Sunday, 23 January 2011

apokah?

Kau hado? tetiba..

entah ada kaitan tak dengan apa aku nak story ni.. Mengong sikit lately due to some reason. FYP sepatutnya dah lama start, maksud aku awal semester lagi.. tapi since raw material aku agak susah nak cari plus aku pun mengalami syndrom malas teramat so aku biarkan sehinggalah minggu lepas.
So pre-experiment semua aku dah siapkan~ weekend plak plan nak grind and wat yang mana basic. Tup tup malam semalam ada part kat lab terbakar which is all lab kena hold tak dapat masuk. Down kot! yer la aku plan hari ni nak masuk nak teruskan kerja so esok leh la pre-treatment and proceed ngan next step.

So ni aku duk melangut depan komputer je la macam biasa..
hehe~ alhamdulillah lately aku dapat releasekan sikit tekanan aku. Yo lah dah kertu tapi masih belajar kat sini, kawan yang lain plak dah berkerja dan dah ada aset. Entah macam mana aku dapat handle ni pun aku tak tahu. Tapi aku percaya, ujian pada diri kita ni memang dah ditentukan. DIA tak akan bagi ujian kepada orang yang tak mampu menerima ujian ni~ So caiyok!! fighting..

oKey la sekadar mengupdate..

Thursday, 6 January 2011

FYP oh FYP

It's new year!! Ouh sambutan tahun baru berbeza sedikit.. biasanya aku hanya lepak di bilik, tengok drama or anything yang aku dapat wat with my blackie. Tapi tahun ni, kol 3 petang dah keluar, ke Midvalley.. temankan kawan aku ada kerja kat situ, then terus ke Digital Mall nak usha kamera.. Kuar dari situ dah kol 9.30malam, so terus plak ke Puchong.. terjah umah orang. Kat puchong ni dah agak lewat and sure tak sempat aku nak balik ke kandang aku yang dikunci kol 12tghmalam.. So dah keterlanjuran berjalan, teruskan ajer~ so terus ke Asia Cafe di usj kot, sebab kawan aku ni nak kena siapkan kerja before menjelang tahun baru.. Gigih okey~ so di cc tu dari kol 11malam till 12.10.. so tahun baru aku di cc yer~ sambil tengok We Got Married.. Then we choose lepak kat starbucks jap before balik.. Thanks Nina and Hannah for that night!~

Currently, aku sedang dalam usaha nak siapkan final year project aku.. Honestly dulu bila orang sebut pasal FYP aku cakap senang jer kot if ikut jadual semua.. tapi sekarang bila aku sendiri sedang berhadapan dengan fyp ni, aku rasa cukup susah even ikot jadual semua.. Hurm.. Lucky me ada akak master tu yang nak tolong, hopefully akak tu dapat tolong till aku faham apa yang perlu aku wat. If not menangis la aku.. and bertuah gak sebabnya kawan aku boy nak membantu, he's already done his fyp last semester so sem ni aku punya turn plak. ~ stress ada jugak ngan supervisor aku yang sangat busy ngan kerja dia.. tapi nak tak nak terpaksalah~ he's good sv cuma bz jer.. can't help..

Life aku Alhamdulillah, ketawa dan duka datang silih berganti.. buat aku bersyukur tentang gembira yang datang, dan menjadikan aku lebih tabah untuk duka yang hadir. Ouh cukup la dulu.. aku nak ke kelas~