta.Walau layan 3 episode je,but dah leh agak flow dia can ana. But tringin sgt nak jd can ADAM...lelaki yg tabah...6 thn menanggung dugaan,tetap xpenah putus asa.

WaN HaQQ said...

Kaseh - kan.. suka sgt budak kecik mcm tu..

Flyz - hahaha jejom jadi mcm adam