Thursday, 7 May 2009

Tagged from Zaff

Rajin la dia tagged ni..
Baikla ku settlekan jugak

1. Nyatakan siapa yang telah mengetag anda..

He is Zaffril.. seryesly lupa macam mana kenal sebabnya dia ada dalam friendlist wan kat friendster dah lamer tapi sbb wan jarang giler bukak fs tu so jarang la kan nak communicate ngan orang-orang ni. Start tegur dia pun after read his blog.. So itulah mukadimah kenal pakcik sorang ni...

2. Letakkan gambar anda di zaman kanak-kanak yang paling anda suka.. Sebanyak yang anda suka dan nyatakan umur anda di dalam foto itu..

Hehehe maaflah semua photo time kecik ada kat umah.. my grandparents simpan semuanya sbb katanya susah kalau ilang. So aper leh wat.. Nak tengok me time kecik jemputlah ke kampung gue di pasir mas kelantan yer anak-anak...

Yang penting me time kecik tersangatlah kurus yer sebbnya.. sakit.. dah sembuh terus jadik bulat.. so for the future jangan bagi anak-anak anda makan scott emulsion.. it will turn you from skinny man to a cute and chubby man..

3. Senaraikan LIMA kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)

  • Wan ni pemalu.. and till now kot.. LOL. Pernah time sekolah tadika kawan yang tinggal sebelah rumah datang nak berkawan main basikal.. then i larik sembunyi bawah katil. Till tertido bawah katil then siap berpeluh lagik tu.. So kalau nak taw detail my dad like to share this story with of all the tetamu yang baru first time datang ke kampung wan. So Jemputlah yer..
  • Last time playing football adalah time sekolah rendah and starting from that wan memang xmain dah.. tengok and support MU tu adalah tapi not so much like it la. Entah serik kot sebab time duk main tu, my friend tendang bola sekali kena my perut or my face lupa then terus wan serik.. So penakut la wan ni..
  • Time sekolah rendah dulu.. aku ni susah nak ingat sifir.. Cikgu math yang paling aku takut adalah Cikgu Jauhari. Sebabnya sebelum kelas dia mesti soal sifir.. huhu then aku kena piat kat perut.. sakit woooo.. tapi time tu tetap xserik.. so akibatnya UPSR aku biasa-biasa sajork tapi naik sekolah menengah terus insaf.. hehehe..
  • Kawan-kawan waktu kecil adalah my cousin.. kebanyakannya sebaya then setiap petang akan berkumpul kat umah atok wan. My family live with my grandparents so kat situ lah tempat berkumpul. So macam-macam permainan la yang kami reka. Main hide and seek paling best sebb kat umah atok aku ni banyak port untuk sembunyi.. wan sembunyi dalam reban ayam, reban tu besar giler and tak ubah macam rumah kayu kecil.. yakin jer tau masuk dalam tu.. even bau ya ampun busuk gil..
  • Jadik anak yatim since standard 4. So aku dah mula berdikari since that la kan. Yang paling besh belajar memasak. Yup xnak susahkan nenek aku time so belajarla goreng telur, masak air, wat air sendiri, goreng ikan and etc. Aku jugak suka invent something kalau kat dapur.. ada jer aku try masak pape resipi sesuka hati and at last campak ke dalam tong sampah.. Hahaha. Sekali tu aku try goreng ayam tapi celup telur macam ne tu.. haha ingatkan sedap tapi sekali yang ado la kan.. huhu.

4. Apa nama panggilan anda semasa kecil..

My Mom and My dad called me "abe" my atok and nenek called me "haq". Tapi biasanya itu la yang orang panggil aku since kecil haq. Tapi kalau kat sekolah tadika cikgu panggil abdulhaq.. Classmate form 5 panggil along.. ( time kecik kah itu??) wakaka. Masuk matrik and uni skank, well known with name haqq.. bloggers call me wan or haqq and sorang kenalan wan ni panggil imran, dia suka dgn nama tu so dia jer la panggil wan nama imran.


5. Tag 10 kawan blog anda.. Pastikan mereka jawab..

-Ryzal : I know u busy dear but then u kena wat jugak la kan.. sebelum i seru dewa turun mengenakan u yang sememangnya tnesion di sana. LOL

-Cali : Mana u bertapa ek?? ilang jer ni.. bila nak marathon movie bagai yang di war warkan itu?? harus i seru ratu kayangan mencari u then bawa pulang ke kayangan untuk di hukum yer..

-Cik Anis : Haa wan memang suka kenakan cik anis.. hobi separuh masa wan ni.. awas yer sila jawab.. tahula nak ke ulu yam nanti. Sedey xdapat join sebabnya wan xsehat lagik so lepak jer la kt bilik.. huhu

- 7 orang lagi i have no idea bleh?? so sesaper nak wat silakan..

No comments: