Sunday, 24 August 2008

3 days become 1..

Hey!!~


Eyoo !!~ mood kemalasan menjadi after wan habis exam ni.. itu lah yang malas sket nak update blog, bukan xde idea but it is too much so that i can't even choose which one that i should share with u guys.. alrite to make it short wan will try to summarize what was happend in the past 2 days..


Jumaat ~ yeah ni penghulu segala hari, actually i woke up at 8am and rushing siap nak gi kelas tutorial but sah sah memang x faham aper my tutor ajar. Xsalah dia tapi wan yang memang xde mood nak gi kelas tutor ni so sekian ler.. Ingt our group ada presentation but out of 15 boys in my group just 2 appear at that time so that our presentation will be postponed again.. then dapat la plak story sal we have to submit list name companies untuk internship.. but for biotech student, our department x release lagik list name yang rejected.. which means x cukup credit hour or x complete few document.. so that what should i do.. awal-awal lagik wan x harap sangat sebb i know i still not earn credit hour yang secukupnya.. but it is not fair for certain department even x cukup credit hour pun leh apply eit.. SENTAP..


petang time office dha nak tutup baru la nak release nama student yang di reject dari apply internship and my name was there.. just a lilte bit dissapointed and dunt know what to do, just wanna appeal for that hopefully it was succesful if not, i have to wait one year to domy internship.. balik bilik and lepak jer till tidoe.. nytez..


Saturday ~ i woke up at 11am, off course la weekend so that bangun lambat pun ada sesaper kesah? hiks.. to day actually feeling so bad sebab terpaksa cancel nak temankan my senior jalan-jalan sebab tanggungjawab rite.. actually at the same time wan kena beli barang untuk program on next wednesday so that memandangkan weekdays wan busy so that ingt nak gi weekend but last minute pasal nak beli barang pun cancel gak.. wah SENTAP lagik.. and sebab nak kuar ngan my senior dah lambat so zaki ajak wan join dak dak debate main bowling kat falmingo.. why not rite?well yang join jugak k.Moon aka rector, Ziffi aka cik overall, k.Sarah aka akira, izat aka mujahadah, afifah aka pipun, syazwan aka prog manager, zaki aka vice president and wan aka haqq..




ada dua team.. wan satu team with zaki,syazwan and pipun.. and group satu lagik plak rector,akira,overall and mujahadah.. yang penting wan duk paling bawah ampun yer sebb dah lamer x main bowling plus ceq dah penat gelak ngan karenah korunk.. tapi next time ajak lagi yang penting enjoy.. erm first game team rector menang dgn motto, "ape yang penting? kerjasama" pernah dengar dialog tu? hiks.. second game our team wins beza sket jer.. sekali lagi ceq mintak ampun..


On the way balik, we all singgah makan kt secret recipe.. kat ampang.. semua order makanan and sesi membuat ketupat tanpa bucu bermula.. hik hik please take note that buat ketupat here adalah mengumpat ler.. and gossiping.. ceq order chicken cordon blue and frosty lemon tea and desert moist chocolate cake.. yummy.. semua tu tambah ceq lagik berat okey.. sah sah pasni xde orang nak sedey.. in short dah balik semua sampai bilik my rumate nak gi plak convest hill sbb skank kat uni ada convocation fiesta so ader la gerai yang xberapa menarik itu so memandangkan wan pun xde kerja pi la jugak.. dalam hujan rintik-rintik tu tetap pergi okey.. balik jer dari sana tengok cerekerama, pastu rasa dah sngt penat tido..


Sunday ~ i sedar kol 4 pagi, feel so tired and macam nak demam, so cepat cepat amik penadol and telan.. before sambung tido tengok balik hanfon and ada 3 msg.. from my friend adam, rupanya b4 tidoe semlm wan ada msg mintak opinion dia so x sedar biler dia reply.. but thanks dude sebb give me a good advice.. sambung tidoe kol 10 pagi baru bangun. malasnyer...


bangun jer terus check myspace, check email mana tahu pakcik emo ada komen kat situ.. huhu tapi xde busy kot ngan design bangunan yang perlu pakcik itu siapkan.. call k.yan tanya dia nak pick me or not tapi senyap jer so xde la tu.. msg zaki ajak lunch kol 12 lebey.. then after settle semua and solat etc wan balik and tidoe jer sebb rasa pening sangat.. oh my gosh.. bangun orang dah azan asar so bangun chat jap kt ym with mister zaff and kekwn yang lain.. kol 5.30 mirul datang ajak wan pi bli makan sebb dia dah bawak kete so ikot jer la.. lagipun malas nak pi tapau makan kt convest hill nanti kena hujan makin teruk gue..


So jumaat til sunday itulah jadual hidup wan.. dis week adalah minggu terakhir before uni wan mula bercuti till 3rd september.. wan xbalik kampung sbb hujung bulan cuti raya lagik, so why not rasa puasa kt sini plak, at least i can go umah sedara mara yang kat kl ni.. huhu punyalah lamer xpi melawat.. habis kena marah nanti.. okeyla dat's all later wan akn share with korunk lagik..


Lot's of Love
~ WaNz ~

No comments: