Thursday, 30 October 2008

Happy Birthday to Me Myself and I


Hey!!~


Happy Birthday to Me,

Happy Birthday to Me,

Happy Birthday to WaNz,

Happy Birthday to Me..



Alhamdulillah. Hari ini 30 Oktober 2008, genap lah umur wanz 22 tahun. Perasaan wanz untuk ulangtahun kelahiran pada kali ini bercampur, gembira ada, sedih ada, terkilan ada, berdebar ada dan semuanya. Kenapa semua perasaan itu ada, ini kerana esoknya akan bermulalah peperiksaan akhir semester 1 sesi 2008/2009.. 22 tahun bukanlah angka yang begitu senang untuk di pikul.. kerana setiap tahun pertambahan angka itu menunjukkan kita perlu matang dan bijak dalam menangani semua perkara.. Disini wan rangkumkan a few part that I should say something on it:-


FAMILY

I’m a family man. I have a great DAD, and I love so much both my sisters, and Mum, You always be queen of my heart, without you all, I don’t know who am I today. Alhamdulillah keluarga sentiasa di belakang wan, jatuh bangun wan semua mereka lihat dan nampak, merekalah sumber kekuatan wan dan mereka juga sumber inspirasi wan. Wan harap keluarga wan gembira, biar hidup kita sederhana tetapi ikatan sesame ahli keluarga rapat. InsyaAllah..


HEALTH

Wan bukanlah perokok aktif, sebab wan perokok pasif. Tetapi sebolehnya wan jauhkan dari area orang isap rokok but then tak dapat nak elak, so far okey jer. Then yang paling penting wan kena jaga makan. Hehe my dad dah tegur, my unty, senang citer all of my family member and ada jugak kekwn yang tegur kan.. so aper lagi sahut cabaran.. LOL


FRIENDS

Kawan yang hadir dalam hidup wan sepanjang 22 tahun ni, sangat wan hargai. Walau siapapun kamu, bagaimanapun rupa kamu, wan terima kamu seadanya kerana kamu semualah jugak yang menjadikan hidup wan bermakna dan memberi erti tersendiri dari sudut positif mahupun negative, sesungguhnya tanpa kalian diri ini tidak gembira dan Special thanx untuk my goodfellas aman, afif, nazmie, nazrie kerana kamu semua terima wan seadanya dan cool jer. Muahx.. Jangan risau la wan akan kekal sebagaimana yang kamu kenali but certain part has to be change, to make me more confident and ready to face my future. Kepada kawan yang baru wan kenali, wan punyai banyak kelemahan dan wan minta maaf andai setiap perlakuan wan membuatkan kamu terasa atau kecil hati, ikhlas tidak ada niat untuk semua itu. InsyaAllah teguran kalian dapat mengubah wan.. : )


LOVE

Cinta? Erm susah nak cakap pasal ni, seryesly I dunt know what to say. Yes wan mengharapkan wan temui seseorang yang jujur dan ikhlas mahukan diri ini. Cinta itu indah andai ia bersulamkan kejujuran, keikhlasan dan kepercayaan.. percayalah. I’m a family man jadi wan pilih sesorang itu bukan lah untuk main-main, I always wish I meet somebody that appreciate me and susah senang sesame.. Hopefully one day wan akan temui dia. Siapa dia? Entah ikhlas I dunt know, till now. I’m still single and Available : ) ( ini bukan promosi SOGO okey, LOL)


Itulah sedikit ucapan wan and review perasaan wan tentang perkara di atas, wan mohon ampun dan maaf andai ada ayat di atas membuatkan kalian yang membaca tidak senang hati. Wan bukan lah penulis professional, hanya sekadar berkongsi perasaan dengan kalian, hidup ini untuk dikongsi supaya setiap pahit dan manis sebuah kehidupan dapat di rasai dan dapat diraikan bersama-sama. Thanks untuk Kalian .. Kepada yang wish birthday via sms, myspace, friendster, facebook, blog and call, wan hargai semua itu kerana meluangkan masa untuk meraikan hari yang terindah ini dengan wan. MUAHXXXX. In addition good luck to all of you yang akan menghadapi peperiksaan akhir semester 1 2008/2009. Doakan wan juga!!~ FYI, I have paper on 31/10; 5/11; 7/11; and 8/11..


p/s: entry ini telah disiapkan pada 25th October 2008


WaNz HaQQ SAYANG you ALL

Wish Me Luck Too..

Sunday, 26 October 2008

I'm so SORRY

Hey !!~


Erm ni emergency entry boleh ke?? Actually wan nak mintak maaf dengan one of my friend ni. Kenapa via blog bukan call or sms? Kerana wan dah sms and call but then tiada jawapan atau respon so i have to do via blog sebab dia pesan kalau nak lepaskan perasaan or wat so eva please via blog then here it is..


To You, wan minta maaf bebanyak andai kamu terasa with what i'm saying to you. Actually, x adil kalau hanya wan dipersalahkan, kerana salah faham itu timbul dari kamu sendiri, yes i'm not expecting aper yang kamu cakap betol but then you keep ask like that make me feel aper yang kamu cakap itu betol.. By the way wan just tahu perkara sebenar hari ni after i check a few blog of our friends. Erm semuanya terpulang plus i know you are having a hard time rite now but i know you can be positive enough. take care and all the best


Siapa dia, biarlah rahsia, aper yang dia cakap biarlah rahsia wan and dia.. erm kekadang wan pelik ngan sikap orang ni. Entahla sebagai kawan wan lakukan aper yang termampu, insyaAllah wan akan jadi teman dikala kawan wan susah ataupun senang.. Love you all, sambung study balik..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Separuh Hari Yang Besh

Hey !!~



Uwaaa ini bukan entry yang di janjikan.. Yeah wan ingt after previous entry, wan nak stop dulu then post jer la one entry yang dalam draft tu, but then really wanna share with you guys. Hehehe, my saturday was so blur, tired, and happy. I woke up at 11am i think after i slept at 5am, wah spend some time to study laa.. hehe rajin x??


Bangun jer pagi, seperti biasa on komp, sign in ym, check blog, friendster and myspace then termenung then still tgk all note yang berterabur atas meja.. huhu. Then eddy buzz kat ym boring katanya and ajak kuar, but then mencari keta sesaper yang sudi untuk dipinjam mahupun disewa.. yeah, after a few minute dia buzz lagi katanya ada org sewa keta half day equal to 40bucks so for me murah la kot, aper lagi on jer la.. He's plan nak kuar je tapi have no idea nak pi mana, dia gtaw my friend ubi nak itot, okey la leh join jer but then after a few second cancel plak, so that i call zaki and fiq tanya-tanya nak ikot x, so they all konfem.. actually bangun jer i terus call zaki, mana tahu dia nk kuar x ajak, harus wan sentap nanti.. hehe


Tanpa arah tujuan, mahupun halangan we all terus ke one utama kat bandar damansara, sampai jer situ blur lagik xtahu nak wat pe, after dah mcm penat ngan semua tidak capai kata sepakat we all have lunch at secret recipe.. wan mamam spaghetti meat balls and drink frosty lemon tea. yummy kenyang k. Lepas tu terus ke bowling, nak tengok wayang pun xde yang besh so main bowling 2 game.. after lepak few minute wan dapat sumber inspirasi, mati ler.. xdaklah gurau jer.. semua tu rahsia peribadi wan la k. No need to share here. 1st game zaki,zaidi and me dpt 126 then second game zaki lead 150, wan 119 kot then seterusnya mati ler x ingt yang penting wan bukan la reti sgt main bowling just for fun..


Kuar dari One utama, terus yakin nak gi klang, motifnya x diketahui, ikut sedap rasa dan hati jer, but then half way jalan macam dah xde motif sesngt kenapa nak pi we all patah balik then pusing shah alam jap, tengok-tengok uitm, then pusing-pusing before balik kl then terus ke pavilion, kat sini just window shopping. Yes i have a few thing nak beli tapi xde kat situ, mcm ne tu, redha dan pasarah jer la.. huhu kuar dari pavillion dah kat kol 10mlm then terus having our dinner kat kak mah tom yam di kampung baru then balik iium, kota larangan dari segala bentuk kemaksiatan, LOL.


Overall, kekadang bagus gak kuar tanpa arah tujuan ni, sebabnya memang besh sebab bawak kete sesedap rasa dan akibatnya wan lenguh kaki and tangan ni. Next time leh try lagik cuma kena plan la at least sbb nanti semua berterabur then x effective.. To all zaki,eddy and fiq, thanks to all and enjoy sesngt today before exam soon.. Like i have celebrate a big day in advanced.. erm nak tidoe dah nytez muahx..


p/s: pic semua kena tunggu eddy bagi.. sabar ek. xde pic menarik sgt pun sebb wan driver so xsempat nak snap pic bagai..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Friday, 24 October 2008

Open House and Photoshoot

Hey !!~

Olaa to all, yeah dalam kesibukan mengabdikan diri pada buku dan perkara sewaktu dengannya, wan masih menerima jemputan ke rumah terbuka, actually it will call as private open house macam ne tu?? Okeyla pada 23 Oct 2008, one of my friends organize ler open house ni kat rumah dia di bukit sentosa, Rawang. Motif open house ni dilakukan sempena hari raya dan juga rela dengan paksa macam ne tu? huhu just kidding. Okey la tuan rumah yang bernama amirul ini telah mengadakan open house secara simple but meriah dengan kehadiran kami semua. Lagipun we all semua sedang get ready nak exam bagai so kira okey la ni..


Duah buah keta bertolak dari campus menuju ke rawang, me, nik and bulus, naik keta ryzal.. Erm nak kata lama sangat dari iium tu xdela lama sangat cuma u ol akan jumpa town, pastu jalan besar, jalan kecik, bungalow then jalan sempit, hutan, barula sampai umah dia.. matiler konsep aku yang sentiasa jahat ini. Sampai jer di sambut oleh pak guard yang muka ketat, mungkin sedang memikirkan untuk sambutan deepavali nanti, xdapat cuti agaknya.. Anol yang sedia maklum di mana umah mirul terus jer pi.. so we all kete blakang terus jer la ikot.. Wah area umah mirul ni sunyi sangat.. besh okey.. i like this place.


Masuk jer makan, habiskan pape yang ada.. sepahkan pape yang patut then yang paling penting sapekah yang menumpahkan kuah soto di atas meja?? ishk ishk behave okey. LOL.. we all sampai dalam kol 3 lebih kot, lepas makan, sembang then terus ke acara photoshoot.. Sebab we all bawak model sekali so mmg kalau ada 101 shoot, 99 adalah muka orang itu.. wah jgn carut i k. hiks.. yang penting memang sonok.. Bertolak balik dah kol 6.30 ptg then tiba di iium around 7.45 malam, masuk bilik tido till 8.30.. sebab ngantok sgt dalam kete tu.. huhu


Then kol 9pm muslim, my groupmate datang nak discuss pasal final assignment yang kiteorg kena submit, edit here and there, konsep copy paste, then tadaaaa.. siap. I continue study lepas puas menganyam ketupat then kol 2.30pagi tetiba gumbe and acap baik hati sgt ajak wan kuar pusing-pusing sambil si gumbe nak belajar bawak kete.. Terus kuar till la ke suatu tempat yang dah lamer wan xpi (kenapa, sebb ada org tinggal kiter, yerla saper la kiter.. motif??) huhu. Eloo mana la ada org lepak sebb pi pun salah malam.. hohoho papepun hilang kerinduan nak lepak situ.. lol. Balik iium dah kol 6pagi, masuk bilik siapkan pape yang patut then tidoo.. Nytez


Itulah citer wan kali ini.. actually ini second last entry b4 final exam.. last entry before final exam dah siap cuma xleh publish lagi.. tunggu.. Actually welcome to ryzal and haneem in a world of blogging. Already link both of you, thanks to all my reader.. yang membaca then terus komen kat ym, saper kah itu?? hiks.. Erm currently my mood okey, study erm still worried coz final exam soon, just menunggu satu hari yang indah bagi wan.. Nak tahu rahsia, it will revealed in next entry. Okeyla thanks muahx.



Mirule a.k.a Tuan Rumah






We all yang memeriahkan suasana


Makan-makan



Lepas makan, tengok tv



Nick try setting camera.. actually pose jah



Kononya nak melompat, tetapi kerana kenyang pic melompat xjadik



Akhirnya...



Lot's of Love
~ WaNz ~

Wednesday, 22 October 2008

End of Semester 1 2008/2009

Hey!!~


Oyeah .. Sekadar Coretan untuk kenangan boleh? Semester 1 2008/2009 melabuhkan tirai pengajian pada hari ini dengan kelas gamelan menjadi kelas terakhir, sebelum ia bersambung di semester 2 2008/2009 pertengahan bulan disember nanti. Erm bermakna revision week juga akan bermula pada hari esok, so is not the time to play but to get ready to face the final exam soon..


Sebelum itu mari kita lihat pic ini, yang sempat wan snap :-



motif semua blur??



Pak Jamal, our trainer



Semua tunggu turn.. nervous beb





Wan Syazana, itu nama dia, pemain bonang yang akan lead kiteorg..




Hidayah, naper wat tangan macam tu ?? takut ke? hiks


Semua pic ni wan snap time kelas gamelan tadi. Actually hari ni last class untuk gamelan plus we all ada test teori and praktikal. Hurm actually part teori tu xdela susah sangat sebab boleh goreng jugak, plus note ada kat sebelah.. hiks. credit to razali sebab tolong wan tadik.. huhu. Then pak jamal kata kena main sesorang plak, dari 4 lagu, we all kena main 2 lagu tanpa lihat note.. so kena hafal la..


Part ni besh, actually wan x hafal sangat note lagu tu, sebabnya wan macam ingat irama dia, then biler pak jamal call my name suh main, wan ngan konfiden nya pilih lagu topeng and togok erm sebab both song ni macam senang sikit nak main. Tetapi kerana nervous plus jadik lost so aper lagi ingt-ingt lupa la, yang yakin terus jadik huru-hara, but alhamdulillah i manage to do it.. even ada sket macam lari, but just tunjuk muka konfiden then main.. So semua pic di atas adalah time wan dah habis test, cuma tengok turn org lain plak..


Overall, kelas skill ni best sebab semua yang ada datang dari kuliyyah yg berbeza so karakter pun berlainan, yang penting enjoy.. time awal sem masuk kelas ni xde kawan lagi just kenal a few name tapi sekadar kenal la.. pastu dah hujung sem baru semua nak get along so far okey la, it's remind me time secondary school.. besh.


Selain Pak Jamal, yang garang tapi dia baik then easy going.. Dr Raha, yang memang sempoi habis ngajar cell, Dr Maan Al-Khatib with his fluid mechanics, Dr El-Wathig yang baik hati with his biochemistry1, Sr. Fadhillah yang happening with her lab, Dr.Abdullah yang rajin with his environment engineering and last but not least Dr. Faiz Elfaki yang relax with his probability and numerical method.. Overall sorang jer lecturer dari M'sia the rest is International, papepun diaorang ni baik so skank terpulang pada aku nak wat result final exam ni meriah atau pun malap.


So with this entry also, from me myself and i, wah gitu.. hehe. Wan mohon ampun dan maaf andai sepanjang kelangsungan semester 1 2008/2009 ini ada yang terasa, kecik hati mahupun nak marah or pape dengan wan. Yer la biler wan bercakap akan jadik over, biler emo semua orang kena, biler senyum tidak semua orang suka jadi kesimpulannya, yang baik itu datangnya dari pencipta, yaang lemah itu datangnya dari saya. Salam ikhlas dari saya. Muahx.


Lot's of Love
~ WaNz ~

Tuesday, 21 October 2008

FOMCA 2008

Hey!!~


Eyo .. kembali online untuk a few second nak update cerita isnin lalu, takut nanti expired plak. Baiklah, setelah di ajak oleh syazwan dan zaki, aku pun bersetuju untuk pi sokong team UIAM di pentas akhir debat FOMCA 2008. Bertolak seawal 6.30pagi dari UIAM, dan tiba di MMU pada jam 9pagi. Dimana kerajaan telah memulakan perdebatan. Sebenarnya dalam kepala kami, debat dah habis, mungkin x sempat tengok. Tapi alhamdulillah sempat tengok lagi.


Sebagai pemerhati yang tahu serba sedikit pasal debat ni, aku yakin bahawa UIAM mampu menang, dan alhamdulillah team UIAM, yang diwakili oleh Syazwan,Husna,Kajol dan Boq menjuarai debat FOMCA 2008. Menang atau kalah adat pertandingan tetapi percayalah debat bukan sahaja pada kemenangan atau kekalahan tetapi bagaimana pertandingan debat ini dapat mengeratkan hubungan sesama insan. Seronok biler melihat mereka semua berkumpul dan tak sabar rasanya menjadi sebahagian committee royal debate 2008 nanti yang mana UIAM akan menjadi tuan rumah.


MMU, telah menjadi tuan rumah untuk debat fomca 2008, dan pada akhir pertandingan pihak penganjur telah mengadakan majlis sambutan hari raya, yer la kita masih dalam sambutan aidilfitri. Best gak then aper lagik, cepat dapatkan meja then melantak, cuma panas sedikit kawasan tu, aiyak bagi kipas maa.. Overall ni first time aku jejak kaki ke kawasan mmu, even sekejap tapi suasana dalam tu mendamaikan..


Sekalung tahniah untuk semua pihak .. (macam reporter plak ayat aku kat atas.. huhu) daaa

UPM vs IIUM



Saat sebelum di umumkan juara



Saat penyampaian hadiah..












Persekitaran MMU, just a few pic wan sempat snap..


dari kiri : Kak Akin,Anne,Nana,Kak Azie,Kak Kiah, Husna,Kajol,Syazwan,Boq,Izat,Zaki,Abg Syatir,Za'ba,Abg Amir(maaf kalau silap) and last but not least me..



Lot's of Love
~ WaNz ~

Monday, 20 October 2008

Once In A Blue Moon..

Hey!!~


Setelah Lama mendung dan hujan, langit kini mula menampakkan kecerahannya dibantu oleh sinar matahari. Begitulah kot perasaan wan. Alhamdulillah biler wujudnya masaalah with somebody that I care yang akhirnya timbul banyak salah faham dan after a long time for me, cerita itu di abadikan dan hubungan itu pulih.. Yer sangat terasa, gelak tawa, cerianya dia, happynya dia kini tiada lagi, bagai dipaksa kembalinya ia sekadar menunjukkan kami masih berkawan. Mesra?? Sudah hilang kerana mungkin akan mengakibatkan salah faham semula..


Jauh di sudut hati rasa bersalah dalam diri wan masih terasa, andai masa itu dapat diulang, ingin sekali wan tukar jalan ceritanya.. Tetapi itulah kehidupan.. dalam tempoh itu I just wake up dan itu menandakan hari siang untuk wan pergi kelas dan melakukan aktiviti seharian, but dalam tempoh ni sangat bagus untuk diet sebab xmakan sangat kot.. just once a day itu pun ntah pape yang wan makan.. handphone semua wan letak jauh-jauh sebab itulah punca segala salah faham akan tetapi handphone jugalah yang merapatkan jurang antara kami..


Aaargghh.. hari ini, wan mungkin senyum kembali.. senyum wan dalam ketakutan, takut kalau kejadian semalam bertandang kembali.. After gath raya ivec 08, otw to my hostel I keep thinking what should I do.. sambil tu tenang tengok keindahan malam disini. Sampai bilik i make a decision wan kena sms dia, yeah kalau berkawan tapi xnak mengalah letih la kan? So wan anta msg, x mengharapkan respon just kalau dia baca okeyla.. then dia reply my msg.. so okeylakan.. but mungkinkah keadaan akan kembali kepada sediakala.. cerita pape, share sumthing and etc.. I dunt know..


To you my friend thanks a lot. Yes I’m not an angel far away to be perfect. I know at that time my anger control everything till I can’t think rationally. Even the word I hate you is not truly the words that show my feeling at that time. You know how I feel then; I have many friends but u know why you are so special to me. Also thanks for give me a chance, I know I totally hurt you and your feeling. I think that’s all I can share with you and all the readers. I want you to smile again, happy again and everything hopefully remain the same even it is impossible I think. I still have hope for that..


Lot’s of Love

~ WaNz ~






Just for all my friend and special for you and my goodfellas

Sunday, 19 October 2008

Makan-Makan Raya ivec08'

Hey!!~


Jamuan raya lagik?? yes off course.. huhu raya kan sebulan.. Okeyla kali ni bukan open house sesiapa, tetapi lebih kepada perjumpaan semula then juga merayakan Aidilfitri.. Sempena Syawal kali ni, dan juga lebihan bajet yang banyak untuk our program last year ivec 08' our x-programe manager, ustaz hanif ( hiks ustaz, sbb dak alim ni) and assistantnya ustazah Suwaibah ( hiks ibu mithali, dr raha yang bagi) telah mengadakan jamuan raya yang sederhana tetapi meriah.. Wan tiba ke tempat kejadian around 8.20pm then tengok makcik2 semua duk potong lemang and sebagainya.. me as usual, tukang tengok then merapu kacau orang sana sini.. so ini antara makanan yang ada.. pelik sket sebb ustaz kiter combine with western food which is sangat kontra..







Lemang.. Pizza hut.. Mee Hun goreng.. Satay.. Nasi Himpit.. Kuah Kacang.. Biskut Raya then Spaghetti.. Huhu minum plak fresh orange kot. Huhu but biler wan dah jadik giler kuasa like wan plak wat open house so aper lagik, wan sempat makan sikit jer.. huhu just amik nama untuk makan jer.. lihatlah next picture



















Hurm semua konsep makan berselerak then suka hati.. Jamuan ni diadakan di satu corner dalam bangunan kuliyyah engineering. So macam santai jer.. Itu my pic with my aweks.. hiks mati wan kena bantai ngan bf zurin nanti.. she's my good assistant then time mintak sponsor tu paling best.. from one place to another place, lucnh in the car and etc.. thanks zurin coz u sempoi sangat.. hiks


Semua yang terlibat adalah student engineering gak, so salah silap pada program yang lepas harap dimaafkan semoga ikatan perkenalan ni kekal sepanjang hayat.. suka-duka semasa program tu adatlaa.. yang penting enjoy.. sedey jap.. lupa wan minta maaf gak to all coz wan sempat rempat satu pizza large but then otw to my room wan dah agihkan to ivec komiti gak so fair la kan.. hiks


erm wan wearing old baju melayu tu.. sudey.. naper x pakai yang paling latest, sebb yang latest terkoyak disebabkan iron.. itulah akibat kalau kepala asyik sedey then teringatkan somebody till semua kerja jadi haru-biru.. sedeynya baju melayu tu baru lagik..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Site Visit

Hey !!~


Site Visit.. Erm in short last Friday as promise from my lecturer.. kami in one group went to visit loji kumbahan under indah water at saujana permai or what note, di kajang.. Actually this site visit is not compulsory but if you have time and free, yes you can join. So that at 12pm we gather in front of kuliyyah enterance.. On the way to site visit tu, we all singgah kat masjid for Friday prayer.. Khutbah on that day is about sumpah, then me myself tersenyum biler dengar khutbah tu.. coz it’s something good for people to know what is true and what is not..















We all tiba di situ around 2.30, hujan plak.. so menanti hujan reda, so we all dengar briefing from central region officer of indah water and his assistant about that loji.. Then Hujan reda, so we all di bawa from one site to another site of water treatment, now barulah Nampak aper yang kiter belajar dalam class.. let’s see the picture..





End of this session around 4pm, langit pun dah gelap semula so aper lagik we all semua naik bas then it’s time for us untuk pulang.. Tiba di iium around 5.30pm then rest.. Tonite I Have gathering hari raya, see you later and just wait for the next entry..


Lot’s of Love

~ WaNz ~

Thursday, 16 October 2008

Jamuan Raya Dept.

Hey !!~


No more DRAMA.. hehe then wut else i can say rite? Alrite just forgot about that, but that drama not make me happy at all plus i just look down to myself then keep thinking about sad moment and my weaknesses.. Now it's time for me to look forward then keep moving to understand and learn what is life all about.


I'm so sorry for those who text me or call me.. lately i just not sign in at ym then i just put my hp inside my cupboard. Kenapa? because i want try to forget somebody, yes i admit i can't.. but at least ia dapat wat wan fikir benda lain jugak. Sedey still ada tapi reez tu dah tego wan asyik sedey jek.. so meh wan x sedey but x happy pun.. macam ne tuh?


Yeah petang tadi dalam hujan lebat berlangsungnya majlis jamuan raya department biotech engine.. thanx to my friends anol coz bg tumpang untuk ke tpt kejadian, kalau x ujan wan leh la gi ngan motor jer.. huhu, dept we all ni paling sikit lelaki kot, rasanya la or kalau ada pun semua alim-alim hiks matiler.. Okey majlis start around 5.30pm, semua duduk bersama mentor masing-masing.. my mentor is Assoc. Porf. Dr. Hamzah, origin Kg Baru, KL.. haaa dr. ni baik sangat and sempoi jer, i mean u can share anything xdela nak cakap pasal study jer, plus kalau nak citer pape tadi dia memang galakkan. ramai tadi mentee x datang, sangat faham kerana hari hujan.. dlm group tadi ada farahana,hanim,rissa,hanan,farid,saiful, then alamin sasan..


Beofre that wan mintak maaf, x sempat snap duk sembang and makan jer, plus tadi semua lect ada kan so tetiba jadik baik sket.. Makanan tadi ialah lemang, rendang ayam dan daging, nasi himpit kuah kacang, roti jala and kuah ayam, buah-buahan then puding ceramel, so wan lepas la terkilan xsempat mkn semua tu kat rumah raya ritu, pelik sgt biler fikir balik, aper wan wat till xsempat rasa semua tu.. hiks k la esok nak pergi site visit plak, dunt worry i will snap some picture..


Lot's of Love
~ WaNz ~

Wednesday, 15 October 2008

Hari-Hari yang Mendung

Hey !!~


Mendung nya petang tadi.. bila malam pulak ianya kelam.. Sekadar berkongsi cerita wan di saat ini.. Alhamdulillah hari ni semuanya damai Cuma perasaan ni bagai tidak dapat menahan dari membuat suatu perkara yang hanya sia-sia.. macam ne tu? Kelas hari ni plak x banyak just ada 3 kelas yang hanya masuk untuk wat revision di samping bertanya kan pada lecturer kalau ada pape problem.. pagi kelas environmental engineering, with Dr Mamun, he’s always excited in teaching, sem ni dia la yang ngajar tapi satu pun x ikut text book I mean dia main tarah jer aper dia ingt and nak ajar but Alhamdulillah faham.. then this weekend plak he’s already plan for us for site visit.. entah kemana nak gi visit wan pun xtahu ikut jer la..


Petang plak wan ada kelas with Dr. Raha, she’s teaching us cell and molecular biology.. hari ni wat final discussion and also this is the last class. She’s funny and kekadang rasa macam bersembang ngan kawan jer.. and baiknyer dia sebb banyak tol dia tolong kami.. yes for ur info kat iium ni, xde okey style nak gi kipas lect or wat so ever like that.. u get it when u study hard, but then if u study lite-lite jer means that u cari masalah.. pressure always ada biler hujung sem sebab u will know ur cam mark then fikir aper la soklan final nanti.. so study laa..


Kol 5 plak I have skill class, ni university requirement, nak tak nak u have take it and learn it. Rasanya pernah citer sebelum ni, Our trainer plak we call him Pak Jamal from Indonesia.. train us for gamelan.. Saper xtahu gamelan tu, it’s tradisional music equipment, simple to play but have certain technique that u understand and know.. Next week last class mean we have final test either we can handle it or not so pak jamal suh practice la elok-elok.. so aper lagi jumaat pagi ni with help from wan zaleha ( sorry kalau salah nama, I just call her boning sebb she’s play that equipment) kot, she’s try get the room for our practice.. thank babe..


On the way balik jalan kaki dalam gelap then rasa dingin angin sejuk sebb baru lepas hujan.. macam-macam wan fikir.. yup wan agree jugak biler orang cakap biler kiter sedih atau ada masaalah, cuba muhasabah diri then carik kesalahan diri sendiri then cuba perbaiki tanpa menunding jari pada orang lain.. thanks to one of my friend yang kt kelang, dia bebel kat wan sebab dia faham benar my perangai so even aper dia cakap tu pedas but then good for me to realize sumthing.. so perasaan wan skank biarkanlah aper yang berlaku, yes I can’t forget anyone of them but then siapalah wan untuk puaskan hati semua orang. Sesungguhnya minggu ni banyak tol dugaan, memang lemah habis nak fikir and face it, hanya harapan dan Doa pada-NYA yang jadik kekuatan wan..


p/s: yeah esok ada gathering raya our dept, then jumaat malam pun gath raya lagik, ahad plak open house.. so aper lagik wait for my next entry…


Lot’s of Love

~ WaNz ~

Tuesday, 14 October 2008

Exam Coming Soon

Hey!!~



Salam .. Cepatnya masa berlalu, skank dah tiba di penghujung sem 1 sesi 2008/2009 bermakna final exam dah x lama lagik.. huhu sudey nyer.. ikhlas sem ni rasa cepat sangat then banyak sangat cuti till xdapat concerntrate study (alasan sangat). Ahaks.. erm neway biler tulis entry ni 3 class already habis then lect dah bg masa untuk study.. Alhamdulillah.. so bermula dari saat entry ni di tulis wan dah mula revision.. so blog ni mungkin akan bersawang tapi mungkin ada 2 3 entry lagi before wan fully rest from berblogging.. jadual final exam dah kuar pun.. uwaaaa sem ni ada lagi satu hari 2 paper, dah ler both paper susah mesti wan jadik tertekan sesngt.. exam period start 28th October 2008 till 8th November.. tapi paper wan hanya pada tarikh ini :- 31st October 2008 ( 1 paper); 5th November 2008 ( 1 paper); 7th November 2008 ( 2 paper); 8th November 2008 ( 1 paper).. hurm by the way wish me luck and maafkan wan for anything, I mean salah silap ke, terkasar ke, or coz of my attitude ke.. maa yop!!~


Lepas exam I will start semester break for 1 month 1 week I think, inilah cuti paling lama since jadik student kat iium ni.. cuti lama disebabkan few kolej kediaman nak direnovatekan so yahoo we will get new furniture and so on. But then wan bukanlah dapat balik kampung sepanjang cuti tu.. Sebabnya I have to be responsible for baktisiswa and join jadik committee for royal debat inter-varsity 2008.. so most of the time wan ada kat sini jer la.. huhu


Till then keep in touch..


Lot’s of Love

~ WaNz ~

Monday, 13 October 2008

Weekend and Wish List

Hey !!~

Diary hidup ni, wan teruskan.. hiks. Last weekend after having a few problem and so on, wan pun plan la nak kuar tengok wayang and jalan sesorang kan.. Yeah I like it lepak kat suatu tempat yang boleh tengok karenah orang.. But then lain jadiknya, a nite before wan text adam bertanya khabar.. then I got a great news dia dah dapat kerja baru so thankful to God for the job. Yes he’s already facing a hard time in his life so as a friend wan support la, bagi semangat and so on.. Then wan dapat idea ajak dia tengok wayang, so aper lagik on jer la but dia ni x suka tengok citer yang mengarut, plus xde value.. so pening nak fikir citer aper.. so wan paksa dia temankan wan tengok citer Mamma Mia!!, at first dia xnak but mengalah jer laaa..


So on Saturday morning wan already at klcc around 10am, collect ticket then pergi breakfast kat dunkin donnut bawah Avenue K, actually wan nak tengok scenario gak, so scenario wan tengok sesorang pastu baru la tengok Mamma Mia with adam.. Senario kol 11.20 pagi, next movie around 2.10pm.. After breakfast terus ke TGV, erm citer Senario tu sangat membosankan, I mean lawaknya samer jer, xde la macam yang dulu-dulu, plus x macam filem.. drama jek. So rasanya ni la citer paling membazir wan tengok.. So kuar dari TGV, wan pi lepak kat Kinokuniya, memang tempat tu selalu wan jadikan tempat menunggu plus tengok magazine and few motivational books.. He’s not late at all kol 1.30 as promise dia sampai, chat jap then terus masuk cinema..

Yeah citer Mamma Mia tu superb gak for me, lagu yang dipilih semua best, pemandangan yang sangat cantik then I keep singing all the song macam ne tu? Adam dah marah tapi pakcik kat sebelah wan nyanyi lagik kuat so how?? So one of my wish list nak dapatkan Album soundtrack filem MammaMia.. hopefully I can get it soon.. Pas tengok Mamma Mia, we have lunch at Chilis KLCC, then bersembang jer discuss few issue and so on, kuar jek dari situ, Adam ajak lepak kat taman, but wan sajer nak jalan pi Pavillion, so berjalan la kami ke sana, beli Jco then pi jap kat Kedai celcom and home plus tengok gallery yang jual lukisan.. then singgah jap kat Tangs tengok promotion CKiN2U pop, waaa one of my wish list, I love green one sebab baunya smooth jek..

