Saturday, 11 April 2009

Movie Review : Paul Blart Mall Cop & Passengers

It's saturday.. thanks to cik anis actually yang ajak wan kuar tapi xdapat join la yunk. Later k, nanti kita pakat ngan ritz, nuar and ryzal. Hari ni punyalah malas kan lagik nak study tengok buku terus ngantok bagai tapi aku gagahkan diri and let's focused to the final paper. Sebelum tu aku sempat tengok dua movie ni..


Ini yang aku nak kongsikan ngan kalian ni. Time duk usha kat LAN dalam kampus aku ni, adalah yang share citer ni. Aku mula ingatkan citer bosan so x tengok pastu time duk tengok tv ada iklan pasal movie ni kat cinema skank so terus aku copy la nak tengok.. okey before that meh kita baca synopsis citer ni dulu


Synopsis:
A New Jersey rent-a-cop gets his moment to shine as the holidays approach and Santa's little helpers stage a coup at the local shopping mall in this comedy starring King of Queens' Kevin James. Paul Blart (James) is a single suburban dad attempting to make ends meet by working as a mall security guard. Paul takes his job very seriously; unfortunately the same can't be said for the shoppers he deals with on a daily basis. That all changes the day that Santa's little helpers shut down the mall and start taking hostages, including Paul's daughter and his main squeeze. Realizing that no one knows the mall better than the man who's paid to guard it, Paul mounts his Segway and speeds to the rescue.


Citer ni untuk relaxkan otak and nak gelak boleh la kot tengok. citer ni tak berat and sempoi jah. Pelakon ni memang banyak dalam sitkom comedy macam everybody loves raymond, and etc. Yang penting enjoy yer kawan-kawan.


Next movie plak, citer berat sket.. as usual citer macam ni mestilah zaki yang suh tengok. Aku plak memang akan tengok sebab ianya pasti best okey, sebab zaki memang suka citer macam ni, aku yang ado la kan tapi skank aku plak macam suka tengok, walaupun aku akan dipressed biler tengok citer gini..


Pasenggers dilakonkan oleh anne hathway yang tercalon dalam oscar baru-baru ni untuk actress terbaik. Itu kali pertama dia di calonkan and she deserved to be there la sebabnya dari princess diaries, brockback mountain, and banyak lagi dia dah developed lakonannya and she's still gorgeous!! Time oscar tu siap nyanyi lagi ngan sexy man of the year hugh jackman. Okey meh kiter baca synopsis yer


Synopsis:
After a plane crash, a young therapist, Claire, is assigned by her mentor to counsel the flight’s five survivors. When they share their recollections of the incident — which some say include an explosion that the airline claims never happened — Claire is intrigued by Eric, the most secretive of the . Just as Claire’s professional relationship with Eric — despite her better judgment — blossoms into a romance, the survivors begin to disappear mysteriously, one by one. Claire suspects that Eric may hold all the answers and becomes determined to uncover the truth, no matter the consequences.


Uiks permulaan yang ringan tapi makin lama makin berat, otak aku plak duk fikir mana la hilang passenger yang terselamat tu, and aku wat la assumption kena bunuh ke or di kurung ke oleh syarikat penerbangan tu sebabnya xnak reveal sebab aper kapal terbang tu leh crash. In the end lain plak jawapannya. Geram giler tapi okeyla paksa otak kita berfikir..


Passengers ni tak kuar lagik kat cinema di Malaysia ni rasanya.. so download lah cepat-cepat yer.. hiks.. end up lepas tengok citer ni aku tido till 4.15pm.. selamat berhujung minggu..


Lot's of Love
WaNz HaQQ

2 comments:

rizz said...

yg 1st tuh cte polis klko kan hehehe
2nd lak anne hatway blkon mesti nest kan! ngeeee

WaNz HaQQ said...

yup..
citer first tu release kt malaysia 16th April ni..

and anne hathway tu plak xtahu release biler.. tapi both memang best.. ritz kena tgk okeh