Wednesday, 22 October 2008

End of Semester 1 2008/2009

Hey!!~


Oyeah .. Sekadar Coretan untuk kenangan boleh? Semester 1 2008/2009 melabuhkan tirai pengajian pada hari ini dengan kelas gamelan menjadi kelas terakhir, sebelum ia bersambung di semester 2 2008/2009 pertengahan bulan disember nanti. Erm bermakna revision week juga akan bermula pada hari esok, so is not the time to play but to get ready to face the final exam soon..


Sebelum itu mari kita lihat pic ini, yang sempat wan snap :-



motif semua blur??



Pak Jamal, our trainer



Semua tunggu turn.. nervous beb





Wan Syazana, itu nama dia, pemain bonang yang akan lead kiteorg..




Hidayah, naper wat tangan macam tu ?? takut ke? hiks


Semua pic ni wan snap time kelas gamelan tadi. Actually hari ni last class untuk gamelan plus we all ada test teori and praktikal. Hurm actually part teori tu xdela susah sangat sebab boleh goreng jugak, plus note ada kat sebelah.. hiks. credit to razali sebab tolong wan tadik.. huhu. Then pak jamal kata kena main sesorang plak, dari 4 lagu, we all kena main 2 lagu tanpa lihat note.. so kena hafal la..


Part ni besh, actually wan x hafal sangat note lagu tu, sebabnya wan macam ingat irama dia, then biler pak jamal call my name suh main, wan ngan konfiden nya pilih lagu topeng and togok erm sebab both song ni macam senang sikit nak main. Tetapi kerana nervous plus jadik lost so aper lagi ingt-ingt lupa la, yang yakin terus jadik huru-hara, but alhamdulillah i manage to do it.. even ada sket macam lari, but just tunjuk muka konfiden then main.. So semua pic di atas adalah time wan dah habis test, cuma tengok turn org lain plak..


Overall, kelas skill ni best sebab semua yang ada datang dari kuliyyah yg berbeza so karakter pun berlainan, yang penting enjoy.. time awal sem masuk kelas ni xde kawan lagi just kenal a few name tapi sekadar kenal la.. pastu dah hujung sem baru semua nak get along so far okey la, it's remind me time secondary school.. besh.


Selain Pak Jamal, yang garang tapi dia baik then easy going.. Dr Raha, yang memang sempoi habis ngajar cell, Dr Maan Al-Khatib with his fluid mechanics, Dr El-Wathig yang baik hati with his biochemistry1, Sr. Fadhillah yang happening with her lab, Dr.Abdullah yang rajin with his environment engineering and last but not least Dr. Faiz Elfaki yang relax with his probability and numerical method.. Overall sorang jer lecturer dari M'sia the rest is International, papepun diaorang ni baik so skank terpulang pada aku nak wat result final exam ni meriah atau pun malap.


So with this entry also, from me myself and i, wah gitu.. hehe. Wan mohon ampun dan maaf andai sepanjang kelangsungan semester 1 2008/2009 ini ada yang terasa, kecik hati mahupun nak marah or pape dengan wan. Yer la biler wan bercakap akan jadik over, biler emo semua orang kena, biler senyum tidak semua orang suka jadi kesimpulannya, yang baik itu datangnya dari pencipta, yaang lemah itu datangnya dari saya. Salam ikhlas dari saya. Muahx.


Lot's of Love
~ WaNz ~

5 comments:

rizz said...

huhu best x gamelan:) cm nk try jeh..hehe

haneem said...

hahaha...best kan gamelan...cam sayang plak dh hbs for this sem..tol la...dah akhir2 sem br kita nk knal2 kan..ahhaha...tp seryes sronok klas gamelan nie =)

RyZ4L said...

haha. salam perkenalan pada haneem dan WAnz:p hahahaha.
Kaunseling lagi best la!!:(((( haha. neway..gud luck kepada kamu semua tok final..waaa..takot ok!!!

miss galaxy said...

gamelan....beshnya
rindu sgt nak main gamelan
dulu cik anis aktiv mase sem 1 jer dkt poly dulu

nnti leh kite gi show sama2 ek wan..
wah..verangan

WaNz iMraN said...

Hey !!~

Rizz : -
Gamelan tu besh sgt, mmgla mcm rumit sikit kalau first time, but then biler dh fhm you will enjoy..

Haneem : -
Yeah baru nak kamceng akhir-akhir sem ni but it's okey ada jer masa lagi untuk semua yang ada.. yang penting enjoy

Ryzal : -
Hey you, MOTIF ??
awas i carut nanti, LOL
neway crap book you too mmg kelas.
All the best to you too

Miss Galaxy : -
Wah cik anis diva gamelan rupanya
wan just beginner jer cik anis, but bolehnya kita bermain di satu pentas.. xpe kita sama2 verangan.. Hiks..