Tuesday, 14 April 2009

Diri ini DikeNakan by ....

Uiks aku bukan di kenakan dengan benda yang tak elok yer cuma panggilan hangit dan lagik tengit yer.. Citer ni berlaku last week, tapi lupa nak share tapi tadi time duk termenung and teringat balik.. okeh let's begin

On the way balik dari kepong, we all plan nak gi danau kota.. meymey la katanya nak jalan-jalan lagik. So macam awal lagik so kiteorg menuju la ke danau kota. So on the way nak ke sana aku pun try la call sorang mamat ni, sebabnya sehari sebelum tu dia tetiba sms aku tanya

" wan kat ne? "

bila reply dia diam jer, no respon so aku ni bukannya leh kalau orang tetiba tanya begitu tanpa sebab.. For me semuanya mesti bersebab okeh. Tiada benda berlaku secara tiba-tiba tanpa sebab.. So kembali semula ke masa itu, i mean on da way ke kepong itu..

dia jawab my call dan suara macam sedih semacam, itu bukan kali pertama suara sedih yer.. sbb sebelum ni ada dia sedih btol. So aku pun macam cuak la jugak, aper la masaalah mamat sorang ni kan? So dia plak suh aku ke tempat dia waktu tu jugak, sah-sahla aku xmampu.. sebabnya tiada alasan yang kukuh kenapa aku perlu ke sana dan sebagainya.. so dialog seperti

" are you okey? "

"where are you"

and " i text you"

terkeluar dari mulut gue yer dan akhirnya jadik bahan oleh cik meymey.. huh! So aku pun end call kat situ and tunggu la pape respon dari mamat ni. Akhirnya sik da pape jugak kan.. Balik bilik tido jer la, cuma still thinking la aperla motif kejadian itu..

esok hari, paginya msg tapi tiada respon dari mamat tu.. so ptg tu terbaca blog pojie.. so aper lagik aku buatlah andaian and aku pun terkena.. then aku sms dia like this

" I KILL YOU"

dia call and gelak-gelak.. memang sengal gak la kan. So pasni kalau dia call sedey xmo layan dah. Dia ceritakanlah yang dia kenakan wanie, pojie and the rest..

okey la, mamat itu ialah Zaff..
sekian. :)

5 comments:

RyZ4L said...

haha.
sangat x paham.
perlu story mory ari jumaat pagi nnt.
haha.
kames malam i balik..yuhhhuuu..bwk half of ma thing balik~~
x sabar nak ganti tido..

WaNz HaQQ said...

hehehe..
yer ke xfhmm

i pening study so rest taip la citer ni.. okeh2 nanti story mory k..

rizz said...

rizz xlyn pon call die hahaha

WaNz HaQQ said...

hehehe..
dia ada gtaw ritz ada prob katanya..

Cik AniS GalaxY said...

zaff coll anis mlm 2
tp anis dah tido
phone pun silent
cian zaff
hahahaha