Sunday, 27 June 2010

Minggu terakhir Intern!!~

Ouh i'm in a good mood today!!~ sorry for yesterday's entry. Sekadar apa yang terbuku dihati, kalau makin dipendam meletup ianya lagi susah betul tak? Maaf buat yang membaca andai ada tersalah kata dan sebagainya.

Hujung minggu aku kali ini, aku habiskan masa melekat di hadapan teman baik aku, apa lagi selain dari pc aku. Ulang the Nanny again and again, kalau zaki tengok sure dia perli aku tengok the Nanny season berapa dah?..

By the way 3 month of internship, tak semua pengalaman itu sedih. Banyak juga yang buat aku gembira dan tak dapat lupakan. Dalam buruk itu, ada juga yang baik dan sebaliknya. Ouh esok bermula minggu akhir internship aku. Nak kata sedih tak juga, nak kata happy tak juga. Yup aku suka dengan environment kawasan apartment ini, if this apartment belong to me, i bet it will be totally different and more beautiful than before. hehe..

Okeyh done with that~ i'm going to watch movie..
It's like reading story book before sleep.

Saturday, 26 June 2010

Sedih

11 minggu dah berlalu, minggu hadapan merupakan minggu terakhir aku di Shah Alam. Alhamdulillah 12 minggu disini buat aku kembali di dunia nyata berfikir tentang kitaran kehidupan yang bakal aku tempuhi kelak. Duduk dibawah satu bumbung dengan pelbagai ragam pekerja menjadikan aku lebih matang untuk berfikir soal kehidupan. Secara keseluruhan aku tidak memilih bila disuruh, jadi driver untuk bos pun aku tidak membantah hanya kerana pengalaman yang ingin aku miliki. Sejujurnya aku tidak gembira untuk berada disitu lebih lama atas alasan, kesemua disitu sememangnya talam 2 muka, faham-faham lah~ Yang ketua, asyik asyik menyebelahi anak buah yang hanya buat kerja bila nampak beliau, belakang beliau sibuk bermuka buku mahupun bermain game. Yang kaki kipas pula tetap dengan usaha mengipas sana sini, bila ditanya terkial-kial menjawab. Minggu terakhir buat aku gembira, sangat gembira sebabnya tidak lagi aku perlu menahan sakit hati dan bebanan perasaan. Kadang-kadang timbul perasaan kasihan akan pekerja bawahan yang tidak memiliki suara yang lantang untuk membela mereka.

Inilah kehidupan~ pilihla seawal usia, mana satu yang ingin anda jadi dewasa kelak. Bila berjaya jangan pula lupa orang bawah, beri mereka peluang untuk bersuara. Maaflah aku memang tidak mengamal semangat kenegerian~

Kecewa dengan nenek aku, semakin meningkat usia semakin pelik aku tengok beliau. Mungkin di mata beliau aku 3 beradik ini hanya menumpang. Buruk kami kekal kelihatan, baik kami dipandang tidak. Sebagai abg long, aku cuba mengamalkan nilai keterbukaan bila berbicara dengan adik-adik aku, supaya mereka punyai peluang untuk bercakap. Supaya aku dapat memahami mereka dan memenuhi kehendak mereka. Aku cuma nak merealisasikan impian arwah bonda, jaga adik-adik sebaik mungkin. Mohon perlindungan DIA untuk keluarga aku. Bukan bermakna aku benci atau tidak suka akan nenek aku, cuma aku berharap beliau sedar dan buka mata akan apa yang berlaku. Pilih kasih dah lama aku terasa, semenjak kecil lagi.. kata ayah sabar. Seburuk-buruk kami, kami masih hormat akan mereka.

Maaflah entry kali ini berunsur begini.. Luahan yang terpendam harus aku kongsi supaya tak meletup menyebabkan aku gagal berfikir. Jesteru untuk mengelak dari perkara tak diingini, aku kongsi dengan kalian ceritera hati aku.


p/s: i have my own right to speak!!

Monday, 21 June 2010

Pi Mai Pi Mai Tang Tu

Setiap orang dari kita mesti membesar dengan persekitaran yang berbeza dan mempunyai pelbagai kenangan. Kerana aku tiada sangat kerja kat ofis, aku rajin sangat muat turun sitkom "Pi Mai Pi Mai Tang Tu" yang mengingat aku kepada zaman kecil aku.

Kalau tak silap aku dulu kat tv3, sitkom ini ditayangkan pada hari ahad jam 9malam atau 10malam. Kebetulan kat tempat aku tinggal dulu, hari ahad ada pasar malam, jadi petang jer pi pasar malam, malam jer terus lepak depan tv dengan ayah, mama atok nenek, sepupu duk layan cerita ni. Gelak ramai-ramai, sangat best.

Sekarang aku duk tengok dan gelak sorang-sorang, dalam tawa aku terkenangkan saat kanak-kanak aku tu~ tersenyum aku sendirian sebab sitkom ni beri aku memori yang terindah, saat yang aku rindui.

p/s: mood lara~

Thursday, 17 June 2010

Tag is a Tag

Erm dah lama tak buat tag~
so kali ni nak buat tag plak yang diberi oleh Cik Alia
Let's begin..

1) Adakah anda rasa anda Hot?
Yeah i do feel hot ( ado aku kesah?, yakin sajorh)


2)Upload wallpaper pc/laptop yang digunakan sekarang..


3) Cerita pasal gambar ini..
Ouh inilah wall paper yang aku guna skank, i love it entah sbb abstrak or memang suka style macam ni. No folder yang tak penting. Cuma kemaskini desktop supaya tak berserabut.


4) Kali terakhir makan pizza..
Ouh kalau tak silap time dinner with cik azwani, yeah dia bunjer saya..


5) Lagu terakhir anda dengar..
Bila rasaku ini rasamu ~ khas untuk sidia..


6) Apa yang anda akan buat setelah selesai tag ini?
Erm mungkin tidoe~ sebab ngantuk


7)Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
-Wan
-Haqq
-Abe
-Along
-Imran


8) Tag 5 orang sahabat anda
-El Zaffril
-Flyz
- Anis
- Arelt Sensei
- ?

9) Siapa orang nombor 1 dengan anda?
-He's good friend of mine, walaupun selalu aku jadi bahan dia tapi i do appreciate him sebab selalu wat aku gelak. Ngok ngek!!~


10) Katakan sesuatu pada orang no 5.
Since no 5 xde orang macam mana aku nak say sumthing?


11) No 3 ada hubungan dengan siapa?
Ouh dah lamer tak bergossip dengan dia, tunggu yer nanti aku tanya dia


12) Bagaimana dengan nombor 2?
Kawan blogger~ =)


13) Kata-kata cinta pada orang nombor 4..
erm.. mmmm... hmmm


15) Berikan 5 fakta yang anda tahu mengenai orang yang anda tag
- Semuanya istimewa di mata saya
-Kami punyai rahsia tersendiri
-Inginkan kebahagiaan yang berkekalan sepanjang hayat
-Kami blogger
-Kami suka menulis dan tak kisah orang suka atau tidak~







Sunday, 13 June 2010

Hati ..

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini
Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti


Bila Rasaku Ini Rasamu
Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali
Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi


Aku Memang Terlanjur Mencintaimu


~Bila rasaku ini rasamu~


p/s: ... =(

Xtvt Hujung Minggu~

Weekdays in my hometown and now weekend in Shah Alam~ I'm going back to Qlate for works and lega juga dapat meet my moyang yang sakit tu. I did said before that i will update blog from there but then since i have no time so i just let it go.

On Friday as usual kena pergi kerja, seem someone tak puas hati with the allowance yang aku dapat~ hurm seriously if that becoming an issue i will return it back as long as dapat puaskan hati semua orang. Seem nazmie's last day in KL before he's going back to JB, so i did plan to watch movie and have dinner with him. Nina also call me and plan to watch movie, so senangnya pergi tengok ramai-ramai macam lagi best. After dinner at MMZ, terus ke jemput nina and lepak kat starbucks menanti Zul~

Ouh This time tengok cerita A-Team, layan gak tengok movie ni~ gelak tak ingatnyer. Then after movie terus separate, nazmie going back alone to Puchong since dah lewat, esoknya dia kerja and 3 of us pergi cari kedai mamak and chit chatting till 3am i think before we going home.
at 4 am sampai umah and terus tidoe~ penat


10am on Saturday aku dah siap sedia plak nak ke Ikea since fathi call me yesterday minta temankan dia ke situ. Aku on sebab tiada wat pape and dapat makan meatball. Yeah i like it. 4 hours at Ikea itu sangat memenatkan ~ tapi enjoy since i love to go to Ikea.

~ dah lama tak update blog so itulah cerita aku.
World Cup dah bermula~ Yeah GO England!!~ my favourite team since few years ago~

Sunday, 6 June 2010

Saya sayang kamoo!!~

Setelah lama menanti akhirnya ketemu jua,
Semua plot cerita berlaku sangat pantas sehingga aku keliru,
Tetapi harapnya ia menjadi garapan cerita yang indah untuk aku,
Kini dan masa hadapan..
Saya sayang kamoo.

Ouh jiwang sikit yer. Tinggal lagi sebulan untuk praktikal ni, banyakla pula task yang diterima. Sebab itulah tak sempat nak update blog. Ouh malam ini aku bertolak ke KB, ada program disana so aku incharge untuk barang-barang program yang dibawa dari KL.

Semalam hang out with Faiez kat pavillion again, sama juga macam last weekend. Melalak tak ingat. Then sempat tengok wayang citer Prince of Persia. Best!!

Ouh itu lah cerita aku, sekarang ni aku mungkin bahagia, happy dengan apa yang aku miliki. Dia, keluarga, teman-teman rapat dan semuanya sudah buat aku sangat ceria.


~ will update blog dari kampung halaman.