Wednesday, 9 April 2008

Satu hari di hari ini

Hai..

Semlm aku tido kol 4 pagi.. actually when adam sms me and citer ayah dia sakit makin teruk, I just worried, tahula adam is totally weird mmg dia agree.. cuak la kan.. tapi aku terlelap gak.. kol 8 pagi baru bangun.. Bangun jer tgk hp dh ada 3 msg, 1 of that dari adam, inform me that ayah dia meninggal.. hopefully adam tabah and be strong k, even u weird but u good friend also.. bukan aku xnak pi ziarah dia tapi mmg xtahu tpt then nantila later I meet him..skank let him be with his family..

Lepas tu blur jap then terusla bersiap nak pi pwtc.. nak cari pape yang patut..silap nak pi pameran buku la.. mcm nerd kan but wateva.. mmg aku jenis suka tgk buku bnyk2 even xbaca pun hahaha.. dari terminal putra aku tukar train kt masjid jamek to pwtc.. sampai around 12 kot.. gigihkan baru jer open aku pun dah sampai..xdelah awal sgt dh dua jam gak la.. ramai rombongan dak sekolah jer..




Aku pun pusingla semua kawasan.. singgah jap and tgk mcm xnak tgk jer sebb nak beli buku akademik, dah sah-sah mahal, and kt dlm uni aku lagik murah so aku pi tgk magazine kat karangkraf.. bnyk yg dah expired.. huhu tapi okla dah lama kot aku x bli magazine so beli la maskulin,remaja and majalah pc.. motif aku bli majalah pc sbb ada citer sal blogger ni so leh la aku tambah pengetahuan.. maskulin and remaja, just untuk cuci mata hahaha boleh?

Kat gerai MOY plak kalo beli paper beg dapat free majalah ujang.. why not kan? Motif aku beli sbb xmo bawak plastic beg, nak gak bawak paper beg.. bajet mcm shopping baju tapi well it’s me xsedar diri sket.. huhuhu.. tapi bukan ini yang aku carik sebenarnya..



At last pi la tpt paling bawah sekali barula jumpa buku yg aku cari kat gerai mph..reaching for the stars.. written by ajil.. carik la sendirik dalam gambar.. dah nak gi byr ni terpandang plak novel written by sophie kinsella.. bli la gak walaupun xde dlm senarai ..just leh aku baca time cuti 3 weeks ni..


Pastu tgk pocket dah nak kering so aper lagik balikla..nanti hbs semua buku aku bli… on the way balik singgah jap klcc lunch and tgk wayang.. citer Nim’s island.. lateral aku review sal citer tu and saper aku jumpa kt klcc..
Bye bye..

!!~ membaca amalan mulia.. hik

6 comments:

Lee Novotny said...
This comment has been removed by the author.
Lee Novotny said...

Tak sangka...Sheikh Muzaphar ada kuar buku..hmmm nak kena cari lah kot hoh?

arasis said...

Buku Shopaholic tu brapo rial? ari tu bc tokdei abih.. klu murah2, bleh wat koleksi.hehe..

WaNz said...

Wanz~arasis..
buku tu rm 32.90.. i just read it xtaw la best or x.. huhuu mcm buhsan jer cuti ni itu yg bli..

Wanz~Lee da queen hik
buku tu actually bukan la yg dr zafar punya citer kt atas sana secara dtail lee, itu yg arwah abg or adik dia yg wat.. u check da dtail kt mph website..

redSeptember said...
This comment has been removed by the author.
redSeptember said...

meh amik paperbags from red. red ada belambak ni... hehehehe

http://redialthisnumber.blogspot.com