Monday, 10 November 2008

Exam End

Hey!!~


Alhamdulillah. Peperiksaan Akhir Semester 1, sesi 2008/2009 telah pun selesai dan memberi suatu rasa yang begitu pelik sehinggakan tidak dapat diungkap dengan kata-kata, cukuplah suatu perasaan yang tiada duanya. As u all know for this semester out of 7 subject that I took, only 5 paper will have final exam starting from 31st October till 8th November 2008. Wan xtahu either I perform seelok mungkin dalam exam kali ni or x. Hanya keputusan yang akan menentukannya.. Uwaaa I’m totally worried about that.

Paper pertama mengambil tempat, pada 31st October 2008, adalah environmental engineering at 3pm. actually because it is the first paper so I sangat nervous till mcm serba salah sangat and a bit confuse. But then I call my dad, both my sister to make me to be calm and cool. Alhamdulillah everything was fine, I manage to answer the entire question and try my best to memorize everything and wrote down on the paper. Its make me feel so annoying with one invigilator, he’s try to snap picture one of my friend. Yup bukanlah I ada hati to dat gurl but then dia invigilator so please do your work, bukan snap pic curi like that. Pastu senyum sorang-sorang.. waa I so hate that guy. Okey my paper end after 3 hours, thanks to Dr Abdullah Mamun, coz he’s such a great lecturer, I think.

I have 4 days before second paper begin,which are Cell & Molecular Biology. Even I have 4 day’s gap but then I have to study other subject too. So Alhamdulillah even mcm teruk sket I study but then okey I manage to memorize all the membrane cell, protein and it’s flow, all the changes and everything in detail. But then I’m not expected that question is like that. With only 2 hours we have to answer the entire question. OMG, I x sempat jawab 1 question I mean in detail la.. it’s about T-Lymphocytes.. so sad. Thanks to Dr.Raha..

Next paper is on 7th November 2008, I ada dua paper hari ni, pagi fluid mechanics and petang plak Biochemistry 1. Wan bukanlah seorang yang minat pada subjek mechanical ni, tambahan lagi macam susah nak faham, but then Alhamdulillah wan faham biler duk study then I try my best untuk jawab. In the other hand, subject biochemistry plak wan x sempat nak revision btol-btol. Sebab terlampau cuak ngan fluid, wan just study ala kadar jer. Yang penting seorang diva telah kuar awal pada hari tu, mantap sangat okey. Thanks to Dr. Maan Al-khatib and Dr.Elwathig..


On 8th November 2008, I have to sit for my last paper exam at 2.30pm. Last paper adalah paling sukar dan paling penat untuk wan jawab. Ianya sungguh memenatkan untuk fikir dan fikir lagi. So sedey okey even 3 hours it’s not enough to answer all 6 question with long calculation. Actually a day b4 dah dua paper so last paper ni wan jadik blank. So yang ni wan mmg dah siap untuk amik lagi sem depan, boleh ke begitu? Tengokla kalau ada rezeki.. Itulah sahaja peperiksaan wan untuk semester kali ini. Sepanjang minggu peperiksaan tu, macam-macam ujian datang untuk wan tempuhi, sangat berat dan sangat penat tetapi harusla wan tempuhi. Every night wan menangis sebb terfikir, kenapalah ujian datang biler kita berada dalam saat yang tertekan gitu, but then ingat jer setiap yang berlaku ada hikmahnya. Wan down biler few thing happen then I keep thinking kenapa la orang tu hadir kerana nak sakitkan hati wan sahaja or what. Untuk orang itu, even berada di “international” but then selalu pandang ke bawah agar tidak tersadung bila berjalan. Skank selepas berusaha dan berdoa skank wan bertawakkal jer la.. hurm harapannya supaya wan dapat yang terbaik. InsyaAllah..


Lot’s of Love

~ WaNz ~

No comments: