Monday, 11 May 2009

Seharian with my cousin

Grown up in a big family and with a lot of cousin make u realise betapa bertuah dan bersyukurnya aku. Alhamdulillah, since semua dah ada life masing-masing hubungan yang erat kini renggang jadi motif aku hanya satu nak merapatkan yang renggang agar kita tak lupa siapa kita. Jadi bila ada peluang untuk berjumpa i will be there insyaAllah.

So semlm aku pi ler umah my unty kat keramat. Unty aku ni aku panggil dia chik, chik ni kakak kepada my mom, haa semlm jugak semua anak dia ada.. along yang bercuti skank, she's doing her phd kat aussie. abg irman with his wife and cute lil daughter. kak ita with her husband abg fanny and maliha her daughter. kak tini and her husband yang skank bercuti jugak, they work in usa, and kak raha with her husband abg nadz. My unty wat makan-makan so aku pun turut serta la plus my unty yang sorang lagik and her family pun datang jugak.. So meriah la.. tidak dilupa kak awan.

So lepas zohor part of them pi janda baik nak main air, since aku xbawak short or anything that suitable untuk main air so aku prefer ikut along and kak awan. Which is kiteorang plak semua ke umah kak ita di bukit kinrara. Lawa gak taman perumahan kat situ, seryesly i'm fallin in love ngan area tu.. we all lepak till evening and balik. Balik aku join plak keta kak tini sebabnya kak awan ada kerja, so i ask kak tini supaya drop jer aku kat lrt station which is senang aku nak balik uia. Next plan ngan kak awan next week before she's going back to australia..

I've 40 orang cousin blah my mom, which is anak sepupu pun dah ada lebey kurang 10 orang.. haa ada sepupu yang kecik-kecik tu memang tak kenal who i am. Sentap gak sebab aku kan fames dalam family.. lol bleh? and blah ayah ada 13 jer sepupu aku.. which aku ketiga paling tua.. huhu so kena jadik contoh yang baik untuk sepupu yang kecil. insyaAllah di depan mereka la kan.. :)

Next agenda aku nak gi lepak umah cousin aku kt sentul plak..
abg amir, tunggu yer just get ready.. haq serang your house plak..

end of my weekend's xtvt.

4 comments:

rizz said...

dgr kata jnda baik pon best kan tmptnye hehe nk g lahhh

RyZ4L said...

men serang2 ke? :p
hahaha..
i kne nyorok..nanti d serang plak :p

WaNz HaQQ said...

Rizz - wah sakan nak mandi manda ni.. haiyooooo


Ryzal - u memang dalam list untuk kena serang jugak vley? hiks uiks lamer dah either u and cali x online.. motip uols?

Nur Farhana Abdullah said...

Ooo.. Inilah dia wanz haqq ku benar-benar cinta yer.. Haha.. Samalah jahatnya kita yerk.. Hak hak hak.. =p

Anyway, slam knalan buat tuan blog dari hana.. Nghee.. Have a pleasant day.. Tumpang komen jap kat sini erk.. Heehee.. =)