From Pavillion, we all balik ke KLCC and having dinner at Subways Avenue K, wan x makan pun, adam jer yang makan sebab wan still kenyang and donnut pun wan makan satu jek, the rest bagi adam la.. huhu he’s skinny so xpe makan banyak-banyak pun.. Wan baru perasan, handphone SonyEricsson yang latest and wan memang aim nak beli dah masuk pasaran.. W980i uwaaa there are so many thing yang wan nak beli so start from this month till October next year wan nak tengok dapat x beli semua tu.. Pas dinner situ, we all pun balik laa.. sampai kat kampus dah kol 11malam.. then tidoe..

SUNDAY!!~


Aiyak.. wake up at 10.30 am itupun sebab terperasan ada sms masuk, so balas then dah xleh tidoe.. bangun ngadap komp dulu then termenung sambil dengar lagu Way Back Into Love, yeah lepas tengok movie Music and Lyrics, wan fallin inlove with this song.. Then eddy ajak pi alpha angle katanya nak beli something, so untuk relaxkan otak yang kusut dan berserabut ni I get ready then 11.30 siap.. Alpha angle tu xjauh pun dari kampus wan so pastu we have dinner at Secret Recipe, semua ni idea athief.. macam ne tu? Dalam diam rupanya dia selalu makan kat Secret Recipe.. hiks


I have Macorone Prawn and Cheese.. yuck x suka langsung.. sebab so oily.. then drinks I have frosty lemon tea.. Eddy and Athief punya makanan wan lupa, hehe lepas makan balik la but otw nak kuar singgah jap kat pdi then athief shopping lagik.. hehe.. baru balik, sampai kampus around 3 pm kot then wan rest sambil otak duk fikir what should I do.. hurm end of my weekend.. So far so good it’s maybe my last weekend going out because, exam is coming soon so everything wan nak get ready and nak concerntrate on my final exam.. yes memangla otak sekarang tengah kusut semua but let it be la yang penting wan x nak gaduh ngan orang or bermasam muka..


To adam, eddy, athief thanks for make my weekend end happily..


Lot’s Of Love

~ WaNz ~

Sunday, 12 October 2008

Way Back Into Love

Hey!!~


Lagu Besh !!~





Lot's of Love
~ WaNz ~

Suatu Kisah..

Hey !!~


Cerita weekend ni?? Biar wan tangguhkan dahulu.. wan sekadar ingin meluahkan sesuatu yang terbeban di hati ni, bukan niat untuk merencana suatu misi negative, tetapi sekadar di kongsi dengan pembaca blog wan. Sesungguhnya memahami kenalan-kenalan wan bukan lah suatu perkara yang mudah bagi wan sendiri. Bile membuat baik, menjadi tanggapan yang berbeza bagi setiap individu.. Ikhlas my attitude biler kawan wan gtahu sakit or pape, wan akan jadik caring mungkin kerana sifat dan dibesarkan dalam menjaga hati ramai orang tetapi diri sendiri wan korbankan.. mungkin bila kita caring itu menjadi suatu yang tidak disukai, namun itulah wan, mungkin masa hadapan wan akan hilangkan sifat itu tetapi perlukah juga wan berubah hanya kerana orang tidak dapat terima my attitude yang memang suka amik berat pasal orang? Renungkanlah..


Biler seseorang yang berbadan besar, sukar baginya untuk merapati individu lain.. nature sebuah kehidupan.. Yeah before pi lepak sesame text bukan main tapi dah jumpa terus senyap kaedahnya.. itulah sebahagian dari pengalaman wan, sememangnya itu menyakitkan. Tapi tidaklah wan ni terus xnak lepak ngan kekawan baru, wan still jumpa and hang out ngan sesaper jer but cuma perasaan takut itu memang wujud la.. Jangan kata plak wan tak cuba untuk menguruskan badan semua.. wan dalam proses, bukannya ada doremon yang boleh tukar sesuatu dengan mudah.. hiks.. kalau gitu ramai la model kat mesia ni.. hehe


Wan pun manusia, yang serba kekurangan.. punca daripada ukuran badan tu membuatkan perasaan tu jadik pelik and I’m not happy.. I’m afraid happy yang wan terima tidak kekal berpanjangan.. kehilangan orang sekeliling juga membuatkan wan tiada mood dan terpaksa berpura-pura dengan diri sendiri yang I’m okey but in the other hand I’ m not. Wan terpaksa lawan kata hati wan sendiri, teringin buat sesuatu benda tetapi kerana perlu jaga juga maruah wan diamkan..


Langkah kita berbeza, diam kita bukanlah diam selamanya.. Sejujurnya kenyataan itu dah lama diterima mungkin kerana perlakuan pula di salah tafsirkan.. Wan hanya mampu melihat dari jauh, diam seribu bahasa bukan bermakna fikiran juga mati. Ayat-ayat seperti tidak perlu memahami orang lain kerana orang lain x faham kita memang boleh diterima, tetapi sebagai manusia kita harus juga faham kerana hidup kita saling berkait dan memerlukan antara satu sama lain dalam apa jua keadaan. Hilangnya diri ini untuk member ketenangan dan kebahagiaan pada orang lain kerana itulah harapnya.. wan akan terima cabaran that I can’t live without text u juga, wan akan buktikan..


Thank you ..

“Friends in Deed is Friend in Need”



Lot's of Love
~WanZ~

Friday, 10 October 2008

Movie Marathon

Hey !!~

How are you?? Still berhari raya? mestila kan? open house semua till la end of this month. Okeyla asyik duk cerita benda yang dah lepas lama aper kata skank kiter cerita benda yang berlaku dalam minggu ni.. Rasa malas lepas raya ni biasalah kan.. tapi gigihkan diri gak sebabnya exam is around the corner.. Awal minggu tu satu kelas jer ada tapi wan ponteng hiks then tidoe jer kat bilik sebabnya cuti raya bukan leh tidoe lama-lama mesti bangun kemas pape yang patut yer la mood raya.. tergelak gak fikir time nak balik raya semua muka happy tapi time nak balik semula ke bandar semua muka masam jer.. hiks.


Mood wan in this week memang terok giler. asyik nak marah orang jer then a few people jadik mangsa.. so sorry from me. Tapi in this week sedey giler.. biarlah wan xnak cerita pasal tu hopefully next week ianya kembali ceria dengan semangat baru, wan sempat tengok gak movie yang dah lama release kt panggung tapi x sempat nak gi tengok kat cinema so tunggu jer la kekwn download.. antaranya :





Filem the mummy ni yang paling wan suka.. yeah i love to watch dato' michelle yeoh.. proud gak tengok malaysian berlakon di samping nama-nama besar di hollywood itu.. Yang penting she's gorgeous..




Filem ni pun one of filem yang wan memang tunggu nak tengok.. i don't know why. Memang citer ni menghiburkan, the best part masa nenek gurl tu amik thunderbeat kalau x silap la but for sure benda tu one of the sex toys, but nenek tu jadikan kalung.. glow in dark ahaks..





I'm not single .. citer ni dah lamer release, kalau nak gi panggung memang tak berbaloi la kot so i just wait to watch at home, but sedeynyer raya ritu tak sempat wan nak tengok dari mula sampai habis.. dah hujung-hujung baru tau citer ni ada kat tv.. macam ne tu?? overall dalam citer ni farid kamil just pakai jacket adidas jer then semua jacket tu menarik then sunglasses dia time kat kubur tu stylo habis..





Get smart, nak tengok citer ni sebab anne hathway yang berlako, suka sangat tengok dia berlakon dalam filem devils wear prada kot.. she's gorgeous too.. overall citer ni best gak, instead tembak-menembak or kekerasan, sumtimes we have to understand other's people feeling and so on.. believe me k.


Overall ini citer in this week.. i also got a called from adam.. dia dapat kerja, alhamdulillah so nanti kite kuar celebrate on my bday la k. hiks kiter wat 2 in 1.. huhu okey la dat's all for this entry have a nice day..


Lot's of Love
~ WaNz ~









Riang Ria Raya Part - 5




Hey!!~


Raya Pertama..



My family.. tapi my dad xnak masuk gambo.. huhu mmg my dad x suka so aper leh wat

Selamat Hari Raya … yahoooo awal pagi dah bangun siap with baju melayu lengkap without sampin.. huhu sebabnya wan rasa x match ngan baju melayu so no need to wear la kan? Then wan terus pi masjid kat area rumah tu jer.. kiranya masjid besar daerah pasir mas la.. kol 8 dah ada kat masjid sebab 8.30 dah start solat sunat aidilfitri.. lepas solat wan terus balik rumah then salam ngan semua sedara mara yang ada.. then snap pic before wan terus pi ziarah my mum then pi umah atok blah mak, then umah my unty kat kota bharu, pastu barulaa balik lepak umah jer.. itulah rutin raya wan setiap tahun. Rasanya tahun ni meriah kat umah nenek wan tu, sebab semua berkumpul.. biler plak nak gather macam tu, xtahulaa.. moyang wan selalu cakap ini mungkin aidilfitri terakhir or something like that la.. but I will always hope dia dapat merasa gaji wan nanti.. tapi tahun nix de rending or lemang.. sudey..



clockwise : family ayah chik, then family unty, then me kecuali ayah xnak masuk dalam pic so with atok and nenek la then keluarga unty lagi..




dalam pic kat atas ni my grandparents ngan adik dia and husband; moyang i yang pakai jubah hitam tu, xsalin lagi pakai lawa

Petangnyer plak wan sempat pi umah nazrie, wan pi ngan aiman..hurm naik segan plak ramai tol orang kat umah dia, kalau pi hari lain xdapat mamam satay.. hahaha so itulah wan and aiman pi first day.. balik dari umah nazrie, anta aiman then balik umah rest.


Raya Kedua


Bangun dah kol 8.30 pagi.. huhu get ready pakai short jer then masuk dapur, maid wan balik kampung dis year so we all semua bergotong royong laa tapi cousin wan most of the time semua lepak kat bilik jer, geram plak aku ni.. so aper lagi mulut wan non stop bebel.. huhu, ramai sangat sedara-mara datang yang blah atok, but have fun la kan.. dapat jumpa setahun sekali, penant semua tu tak terasa sangat la… hari kedua ni wan x pi mana-mana sebab keluarga atok sedara akan datang berkumpul kat umah nenek.. so ramai sangat kat rumah tu macam kenduri dah.. huhu


Last minute punya prog, tetiba malam tu nak wat bbq.. selalu jadik yang ni.. memang always last minute program..beli ayam and ikan amik jerk at tempat kawan ayah wan ternak kat pulau besar nearby to pantai chaya bulan.. huhu yang ni wan x terlibat sebab penat la nak amik tahu pasal ikan-ikan ni.. huhuhu then orang duk bz bbq wan plak busy tengok siti nyanyi kat tv.. huhuhu kol 2 pagi baru diaorang semua pulang ke rumah masing-masing then wan pun baru leh tidoe.. huhuhu


Raya ketiga


Still sama macam semalam bangun jer dah kol 8.30 pagi, mandi then hari ni plannya nak pi beraya rumah kekawan.. tapi dari pagi petang baru wan leh pi itupun dah lepas asar, agak lewat la kot.. mula-mula pi beraya rumah aiman ngan nazrie and afif.. yeah, thanx aman sbb wat kuzi tu, kalau wat upon request dari aku, I really appreciate it, kalau x, itu rezeki aku la namanya.. hehe dari umah aiman terus pi rumah fina.. actually sentap fina x wat nasi ayam Bangkok and laksa siam…. Fina make it sajian utama kay next year kalau x sentap lagik.. huhuhu end raya ketiga dengan tetamu yang dtg pada malamnya then esok unty yang kat jb dah nak balik so malam ni we all x tidoe sngat laa.. then sesi cerita seram bersama unty yang paling penakut.. ummi namanya.. huhuhu til kol 2 pagi.


Raya Ke-Empat


Sedar biler duk dengar bunyi bising kat luar yang gtahu unty wan dah nak bertolak balik, so cepat-cepat bangun pi mandi semua then get ready la nak byebye…. Hiks pastu wan kena siapkan 5 bijik kek lagi untuk adik wan nak bawak ke maktab then few request.. penat lagi la wan hari ni.. rumah dah sunyi jap seban unty yang paling kecoh pun dah balik.. huhu sian dia stuck in jammed.. wan kat umah jer layan tetamu yang masih datang then malamnya hantar my second sister to institute perguruan kota bharu. Then balik tidoe.. esok nak balik tapi x kemas pape lagi.. huhu zzzz


Raya Ke-Lima


Erm beratnyer hati ni nak balik ke kampus, yerla macam kejap jer cuti raya kali ni even wan memang x dapat tengok satu-satu rancangan til habis.. huhu gitulah raya kali ni. Hari ni wan bangun x awal sangat.. dah kol 8 pagi, bangun jer basuh muka amik jacket and pakai short, terus drive pi tengok kedai nasi berlauk mana la yang bukak kan. Tapi tempat yang selalu wan beli x bukak, kata raya ketiga nak bukak, terus sentap jap.. balik umah mintak maid goreng ikan masin, and telur dadar.. makan with kicap.. huhu.

Pastu barulah busy cari pakaian and kemas mana yang patut, seryesly wan x sempat nak bawak biskut raya or kek cokelat yang wan wat. Terkilan plak tapi sebab barang dah bnyak so wan korbankan yang lain.. xpelaah.. bertolak dari umah pak sepupu tu kol 2.30 petang, sampai uia kol 12.30 malam kat kol 1.. sangat penat.. yang paling kelakar anak dia yang baru 5 tahun tanya mak dia, “mama orang ramai kat pam station ni, esok minyak naik lagi ke?” then aper lagi we all duk gelak.. nina u are so funny.. ica yang comey, milia yang cool.. k la itu jer cerita raya wan.. duit raya dapat ada laa.. rahsia.. hiks still cecah ratus. Wahaha..


Lot’s of Love


~WaNz~

Tuesday, 7 October 2008

Riang Ria Raya Part - 4

Hey!!~


Waaa hari ni dah last puasa.. sedeynyer.. sempat lagi ke nak puasa untuk tahun hadapan.. erm sebb last puasa so pagi tadi bangun la sahur.. mamam nasi goreng with ikan kering.. huhu best taw makan simple-simple macam ni.. then tidoe balik sedar kol 7.30 pagi nenek wan kejutkan sebab nak suh pi beli ayam untuk wat satay.. lepas settle semua tu wan pun siapkan bahan-bahan untuk wat kek cokelat.. ni macam menu wajib setiap kali raya since wan dah pandai wat kek cokelat sendiri.. wan kena buat 4 kek cokelat before hari raya so aper lagi buat jerlaa.. huhuhu


Baru jer siap 2 biji kek, unty wan panggil suh tolong potong daging ayam tadi sebb nak perap.. so aper lagi 8 kg ayam wan sesorang potong.. sedey pun ada gak.. yerla ramai-ramai dalam rumah wan jer yang kena panggil.. hurm nasibla badan janji wan dapat wat semua orang ceria dan gembira.. pas siap potong ayam semua tu, wan pun pi ler sambung wat dua biji kek lagi.. then so far so good semuanya siap dan Berjaya, bukak pose last day pun ala kadar jer sebb yer la esok dah raya so bukak pose tu cukup syart jer la.. huhu


Malam raya tu biler dengar takbir jer hati wan jadik sayu sedey jer.. teringat time kecik-kecik my mum will busy kat dapur buat biskut and so on.. dah lamer rupanya mama pergi tinggalkan kami.. sekejap jer masa berlalu kan.. skank wan dah dapat terima dan lalui nya ngan tabah Cuma kekdang terasa dipinggirkan yerla who am I rite?.. malam raya tu end up ngan sembang sepupu jer, macam-macam cerita yang ada, dah puas semua tu I play donkey card.. huhu yang penting wan menang.. sonok plak main game tu semua..


Esok raya .. bersambung lagik..


Lot’s of love

~WaNz~

Riang Ria Raya Part - 3



Hey!!~

Yezzaaa matiler rajin yang amat update blog then semuanya citer tertunggak.. hiks.. tapi baiklah, this is the last entry before raya.. so wan nak conclude aper yang telah berlaku before raya.. amacam okey x? Kembali kepada cerita utama.. okeyla tinggal lagi 1 hari nak raya, so hari ni 29 sept wan pi berbuka puasa ngan my goodfellas kat New Pacific Hotel KB, sebenarnya xtahu sangat nak cari tempat kat Kelantan, yerla dalam 2 3 hari lagi nak raya semua tempat dah penuh kot.. nasib baik wan dah call awal-awal booked tempat kat hotel ni.. buffet ramadhan RM50 la seorang..

Lepas solat asar, nazmie dtg amik wan kat umah, then aiman, afif and last nazrie, we all postponed kuar pas asar ni pun sebb nazri, dia sakit blakang so doctor advice suh rest and xleh berdiri lama-lama. So xpelah janji we all dapat kuar together and have fun. Naik jer kete, suara wan and afif jer bunyi sbb duk bertekak, actually it is always like this.. so macam have fun la kalau bising atas keta tu.. erm then terus ke kb tanpa tujuan so terus ke airport.. entah wan suka lepak sini, kalau sesorang drive xde idea selain pantai I will go to airport.. suka tengok kapal terbang turun naik.. huhu sesuatu sangat.. just ignore it.

Dah kol 6.30 petang we all sampai la kt hotel tu, park keter terus masuk hotel amik position, yes wan suka tempat yang diaorang bagi kat wan and friends sebab macam best then yang penting we all jer kat situ yang muda remaja, yang lain pakcik-pakcik, makcik-makcik and so on.. so diaorang mungkin fikir saper laa budak-budak ni kan.. abaikan.. yang penting wan dah usha nak amik aper.. dah nama buffet so makanan tu adalaaa banyak jugak.. nak compare ngan lagend hotel kl, xleh lawan la.. semua lauk yang ada kat buffet tu basically lauk-lauk tradisi orang Kelantan.. penuh satu meja we all susun makanan.. dari starter terus ke desert.. huhuhu.. thanks to abg waiter yang tolong kiteorg snap gambar tu, thanks jugak coz layan karenah kami berlima.. huhu



Fuyooo banyaknya makanan.. huhu ingat wan amik sikit jer.. ni semua kerja saper?? yang penting orang tu habiskan.. hiks




Wan snap this picture so that memang la wan xde dalam pic.. huhu

afif + aieman + nazmiey + nazrie





All of us before balik..

Thanx



Kuar jer dari hotel tu, we all pi ke Billion, ni salah satu tempat beli belah gak, tapi skank macam teruk giler dalam tu sangat bersepah dan sempit yang amat, yerla dah nak raya so macam-macam diaorg kuarkan untuk di jual.. nazmie nak cari sumthing kat situ, so we all ikut jer la.. wan plak bli cooking chocolate untuk wat kek esoknya.. Kuar dari situ, we all terus lepak kat kopitiam, jam baru kol 9.30 malam.. tadi baru pas buffet ni nak mamam lagi ayooo perut ku sangat penuh la.. semua pekena roti bakar kecuali wan and afif.. wan order apple juice jer.. huhu itu jer la yang larat nak minum.. kol 11 malam barulah we all kuar dari situ then balik umah.. ni la last time jumpa nazmie till raya.. xpe nanti kita jumpa kat kl jer la.. sampai umah wan kol 12 then semua kat umah duk bersembang lagi, jadik wan pun tumpang sekaki.. kol 2 pagi baru tidoe.. zzz


Bersambung….


Lot’s of Love

~WaNz~