Wednesday, 22 April 2009

Hanyalah Pelengkap

Hidup aku hanyalah sebagai pelengkap. Can i say that? Few thing happen sudah cukup jelas untuk buktikan ape yang terjadi in my life hanyalah suatu cerita biasa dalam sebuah kehidupan. Buat aku sedar di mana aku berpijak dan buat aku juga sedar siapa diri aku ini kepada kalian. Sensitif? sedari awal aku yakinkan kalian semua sememangnya aku sangat sensitif, jadi bukanlah salah aku yer..

Kenapa aku katakan aku ni sebagai pelengkap? suatu cerita semula yer untuk kalian.. dari tengahari a group of my friend duk busy ngan plan nak pergi beriadah so for me it's okey not my prob. Then aku siapakanlah kerja aku hari ni dan lepak jer ngan diaorg till evening. In the evening i got the call "haq, u nak join tak we all? tapi u jadik driver la sbb sorang dak ni can't drive" so for me okey jer la cuma takot. So after few minutes i met them during dinner then i give an idea naper la dak ni x drive for me dia lagik okey la kot. So benda tu settle.. aku pun xberharap dapat join tapi kalau leh nak join sebabnya entah be with them aku jadik happy.. Balik solat maghrib and bersiap.. then got the msg sorry from one of my friend " haq. sory sgt. xleh nak bawa haq. Full la. Haq gi ngan boy".

Erm sbb perkara di atas jadikla aku fikir macam tu.. aku hanyalah pelengkap.. tapi biarlah mungkin aku penat dan terlampau banyak berfikir.. Inilah sebuah episode hidup aku. Bila aku cuba untuk puaskan hati semua orang sehingga aku terlupa siapa aku..

mungkin esok hari yang bahagia atau tidak buat aku tiada siapa yang tahu cuma ape yang berlaku hari ini akan aku letakkan ia di satu sudut supaya aku lebih bijak dan matang pada masa hadapan..

2 comments:

rizz said...

sian kat haq..xdpt p pon..hurmm carasss je blik klau rizz.grrr

F A R I Q U E said...

for me...haqq antara membe ryzal yg sgt easy goin...best kawan ngn haqq.bek, suke mkn n pelanggan setia sbux..hahaha..rugi r mamat yg wat kat haqq mcm tue....nanti susah barula dorg ingat kat haqq...banyak lagi org yg nak kawan ngn haqq...apepon pikir positif...maybe ade yg menggedik ngn dorg timetue...xgtew??:p