Monday, 6 October 2008

Riang Ria Raya Part - 2

Hey !!~


Meh bercerita plak edisi – 2, tajuknya riang ria raya, tapi wan still nak story pasal aper yang berlaku di hujung bulan ramadhan.. Yang penting on 27 sept, yang wan paling ingat pagi tu siap-siap pi hospital tengok my cousin kat Hospital Sultanah Zainab KB then dari hospital, adik wan yang bongsu nak cari kasut so aper lagi terus heret unty wan pi KBMALL, ini jerla tempat yang fames skank kat kb ni, but okey la.. sebb kalau letak mall yang gempaq giler pun, wan jamin mall tu cepat bankrap.. hahaha.. dari vincci ke bonia, semua kasut xde yang berkenan, adik wan ni cerewet gak, tapi wan yang penat sebab turun naik tangga then ulang kedai yang sama 2 3 kali..


At last jumpa gak kasut yang dia berkenan, okeyla dia pun pasrah jer dapat kasut tu even muka Nampak sangat x puas hati.. huhu then dari KBMALL, terus balik umah then tidoe, yerla nak tunggu bukak pose ada lagi 3 jam so tido la 1 jam.. hiks kol 5 lebey nenek wan kejutkan suh pi bazaar ramadhan beli kueh untuk berbuka, aper la yang nak beli.. hurm pusing-punya pusing at last wan beli kueh onde-onde jer, tahu x macam mana kuehnya?? Then kat rumah jer ayah wan dah belikan banyak sangat kueh yang semuanya manis-manis.. macam jala emas, akok, buah tanjung and few thing yang wan xtahu nama kueh tu.. huhu… kat bazaar jugak wan terjumpa my goodfellas nazmie ngan adik dia.. sembang jap then teruskan perjalanan.. balik umah, wan wat kecoh jap kat dapur then lepak lagik menuggu untuk berbuka, sempat request ngan maid wan suh goreng telur dadar.. best woo telur dia goreng.. rangup okey..


Lepas settle semua bukak pose, wan mula susun plan untuk bukak pose ngan 4 orang my best friend.. erk sangat susah we all nak berkumpul plus this year I got a news that nazmie balik penang untuk raya kat sana, so lagiklaa macam kecewa sket, yerla ingt raya tahun ni dapat gather but xdapat, but then sebab nazmie nak balik penang on 30 sept so we choose 29 sept tarikh untuk lepak and jumpa.. so planner dia nazrie, driver nazmie, pengkritik afif, aiman plak like tolong nazrie, wan plak more to solve a problem yang exist matilaaa aku kan emo jek.. hehe maaf ek, so we make a decision to bukak pose kat new pacific hotel kb, walaupun pada awalnya afif bising katanya mahal and etc biasalah dia mmg pengkritik tetapi xde dia, x meriah jugak.. huhuhu.. so nyte end sambil duk sembang ngan family…


Bersambung..


Lot’s Love

~WaNz~

No comments: