Tuesday, 15 November 2011

Happy Birthday Aunty Norlin!!~

It's Aunty's Birthday!!
Congratulation Aunty Norlin!!~

Last week on 10th November, kami merancang untuk mengadakan suprise party in advanced untuk Aunty Norlin. Idea suprise party ni kami dapat time duk dinner and Myra yang suggest  this idea. So selepas beberapa siri discussion kat facebook maka terjadilah list di bawah ni.

Program Coordinator : Ewan
Bawak Beli Barang : Syazwan
Decoration : Nana
Food : Myra
Spy and Cake : Madie
Gift : Haq
Invitation and Attendance : Izzat
Host : Mail

Ouh time organize birthday ni, aku dalam cuti pertengahan semester so kiranya tiada problem sangatlah dari kami cuma datang awal sikit untuk celebrate birthday aunty. I am so excited. Gosh i'm incharge pasal hadiah. Memula tak tahu nak bagi aunty apa, so it's end up bagi scrap book with dalamnya our card or wish to aunty sempena birthday beliau dan gambar sepanjang kami kenal aunty. Sweet tak? On 9th tu gigih aku merempit ke taman melawati dan sri gombak cari barang-barang nak buat scrap book ni, i wish i can have a lot of time and more money to do scrap book yang i wish!! haha. That gift betol-betol siap 1 hour before aunty balik umah. Sebab wish kawan-kawan yang lain last minute semuanya. Tapi yang penting apa yang kami tulis ikhlas dari hati kami. We Love You Aunty!!~

On 10th tu awal pagi dah bangun dan bersiap, meet Yoba at KL sentral and naik ERL to Putrajaya. Arrived safely at Putrajaya and tunggu jap Syazwan before we directly gerak to Aunty's house. Lunch at Aunty's house, best food. Mungkin sebab selalu makan lauk cafe jer so makan kat rumah ni selera lain sikit walaupun bukan rumah sendiri. Hiks~ Lepas tu meeting di dapur nak masak apa, ouh our Chef Myra tak dapat datang atas masalah kesihatan. So aku terus tukar task iaitu memasak. So the menu totally changed, aku masak Baked Mac and Cheese and Pisud akan masak Nasi Goreng ngan Ayam Madu. Before that kena topup bahan-bahan so terjah Alamanda la apa lagiii~ hehe. Ouh this part pun best sebab macam family gi shopping kata Yoba lagik. Lepas tu part memasak pun best and meriah jugak. Kat dapur tu macam ada party. Ada yang bersih ayam, potong memotong dan sebagainya. Thanks to Kak Sariah a lot sebab melayan karenah kiteorang kat dapur. 

Lepas semua dah sampai Pisud amik turn masak nasi goreng and geng Villa Propa plak kat dapur. Last minute cari cili kering memang kelakar, ingat tak sempat masak tapi Alhamdulillah jadi jugak!!~ kalau tak merasalah double suprsise hari tu. Sementara tu kami kat luar duk siapkan Book Gift of Love tu. Meriah jugak dengan ada yang duk bertanding kad saper paling lawa. Nana mmg pesaing yang kuat yer, konfiden level dia sangat tinggi walaupun dah separa ting tong. Hehehe.. Few other incident happen, biarlah kami jer yang mengingatinya. Nak tulis semua kat sini hbslah aku nak menaip. Bahasa pun dah huru hara dah ni!!~ Ouh lupa credit to Hasiah sebab dia yang wat Triffle. Besh jugak!!~ layan la

Okeyh!!~ walaupun Aunty dapat agak, tapi tetap kami berjaya suprisekan aunty. Guna dapur without permission tu salah satunya. Lepastu Gift of Love tu paling sweet dari kami semua. Gelak ketawa time siapkan buku tu paling best. So let's c the picture.. 




Pose!!



Nana tengah high!!~ dia demam pity her




Gift of Love!!~




Birthday Cake Aunty!!~

Sorry again kalian if entry ni macam huru-hara. Yup lately memang aku taip blog macam makin huru-hara. Sedihnyer!! Ouh nak say something untuk aunty..

"Aunty, thanks sebab menerima kami semua sebagai penyeri hidup aunty. Gelak tawa bersama tu sebenarnya antara moment terindah yang wujud ketika kita semua bersama. Bagai sebuah keluarga itu perasaan saya. We will always support you Aunty and InsyaAllah we will never let you down." Thanks to Uncle and Madie jugak sebab support kami untuk organize event ni.!!~ Happy Birthday Aunty!!~ take care.


Love!!~
Haqq!!~

1 comment:

aunty said...

Dear Haq..

It is so sweeetttt.. i have a space in your blog. Bangga Gell gell aunty.. Event tu memang best.. kenangna terindah aunty
anak2 instant buat... terima kasih sangat2.. especially bab masak memasak and yang paling sweet the scrap book... sukaaaaaaaa.....* senyum sampai ke telinga* thankss so much ya.. really appreciate luv uols....luv uolz so much!!!