Wednesday, 15 October 2008

Hari-Hari yang Mendung

Hey !!~


Mendung nya petang tadi.. bila malam pulak ianya kelam.. Sekadar berkongsi cerita wan di saat ini.. Alhamdulillah hari ni semuanya damai Cuma perasaan ni bagai tidak dapat menahan dari membuat suatu perkara yang hanya sia-sia.. macam ne tu? Kelas hari ni plak x banyak just ada 3 kelas yang hanya masuk untuk wat revision di samping bertanya kan pada lecturer kalau ada pape problem.. pagi kelas environmental engineering, with Dr Mamun, he’s always excited in teaching, sem ni dia la yang ngajar tapi satu pun x ikut text book I mean dia main tarah jer aper dia ingt and nak ajar but Alhamdulillah faham.. then this weekend plak he’s already plan for us for site visit.. entah kemana nak gi visit wan pun xtahu ikut jer la..


Petang plak wan ada kelas with Dr. Raha, she’s teaching us cell and molecular biology.. hari ni wat final discussion and also this is the last class. She’s funny and kekadang rasa macam bersembang ngan kawan jer.. and baiknyer dia sebb banyak tol dia tolong kami.. yes for ur info kat iium ni, xde okey style nak gi kipas lect or wat so ever like that.. u get it when u study hard, but then if u study lite-lite jer means that u cari masalah.. pressure always ada biler hujung sem sebab u will know ur cam mark then fikir aper la soklan final nanti.. so study laa..


Kol 5 plak I have skill class, ni university requirement, nak tak nak u have take it and learn it. Rasanya pernah citer sebelum ni, Our trainer plak we call him Pak Jamal from Indonesia.. train us for gamelan.. Saper xtahu gamelan tu, it’s tradisional music equipment, simple to play but have certain technique that u understand and know.. Next week last class mean we have final test either we can handle it or not so pak jamal suh practice la elok-elok.. so aper lagi jumaat pagi ni with help from wan zaleha ( sorry kalau salah nama, I just call her boning sebb she’s play that equipment) kot, she’s try get the room for our practice.. thank babe..


On the way balik jalan kaki dalam gelap then rasa dingin angin sejuk sebb baru lepas hujan.. macam-macam wan fikir.. yup wan agree jugak biler orang cakap biler kiter sedih atau ada masaalah, cuba muhasabah diri then carik kesalahan diri sendiri then cuba perbaiki tanpa menunding jari pada orang lain.. thanks to one of my friend yang kt kelang, dia bebel kat wan sebab dia faham benar my perangai so even aper dia cakap tu pedas but then good for me to realize sumthing.. so perasaan wan skank biarkanlah aper yang berlaku, yes I can’t forget anyone of them but then siapalah wan untuk puaskan hati semua orang. Sesungguhnya minggu ni banyak tol dugaan, memang lemah habis nak fikir and face it, hanya harapan dan Doa pada-NYA yang jadik kekuatan wan..


p/s: yeah esok ada gathering raya our dept, then jumaat malam pun gath raya lagik, ahad plak open house.. so aper lagik wait for my next entry…


Lot’s of Love

~ WaNz ~

2 comments:

Ir.rIZZ IrHAmy said...

haq ni asik cedey2 je ..toksah pikir cangat ngeeee:) smile alwyss

WaNz iMraN said...

Huhuhu.. ituela.. as i said rizz dis week memang down jer.. huhu yeah hopefully soon i will be okey k.. huhu