Friday, 12 June 2009

allergic with...

Yes first time in my life it happen!! i'm allergic!! aaaaaaaarrrggghhh. time tengah mandi kat umah abg syatir tu, tetiba i feel hot kat bahagian muka.. okey lagik ingatkn biasala.. then tengok kulit tangan and badan dah kuar bintik-bintik. Macam nak menjerit jer sebabnya tak pernah jadik kan. So buat la cool jer kuar pakai baju and etc, bersiap untuk majlis akad nikah. Aku pun tanya la boy, tahu x naper jadi macam ni.. terus ada yang perasan my face dah merah and lain dari tadi, so i dah worried.. tapi sebab semuanya terkawal so okey la.




Sempat jugak tanya abg krem naper jadi mcm tu, then dia tengok and gtaw it might be bacuase i ate something, or kena gigit ngan serangga or allergic ngan air. So macam okeyla pas majlis akad nikah ni kena cari klinik. Skali lagi tanya Kak Aliza, Abg Lan's wife and she is doktor kat hospital selayang so dia siap bagi prescription suh pi amik ubat kat farmasi and better kalau dapat injection kt klinik. Selesai jer majlis, aku dihantar ke klinik and yang lain plak lepas tu xtahu ke mana, aku di temani zaki and boy. Kesian plak sepatutnya aku kat klinik sesorang xpe.. time kt klinik tu memang aku dah tak larat giler. Lepas dapat injection tu alhamdulillah baru okey.. Thanks Doc!!


yes aku pertama kali kena so mmg have no idea nak buat mcm ne and deep down rasa terharu and etc untuk semua yang menolong. Hanya Allah yang akan membalas jasa kalian. malu pun ada datang kenduri orang tapi aku plak yang sakit and tak dapat tolong pape yang patut..

4 comments:

rizz said...

ayoo g klinik cpat

haneem said...

kesiannya...saba wan..xpe la...pengalaman...huhu

cali said...

oh boy pegi jugak ke? patotla tak nampak batang hidung dia kat penang n ipoh aritu. chet.

WaNz HaQQ said...

rizz,
dah pergi pun
itu cerita last weekend.


aneem,
itula bersabar sajork


Cali,
yup dia gi jugak..
uols wat pe kat penang and ipoh?