Sunday, 11 January 2009

Tentang itu dan ini, Happy Birthday

Hey to all.. Lamer jugak wan bercuti ni. Yup sebagaimana maklum wan rest dari update blog ni untuk beberapa hari kerana pergi berehat dan tenangkan fikiran di suatu tempat yang tenang yang dikelilingi bukit yang hampir tiada disebabkan ketamakan manusia itu sendiri. Erk tetiba jadik karam singh walia plak, hehe. Okeyla for the truth pulang ke rumah mak sepupu wan, sebab kat sana lagi tenang dan aman untuk wan. Alhamdulillah selepas pergi HKL on wednesday last week and makan ubat yang doktor bagi bengkak gusi semua dah okey, but i have an appointment with dentist next thursday . So pergi lagi la nampaknya, demam pun dah xde.. Yippy like this way.. i feel okey and better.


Pulang jer ke hostel terus few perkara masuk otak and terus wan jadi emo, so kena cool down and ignore jer la. Malas dah fikir, jadikla aper nak jadik and i keep thinking to resign from jadik MRC, ilang position semua tu xpe dari ilang kawan dan semua ketenangan ini. Roomate? again as i expected, already inform to save one port LAN for me tapi habis dia bagi orang. What else i can say? Xnampakkah aku still hidup dari bilik ini? erm dalam perancangan tukar bilik or mahallah terus tengoklah.. Just berdiam lagi elok la kot.. Aaargghhhh!!~... cool down. Erm 4 hari yang tenang dah berlalu so sad lor.. :(


Termenung seketika melihat gambar mangsa kekejaman israel, apelah dosa budak kecil yang tidak pernah tahu masaalah dunia, yang baru hendak kenal apa itu matahari, langit dan bumi. Warga tua yang tiada lagi kudrat untuk berperang pun antara ratusan mangsa kekejaman itu. Hanya doa dan few action we can do, seperti boikot barangan israel (even banyak yang wan guna skank either product or service, i try to boycott it). Harapnya sidang khas parlimen esok akan mengeluarkan satu resolusi yang menjadi suara rakyat Malaysia terhadap isu ini. Caiyok!!~


Erm happy belated besday to my youngest sister on 8th January and share the date is my aunt.. Will post present for my sister later. Still thinking what should i give her. Huhu.. As everybody know today is 11th January and Happy Birthday to Dato' Siti Nurhaliza and semoga semua yang celebrate besday this month, anda berjaya mencapai cita-cita anda, bahagia dan sehat hingga ke akhir hayat. :)


WORLD PEACE !!~

1 comment:

myZone | When Anuar opens to public said...

all in one entry :)

1) alhamdulilah, wan dah sehat skt
2) sama2 kita doakan keselamatan msyrkt palestin...amin
3) tok ct besday...weee! ;)