Tuesday, 7 October 2008

Riang Ria Raya Part - 4

Hey!!~


Waaa hari ni dah last puasa.. sedeynyer.. sempat lagi ke nak puasa untuk tahun hadapan.. erm sebb last puasa so pagi tadi bangun la sahur.. mamam nasi goreng with ikan kering.. huhu best taw makan simple-simple macam ni.. then tidoe balik sedar kol 7.30 pagi nenek wan kejutkan sebab nak suh pi beli ayam untuk wat satay.. lepas settle semua tu wan pun siapkan bahan-bahan untuk wat kek cokelat.. ni macam menu wajib setiap kali raya since wan dah pandai wat kek cokelat sendiri.. wan kena buat 4 kek cokelat before hari raya so aper lagi buat jerlaa.. huhuhu


Baru jer siap 2 biji kek, unty wan panggil suh tolong potong daging ayam tadi sebb nak perap.. so aper lagi 8 kg ayam wan sesorang potong.. sedey pun ada gak.. yerla ramai-ramai dalam rumah wan jer yang kena panggil.. hurm nasibla badan janji wan dapat wat semua orang ceria dan gembira.. pas siap potong ayam semua tu, wan pun pi ler sambung wat dua biji kek lagi.. then so far so good semuanya siap dan Berjaya, bukak pose last day pun ala kadar jer sebb yer la esok dah raya so bukak pose tu cukup syart jer la.. huhu


Malam raya tu biler dengar takbir jer hati wan jadik sayu sedey jer.. teringat time kecik-kecik my mum will busy kat dapur buat biskut and so on.. dah lamer rupanya mama pergi tinggalkan kami.. sekejap jer masa berlalu kan.. skank wan dah dapat terima dan lalui nya ngan tabah Cuma kekdang terasa dipinggirkan yerla who am I rite?.. malam raya tu end up ngan sembang sepupu jer, macam-macam cerita yang ada, dah puas semua tu I play donkey card.. huhu yang penting wan menang.. sonok plak main game tu semua..


Esok raya .. bersambung lagik..


Lot’s of love

~WaNz~

No comments: