Monday, 6 October 2008

Riang Ria Raya Part - 1

Hey !!~


Yeah time wan menulis ni, I already in iium.. penatnya then sangat tak suka cuti raya yang pendek.. huhu but at least wan still dapat celebrate with all my family, so that okey la tu.. erm wan ada few pengalaman nak diceritakan time cuti raya yang lepas.. sebab wan nak membebel agak panjang so let it be separate into few part so ini cerita edisi raya part – 1


Wan mula bercuti raya pada 25 sept 08, so malam tu, pi lepak umah atok sedara before naik bas kat kajang pagi 26 sept 08. Yeah wan sangat excited nak balik kampung then xde perkataan dapat wan ceritakan bagaimana excitednyer wan.. Lepas sahur, wan lelap for 30 minute then bangun get ready nak balik kampung, my hometown currently pasir mas, Kelantan. Balik kali ni ditemani my cousin yang baru jer belajar kat MPI bangi, so with her la atas bas.. ikhlas nak ngaku bas budaya yang wan naik sangat buruk, I just hope tiada kerosakan kat jalan nanti kalau x, menangis la wan.. bertolak dari kajang around 9am then tiba kat kota bharu around 5pm.. wan pun x layan sangat pemandangan sebb tidoe jer sepanjang perjalanan..


Masuk jer Bandar kota bharu dah hujan, tak lah lebat sangat just cukup lah untuk basahkan pape yang patut, call ayah wan ingatkan dia nak datang amik rupanya dia pi berjalan ke rantau panjang, so my uncle yang amik, dari kb terus ke pasir mas about 20minute kalau xsesak laa.. sampai jer rumah overall semua uncle and unty ada kecuali makcik yang dari Johor Bharu sebb dia sampai esoknya. Balik jer sembang2 jap then mula la pi tengok aper la lauk untuk berbuka.. actually before cuti wan harap sangat dapat rasa nasi kerabu yang moyang wan wat, best okey.. then rezeki kot, on that day kebetulan my moyang wat nasi kerabu, plus ada sambal sotong, daging bakar and so on yeah harusla table diet tu wan lupa terus just layan nafsu makan. Hehehe air plak ada 5 jenis sebab ikot citarasa masing-masing.. huhu sukanya dapat spend time ngan family macam ni okey..


Lepas bukak pose semua, solat maghrib then wan lepak jer, sah-sah la dah x pi terawih.. huhu sebab syok makan punya pasal, kalau kat kampus just dapat makan yang terhad then ikot budget, kat umah u dunt have to budget la..huhu walhal xpernah budget pun Cuma selera xde sangat (yer ke?? Badan maintain and kembang jer). Rutin family wan plak kol 10 ke atas tu we all will gather kat ruang tamu and bercerita or discuss la pape pun isu-isu semasa till la gossip hangat. Hahaha..


Wan dah penat.. nak tidoe, tapi my cousin yang baru standard 2 plak masuk hospital sbb appendiks, so esok pagi-pagi lagi nak operate, sian dak tu, dah la kurus jer.. wan plak tidoe jer la, esok baru pi hospital.. zzzzzz


Bersambung ….


Lot’s of Love

~WaNz~

No comments: