Tuesday, 7 October 2008

Riang Ria Raya Part - 3



Hey!!~

Yezzaaa matiler rajin yang amat update blog then semuanya citer tertunggak.. hiks.. tapi baiklah, this is the last entry before raya.. so wan nak conclude aper yang telah berlaku before raya.. amacam okey x? Kembali kepada cerita utama.. okeyla tinggal lagi 1 hari nak raya, so hari ni 29 sept wan pi berbuka puasa ngan my goodfellas kat New Pacific Hotel KB, sebenarnya xtahu sangat nak cari tempat kat Kelantan, yerla dalam 2 3 hari lagi nak raya semua tempat dah penuh kot.. nasib baik wan dah call awal-awal booked tempat kat hotel ni.. buffet ramadhan RM50 la seorang..

Lepas solat asar, nazmie dtg amik wan kat umah, then aiman, afif and last nazrie, we all postponed kuar pas asar ni pun sebb nazri, dia sakit blakang so doctor advice suh rest and xleh berdiri lama-lama. So xpelah janji we all dapat kuar together and have fun. Naik jer kete, suara wan and afif jer bunyi sbb duk bertekak, actually it is always like this.. so macam have fun la kalau bising atas keta tu.. erm then terus ke kb tanpa tujuan so terus ke airport.. entah wan suka lepak sini, kalau sesorang drive xde idea selain pantai I will go to airport.. suka tengok kapal terbang turun naik.. huhu sesuatu sangat.. just ignore it.

Dah kol 6.30 petang we all sampai la kt hotel tu, park keter terus masuk hotel amik position, yes wan suka tempat yang diaorang bagi kat wan and friends sebab macam best then yang penting we all jer kat situ yang muda remaja, yang lain pakcik-pakcik, makcik-makcik and so on.. so diaorang mungkin fikir saper laa budak-budak ni kan.. abaikan.. yang penting wan dah usha nak amik aper.. dah nama buffet so makanan tu adalaaa banyak jugak.. nak compare ngan lagend hotel kl, xleh lawan la.. semua lauk yang ada kat buffet tu basically lauk-lauk tradisi orang Kelantan.. penuh satu meja we all susun makanan.. dari starter terus ke desert.. huhuhu.. thanks to abg waiter yang tolong kiteorg snap gambar tu, thanks jugak coz layan karenah kami berlima.. huhu



Fuyooo banyaknya makanan.. huhu ingat wan amik sikit jer.. ni semua kerja saper?? yang penting orang tu habiskan.. hiks




Wan snap this picture so that memang la wan xde dalam pic.. huhu

afif + aieman + nazmiey + nazrie





All of us before balik..

Thanx



Kuar jer dari hotel tu, we all pi ke Billion, ni salah satu tempat beli belah gak, tapi skank macam teruk giler dalam tu sangat bersepah dan sempit yang amat, yerla dah nak raya so macam-macam diaorg kuarkan untuk di jual.. nazmie nak cari sumthing kat situ, so we all ikut jer la.. wan plak bli cooking chocolate untuk wat kek esoknya.. Kuar dari situ, we all terus lepak kat kopitiam, jam baru kol 9.30 malam.. tadi baru pas buffet ni nak mamam lagi ayooo perut ku sangat penuh la.. semua pekena roti bakar kecuali wan and afif.. wan order apple juice jer.. huhu itu jer la yang larat nak minum.. kol 11 malam barulah we all kuar dari situ then balik umah.. ni la last time jumpa nazmie till raya.. xpe nanti kita jumpa kat kl jer la.. sampai umah wan kol 12 then semua kat umah duk bersembang lagi, jadik wan pun tumpang sekaki.. kol 2 pagi baru tidoe.. zzz


Bersambung….


Lot’s of Love

~WaNz~

No comments: