Saturday, 7 June 2008

P.Ramlee The Musical

Hey !!~


Yeah hari ni walaupun sentap di pagi hari tapi agak excited.. Dapat pi tengok P.Ramlee The Musical. Thanks a lot to my buddy Nazrie. Actually kakak dia plan nak gi tengok ngan dia tapi memandangkan kakak dia ada hal yang xdapat di elakkan dia ajak Wanz.. yeay!!~ ikhlas happy sangat okeh. Kol 12 dah get ready, gigihnya iron baju nd etc.

Wanz janji nak jumpa dia kat LRT station Kg Baru kol 2.30 tapi kol 2.45 baru dia muncul show start kol 3pm.. time ni ler kelakar sebb dia macm kalut giler.. nazrie yg wanz kenal since sekolah mmg relax cool jer, maybe takot xdapat tgk atilia la kot itu yang kalut.. hahaha. dia lambat sebb baru balik dari reunion so itu jerla alasan.. hahaha

sememangnya first time wanz masuk istana budaya, so tahap keterujaan tu melampau giler.. hahaha. Seryesly kind of different atmosphere that they have there. Show pun start la at 3pm.. nasib baik sampai 5 minit kot before 3 lupa la.. tapi ramai lagi time tu yg dtg.. otw masuk dewan wanz ternampak one of active blogger tapi aku xtegur la as usual wanz ni segan..




okey Wanz xtahu nak review aper about this show.. Wanz enjoy each scene, sonok tengok all the dancers menari ramai-ramai, background and many more. lagipun ni 1st time tengok teater so semua wanz rasa bagusla cuma sumtimes dialog tu wanz x berapa dengar so tengok la subtitle in english itu.. watak-watak kekasih and isteri p.ramlee sangat menarik.. Wanz paling suka atilia, dia pegang watak junainah..
this show have 20 minute break so that u can have rest jap.. sbb jarak antara seat sangat sempit make me uncomfortable, huhu, minah cina sebelah pun xhabis-habis komen, entahla orang tgk citer dia pun nak wat citer leh?


Habis jer tgk teater ni, terus we all pi makan kat kampung baru.. hentam jer kedai papepun janji dapat makan. Wanz amik western food sbb nak larik dari nasi, nazrie plak nasi gorng cina pas makan wanz balik la... sebb esok kuar lagi with my senior plak, hopefully dia belanja semuanya yeay!!~ : ) Papepun thanks a lot to nazri and his sister.. thank u so much.. hehehe terima kasih daun keladi, kalau ada nak lagi


Lot's of Love
~ WaNz ~

2 comments:

alqill nohara said...

teater adalah suatu yg indah jika kite dapat merasa kesemua perasaan dalam hati...

ps: sory nyebok..

WaNz said...

it's ok..
thanks for coming
it is better kalau i know ur blog url..

but i agree with ur comment alqill
it such a nice thing
sampai sekarang x dapat lupakan perassan tgk teater tu..
: )